Używane akcesoria jeździeckie - sprzedaję ;)

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro kwi 25, 2012 17:57 Używane akcesoria jeździeckie - sprzedaję ;)

Witam :)
Zakładam bazarek na mojego przyszłego kociastego. Nie wiem czy to powinno być na Kocim Bazarku czy na Pchlim Targu, więc jakby coś to proszę moderatorów o ingerencję :ok:
Tak jak w temacie. Mam do sprzedania używane akcesoria do jazdy konnej. Większość rzeczy po prostu "skurczyła się" :lol: , a narazie i tak nie jeżdżę, więc sprzedaję. Licytujemy do soboty 20.00 włącznie.

1. Białe bryczesy firmy „Eurostar”. Noszone 2-3 razy na zawody. Bardzo wygodne. Lej jest tylko przy kolanach – biały. Mają zapinaną kieszeń na zamek błyskawiczny, a same zapinane są na guzik i zamek błyskawiczny. Mają dwie lekkie plamki na nogawkach z tyłu - na dole i jedną malutką, prawie niezauważalną plamkę przy kolanie. Naszczęście są w takich miejscach, że oficerki lub czapsy całkowicie zakrywają te plamki.
Długość nogawki od zew.: ok. 90 cm
Długość nogawki od wew.: ok. 67 cm
Obwód w pasie bez rozciągania: ok. 62 cm
Cena wyw. 40 zł
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

2. Małe bryczesy firmy "Mountain Horse". Są w bardzo dobrym stanie. Kolor granatowy. Mają zapinaną kieszeń na zamek błyskawiczny, a same zapinane są na guzik i zamek błyskawiczny. Nie mają żadnych uszkodzeń ani plam. Na metce jest napisane, że rozmiar-140 cm.
Długość nogawki od zew.: ok. 74 cm
Długość nogawki od wew.: ok. 52 cm
Obwód w pasie bez rozciągania: ok. 59 cm
Cena wywoławcza: 45 zł
Obrazek Obrazek Obrazek

3. Granatowe bryczesy firmy „Firehorse”. Są wykonane z mocno rozciągliwego jeansu, a pełny lej jest z grubego materiału. Były odkupione od kogoś i nieużywane przez nas, ale wydaje mi się, że są to bryczesy do połowy łydki. Ten ktoś doszył sobie nawet metkę :lol: . Metka jest firy "Sensino", ale jestem 100%-owo pewna, że jest to doszywane ręcznie. Mają zapinaną kieszeń na zamek błyskawiczny, a same zapinane są na guzik i zamek błyskawiczny. Tyle że ten guzik to tak jakby nie miał wierzchu :lol: W sensie to jest taki bardziej metalowy zaczep i nie ma "pokrywki". Rzepy na dole trzeba będzie wymienić, bo u jednej nogawki wgl nie ma, a u drugiej jest mocno sfatygowany. Są to już takie bardziej robocze, np. do stajni do roboty.
Długość nogawki od zew.: ok. 70 cm
Długość nogawki od wew.: ok. 58 cm
Obwód w pasie bez rozciągania: ok. 65 cm
Cena wywoławcza: 15 zł
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek :lol:
(zaraz dokończę wstawiać resztę)

4. Czarny kask firmy "TCM". Kask jest pokryty plastikiem(jak zresztą większość :lol: ). Jest bardzo wytrzymały. Oba kaski mają taką wyjmowaną siateczkę(jak na zdjęciu w numerze 5.). Zdaje mi się, że jest to do łatwiejszego czyszczenia, ale nie jestem pewna. Oprócz kilku zadrapań na kasku, nie ma żadnych śladów użytkowania. Jest bardzo solidny. Rysy nie przeszkadzają w jeździe, ale jeśli komuś jednak będą zawadzać to można także założyć pokrowiec. Jest to pokrowiec, który można łatwo wyprać, wyczyścić. Ja zakładałam go(pokrowiec) 2 razy na zawody. Na zdjęciach pokazany jest kask zarówno w pokrowcu jak i bez. Rozmiar:
Max. obwód głowy: 56 cm
Min. Obwód głowy: 50 cm
Cena wywoławcza: 55 zł
Obrazek Obrazek Obrazek

5. Kask firmy "Pfiff". Kolor - czarny. Ten kask jest pokryty takim tworzywem jak większość toczków(nie umiem tego nazwać :oops: ). Nie ma pokrowca. Nie nosi praktycznie żadnych śladów użytkowania oprócz małego zadarcia owego tworzywa wierzchniego. Ale kompletnie go nie widać. Oba kaski mają taką wyjmowaną siateczkę(jak na zdjęciu). Zdaje mi się, że jest to do łatwiejszego czyszczenia, ale nie jestem pewna. Rozmiar:
Max. obwód głowy: 58 cm
Min. obwód głowy: 55 cm
Cena wywoławcza: 55 zł
Obrazek Obrazek

6. Czarne czapsy. Wykonane solidnie, z zamszu. Są zapinane na zamek błyskawiczny i dwa rzepy. Regulowane poprzez pask u góry i gume umieszczoną wzdłuż zamka. Mają pasek gumowy wkładany pod buta. Nie mają wyraźnych śladów noszenia, po prostu zamsz się odrobinę starł i to wszystko.
Długość czapsa: ok. 38 cm
Obwód w najszerszym miejscu: ok. 39 cm
Obwód w najwęższym miejscu: ok. 34,5 cm
Cena wywoławcza: 30 zł
Obrazek Obrazek

7. Czarne czapsy firmy "Par Force". Wykonane solidnie, z zamszu. Są zapinane na zamek błyskawiczny i dwa rzepy. Regulowane poprzez pask u góry i gume umieszczoną wzdłuż zamka. Mają pasek gumowy wkładany pod buta. Były noszone bardzo mało razy, bo siostra szybko z nich wyrosła.
Długość czapsa: ok. 28 cm
Obwód w najszerszym miejscu: ok. 30 cm
Obwód w najwęższym miejscu: ok. 27 cm
Cena wywoławcza: 40 zł
Obrazek Obrazek Obrazek

Zapraszamy wszystkich koniarzy(i nie tylko) na zakupy :ok: :D
Ostatnio edytowano Nie kwi 29, 2012 20:06 przez Gourmet, łącznie edytowano 4 razy
Obrazek
'When I'm 80 years old and sitting in my rocking chair, I'll be reading Harry Potter. And my family will say to me: "After all this time?" And I will say: "Always."' - Alan Rickman

Gourmet

Od: Pt maja 06, 2011 17:52

Post » Śro kwi 25, 2012 19:51 Re: Używane akcesoria jeździeckie - sprzedaję ;)

Podnoszę :ok:
Obrazek
'When I'm 80 years old and sitting in my rocking chair, I'll be reading Harry Potter. And my family will say to me: "After all this time?" And I will say: "Always."' - Alan Rickman

Gourmet

Post » Śro kwi 25, 2012 21:24 Re: Używane akcesoria jeździeckie - sprzedaję ;)

A powiedz skąd jesteś i jaka cena przesyłki? Przesłałam link mojej koleżance, która w tym temacie siedzi i byłaby zainteresowana, ale najpierw chcemy zapytać, skąd jesteś :)
Obrazek

mokusatsu

Od: Czw wrz 01, 2011 22:13

Post » Śro kwi 25, 2012 21:44 Re: Używane akcesoria jeździeckie - sprzedaję ;)

Jestem z okolic Kwidzyna. Woj. pomorskie. :)
Nie znam się na przesyłkach, niestety nie wiem ile by kosztowała, ale spróbuję się dowiedzieć :)
Obrazek

Gourmet

Post » Śro kwi 25, 2012 22:12 Re: Używane akcesoria jeździeckie - sprzedaję ;)

Z własnego doświadczenia bazarkowego :D wiem, że polecony priorytet przy tej wadze (a koleżanka chce jedne bryczesy i czapsy) to wyjdzie maksymalnie jakieś 7 zł. Koleżanka mi znać do soboty, jak coś to będę za nią licytować ;)
Obrazek

mokusatsu

Post » Śro kwi 25, 2012 22:15 Re: Używane akcesoria jeździeckie - sprzedaję ;)

mokusatsu pisze:Z własnego doświadczenia bazarkowego :D wiem, że polecony priorytet przy tej wadze (a koleżanka chce jedne bryczesy i czapsy) to wyjdzie maksymalnie jakieś 7 zł. Koleżanka mi znać do soboty, jak coś to będę za nią licytować ;)

:1luvu: Dzięki
Obrazek

Gourmet

Post » Śro kwi 25, 2012 22:21 Re: Używane akcesoria jeździeckie - sprzedaję ;)

Podnoszę :ok: :)
Obrazek

Gourmet

Post » Czw kwi 26, 2012 11:09 Re: Używane akcesoria jeździeckie - sprzedaję ;)

Nikt nie chce?... :(
Obrazek

Gourmet

Post » Pt kwi 27, 2012 10:38 Re: Używane akcesoria jeździeckie - sprzedaję ;)

szkoda szkoda.... bryczesy za małe ;/ przydało by sie wiecej par noo ale cóź szkoda... :(
Pilna pomoc dla Megi ! Ratujmy przed schroniskiem
viewtopic.php?f=13&t=143608

malwina693

Od: Czw mar 22, 2012 14:03

Post » Pt kwi 27, 2012 14:16 Re: Używane akcesoria jeździeckie - sprzedaję ;)

Koleżanka będzie licytować czapsy, ale jeszcze musi się zmierzyć :D
Obrazek

mokusatsu

Post » Sob kwi 28, 2012 21:44 Re: Używane akcesoria jeździeckie - sprzedaję ;)

mokusatsu pisze:Koleżanka będzie licytować czapsy, ale jeszcze musi się zmierzyć :D

A które, te mniejsze czy większe???
Obrazek

Gourmet

Post » Sob kwi 28, 2012 22:05 Re: Używane akcesoria jeździeckie - sprzedaję ;)

Gourmet pisze:
mokusatsu pisze:Koleżanka będzie licytować czapsy, ale jeszcze musi się zmierzyć :D

A które, te mniejsze czy większe???

Kurde, właśnie nie wiem :/ Koleżanka mnie w jajo troszkę zrobiła, bo miała się odezwać i nie odezwała. To pewnie z powodu tego, że właśnie dzisiaj wyjechała na jakiś obóz jeździecki, miała sporo spraw na głowie i pewnie zapomniała. A bazarek do dzisiaj :(
Ona była bardzo zdecydowana, ale jeśli nie chcesz przedłużać licytacji, to rozumiem.
Obrazek

mokusatsu

Post » Sob kwi 28, 2012 22:15 Re: Używane akcesoria jeździeckie - sprzedaję ;)

Spoko, możemy skontaktować się później na pw. :piwa: I tak będę jeszcze te rzeczy na allegro wystawiac, więc jak coś to będą jeszcze dostępne 8)
Obrazek

Gourmet

Post » Sob kwi 28, 2012 22:23 Re: Używane akcesoria jeździeckie - sprzedaję ;)

Gourmet, a czy masz bryczesy na mniej niż 152 wzrostu?

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Sob kwi 28, 2012 22:33 Re: Używane akcesoria jeździeckie - sprzedaję ;)

O kurczę, przepraszam!!! Zmyliła mnie ta metka "Sensino" :lol: Bryczesy "Mountain Horse" są na 140 cm wzrostu :!: Już poprawiam :oops:
Obrazek

Gourmet

[następna]