W styczniu przygarnęłam prawie 9 letniego Bazyla (ur. w czerwcu), miał być kotem spełniającym funkcję felinoterapeuty. Miał biedak zapalenie uszu, dostawał zastrzyki. Leczenie, szczepienia i inne to koszt 450 zł (sam styczeń). Niestety okazało się, że to nie koniec problemów zdrowotnych kota, że choruje. Miał leczone zmiany przy pochewkach pazurów (m.in. Clotrimazol, Baneocin), ale bez efektów. Leczone zapalenie pęcherza moczowego , które nawraca (teraz może cystaid zadziała). Struwity - po leczeniu preparatami jest na RC urinary (nadal, czasem się przytka). Ataki duszności obserwowane (możliwe, że pomagały antybiotyki i sterydy). Miał też depresję, dopiero w połowie sierpnia zaczął się pokazywać znajomym (wcześniej unikał kontaktu z obcymi).
W ciągu 9 miesięcy dostał 6 antybiotyków. Teraz jest na dwóch antybiotykach i innych zastrzykach (betamox, lincospectin,dexafort, tolfina), dostaje cystaid,omega3,echinaceę, gastroval, lactulosum. W poniedziałek do weta na zastrzyki (dzisiaj mu znowu dałam). Jest troszkę lepiej. I w poniedziałek kupię maść z lamisilatem (wymaz w mojej lecznicy 120 zł, bo wysyłają do Laboklinu, została nam lampa Wooda). Podejrzewam, że za maść w aptece i zastrzyki u weta ponad 40 zł. Już wydałam ok. 230 zł plus te ok. 42 zł da sumę ok. 270 zł. Może w tym miesiącu zamknie się w 300 zł. Ja nie pracuję, sama wychowuję niepełnosprawne dziecko, oprócz Bazyla, mam również inne zwierzaki. Do tego znaleziony husky pozostawił po sobie duży rachunek telefoniczny

Zaraz po zejściu zmian Bazyl dostanie kolejną szczepionkę na grzyba (nie zdążyłam o nazwę zapytać). Kolejne szczepienie na wirusówki (musi mieć). I w sytuacji nawrotu dziąseł przyżeganie. Na razie dalej antybiotyk w zastrzyku i p/bólowe. Do czwartku ja robię iniekcje, a w czwartek kolejna kontrola. Dzisiaj zapłaciłam 42 zł . To daje sumę ok. 270 zł , a to nie koniec

Kocie portrety wykonane techniką mieszaną (sepia, akwarele, ołówek), format A4 malowane ręcznie ze zdjęcia (zdjęcie na e-mail). Czas oczekiwania do 14 dni. Cena 25 zł z przesyłką. Bazarek potrwa 7 dni, do 31 października, do godz. 20. Do 24 przedłużę
Tylko dla pięciu pierwszych osób. Portrety wyglądają mniej więcej tak (tu pozuje piękna kotka agiag

Kotka Mufka i kot Szynszyl puchatki Serniczka

Zapraszam
A tu próbka moich " wariacji ", do kupienia jakby komuś się spodobało, wywoławcza od 5 zł
Technika mieszana (ołówek, kredki ołówkowe ,akwarela w kredce, cienkopis), format A4, blok rysunkowy.

Technika mieszana (ołówek, akwarela sucha, mokra, cienkopis) wymiar 17,5 cm x 19,5 cm, papier wizytówkowy .

Technika mieszana (ołówek,srebrol), format A4, blok techniczny.