Słoneczne kartki z Dubaju i Abu Dhabi

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro mar 02, 2011 18:52 Słoneczne kartki z Dubaju i Abu Dhabi

Pomysł mało oryginalny ale nieustannie fajny :D

Zbieramy fundusze na kastracje i szczepienia szczecińskich kotów wolno żyjących dla Iza71koty. Wątek Izy jest tu: viewtopic.php?f=1&t=124622
Iza robi niesamowittą robotę opiekując się ogromną ilością kotów, dokarmiając je, lecząc, sterylizując. Funduszy jak zawsze brak, a kolejne koty są w potrzebie.

Oferuję wysłanie pięknej kartki ze słonecznego Dubaju lub Abu Dhabi na dowolny adres w zamian za wpłatę 10 zł, które w całości przekażę Izie. Akcja nie ma terminu końcowego, bo tu mieszkam :) Kartek jest do wyboru sporo, zdjęcia są poniżej. Jeśli chcielibyscie, by na kartce znalazł się jakiś konkretny tekst, to proszę o pw :D

Na razie kartek mam po 1 sztuce z każdej, po wyczerpaniu większości dokupię nowe!

Kartka nr 1
Obrazek

Kartka nr 2 - wysłana do ankakot :1luvu:
Obrazek

Kartka nr 3 - symbol Dubaju, Burj Al Arab czyli hotel-żagiel widziany z innego hotelu Madinat Jumeirah. zamówiona przez Megana :1luvu:
Obrazek

Kartka nr 4 - Burj Al Arab i Madinat Jumeirah - poleciała do synka elzak3 :1luvu: a druga do siostry Viena :1luvu:
Obrazek

Kartka nr 5 - Burj Al Arab wieczorem - poleci do Willow_ :1luvu:
Obrazek

Kartka nr 6 - Atlantis (hotel na koronie Palm Island) podczas otwarcia. Poleci do córki agara :1luvu:
Obrazek

Kartka nr 7 - widok na Atlantis - jedna poleci do Afatima :1luvu: a druga do Kocuria :1luvu:
Obrazek

Kartka nr 8 - widoki na koronę i "liście" Palm Island - poleci do mavi :1luvu:
Obrazek

edit: Iza71koty słusznie mnie poprawiła, że środki pójdą nie na sterylki, tylko kastracje i szczepienia! Poprawiłam!
Ostatnio edytowano Nie kwi 10, 2011 18:40 przez myrzapl, łącznie edytowano 12 razy
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Od: Sob mar 27, 2010 0:04

Post » Śro mar 02, 2011 19:07 Re: Słoneczne kartki z Dubaju i Abu Dhabi

Ciąg dalszy kartek :)

Kartka nr 9 - Burj Khalifa czyli najwyższy budynek na świecie, 880 m, pod którym są tańczące fontanny, największe na świecie, oczywiście :wink:
Obrazek

Kartka nr 10 - widok na Burj Khalifa
Obrazek

Kartka nr 11- Burj Khalifah na tle okolicznych wysokościowców
Obrazek

Kartka nr 12 - widok na linię brzegu wyspy Abu Dhabi - wyślę do Afatima :1luvu:
Obrazek

Kartka nr 13 (szczęśliwa trzynastka :D ) - widoki z Abu Dhabi
Obrazek

Kartka nr 14 - widoki z Abu Dhabi - zamówiona przez taizu :1luvu:
Obrazek

Kartka nr 15 - Abu Dhabi, Wielki Meczet
Obrazek

Kartka nr 16 - Wielki Meczet w Abu Dhabi
Obrazek

Jeśli nie widzicie kartek, to tutaj jest link do folderu na picasa, gdzie można je sobie obejrzeć: https://picasaweb.google.com/s.raczynsk ... directlink

Zapraszam! :D

:kotek: :kotek:
Ostatnio edytowano Sob mar 05, 2011 14:04 przez myrzapl, łącznie edytowano 2 razy
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Post » Śro mar 02, 2011 19:10 Re: Słoneczne kartki z Dubaju i Abu Dhabi

Ja się po karteczkę zgłoszę, ale dopiero pod koniec miesiąca, bo na razie funduszy brak :( Można wiedzieć jakim zrządzeniem losu Cię aż tam wyniosło :) Uwielbiam arabskie kraje, słoneczko :spin2: :spin2: :spin2: :spin2: :spin2: :kitty:
Obrazek Obrazek
Obrazek

Zapraszam na bazarek viewtopic.php?f=20&t=124437

Beatris86

Od: Czw lis 12, 2009 14:32

Post » Śro mar 02, 2011 19:20 Re: Słoneczne kartki z Dubaju i Abu Dhabi

Zapraszam zapraszam pod koniec miesiąca też! :D

Jak nie wiadomo, co poniosło, to pewnie o chłopa chodzi... :wink: mój TŻ pracę tu znalazł - miało być na 2 lata... on siedzi 7, a ja 5 lat :twisted:
jak lubisz arabskie klimaty, to na początku kwietnia uruchomię bazarek z drobiazgami i kulinariami stąd - ale dopiero w kwietniu bo wtedy dopiero przylecę do Polski i będę mogła je porozsyłać!
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Post » Śro mar 02, 2011 19:30 Re: Słoneczne kartki z Dubaju i Abu Dhabi

Tak, tak, tak, tak jestem pierwsza w kolejce :) Mąż jest Polakiem? ale jestem wścibska :twisted:
Obrazek Obrazek
Obrazek

Zapraszam na bazarek viewtopic.php?f=20&t=124437

Beatris86

Od: Czw lis 12, 2009 14:32

Post » Śro mar 02, 2011 19:32 Re: Słoneczne kartki z Dubaju i Abu Dhabi

Ja chcę kartkę nr 5 z pozdrowieniami Obrazek
Mam już kartkę z pozdrowieniami z Chile i Kanady, czekam na pozdrowienia z Tajlandii i Chin i teraz z Dubaju :D

Czekam na Twój powrót niecierpliwie i na bazarek dubajski (no i na daktyle oczywiście też) Obrazek

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Śro mar 02, 2011 19:33 Re: Słoneczne kartki z Dubaju i Abu Dhabi

myrzapl pisze:Zapraszam zapraszam pod koniec miesiąca też! :D

Jak nie wiadomo, co poniosło, to pewnie o chłopa chodzi... :wink: mój TŻ pracę tu znalazł - miało być na 2 lata... on siedzi 7, a ja 5 lat :twisted:
jak lubisz arabskie klimaty, to na początku kwietnia uruchomię bazarek z drobiazgami i kulinariami stąd - ale dopiero w kwietniu bo wtedy dopiero przylecę do Polski i będę mogła je porozsyłać!

Tak, tak! Prosimy o drobiazgi, a zwłaszcza kulinaria :1luvu: Lubię pojeść sobie egzotycznie, najlepiej nie napracowawszy się nad przygotowaniem.
Czy arabska kawa i herbata sa naprawdę takie smaczne? :oops:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Śro mar 02, 2011 19:41 Re: Słoneczne kartki z Dubaju i Abu Dhabi

hmmm... z tą kawą to bywa różnie :wink:
prawdziwa arabska (tzn beduińska) kawa jest palona na jasno - tzn taki jasnobrązowy kolor, w smaku jest lekko kwaskowata i pije się ją w maleńkich czareczkach z okrągłym dnem, których się nie odstawia na stół, tylko trzyma w rece.

a do tego jest arabska kawa z Lewantu, palona z kardamonem - więc jak ktoś lubi kardamon... :wink:

a herbatę piją tu nagminnie Liptona, zaparzonego na mocno samego lub z listkiem mięty i z horrendalną ilością cukru!
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Post » Śro mar 02, 2011 19:45 Re: Słoneczne kartki z Dubaju i Abu Dhabi

myrzapl pisze:a herbatę piją tu nagminnie Liptona, zaparzonego na mocno samego lub z listkiem mięty i z horrendalną ilością cukru!

To, nie licząc cukru, tak jak ja :ryk:

taizu

Post » Śro mar 02, 2011 19:50 Re: Słoneczne kartki z Dubaju i Abu Dhabi

łoooł Willow_!! jak zwykle pierwsza! :D :D
karteczka nr 5 jutro będzie w drodze!
ostrzegam tylko, że Emiracka poczta nie należy do najszybszych :wink: i kartki dochodzą po 2-3 tygodniach...

szczerze mówiąc to jak wchodzę do sklepu to już teraz kombinuję, co by tu do walizki pasowało - smaczne, orientalne i do tego lekkie!
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Post » Śro mar 02, 2011 20:07 Re: Słoneczne kartki z Dubaju i Abu Dhabi

taizu pisze:
myrzapl pisze:Zapraszam zapraszam pod koniec miesiąca też! :D

Tak, tak! Prosimy o drobiazgi, a zwłaszcza kulinaria :1luvu: Lubię pojeść sobie egzotycznie, najlepiej nie napracowawszy się nad przygotowaniem.
Czy arabska kawa i herbata sa naprawdę takie smaczne? :oops:

Ja też chce :P i czekam z niecierpliwością :P

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Śro mar 02, 2011 20:08 Re: Słoneczne kartki z Dubaju i Abu Dhabi

A będę słodycze :?: I daktyle :?:
No i może poszukaj jakiś magnesów ... kilku kolekcjonerów na forum jest :mrgreen:

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Śro mar 02, 2011 20:09 Re: Słoneczne kartki z Dubaju i Abu Dhabi

Do arabskiej kawy z kardamonem można się przyzwyczaić,choć na początku nie smakuje.Natomiast przyprawy mają świetne np;suszona wędzona papryka itd....Zresztą nie ma co porównywać do naszych polskich podróbek,co się zowią przyprawami. :mrgreen:

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Śro mar 02, 2011 20:13 Re: Słoneczne kartki z Dubaju i Abu Dhabi

Willow_ pisze:A będę słodycze :?: I daktyle :?:

Tak, tak, słodycze :ryk:
A daktyle jadłam dzisiaj. W Lidlu jest tydzień... skandynawski i rzucili pyszne zdrowotne batoniki z mielonych daktyli i fig :1luvu: Były jeszcze daktylowo-orzechowe :D
Tylko dlaczego w ramach Tygodnia Skandynawskiego 8O 8O 8O ?

taizu

Post » Śro mar 02, 2011 20:19 Re: Słoneczne kartki z Dubaju i Abu Dhabi

Daktyle będą na 100% i to w różnych odmianach :D
do tego łatwe do przyrządzenia desery, słodycze, przyprawy też mogą być, choć beduini mają raczej skromny zakres kulinarny i w sklepach rządzą Indie!

suszonej wędzonej papryki nigdzie nie widziałam, a szukałam!

co do dziwności daktylowych to ostatnio widziałam tu w sklepie wielgachne daktyle... importowane z Kaliforni! :ryk: :ryk:
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

[następna]