To już druga część. Stadko jest dokarmiane od półtora roku, ma zrobione budki. No, ale jest to worek bez dna. Ciągle potrzebne są pieniądze.
Dzięki bazarkom, sponsorom, różnym ciociom i wujom Koneser trwa

Oto bazarek z darów cioci Brzózki i cioci Sib

Licytujemy do godz. 17 do wtorku 22.12.
Do wszystkich przesyłek proszę doliczyć koszty przesyłki. Myślę, że ok. 5 zł. W grę wchodzi też odbiór osobisty w Warszawie.
Pewna pani z działu urody zaprzyjaźnionego pisma podarowała m.in. ten oto film:
1. "Coco Chanel", biografia pierwszej damy mody, z Audrey Tatou w roli głównej. Polecam nie tylko miłośniczkom małych czarnych i chanelowskich żakiecików. Płyta nowa, zapakowana w folię.

Wywoławcza: 10 zł
kaja888 25 zł
I koneserowa księgarnia. Wywoławcza za każdą książkę: 5 zł.
2. Jeśli ktoś ma ochotę na trochę słońca tej zimy, dobrą kuchnię i wspaniałą atmosferę Prowansji, polecamy "Dobry rok" Petera Mayle'a.

Brzózka 10 zł
3. "Projekt Bronte" Jennifer Vandever"

Sara Frost szuka listów miłosnych Charlotte Brontë, ale na jej uczelni liczą się tylko badania Claire Vigee dotyczące księżnej Diany. Gdy rzuca ją narzeczony, Sara przeżywa wstrząs. Zmuszona godzić mitologię romansu z realiami współczesnej miłości, stwierdza, że życie i twórczość Charlotte Brontë nauczyły ją wiele o zaletach bycia romantyczką o duszy pragmatyczki.
Projekt "Brontë" to powieść o poszukiwaniu własnej drogi w zbyt rzeczywistym świecie miłości.
Jennifer Vandever pisze recenzje filmowe i jest autorką nagradzanych scenariuszy, m.in. do filmu "Tylko jeden czas". "Projekt Brontë" to jej debiut powieściowy, który zamierza zekranizować wytwórnia Orchard Pictures.
4. "Opowieści Druida"

violavi 12 zł
Od dawna już Kocie Kroniki zapowiadały przyjście kogoś, kto rozsławi koci ród na cały świat. Tym kimś byłem ja.
Odkrywanie duchowego świata może być niewątpliwą przyjemnością, zwłaszcza, gdy oprowadza Cię po nim ktoś taki jak ja – najwspanialszy kot na świecie, który odważył się wstąpić na ścieżkę duchowego rozwoju.
Czytanie tej książki jest wspaniałym antidotum na smutki i stres. Zapewniam, żedoprowadzę Cię do wybuchu szczerego śmiechu i udowodnię, że moje widzenie świata – mimo że jestem tylko kotem – jest bardzo bliskie temu, co może czuć każdy człowiek.
5. "Panieński grób"

Odliczanie zaczyna się w południe, kiedy autokar wiozący uczennice do szkoły dla niesłyszących i ich nauczycielki zatrzymuje się na pustej drodze; trzeba udzielić pomocy ofiarom wypadku.
Szybko okazuje się, że to pułapka. Dzieci i ich opiekunki zostają porwane przez trzech zbiegłych więźniów. Na uboczu stoi stary budynek rzeźni. Tam właśnie bezwzględny morderca, Lou Handy, barykaduje się ze swoimi zakładniczkami. Co godzinę będzie zabijał po kolei dziewczynki, dopóki jego żądania nie zostaną spełnione. Do akcji wkracza najlepszy z negocjatorów... i jednostka specjalna do odbijania zakładników. Ile osób zdołają uratować? Zaczyna się wyścig z czasem, w którym nagrodą jest ludzkie życie.
"Od "Dzieci gorszego Boga" nie było równie wzruszającego i pozbawionego protekcjonalnego tonu portretu świata Głuchych, dla których fakt bycia Głuchym przez wielkie G stanowi deklarację społeczno-polityczną...".
"The Times"
"Mrożąca krew w żyłach powieść, która ukazuje przemoc i wystawia na ciężką próbę nasze nerwy... Deaver umiejętnie buduje napięcie... by w punkcie zwrotnym poprowadzić akcję w zupełnie nieoczekiwanym kierunku".
"Sunday Telegraph"
6. "Gniazdo szerszeni"

Wymagająca i stanowcza Judy Hammer jest szefową policji w Charlotte, rozwijającym się centrum bankowo-przemysłowym w Karolinie Północnej. Nie wszyscy akceptują fakt, że kobieta zajmuje stanowisko tradycyjnie przeznaczone dla mężczyzn. Burmistrz Search wolałby zamiast niej ugodowego funkcjonariusza, którym łatwiej byłoby manipulować. Judy musi się zmagać nie tylko z przestępcami, lecz również z uległymi wobec lokalnych notabli władzami miasta, napastliwą prasą i nielojalnymi pracownikami. Pojawiają się także kłopoty rodzinne. Ale wszystkie problemy muszą odejść na dalszy plan, gdy nieuchwytny psychopata, nazywany przez dziennikarzy "Czarną Wdową", zaczyna mordować przyjeżdżających do miasta biznesmenów.
Zapraszamy!!!!