"Moje domowe tygrysy" na Szczecin! Kooooniec!!!!!!

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Sob mar 24, 2012 13:47 "Moje domowe tygrysy" na Szczecin! Kooooniec!!!!!!

Niewiele już zostało moich książek w domu, ostatnich, całkiem ostatnich 5 przeznaczam na podreperowanie budżetu AAAAAAAAAAAAbsolutnie Cudownych Dziewczyn ze Szczecina, które pomogły już i pomagają nadal w trudnej sytuacji Pani Eweliny. O, tu:
viewtopic.php?f=1&t=139927&p=8713019&hilit=Szczecin#p8713019
Uwaga :!: :!:
Obrazek- pobiegły już! :P
Obrazek - pobiegną po pierwszym, ale się doczekać nie mogą!
ObrazekObrazekObrazek :P - a to tygrysy sierotki :roll:
Cena 25 złotych plus wysyłka.
Zapraszam :P Komu? Komu?
Edit: Wysyłkę biorę na siebie, tak prościej!
Pięć stad tygrysów gotowych do podróży! :1luvu:
Ostatnio edytowano Nie kwi 01, 2012 17:31 przez czitka, łącznie edytowano 6 razy
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Sob mar 24, 2012 16:36 Re: Ostatnie "Moje domowe tygrysy"-5 egz. na Szczecin!!!!!

Dla mnie prosze jedna ksiazke
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Sob mar 24, 2012 17:23 Re: Ostatnie "Moje domowe tygrysy"-5 egz. na Szczecin!!!!!

A czy można by wpłacić po pensji czyli ok. 1? Bo jeśli tak, to bym zaklepała 1 sztuczkę :)

RatMaga

Od: Wto maja 03, 2011 18:48

Post » Sob mar 24, 2012 18:25 Re: Ostatnie "Moje domowe tygrysy"-5 egz. na Szczecin!!!!!

Dziękujemy w imieniu Szczecina 8) :P
Jeden egzemplarz odkładam do po pensji :wink: , poczeka!
Czyli zostały jeszcze trzy ostatnie!!!!!
Trzy stada tygrysów, ostatnie, unikatowe!
Kto jeszcze nie czytał :evil: ?
Obrazek

czitka

Post » Sob mar 24, 2012 19:21 Re: Ostatnie "Moje domowe tygrysy"-5 egz. na Szczecin!!!!!

Ciekawam bardzo Twoich opowieści :smokin:
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Sob mar 24, 2012 19:30 Re: Ostatnie "Moje domowe tygrysy"-5 egz. na Szczecin!!!!!

e-dita pisze:Ciekawam bardzo Twoich opowieści :smokin:

pozyczę ci jak przeczytam :mrgreen:
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Sob mar 24, 2012 20:02 Re: Ostatnie "Moje domowe tygrysy"-5 egz. na Szczecin!!!!!

A co będziecie sobie pożyczać, ja Wam opowiem :mrgreen:

A było to tak:
Kocurka szukaliśmy poprzez ogłoszenia w prasie od kilkunastu dni, a rok był w kociątka nieurodzajny. Wymiotło wszystkie. Nawet w schronisku nie było ani jednego kotka do wzięcia. W końcu znaleźliśmy małe kotki telefonicznie, ale pod Środą Śląską. Po wstępnych rozmowach ustaliliśmy, że kotek zostanie do nas przywieziony w Wigilię rano.
Rozmowa telefoniczna z panem, który miał nam oddać kotka, była dosyć dziwna, przynajmniej z mojej strony.
Naprzód zapytałam, czy kotek jest ładny (co za bzdura...).
Pan odpowiedział:
– Dla nas śliczny... Hmm...
Potem dodał, że ma jeszcze brata (kotek) i że ten brat jest jaśniejszy.
– Jaśniejszy nie, bo będzie się brudził – odpowiedziałam, chyba nie całkiem zabawnie.
Tak czy inaczej, decyzja zapadła. Postanowiliśmy przyjąć kotka, o którym nie wiedzieliśmy absolutnie nic.
Typowy „kot w worku”. A pan postanowił kotka przywieźć w Wigilię rano. Ze Środy Śląskiej.
Pozostało jeszcze wytłumaczenie panu, jak do nas jechać. Więc mówiłam tak:
– My mieszkamy w takiej peryferyjnej biednej dzielnicy, którą całkowicie zalała powódź. Domek jest w trakcie remontu, a raczej może budowy, i panuje tu potworny bałagan. Proszę od drogi głównej skręcić za agencją towarzyską w lewo, i dalej jak pan pojedzie prosto, to będzie pokaźne gruzowisko przed domem – za wielkimi iglakami od frontu jest taka góra odpadów budowlanych, a na jej szczycie wymontowany klozet.
Łatwo poznać. Ale gdyby były jeszcze jakieś wątpliwości, to po drugiej stronie ulicy mają rezydencję Romowie...
Po drugiej stronie zapadła cisza. Ale pan był widać tak zdesperowany posiadaniem kotka i jego jaśniejszego brata, że potwierdził dowiezienie malucha. Odłożyłam słuchawkę. Jurek był blady, patrzył na mnie wymownie i nic nie mówił.
– No co? Prawdę mówiłam, chodziło mi o punkty charakterystyczne...
Tylko machnął ręką i skonstatował, że szkoda, nie będziemy mieli kotka.
Wreszcie czekamy na przyjazd kocurka. W oknie. Zdenerwowani. Od rana bieganie po mleko, kuwetkę, żwirek, saszetki; wielkie sprzątanie mieszkania, żeby zatrzeć dziwne wrażenie, jakie prawdopodobnie zrobiłam.
I nagle podjeżdża auto na zamiejscowych numerach. Powoli identyfikuje teren. Zatrzymuje się przed domem.
Z auta wysiada pan oraz panienka z koszyczkiem w ręce.
Odniosłam wrażenie, że gdy weszli do mieszkania, to odetchnęli. Chyba byli dosyć zdenerwowani na trasie Środa Śląska – my. Nadal nie wiem, co jest w koszyku, a raczej co z koszyka zostanie nam przedstawione, bo to koszyk wiklinowy, grubo pleciony. W końcu (trwało to wieki) panienka stawia ten koszyk na podłodze i otwiera. A tam cudo!
Miciuś nasz najpiękniejszy! Nie za duży i nie za mały, ufny, o zawadiackim spojrzeniu. Błyskawicznie przystąpił do zwiedzania terenu, prawie natychmiast załatwił się do kuwetki i całym sobą mówił: „Tu mi się podoba, to będzie mój dom!”.
Tak... To była Wigilia trzy lata temu. Zaczynaliśmy absolutnie nowy etap życia z kotami, a wszystko to działo i dzieje się za agencją towarzyską, pierwsza ulica w lewo...
PS. Gruz posprzątany.

Napięcie rośnie. Potem 230 stron. Autoreklama górą :ryk: Jeszcze tylko trzy ostatnie książki na bazarku 8)
Obrazek

czitka

Post » Sob mar 24, 2012 20:45 Re: Ostatnie "Moje domowe tygrysy"-5 egz. na Szczecin!!!!!

I tak już?!? Cóżeś taka oszczędna :twisted:
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Sob mar 24, 2012 21:53 Re: Ostatnie "Moje domowe tygrysy"-5 egz. na Szczecin!!!!!

Trzy tygrysy biegają jeszcze w ogrodzie, nie mogę wypuścić moich kotów!!!!!
Ratunku!!!!!! Zabierzcie je plizzzzz...... :P
Obrazek

czitka

Post » Nie mar 25, 2012 12:00 Re: Ostatnie "Moje domowe tygrysy"-5 egz. na Szczecin!!!!!

czitka pisze:Trzy tygrysy biegają jeszcze w ogrodzie, nie mogę wypuścić moich kotów!!!!!
Ratunku!!!!!! Zabierzcie je plizzzzz...... :P

No to proszę mi zapakować jednego tygrysa!

mavi

Od: Czw sie 26, 2010 18:45

Post » Nie mar 25, 2012 13:10 Re: Ostatnie "Moje domowe tygrysy"-5 egz. na Szczecin!!!!!

A bardzo proszę, już mu powiedziałam! :P
Adres do wysyłki poproszę, a pieniążki bezpośrednio do E-dity, numer konta prześlę wieczorkiem!
Dziękujemy w imieniu AKCJI SZCZECIN!!!!!
Uwaga, zostały tylko dwa stada, i to są już absolutnie białe tygrysy, unikalne 8O :D !
Obrazek

czitka

Post » Nie mar 25, 2012 13:49 Re: Ostatnie "Moje domowe tygrysy"już ostatnie 2 na Szczecin

Ja poproszę jedną;)
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Marta_od_Kropeczki

Od: Nie paź 16, 2011 14:26

Post » Nie mar 25, 2012 16:46 Re: Ostatnie "Moje domowe tygrysy"już ostatnie 2 na Szczecin

To poproszę o adres do wysyłki, wyjdzie jutro na mój koszt :P
A pieniążki, 25 zł, proszę bezpośrednio do e-dity, przyśle Ci numer konta 8)
I baaardzo dziękujemy! :1luvu:

Uwaga, tylko jeden tygrys został, samotny czeka na DS!
Szybko, szybko, nie będę przez dwa dni chodzić na pocztę, a tak to jutro myk i pobiegną wszystkie!
Obrazek

czitka

Post » Pon mar 26, 2012 18:12 Re: "Moje domowe tygrysy" na Szczecin! Został jeden tygrys!

Co sił w łapach pobiegły dzisiaj przed południem tygrysy do Szczecina, Białegostoku i Krakowa. :P
Jeden samotny, ostatni, płacze w ogrodzie. Sierota :(
Obrazek

czitka

Post » Pon mar 26, 2012 18:35 Re: "Moje domowe tygrysy" na Szczecin! Został jeden tygrys!

Dziewczyny, serdeczne dzięki za wsparcie, będzie na odrobaczenie i szczepienie malutkiej koteczki złapanej w piątek, która została u mnie "na okresie próbnym" i chyba go zaliczy, bo mimo syczenia i chowania się mruczała już dzisiaj jak szalona. :)
Obrazek Obrazek

e-dita

[następna]