>>>Kocia srebrna broszka na sterylki na Podwawelskim KONIEC

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Wto lut 02, 2010 22:07 >>>Kocia srebrna broszka na sterylki na Podwawelskim KONIEC

Koty z Osiedla Podwawelskiego.

Nasza koleżanka Amelia zauważyła pewnego mroźnego styczniowego dnia czarnego kotka, który doprowadził ją do budek ustawionych przez karmicielki. Ponieważ kociak był mały, zdecydowałyśmy się na niego zapolować. Kilka dni później udałyśmy się tam z transporetrami i klatką. W pustostanie obok budek zamieszkują bezdomni. Przed drzwiami stał wózek do złomu, a w nim przytulały się dwa bure kocięta z zaropiałymi oczami. Wacka i Helę złapałyśmy w ręce. Miały KK i zapalenie oskrzeli. Tego samego dnia bezdomny Pan Wacek zaprowadził nas do domu obok - także już niezamieszkałego. W piwnicy zamieszkuje 5 kotów: Tri, Biało-czarna, Rudy, i 2 czarne. 8O 8O 8O Kilka dni póżniej pojechałyśmy zapolować ponownie na czarnego malucha. Piwnica była jednak zamknieta. Zabrałyśmy zezowatą mamę burych maluchów. Po drodze spotkałyśmy karmicielkę, która oprowadziła nas po okolicy. Obok wyżej wspomnianych kotów w budkach zamieszkuje biało-bura kotka z 4 miesięcznym dzieckiem, a niedaleko licząca 6 osobników bura kocia rodzina. 8O 8O 8O 8O 8O Wszystkie koty są dokarmiane, wszystkie przetrwają zimę. Na wiosnę planowane jest wyburzenie obu domów. Co wtedy z kotami ?

Ogólnie pozostało tam 13 kotów. Naliczyłyśmy, że wśród nich jest 8-9 kotek. Zanim przyjdzie zima chcielibyśmy wszystkie wysterylizować a te przytulaste zatrzymac i szukac domów. Jeśli budynki znikną to koty nie przetrwają, albo przyjedzie po nie TOZ i zamknie w schronisku. Trzeba zmniejszyć ich liczbę przez sterylizację i akcję adopcyjną. Jedna sterylizacja kosztuje 60 zł, utrzymanie miesięczne kota 25 zł. Pieniądze są bardzo potrzebne. Każda złotówka.
Akima

Poprosiłam Akimę, aby napisała kilka słów o biedakach spod Wawelu. Dziewczyny przypadkiem niemal trafiły na stadko bezdomniaków. Niestety AFN ciągle walczy z długami, więc postanowiłyśmy postarać się zdobyć pieniądze na własną rękę.
Cammi ofiarowała 50zł na sterylkę, dziękujemy bardzo :1luvu:
Ja mogę jedynie coś sprzedać, więc spróbuję pohandlować dla dobra tych sierotek.

Zapraszam do licytacji słodkiej broszki w kształcie kociaka.

Obrazek

Broszka wykonana jest ze srebra, główka z bursztynu, ale własnej głowy nie dam,czy to prawdziwy, czy syntetyczny :roll:
Kotek niewielki, ok. 2cmx2cm.

Cena wywoławcza 12zł + koszty przesyłki
Aukcja potrwa tydzień od pierwszej oferty, zapraszam :D

KONIEC 9.02 G.22.57
Cammi 21,18zł
Ostatnio edytowano Śro lut 10, 2010 16:55 przez mjs, łącznie edytowano 5 razy
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Wto lut 02, 2010 22:57 Re: >>>Kocia srebrna broszka na sterylki na Podwawelskim KRK

mój, mój,mój ci on!!
Za 13 pln
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Śro lut 03, 2010 1:28 Re: >>>Kocia srebrna broszka na sterylki na Podwawelskim KRK

trzymam kciuki za akcję, a finansowo (jak poprosicie ;) ) wspomoże Was Kasa Kastracyjna:

viewtopic.php?f=1&t=88391&start=1440

w wątku dowiecie się, jak to działa :) zawsze dodatkowe źródło funduszy :)

a przy okazji podnoszę bazarek ;)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro lut 03, 2010 6:24 Re: >>>Kocia srebrna broszka na sterylki na Podwawelskim KRK

Kosma, dzięki wielkie za rozpoczęcie :D

XAgaX - bardzo dziękuję, że się pojawiłaś :1luvu: Jeśli nie damy rady finansowo to zwrócimy się do Kasy o wsparcie. Na razie spróbujemy nie uszczuplać budżetu kastracyjnego :)
Obrazek

mjs

Post » Śro lut 03, 2010 6:33 Re: >>>Kocia srebrna broszka na sterylki na Podwawelskim KRK

Skoro sterylka 60zł a nie 50zł to jedną taką całą sfinasuję.

A o broszkę powalczę troszkę
Na dobry początek
14 zł i 44 grosze - za tyle na wstępie to cudo poproszę

Jeden mam warunek - jeżeli wygram oczywiście - czy możliwa jest dostawa do domu?
Żadne gdzieś tam na mieście, na kocimskiej, pocztą, kurierem czy czymś takim.
OSOBIŚCIE :-)

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Śro lut 03, 2010 15:59 Re: >>>Kocia srebrna broszka na sterylki na Podwawelskim KRK

Cammi pisze:Skoro sterylka 60zł a nie 50zł to jedną taką całą sfinasuję.

Zależy od weta, może uda się za 50 :)

Cammi pisze:A o broszkę powalczę troszkę
Na dobry początek
14 zł i 44 grosze - za tyle na wstępie to cudo poproszę

Jeden mam warunek - jeżeli wygram oczywiście - czy możliwa jest dostawa do domu?
Żadne gdzieś tam na mieście, na kocimskiej, pocztą, kurierem czy czymś takim.
OSOBIŚCIE :-)

Fajny warunek - z wielką przyjemnością :D
Dzięki wielkie!
Obrazek

mjs

Post » Czw lut 04, 2010 15:41 Re: >>>Kocia srebrna broszka na sterylki na Podwawelskim KRK

w górę, kotku!
Obrazek

mjs

Post » Czw lut 04, 2010 23:56 Re: >>>Kocia srebrna broszka na sterylki na Podwawelskim KRK

mjs pisze:Kosma, dzięki wielkie za rozpoczęcie :D

XAgaX - bardzo dziękuję, że się pojawiłaś :1luvu: Jeśli nie damy rady finansowo to zwrócimy się do Kasy o wsparcie. Na razie spróbujemy nie uszczuplać budżetu kastracyjnego :)

trzymam kciuki, żeby udało Wam się zebrać potrzebne fundusze :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt lut 05, 2010 9:00 Re: >>>Kocia srebrna broszka na sterylki na Podwawelskim KRK

17....
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt lut 05, 2010 9:21 Re: >>>Kocia srebrna broszka na sterylki na Podwawelskim KRK

sobie zaznaczę słodziaka

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Pt lut 05, 2010 12:34 Re: >>>Kocia srebrna broszka na sterylki na Podwawelskim KRK

a ja podrzucę :-)
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt lut 05, 2010 13:17 Re: >>>Kocia srebrna broszka na sterylki na Podwawelskim KRK

18 PLN

Dama Ya

Od: Pt sty 30, 2009 21:44

Post » Pt lut 05, 2010 18:07 Re: >>>Kocia srebrna broszka na sterylki na Podwawelskim KRK

Bardzo dziękuję, Dziewuszki Kochane Obrazek
Obrazek

mjs

Post » Pt lut 05, 2010 23:25 Re: >>>Kocia srebrna broszka na sterylki na Podwawelskim KRK

18,21 PLN

a o plnocy

21,18 PLN

Cammi

Post » Pt lut 05, 2010 23:27 Re: >>>Kocia srebrna broszka na sterylki na Podwawelskim KRK

Mjs!!!
Czy ja muszę wylicytować gadżet z dostawą do domu, żebyś nas odwiedziła?
Agatka mi choruje - i nie wiem na co

buuuu

Cammi

[następna]