Celem Funduszu jest pomoc konińskiemu Schronisku Dla Bezdomnych Zwierząt, pomoc dzięki której zwierzęta, w szczególności koty, będą mogły otrzymać szczepionki zapobiegające chorobom zakaźnym, a także będą mogły być leczone na poziomie dającym im jak największe szanse na życie.
Fundusz Pokrzywkowy pomaga również innym potrzebującym - Fundacjom lub osobom prywatnym które ratując chore, bezdomne, porzucone koty - potrzebują takiego wsparcia.
Zasady Bazarku:
Bazarek prowadzony jest wyłącznie w formie licytacji.
Zakończenie bazarku nastąpi w dniu 30 września godzina 21.00 czasu rzeczywistego / czy jest różnica między rzeczywistym a forumowym??????

Kupujący dolicza 5 zł kosztów przesyłki - list polecony.
Jesli kupujący zakupi więcej niż jeden przedmiot - dolicza jedynie 5 zł kosztów przesyłki.
Jesli koszt wysyłki bedzie większy - pokrywam go ja.
Jesli bedzie mniejszy - różnica zasili konto FP.
A oto przedmioty licytacji:
1. KRÓWKA MILKA
Śliczna, pluszowa krówka na nartach, długość około 15 cm, wysokość około 12 cm.
Krówka kiedyś była dołączona do promocyjnego zestawu czekolad MILKA, nie nosi śladów użytkowania.

CENA wywoławcza krówki wynosi 10 zł
licytuje Gibutkowa za wywoławczą
2. JEŻ Prince Polo
Jeż to pluszowa maskotka długości ok. 25 cm i wysokości ok. 20 cm, ładny, kolorowy, taki tęczowy. Jeża wygrałam na loterii w sklepie, zakręciłam kołem ze słowami " niech mi pani da spokój, ja w życiu niczego nie wygrałam..."
Jeż też raczej nie nosi śladów użytkowania

CENA wywoławcza jeża wynosi 10 zł
licytuje Gibutkowa za wywoławczą
3. To chyba też jest JEŻ....zabawka dla kota, plastikowa, ciężkawa piłeczka wielkości piłki do ping-ponga z przyklejoną jeżową mordką. Koty lubią się tym bawić, jednak jeśli masz na podłodze panele i mieszkasz w bloku - doradzam schowanie zabawki na noc - hałasuje dość mocno. Nosi niewielkie śladu użytkowania:)

CENA wywoławcza zabawki wynosi 5 zł
4. Sizalowa piłka dla kota z piórkami na "ogonku", piórka niestety noszą ślady użytkowania przez moje dranie. Jest to fajna zabawka dla kotów, średnica ok. 6 cm.

CENA wywoławcza za piłeczkę wynosi 5 zł
5. Wesoła, kolorowa pszczółka na gumce - zabawka dla kotów, długość zabawki ok. 12 cm, nie nosi śladów użytkowania

CENA wywoławcza pszczółki wynosi 10 zł - licytuje Mamut za wywoławczą
6. Kolorowa, plastikowa piłeczka - zabawka dla kotów, z "futrzanym" ogonkiem i kulką w środku. Średnica ok. 4 cm.

CENA wywoławcza zabawki - 5 zł
7. Onyksowy lampionik do świeczuszki zakupiony w Muzeum Historii Naturalnej w Londynie

Cena wywoławcza 10 zł licytuje Mamut za wywoławczą; Kociara 82 za 11 zł
8. Olejek z drzewa Redwood, zakupiony w parku- rezerwacie tych drzew w Californii. Nie mam pojęcia jaka jest pojemność buteleczki, ale jest ona niewielka, coś jakby 2-3 próbki perfum.
Olejek nadaje się do "kominków" zapachowych.

Cena wywoławcza olejku wynosi 10 zl
licytuje mamut za wywoławczą
Cynamon i Wanilia za 12 zł
9. "Trzymaj linię" - to zestaw dwóch książeczek wydanych w ubiegłym roku jako dodatek do Gazety Wyborczej.
Znajduje się w nich program jak skutecznie schudnąć, informacje na temat żywienia, przepisy kulinarne oraz program ćwiczeń. Książeczki są nieużywane.

Cena wywoławcza kompletu czyli 2 książeczek wynosi 15 zł
10. Książeczka pt. "KAWA" - również wydana przez Gazetę Wyborczą, niezwykle ciekawa, zaprasza na wyprawę śladami kawy, herbaty i czekolady. Od samego czytania przepisów mozna dostać zawrotu głowy...
Nowa, nie używana.

Cena wywoławcza 7 zł
licytuje Kociara 82 za wywoławczą
11 i 12. Książki wydane jako dodatek do Gazety Wyborczej z serii przepisów Macieja Kuronia - mam tylko część 1 i 3 / wydane były cztery części/.
Na bazarku wystawione są tytuły "Potrawy z Grzybów" oraz "Przetwory z Warzyw"

CENA wywoławcza każdej z książeczek wynosi 5 zł. Książki nie są używane.
"Przetwory z warzyw" licytuje Cynanom @ Wanilia za wywoławczą
"Przetwory z grzybów" licytuje mamut za wywoławczą
13. Wydana przez Gazetę Wyborczą seria "Kuchnie Świata". Wydanych zostało 5 części, ja mam pierwsze 4 części.
część pierwsza - Włochy, Hiszpania, Francja

Cena wywoławcza 5 zł, książka nowa, nie używana.
licytuje mamut za wywoławczą
14. Jak wyżej, tytuł "Kuchnie Świata" Japonia, Chiny, jest to część druga.

cena wywoławcza 5 zł, książka nowa, nie uzywana.
15. Część trzecia, "Kuchnie Świata" Indie, Tajlandia, Indonezja, oraz część czwarta Meksyk, Karaiby, Ameryka Północna.
Mam fotkę części czwartej, fotka części trzeciej nie wkleiła mi się na fotosiku. Obie ksiązki są nowe, nie uzywane.

Cena wywoławcza za każdą z nich wynosi 5 zł.