Kocie breloczki - na leczenie Persena - NOWA DOSTAWA

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Pon kwi 02, 2012 17:32 Kocie breloczki - na leczenie Persena - NOWA DOSTAWA

Historia persa Persena jest długa, ale niestety bardzo podobna do wszystkich innych. Jest teraz u mojej koleżanki, która pisze o nim tak:

Perski kocur zaczął przychodzić do znajomych w ubiegłe wakacje. Początkowo dość nieufny, ale szybko zaprzyjaźnił się z tymi ludźmi. Przychodził na jedzenie, mycie oczu i czesanie. W zimie pojawiał się bardzo rzadko. Wrócił pod koniec lutego: zmarnowany, wygłodzony i pokudlony. Ludzie, którzy opiekowali się nim jako kotem wolnożyjącym nie mogli go zostawić u siebie, bo jeden z ich kotów wybitnie persa nie polubił. I tak kocur trafił do nas.
Miałam go wykastrować, odrobaczyć i doprowadzić do ogólnego porządku. A potem znaleźć mu dom.
Niestety, pierwsze pobieżne postrzyżyny kota odsłoniły bardzo liczne ropiejące rany po kleszczach, grzybicę i inne zmiany skórne. Po wizycie u weterynarza było jeszcze gorzej: zapalenie uszu, gigantyczny kamień na zębach. Gorączka, dreszcze, kaszel. Kocur jest niedożywiony i słaby. Kocurek ma też nieodwracalnie zdeformowaną jedną małżowinę uszną – to pozostałość po krwiaku, który był wewnątrz ucha.

Wobec tego wszystkiego kastracja to pieśń przyszłości. Teraz walczymy o poprawę stanu kota. Dziś ( poniedziałek) było czyszczenie uszu i walka z pasożytami wewnętrznymi. Antybiotyki ze względu na ropnie i leki przeciwzapalne i przeciwgorączkowe. Jeśli kocurowi spadnie gorączka, za trzy dni spróbujemy go odrobaczyć.
Szczęśliwie w tym wszystkim, że pers jest bardzo spokojnym kotem: daje sobie wycinać kołtuny wrastające w skórę, czyścić oczy i uszy, przemywać rany. Wygląda teraz jak siedem nieszczęść i naprawdę potrzebuje pomocy.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Na jego rzecz sprzedajemy, co mamy do sprzedania - głównie kocie breloczki różnej maści, robione przeze mnie osobiście własnymi rękami. Każdy kotek jest inny, ale cena "kup teraz" jest taka sama - 10zł plus ewentualna przesyłka:
Seria 1 - z przywieszką do pendrive czy telefonu (po kliknięciu otworzy się większe)
Tych już nie ma, ale jakby komuś się spodobały, to jeszcze zrobię, więc nie kasuję:
Obrazek ObrazekObrazek

A te są, świeżutkie:
ObrazekObrazek

Seria 2 - z przywieszka metalową do kluczy (po kliknięciu otworzy się większe)
Tych już nie ma, z komentarzem jak powyżej:
Obrazek ObrazekObrazek Obrazek

A takie są i czekają na wzięcie:
Obrazek Obrazek

Seria 3 - magnesy na lodówkę

Te już znalazły domy:
Obrazek

A te jeszcze szukają:
Obrazek
Kotki mogą także zostać zrobione na zamówienie, pod konkretnego kota żywego (wtedy będą kosztować 15zł za kup teraz, plus wysyłka), w dowolnej wersji (zawieszka/breloczek/magnes) np:
Oryginały:
Obrazek
Kopie:
Obrazek

Na razie tyle, ale obiecuję, że pojawią się także torebki, jak je obfotografujemy i obmierzymy.

Bazarek jak na razie będzie trwał bezterminowo, bo wraz z ubywaniem kotków (mam nadzieję, szybkim;)) będą pojawiały się nowe. Jak wstawimy torebki, to będzie licytacja i termin końcowy
Ostatnio edytowano Śro maja 02, 2012 10:11 przez babazgaga, łącznie edytowano 19 razy

babazgaga

Od: Czw kwi 29, 2010 20:51

Post » Pon kwi 02, 2012 17:57 Re: Kocie breloczki i nie tylko - na leczenie kota Persena

zdjęcie z pierwszej serii się nie powiększa :kotek: a na zamówienie zrobiłabyś może też pieski?
=^^= Zapraszam =^^=
♡♡Naturalne SOKI_2021 z malin// bez cukru oraz słodkie i syrop♡
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=156544
<<

milena88

Od: Pon mar 21, 2011 12:59

Post » Pon kwi 02, 2012 18:00 Re: Kocie breloczki i nie tylko - na leczenie kota Persena

Już się powiększa, udało mi się zawalczyć ze złośliwością rzeczy martwych:)
Piesków nie próbowałam, ale jak dostanę zdjęcie, to spróbuję, to raczej nie powinno być trudniejsze od kotków;)

babazgaga

Post » Pon kwi 02, 2012 18:41 Re: Kocie breloczki i nie tylko - na leczenie kota Persena

z serii 2 poprosze 1 i juz sobie ogladam dalej :)
"Człowiek którego kochają koty nie może być człowiekiem bezwartościowym.",

KotwKratke

Od: Nie lis 20, 2011 19:33

Post » Pon kwi 02, 2012 18:43 Re: Kocie breloczki i nie tylko - na leczenie kota Persena

ja ostatnio zaszalałam na bazarku dla Filutki :) i na razie mogę tylko podrzucać, ale w przyszłości zamówię breloczek z kotkiem buraskiem :mrgreen:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pon kwi 02, 2012 18:52 Re: Kocie breloczki i nie tylko - na leczenie kota Persena

i z serii 2 jeszcze 3 poporsze i czekam na dane do przelewu na pw :)

tak wogole to genialne te kotki :mrgreen: :ok:
"Człowiek którego kochają koty nie może być człowiekiem bezwartościowym.",

KotwKratke

Od: Nie lis 20, 2011 19:33

Post » Pon kwi 02, 2012 19:05 Re: Kocie breloczki i nie tylko - na leczenie kota Persena

Bardzo dziekuję za miłe słowo:)
PW juz poszła

babazgaga

Post » Wto kwi 03, 2012 21:25 Re: Kocie breloczki i nie tylko - na leczenie kota Persena

milena88 pisze:zdjęcie z pierwszej serii się nie powiększa :kotek: a na zamówienie zrobiłabyś może też pieski?

Milena, czy niniejszy piesek może być? Spełnia oczekiwania?

Obrazek

babazgaga

Post » Wto kwi 03, 2012 23:26 Re: Kocie breloczki i nie tylko - na leczenie kota Persena

babazgaga pisze:
milena88 pisze:zdjęcie z pierwszej serii się nie powiększa :kotek: a na zamówienie zrobiłabyś może też pieski?

Milena, czy niniejszy piesek może być? Spełnia oczekiwania?

Obrazek

o kurka :1luvu: właśnie skończyłam notę o M. Kuraku i zaglądam na forum a tu moja psina :dance: super, zrób mu jeszcze źrenice by nie wyglądał jak z zaćmą tj po kropce ciemnej w każde oczko w kąciki bez zeza :ok:
Ostatnio edytowano Pon kwi 16, 2012 16:21 przez milena88, łącznie edytowano 1 raz
=^^= Zapraszam =^^=
<<

milena88

Post » Śro kwi 04, 2012 8:39 Re: Kocie breloczki i nie tylko - na leczenie kota Persena

Zrobię zrobię, tylko wczoraj już nie miałam z czego.
Rozumiem, że chcesz go na broszkę? Czy na brelok?

babazgaga

Post » Śro kwi 04, 2012 9:01 Re: Kocie breloczki i nie tylko - na leczenie kota Persena

Dobka na broszkę poproszę [a jak zmienię zdanie to sobie grubą nitkę doszyję :wink: ], a z tymi magnesami co piszesz to o co chodzi?
=^^= Zapraszam =^^=
<<

milena88

Post » Śro kwi 04, 2012 11:41 Re: Kocie breloczki i nie tylko - na leczenie kota Persena

Cudne, ale sama nie mogę :(

Za Persena :ok:
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Śro kwi 04, 2012 19:58 Re: Kocie breloczki i nie tylko - na leczenie kota Persena

milena88 pisze:Dobka na broszkę poproszę [a jak zmienię zdanie to sobie grubą nitkę doszyję :wink: ], a z tymi magnesami co piszesz to o co chodzi?

Tak jest, gotowe:) Broszka Dobkowa gotowa:) Na zdjęciu wygląda że ma oczy zwichrowane jakieś - w rzeczywistości wygląda to lepiej - pewno mogłoby jeszcze lepiej, ale jak zacznę poprawiać, to zrobię dziury, o ile siebie dobrze znam;)
Obrazek

A z magnesami chodzi o to, że filcoki mają wszyty w brzuszek magnes neodymowy (mały ale bardzo mocny) i elegancko się prezentują na lodówce, co widać w pierwszym poście (właśnie dodałam zdjęcie)

babazgaga

Post » Śro kwi 04, 2012 20:03 Re: Kocie breloczki i nie tylko - na leczenie kota Persena

jeszcze piękniejszy w świetle dziennym :love: już nic z nim nie rób :-D , a zdj 1postu jeszcze nie widzę
=^^= Zapraszam =^^=
<<

milena88

Post » Śro kwi 04, 2012 20:08 Re: Kocie breloczki i nie tylko - na leczenie kota Persena

Już jest, udało mi się:)

babazgaga

[następna]