» Czw lut 07, 2013 17:24
Re: WYBORY MISS I MISTER LUTY 2013 - "DUETY"
DUETY:1. Bella i Rysia od isabell36

Bella udzielna księżna ze schroniska w jej drzewo genealogiczne wmieszał się kot europejski (jak w większości pingwinków
) w listopadzie minęło 3 lata jak panuje w naszym domu ...
Charakterek dominujący, chce rządzić wszystkimi i zawsze - potrafi usiąść przedemną i miauczeć: "nudzę się pobaw się ze mną", ale jak ma ochotę na mizianki to głośno muczy i wtula się w ludzia całym swoim jestestwem 
Rysia ta niższego stanu chociaż biorąc pod uwagę masę (7,2 kg) i gęstość futra gdzieś w przodkach musiał być norweski leśny lub rosyjski
zawładnęła moim sercem dwa lata temu w grudniu. Grzeczna, nieabsorbująca tak jak Bella, pięknie bawi się sama (ostatnio w takiej samotnej zabawie przegryzła materac dmuchany
) w dzień raczej niedotykalska - ale nocą ... wchodzi w nią miziak nad miziaki: budzi mnie średnio co 2 godziny w celu porządnego wymiziania - jak udaję martwą, oczywiście w celu wyspania się - to po mnie skacze i wydaje się mówić: "miziaj ludziu miziaj, tak bardzo cię kocham, no nie śpij miziaj kota"
2. Morfeusz i Kefir od czarno-czarni

Kefir i Morfeusz chłopaki na emeryturze - po wielu życiowych przejściach w trudnym związku.
Przykład na to, że jesień życia tez może być pełna uniesień
7 łap i 3 gałki oczne. Moje największe kocie miłości - choć niełatwe3. Sasza i Kola od czarno-czarni
Sasza i Kola od zawsze razem - urodziły się na cmentarzu, przeganianie przez ludzi zaprzyjaźniły się, choć nie są siostrami.
Nieufna Sasza i przebojowa Kola - moje tymczaski obecnie w domu na zawsze, jednak są tam problemy, stąd prośba o kciuki.4. Frida i Mikser od bakakaj

Frida i Mikser, czyli koci mezalians
Frida to kotka dość już zaawansowana wiekiem - sądząc po stanie uzębienia, po przejściach - jak można wywnioskować z zachowania, z wyglądu ma w sobie coś z kotów rasowych w typie norwega lub syberyjczyka. Stateczna, nieco neurotyczna, o wrażliwej psychice, większość czasu spędza w pozycji leżącej. Prawdziwa kocia arystokratka. Mikser to beztroski i bezczelny młodziak, który urwał się chyba z jakiegoś ulicznego gangu terroryzującego kocie staruszki. Różni ich niemal wszystko, ale jakoś się tolerują, a właściwie to Frida jest zmuszona tolerować ciągłe zaczepki, gonitwy, ataki, napaści, podgryzanie, podduszanie itp. ze strony Miksera i trzeba przyznać, że znosi to wyjątkowo cierpliwie. Scena z pierwszego zdjęcia, kiedy spokojnie koło siebie leżą, to widok stosunkowo rzadki, więc tym bardziej wart udokumentowania. Charakter ich wzajemnych relacji zdecydowanie lepiej oddaje zdjęcie nr 2.
Czyż nie urocza z nich para?
5. Tygrysy w Kaliskim schronisku od milena88
~~kto się czubi, ten się lubi~~
Tygrysy w Kaliskim schronisku. Koteczka w podeszłym wieku oraz młodzieniaszek, jak widać nie zawsze pałają do siebie nienawiścią. Aktualnie koteczka jest w kociarni i upaja się spokojem, tak jak dziś w ciepłym koszu, w zagrodzie na dworze. Natomiast koteczek w szpitaliku kuruje się .6. Gwiazdka i Luna od Brunhilda

7. Luna i Silver od Brunhilda
8. Luna i Demon od Brunhilda
Luna, Demon i wepchnęła się Gwiazdka 
9. Majtek i Muszek od EVA2406
Majtek i Muszek - bracia bliźniacy
Z czwórki rodzeństwa dziko żyjących kotów udało się uratować dwa.Matka niestety zginęła pod samochodem
10. Karolek i Księżniczka od EVA2406
Karolek i Księżniczka ( panna już w DS)
Karolek cudnie opiekował się maleńką kicią, którą znalazłam w ogromną ulewę. Koteńka płakała przeraźliwie i wszyscy udawali, że nie słyszą
11. Filemonek i Mela od EVA2406
Albo się kochają, albo się leją, ale delikatnie bez rozlewu krwi
12. Karolek i Filemonek od EVA2406
Najbardziej zakochana para w naszym domu.......i cóż z tego, że to dwa koty.
Nigdy nie udało mi się zrobić zdjęcia jak się wzajemnie myją
13. Laki i Karmel od Duszek686
Laki i Karmel - zakumplowali się w zasadzie od razu.
Rudy - wiejemy - nakryli nas
Ooo, lody dają
No dobra... Czas się umyś i odpocząć

Chłopaki są po przejściach - Laki - dawny mieszkaniec łódzkiego schronu - korzysta z uroków życia - najczęściej w sposób mocno statyczny, Karmel - rodem z wiejskiej stodoły - nadal daje upust swoim szalonym pomysłom i wariactwom. Dwa zupełnie różne charaktery. Chyba naprawdę - przeciwieństwa się przyciągają
14. Zuzia i Kaszmir od michalinadzordz

Zuzia to mama małego Kaszmira. Obydwa zostały uratowane przed mrozami ze szkolnego boiska, gdzie były tępione przez woźnego. Teraz są już bezpieczne w domu tymczasowym we Wrocławiu i szukają kochających Dużych.
Zuzanka to wspaniała panienka, porusza się delikatnie i powabnie, zalotnie machając ogonkiem. Na pierwszy rzut oka widać, że to kotka
Jest wzorową mamą - jest czuła i kochająca, ale jednocześnie potrafi pacnąć Kaszmira łapą kiedy źle się zachowuje. Kaszmir to kocie dziecko, jest radosnym, rozbrykanym kociakiem, który ugania się za myszkami, piórkami i szaleje za piłeczką na drapaku.
PS. Jeśli jesteście zainteresowani adopcją parki, to zapraszam do pisania PW do michalinadzordz.15. Emi i Sasza od halinka1403

Emi,mała ,bura koteczka znaleziona na parkingu.
Saszka,razem z siostrą Nataszką[*] trafili do mnie w stanie krytycznym.
Saszce się udało wygrać z chorobą.Strasznie przeżył odejście siostry.Całą swoją miłość przelał na Emi.Byli nierozłączni
Udało im się .Są nadal razem .W grudniu pojechały razem do wspaniałego domku.16. Diego i Balbina od halinka1403

Diego ,to 1.5 roczny kocurek z ADHD.Ciągle w ruchu ,nie mający na nic czasu,z wyjątkiem zabawy.I o dziwo,ten łobuziak,odkrył swoje nowe powołanie-opieka nad maluszkami.
Ten sam kot,dla ludzi nie mający czasu ,dla maluchów,jest niezwykle troskliwym , cierpliwym i opiekuńczym wujaszkiem.
Balbinka chodzi za Nim krok w krok,śpi z Nim ,i naśladuje Go we wszystkim.
Ostatnio zauważyłam,że jest o Niego zazdrosna 
17. Rysio i Tosia od Iwonami

Rysio i Tosia są rodzeństwem. Zabrałam ich z ulicy jako ok. 7-miesięczne kotki, inaczej groziłaby im śmierć. Bardzo się kochają, nie mogą bez siebie żyć. Rysio ma Adhd, więc w domu go pełno. Jest przy tym bardzo sympatyczny.
Razem z siostrą tworzą domowy duet rozrywkowy.18. Shira i Diesel od LadyStardust

Diesel trafił do kociarni w listopadzie jako jeden z trójki półdzikiego rodzeństwa. Wiele się zmieniło od tamtej pory. Kociaki się oswoiły i z ludźmi i z nowym miejscem. Są już bardzo śmiałe, radość bierze, gdy patrzymy na ich zabawy. Ma dość długą, piękną sierść, jest śliczną, puchatą kuleczką. Kotek potrzebuje pieszczoty i dotyku ludzkiej ręki, potrzebuje swojego człowieka, jest wielkim zazdrośnikiem (głównie o swoje siostrzyczki), pcha się na ręce jak widzi, że to nie jego głaskają
Shira jest siostrzyczką Dieselka, ma tez siostrzyczkę Diunkę. Całą rodzinkę przygarnęła KP, nadchodziła zima i maluchy mogłyby nie przetrwać. Kociaki dobrze się czują na kociarni, rozrabiają w swoim towarzystwie, aż radość bierze, jak na nie patrzeć. Shira jest psotną krówką, życie nie zdążyło jej doświadczyć, niewiele jej trzeba do szczęścia. Zachowuje się jak beztroskie kocie dziecko. Wścibska i ciekawa świata. Maluszki pocharkują po kocim katarze... obecnie u mnie na tymczasie, więc mam nadzieję, że trafi się im opiekuńczy i odpowiedzialny dom
19. Małgosia i Bazylek od Danusia

Małgosia i Bazylek
Małgosia ta czarna, bury Bazylek
Koteczki w maju skończą po 6 latek , u nas są od czwartego miesiąca życia. Pierwszy był Bazylek , nie ma połowy tylnej łapki, po dwóch dniach dołączyła do niego Małgosia.
Nie są rodzeństwem ,a pokochali się od razu i tak jest do tej pory 
zawsze razem
20. Luk i Leia od kociamysza
Aniołki Charliego
Diabełki Czarliego 
Czyli Luk i Leia - mlodzież StarwarsFamily.
To są nasze tymczasy. Urodziły się 19 października 2012 pod krzakami jeżyny na naszej parceli. Mamuśka była widywana jakieś dwa tygodnie wcześniej, niestety była bardzo płochliwa i nieufna, ale przynoszonym żarełkiem nie gardziła. Dopiero we środe 17 października pozwoliła do siebie bliżej podejść, a 19 rano zastałam już powiększona rodzinę. Kociaków była czwórka, ale tylko te dwa szatany przeżyły.
Oddaliśmy im w posiadanie pomieszczenie gospodarcze gdzie miały spokój i były w miarę dobrze odizolowane od naszej zatwardziałej jedynaczki Kici.Yody, która do dzisiaj nie przyjmuje do wiadomości ich obecności.
Wyrosły jak widać na radosne kociaki i po ciachnięciach mamy nadzieje na dobry dom dla dwójki, bo rozdzielenie ich nie wchodzi w rachubę. Mamuśka czyli Padme to już zupełnie inna historia.21. Dori i Tita od KITA - RZESZÓW
Dori daj cyca
umyj mnie
Dori weź mnie na ręce
wpadło Ci coś do oczka
podsuń się
Kocham Cię
Tita: "Dori pokaż jak siurasz"
Dori i Tita.
Dori najpiękniejsza kocia królowa, miłość Bzyla (mój mąż). Podopieczna Kociej Przystanie, w lutym minął rok, jak zamieszkała z nami
Jest kocią damą o francuskim podniebieniu, która przychodzi na pieszczoty, tylko wtedy, kiedy sama ma na nie ochotę.
W lipcu wygrała wybory miss "łabędziem być"
Titunia mała księżniczka, która wejdzie wszędzie, wszystko zniszczy.
Uwielbia papierkowe roboty
i zupę pomidorową.
Dziewczynki to nasz największy Skarb
Obecnie są w trakcie leczenia. Są nosicielkami coronowirusa
ale wierzę, że uda się wszystko,
bo życie bez moich dziewczynek, nie ma sensu
22. Maurycy i Fiodor od Revontulet
Dzień po dokoceniu
Wspólna zabawa
Wspólne polowanie na robaka
Wspólne spanie
Maurycy- prawie rok rządził niepodzielnie. Nasza ex-wetka powiedziała o nim „typowy jedynak”.
Niecały rok po adopcji Maurycego zamieszkał z nami Fiodor. Maurycy - Typowy Jedynak od razu przybiegł do transportera z miną pt. „to dla mnie? Naprawdę dla mnie?" Zero agresji, syczenia, prychania.
Potem okazało się, że Fiodor najchętniej bawiłby się 24 godziny na dobę i nie bardzo rozumie, że ktoś już chce odpocząć. Po początkowej euforii Maurycy miał go dość- marzył o świętym spokoju. A Fiodek chciał sie bawić, a nie miał z kim.
Nastał trudny czas- Fiodor gonił (w zabawie), Maurycy uciekał (wkurzony).
Teraz już jest w porządku- panowie leją się po pyskach, razem jedzą, razem się ganiają, razem śpią.23. Księżniczka Kisia i Kubuś od puszatek
moja kochana księżniczka Kisia z Kubusiem

24. Kubuś i Kropek od puszatek
dwaj przyjaciele Kubuś i Kropek

25. Józia i Herbert od Josie

Herbert (zwany również Bercikiem) to znajda z ulicy, natomiast Józia to była podopieczna Kociej Przystani. Chociaż na początku było między nimi dużo syczenia i nieufności obecnie są nierozłączni – śpią razem, myją się nawzajem, bawią się razem, jedzą razem (ewentualnie wyjadają sobie nawzajem z misek)
Prawdziwa kocia miłość
26. Mania i Sewerek od ilgatto

Czarna Mania to panna, której pojawienie się w moim domu popsuło fantastyczną męską przyjaźń Sewerka i Patyczka. Uderzali do niej obaj i to Patyczek rozkochał w sobie dziewczynę. Ale on jest krótkodystansowcem i w końcu ją porzucił. Na taką chwilę spokojnie czekał Sewerek. Dziewczyna była Jego
27. Mafia i Kleo od ilgatto

Tymczasóweczki? Mafia I Kleo zostały podrzucone na działki latem 2012 roku. Dymna Mafia kocha inne koty, szczególnie facetów. Uwielbia robić masaż połączony z akupunkturą...oczywiście kotom. Mnie kocha, kiedy chce jeść...staje wtedy za mną i pazurkiem ciągnie spodnie w błagalnym geście "umierającego" z głodu kotka.
Moje kolana okupuje za to Kleo. Leżąc na nich popiskuje i wbija pazuraski w moją rękę, jakby chciała powiedzieć: "jak mi dobrze".
Obie dziewczyny pięknie aportują:Kleo ulubioną myszkę a Mafia papierki, najchętniej od krówek. 28. Ziabolek i Lucky od katarzyna1207
Z Luckym ...
..... w trakcie "karmienia" ...
Ziabolek (bardzo chory kucurek, co najmniej 2 razy był już 3 łapkami za TM.. i wracał ...bo bardzo prosiłam
) i któremu ubzdurało się, że jest kocią mamą ... "matkował" siedmiomiesięcznej koteczce Dipsy i jej braciszkowi Luckiemu ... włącznie z tym, że wystawiał im brzuch i te dwa "maluszki" ssały go jak kotkę, wyciągając mu sutki aż do ziemi....
29. Ziabolek i Dipsy od katarzyna1207
Z Dipsy

30. Dipsy i Lala od katarzyna1207

A tutaj inny zestaw kociej miłości ... Dipsy żegna swoją siostrzyczkę Lalę w ostatni wieczór przed jej adopcją ... nie wiem, skąd o tym wiedziały, ale takich czułości nigdy do tej pory pomiędzy nimi nie było ... zazwyczaj się "nawalały" ... Lala wróciła z tej pożal się boże adopcji po 6 miesiącach, ponad trzy miesiące wyprowadzałam ją "na kota"...(nauczka dla mnie... zawsze należy sprawdzić, nawet jeżeli kot idzie do domu przyjaciół przyjaciół)
Ostatnio edytowano Nie lut 24, 2013 16:07 przez
KITA - RZESZÓW, łącznie edytowano 28 razy