książki, ubrania, biżuteria, filmy, na długi; Koniec

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Post » Pon sty 02, 2012 13:55 książki, ubrania, biżuteria, filmy, na długi; Koniec

Witam wszystkich na moim bazarku.

Zbieramy tutaj pieniądze na opłacenie leczenia kilkumiesięcznego kocurka z bezwładną łapką.
Kopernik - bo tak został ochrzczony kotek - został znaleziony przeze mnie w Wigilię na działkach. Miał problemy z chodzeniem, nie stawał na jedną łapkę tylko kładł się na niej w trakcie przemieszczania. Po badaniu u weterynarza okazało się że to może być porażenie (badanie rtg nic nie wykazało). Lekarz zalecił podawanie mu dość kosztownych zastrzyków wspomagających przewodnictwo nerwowe. Ma je dostawać przez 2-4 tygodnie codziennie. Do tego dochodzą witaminy i antybiotyk...
Nie wiadomo czy kotkowi wróci czucie w łapce, te zastrzyki to tak naprawdę jedyna szansa.

Kotek aktualnie jest pod opieką Kalinuwki i to do niej będą wpłacane pieniądze za wystawione przeze mnie przedmioty.

Wątek Kopernika viewtopic.php?f=1&t=137329&hilit=Kopernik

Zapraszam również na 2-gi bazarek dla Kopernika głównie kosmetyczny viewtopic.php?f=20&t=137711

Wysyłka PP, tylko polecona, list lub paczka, cena uzależniona od wagi zakupionych przedmiotów - orientacyjnie od 3,5zł (lekkie rzeczy list p. ekonomiczny) do 11zł (nieduża paczka), wyjątkowo więcej w przypadku większych zakupów. Będę starała się wysyłać wszystko w taki sposób aby koszt wysyłki był jak najniższy. Możliwy również odbiór osobisty w Mińsku Mazowieckim.

Lista oferowanych przedmiotów będzie sukcesywnie uzupełniana :)

Proponuję formę licytacji. Podane ceny są cenami wywoławczymi. Licytacja będzie trwała po 10 dni od momentu dodania przedmiotu do wątku. Jeśli natomiast pierwsza oferta wyda mi się 'satysfakcjonująca' nie będę niepotrzebnie wszystkiego przeciągać i przedwcześnie zakończę 'licytację'. Kalinuwka płaci u weta na bieżąco więc pieniądze są potrzebne jak najszybciej (zwłaszcza że ma pod opieką wiele innych kotów).

dodane 2.01.2012:

Książki:
Doris Lessing - Pamiętnik przetrwania - okładka miękka, stan idealny* kasia.fi 15zł
Doris Lessing - Piąte dziecko - okładka miękka - stan idealny 12zł Kot-linka 12zł
Doris Lessing - Podróż Bena- okładka miękka - stan idealny 12zł Kot-linka 12zł
Lisa Unger - Piękne kłamstwa - okładka twarda - stan idealny 12zł Kot-linka 12zł
Janusz L. Wiśniewski - Intymna teoria względności - okładka twarda - stan idealny 12zł Kot-linka 12zł
Cuca Canals - Płacz, Radosna- okładka miękka - stan bardzo dobry + 8zł
Candace Bushell - Szminka w wielkim mieście - okładka miękka - stan dobry + (podbrudzona z zewnątrz, w środku idealna) 15zł
Louise Welsh - Cięcie- okładka miękka - stan bardzo dobry + 10zł
Eleanor Druse - Szpital Królestwo. Dzienniki Eleanor Druse - okładka miękka - stan idealny 15zł
Stephen King - Colorado Kid- okładka twarda - stan idealny 10zł
Stephen King - Cujo- okładka miękka - bardzo dobry 12zł
Marc Levy - Siedem dni dla wieczności- okładka miękka - stan bardzo dobry + 9zł Pietrucha 9zł
Imre Kertesz - Los utracony- okładka miękka - stan idealny kasia.fi 12zł
Kinga Dunin - Obciach- okładka miękka - stan idealny 5zł
Gina B. Nahai - Księżyc i anioł- okładka miękka - stan idealny 6zł
Mary Higgins Clark - Dom nad urwiskiem - okładka miękka - stan idealny 6zł
Małgorzata Kalicińska - Powroty nad rozlewiskiem- okładka twarda - stan idealny 15zł
Hugh B. Cave - Uczniowie szatana- okładka miękka - stan dobry - (podniszczona na zewnątrz) 5zł
Amelie Nothomb - Antychrysta- okładka miękka - stan idealny idaemean 5zl
Maria Rodziewiczówna - Straszny dziadunio - okładka miękka - stan idealny 12zł
Marta Tomaszewska - Ulica grozy - okładka miękka - stan idealny 10zł
Alice Sebold - The Lovely Bones- okładka miękka - język angielski - stan dostateczny 6zł
dodane 05.01.2012:
Jed Rubenfeld - Sekret Freuda - okładka twarda - stan bardzo dobry 10zł
Phillip Margolin - Nie zapomnisz mnie- okładka miękka - stan idealny 10zł
dodane 06.01.2012:
Jeffery Deaver - Twisted - język angielski - okładka miękka - stan dobry - 7zł
Michael Crichton - The Terminal Man- język angielski - okładka miękka - stan dostateczny - 5zł
Tess Gerritsen - Under The Knife- język angielski - okładka miękka - stan dobry - 5zł

poradniki, podręczniki, albumy itp
Agnieszka Olędzka - Kuchnia wegańska - 300 przepisów na zdrowe i smaczne dania- okładka miękka - stan bardzo dobry XAgaX 10zł
Michelle LeMay - Stretching. Zestaw ćwiczeń rozciągających dla początkujących i zaawansowanych- okładka miękka - stan idealny - Pietrucha 5zł
David M. Buss - Zazdrość niebezpieczna namiętność. Dlaczego zazdrość jest nierozłączna z miłością i seksem?- okładka miękka - stan idealny 12zł
Marshall B. Rosenberg - Porozumienie bez przemocy. O języku serca - okładka miękka - stan bardzo dobry Kot-linka 10zł
Stefan Opara - Filozofia. Współczesne kierunki i problemy - okładka miękka - stan idealny 12zł
Anna Dodziuk - Pokochać siebie i zacząć żyć inaczej- okładka miękka - stan dobry 5zł
Stanisław Nowak - Kobieta otwarta- okładka miękka - stan idealny 12zł
dodane 04.01.2012:
Jose M. Parramon - Jak rysować postacie - okładka miękka - stan bardzo dobry 15zł
Klaus Albrecht Schroder - Egon Schiele. Eros and Passion- okładka twarda - język angielski- stan idealny 15zł
Horst Stahl, Helmut Ruger - Bonsai - to może być proste- okładka twarda - stan idealny 7zł
W.Tatarkiewicz - Historia filozofii - tomy 1-3- okładka miękka - stan bardzo dobry - (w kilku miejscach użyty zakreślacz i ołówek) woodpeck 40zł

*Stan idealny - książka została raz przeczytana, nie nosi żadnych śladów użytkowania tj. zagięte kartki, zabrudzenia itp. Może natomiast posiadać drobne ryski itp. czyli typowe uszkodzenia mogące powstać w księgarni.

Na życzenie mogę dodać zdjęcia konkretnych książek lub przesłać je na maila. Zrobienie zdjęć wszystkim książkom, obrobienie ich i wrzucenie na serwer byłoby dość czasochłonne, a mam jeszcze dużo innych rzeczy do oddania których zdjęcia są koniecznością (ubrania itp).

Jest to mój pierwszy bazarek i będę wdzięczna za wszelkie uwagi i wskazówki.
Ostatnio edytowano Pt maja 04, 2012 21:28 przez agusia_1, łącznie edytowano 27 razy

agusia_1

Od: Pon lip 30, 2007 18:30

Post » Pon sty 02, 2012 13:55 Re: Dla Kopernika z porażeniem łapki; książki,obrazki,ubrania...

Ubrania, akcesoria itp:

dodane 02.01.2012
Kopertówka - czerwona, zapinana na zatrzask, wym. 25(góra) 27,5(dół)x18x2,5cm 10zł
Obrazek Obrazek Obrazek

Spinka do włosów Evita Peroni 9cm, ze szkiełkami, koszt nowej to ok 80$ 15zł KarolinaS 17zł
Obrazek Obrazek Obrazek

dodane 03.01.2012:

Żakiet sztruksowy beżowy H&M Divided r.34, na podszewce, zapinany na 3 guziki, po 2 guziki przy mankietach, 2 kieszonki, rozcięcie z tyłu; wycięta metka wewnętrzna ze składem -10zł KarolinaS 10zł
Wymiary:
szerokość w ramionach: 39cm
szerokość w od pachy do pachy: 43cm
długość całkowita mierzona od karku: 67cm
długość od pachy: 34cm
długość rękawa po wewnętrznej: 45cm
długość rękawa po zewnętrznej: 60cm
Obrazek ObrazekObrazekObrazek

Płaszcz NEW LOOK bombka na podszewce z rękawami 3/4 r.12, pasek, 2 kieszenie, ściągacz na dole, wierzch 100% bawełna, podszewka 80% polyester, 20% bawełna - 10zł Pietrucha 20zł
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Buty zimowe ocieplane r.36 sznurowanie + suwak 15zł
Obrazek Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

H&M L.O.G.G. marynarka sztruksowa z podszewką r.34, na zewnątrz 100% bawełna, podszewka 100% acetate - KarolinaS 12zł

Kurtka-płaszczyk na podszewce dwurzędowy NEXT r.8, 6 guzików i 1 dodatkowy przy kołnierzu (można zapiąć pod szyję), wierzch 100% bawełna, podszewka 100% acetate; podszewka uszkodzona, trzeba wymienić środkowy pas podszewki albo całość - 10zł
ObrazekObrazekObrazekObrazek

dodane 04.01.2012:
mini portfelik na drobniaki, z tyłu kilka rysek 7x7cm, zapinany na zatrzask 5zł
Obrazek Obrazek Obrazek

dodane 06.01.2012:
torebka kopertówka, czarna, z odpinanym cienkim paskiem, na klapce ażurowy wzór, lakierowana, w środku 1 duża przegródka i 1 mała, zapinana na zatrzask, po stronie 'od ciała' kilka wgłębień od przechowywania, wym. 27x15x3,5cm; 10zł
ObrazekObrazek Obrazek Obrazek

etui na okulary, tworzywo skóropodobne, granat - lekkie nierówności koloru, zapięcie w kolorze złota, wewnątrz wyściełane miękkim materiałem, wym. 18x8,5cm; 5zł
Obrazek Obrazek Obrazek

torebka do ręki, jasny brąz, materiał imitujący skórę, przeszycia w kolorze ciemnego brązu, zapięcie w kolorze złota, na zewnątrz 1 kieszonka, wewnątrz 4 kieszonki w tym 2 na suwak, szerokość spodu 11cm, wysokość 20cm, długość 29cm; Lemoniada 13zł
Obrazek Obrazek Obrazek

torebka kopertówka, pikowana, granat, ze 'smyczką', na zewnątrz kieszonka na suwam, wewnątrz 1 główna komora + mała kieszonka na suwak, zapięcie w kolorze złota, wym. przy zapięciu 21cm, na dole 24cm, wys.12cm; KarolinaS 10zł
Ostatnio edytowano Czw sty 12, 2012 19:31 przez agusia_1, łącznie edytowano 30 razy

agusia_1

Post » Pon sty 02, 2012 13:56 Re: Dla Kopernika z porażeniem łapki; książki,obrazki,ubrania...

Akcesoria do domu:

dodane 02.01.2012:
zegar drewniany z owieczkami, zielony, małe wgłębienie 'od nowości' na dole w tym samym kolorze co reszta, na 1 baterię typu paluszek, wym. 22,5x22,5x2,5cm 10zł dagmara-olga 13zł
Obrazek Obrazek

obrazek - reprodukcja obrazu Pocałunek Gustava Klimta, zafoliowany, z muzeum w pałacu Belvedere w Wiedniu, wym.24x30cm Taya 20zł
Obrazek

obrazek - w drewnianej ramie, wym. 30x56cm 15zł
Obrazek Obrazek

cukiernica (?) szklana (?) kolor ecru - do doczyszczenia 10zł
Obrazek Obrazek

dodane 04.01.2012:
figurka siedzącego kota, wysokość ok. 20cm 5zł
Obrazek Obrazek Obrazek

dodane 05.01.2012:
mini komplet porcelanowy w pudełeczku, 4 małe talerzyki, 4 filiżanki, 4 większe talerze, 2 półmiski - mniejszy i większy, waza, łyżka do wazy, sosjerka; rozmiar widoczny na zdjęciu z monetą; pudełeczko podniszczone - 10zł
Ostatnio edytowano Czw sty 12, 2012 23:31 przez agusia_1, łącznie edytowano 10 razy

agusia_1

Post » Pon sty 02, 2012 13:56 Re: Dla Kopernika z porażeniem łapki; książki,obrazki,ubrania...

Biżuteria hand-made:

moja przykładowa biżuteria, aby przejść do wcześniejszych należy kliknąć po prawej 'Poprzednia strona', nie sugerujcie się menu po prawej
Na dniach dodam co konkretnie jest dostępne (teraz niestety nie mam jej przy sobie), mam też mnóstwo koralików i innych akcesoriów więc mogę zrobić coś na zamówienie lub wystawić je tutaj.

Ceny od 10 do 30zł

dodane 04.01.2012:
1.Naszyjnik - 10zł
Linka jubilerska, elementy metalowe, perły szklane - długość ok. 44cm
Obrazek

2.Bransoletka shira3 15zł
Piasek pustyni, drut posrebrzany Rayher 0,8 mm, elementy metalowe - długość ok. 18 cm
Obrazek

dodane 05.01.2012:
3.Bransoletka 15zł
Elementy posrebrzane, linka jubilerska, szklane koraliki, koraliki syntetyczne, bursztyny - długość ok. 20cm
Obrazek
Ostatnio edytowano Pon sty 09, 2012 13:55 przez agusia_1, łącznie edytowano 10 razy

agusia_1

Kosmetyki, akcesoria:

dodane 02.01.2012:
etui na pędzle, czerwone, na zatrzask, wym.19cmx9,5cmx2,5cm, miejsce na 7 pędzelków: 3 grube, 4 cienkie - maueczarne 10zł
Obrazekprzód Obrazektył Obrazek
Ostatnio edytowano Nie sty 08, 2012 12:16 przez agusia_1, łącznie edytowano 12 razy

agusia_1

Post » Pon sty 02, 2012 13:57 Re: Dla Kopernika z porażeniem łapki; książki,obrazki,ubrania...

Inne:

dodane 02.01.2012:

gra na PC Hitman 2, bez zarysowań, w oryginalnym pudełku 5zł

dodane 03.01.2012
ceny 'kup teraz' :)
filmy na dvd:
Stacja 3zł
Powiedz tak 3zł
Chicago 3zł
Wspaniali bracia Baker 3zł
Mężczyzna moich marzeń mikomikado 3zł
Grzeszna miłość 3zł
Wszystko o Adamie 3zł
Dług 3zł
Siostra Betty 3zł
Femme Fatale 3zł
Elizabeth Doro666 3zł
Inni 3zł
Boskie jak diabli 3zł
Ostatnie uwiedzenie 3zł
Love story 3zł
Usłane różami 3zł
Moje wielkie... kanadyjskie wesele 3zł
Hitch. Najlepszy doradca przeciętnego faceta 3zł
Magiczne drzewo - zafoliowane, pudełko 5zł

dopisane 03.01.2012:
Emmanuelle 2 3zł
Imperium Zmysłów 3zł
Kochanek 3zł
Imperium Namiętności 3zł

dodane 05.01.2012:
Tea with Mussolini pudełko 3zł
The Bucket List pudełko mikomikado 3zł
The Queen pudełko mikomikado 3zł
Road to Perdition pudełko 3zł
Count Duckula Vampire Vacation pudełko 3zł
wszystkie filmy w kartonikach, chyba że zaznaczono inaczej

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Sob sty 14, 2012 13:10 przez agusia_1, łącznie edytowano 12 razy

agusia_1

Post » Pon sty 02, 2012 15:09 Re: Dla Kopernika z porażeniem łapki; książki,obrazki,ubrania...

agusia_1 pisze:[color=#BF0000][size=200]Witam wszystkich na moim bazarku.

Michelle LeMay - Stretching. Zestaw ćwiczeń rozciągających dla początkujących i zaawansowanych- okładka miękka - stan idealny

.

Poproszę, może na początek 5 złotych.
Obrazek

Koty Norweskie Leśne www.kotonland.pl
Mamy kocięta !!!!

Pietrucha

Od: Pt maja 27, 2005 19:41

Post » Pon sty 02, 2012 17:58 Re: Dla Kopernika z porażeniem łapki; książki,obrazki,ubrania...

Pietrucha pisze:Poproszę, może na początek 5 złotych.

5zł po raz pierwszy, kto da więcej? :kotek:

Dorzuciłam jeszcze kilka książek i innych rzeczy, a będzie tego więcej :) Zapraszam :)

agusia_1

Post » Pon sty 02, 2012 18:32 Re: Dla Kopernika z porażeniem łapki; książki,obrazki,ubrania...

Poproszę etui na pędzle za 10? Nie doczytałam, bo w biegu, ale chyba nie ma podanych cen wywoławczych.

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Pon sty 02, 2012 21:25 Re: Dla Kopernika z porażeniem łapki; książki,obrazki,ubrania...

Amelie Nothomb - Antychrysta- okładka miękka - stan idealny
Agnieszka Olędzka - Kuchnia wegańska - 300 przepisów na zdrowe i smaczne dania- okładka miękka - stan bardzo dobry
Marshall B. Rosenberg - Porozumienie bez przemocy. O języku serca - okładka miękka - stan bardzo dobry

W ramach tego, że też nie widzę cen wywoławczych, to proponuję wstępnie po 5 za każdą z tych pozycji ;)

idaemean

Od: Czw gru 22, 2011 9:33

Post » Pon sty 02, 2012 22:24 Re: Dla Kopernika z porażeniem łapki; książki,obrazki,ubrania...

Dodałam ceny wywoławcze :wink:

agusia_1

Post » Pon sty 02, 2012 23:27 Re: Dla Kopernika z porażeniem łapki; książki,obrazki,ubrania...

agusia_1 pisze:Biżuteria hand-made:

moja przykładowa biżuteria, aby przejść do wcześniejszych należy kliknąć po prawej 'Poprzednia strona', nie sugerujcie się menu po prawej
Na dniach dodam co konkretnie jest dostępne (teraz niestety nie mam jej przy sobie), mam też mnóstwo koralików i innych akcesoriów więc mogę zrobić coś na zamówienie lub wystawić je tutaj.

Ceny od 10 do 30zł

A zapytam czy masz może coś z dużych korali/ków.. coś na naszyjnik, by powstał prosty ale efektowny.. hmm?
=^^= Zapraszam =^^=
♡♡Naturalne SOKI_2021 z malin// bez cukru oraz słodkie i syrop♡
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=156544
<<

milena88

Od: Pon mar 21, 2011 12:59

Post » Wto sty 03, 2012 8:49 Re: Dla Kopernika z porażeniem łapki; książki,obrazki,ubrania...

Poproszę jeszcze

Marc Levy - Siedem dni dla wieczności- okładka miękka - stan bardzo dobry + 9zł
Obrazek

Koty Norweskie Leśne www.kotonland.pl
Mamy kocięta !!!!

Pietrucha

Od: Pt maja 27, 2005 19:41

Post » Wto sty 03, 2012 10:42 Re: Dla Kopernika z porażeniem łapki; książki,obrazki,ubrania...

akcesoria do domu - foty : czy obrazek w ramce i zegar pokazują realne kolory?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto sty 03, 2012 13:22 Re: Dla Kopernika z porażeniem łapki; książki,obrazki,ubrania...

milena88 pisze:
agusia_1 pisze:Biżuteria hand-made:

Ceny od 10 do 30zł

A zapytam czy masz może coś z dużych korali/ków.. coś na naszyjnik, by powstał prosty ale efektowny.. hmm?

Na razie nie mam u siebie zarówno biżuterii jak i akcesoriów do jej wyrobu, powinnam je mieć w czwartek po południu więc w piątek postaram się wszystko ogarnąć :)
A w jakim stylu byś go chciała? Jak możesz to podeślij mi jakieś zdjęcia z netu :)

Pietrucha pisze:Poproszę jeszcze

Marc Levy - Siedem dni dla wieczności- okładka miękka - stan bardzo dobry + 9zł

Dopisuję :)

dagmara-olga pisze:akcesoria do domu - foty : czy obrazek w ramce i zegar pokazują realne kolory?

Na moim monitorze tak :)

agusia_1

[następna]