Pani Basia to bardzo piękna, wykształcona kobieta.Od dziesięciu lat jest na emeryturze, uprawia działkę przy okazji opiekowania się działkowymi zwierzętami, głównie kotami.Tak,tak, zwierzęta są najważniejsze.Od dziesięciu lat nie było dnia,aby nie pojechała na działkę i nie nakarmiła zwierząt.To nic,że Wigilia, że Wielkanoc,że zapalenie płuc,że leje,albo mróz straszliwy.Kotki są sterylizowane,kocury nie,ale wszystkie odrobaczane,leczone,jeśli tego potrzebują.W miarę możliwości szuka im domków.Teksas, Tosia,Toyota, Wojtuś,Czarny Maciuś,Celinka i burasek Maciuś były pod jej opieką,a dzisiaj mają forumowe domki ( wszystkie z wyjątkiem Czarnego Maciusia).Nie wszystkie jednak udało się uratować

Piękna Mela,Kacper już nie żyją

.Zostało jednak 15 kotów do nakarmienia i kilka psów.Emerytura Pani Basi ledwo wystarcza.Ona sama nie ma wielkich potrzeb,ale mimo wszystko jest Jej ciężko.Kupiłam Jej trochę karmy na zimę,kiedy jeszcze moja sytuacja finansowa nie była najgorsza,ale teraz sama mam ciężko.Pani Basia ma też swoje trzy domowe koty,w tym Kubę,który w tym roku skończył 20 lat(!) i jest w świetnej formie.Rozpisałam się,ale nie ma wątku na forum,nie mogę wkleić linku.Velvet zna Panią Basię i może potwierdzić,że bardzo potrzebuje pomocy.Takie rzeczy znalazłam w domu,może komuś się przydadzą?
Nr 1
Komplet małych serwetek (12 sztuk) ręcznie robionych szydełkiem.Wykonane z białego płótna, mają 17x17 cm.Do tego 12 sztuk okragłych podstaweczek o średnicy 10 cm.Nie mam pojęcia,dlaczego mają w środku otwór,może po to by włożyć tam podstawkę kieliszka?
Cena wywoławcza to 10 zł.Licytuje Basica za 20 zł. Koniec wtorek 27.10 godz.12.45 czasu realnego.

Nr 2
Zasłonki Yves Rocher koloru "słoneczna żółć",które dostałam gratis przy okazji zamówienia.Nigdy nie były używane,leżą sobie w woreczku.Wykonane z lekkiej,przejrzystej tkaniny (80% poliester i 20% bawełny).Dwie zasłonki o długości 210 cm i szerokości 80 cm każda.Na górze i na dole mają ozdobny szlak.
Cena wywoławcza 10 zł.Licytuje Jono za 12 zł.Koniec wtorek 27.10 godz.12.45 czasu realnego.

Nr 3
Naszyjnik kupiony dawno temu.Długość ok.63 cm.Wykonany z metalu w kolorze srebrnym,kamyki to tzw.piasek pustyni w kolorze rudobrązowym.
Cena wywoławcza 5 zł.Licytuje Basica za 15 zł. Koniec wtorek 27.10 o godz.12.50 czasu realnego.

Koszty przesyłki pokrywam,mam nadzieję,że kogoś te rzeczy zainteresują,a Pani Basia będzie mogła kupić za to trochę karmy.
Zapraszam serdecznie.