Jak zawsze, dochód z bazarku zostanie podzielony po równo pomiędzy iza71koty (wątek Izy viewtopic.php?f=1&t=136625&start=0) a Anię Rylską (wątek Ani viewtopic.php?f=1&t=134639&start=0), które opiekują się bezdomnymi kotami. Ceny wywoławcze to ceny zakupu plus 1 zł.
Bazarek potrwa do niedzieli 19.02, do godz 20.00. Koszty wysyłki pokrywa licytujący.
No to zaczynamy

1. Beef Jerky czyli suszona przyprawiana wołowina.
Beef jerky robione jest z polędwicy wołowej, tutaj mamy jej dwa paski. Wołowina jest przyprawiana i suszona na powietrzu, ale zachowuje elastyczność. Nie pytajcie jak smakuje, bo nie jem mięsa, ale mój TŻ to uwielbia

Opakowanie 56 g, o smaku Hickory Smoked (wędzona w drzewie orzesznika).

Cena wywoławcza 6 zł.

2. Ding Dong
Ding dong to czekoladowy biszkopt z białym śmietankowym nadzieniem, a wszystko jest oblane ciemną czekoladą...
Ding dong zagrał w filmie "Transformers" - może pamiętacie: scena w Air Force 1, w której małe przenośne radio zamienia się w Transformera-Paskudę, który za chwilę zacznie kraść dane. Prezydent dzwoni po stewardesę, po czym prosi ją (widać tylko jego stopy w czerwonych skarpetkach oparte o biurko): "Bring me one of those ding dongs, would ya?". Stewardesa zjeżdża na poziom -1 do spiżarni, zabierając ze sobą Paskudę, zjada jednego ding donga, a drugiego zabiera dla prezyenta

Ding dong ma ok 5 cm średnicy i 3-4 cm wysokości.
Ding dongi są trzy.

Cena wywoławcza: 3 zł
2a

2b

2c

3. Hot cider
Cider znany jest w Europie jako piwo jabłkowe, ale w Stanach to gorący napój o smaku jabłkowym - sok doprawiany przyprawami korzennymi, miodem itd. Pije się go głównie w zimie.
Mamy dwie saszetki hot cider, na jeden kubek każda, do zalania gorącą wodą - jeden o smaku Granny Smith, drugi o smaku szarlotki.

Cena wywoławcza każdej saszetki - 3 zł.
3a

3b

4. Guma do żucia
Niby to samo, ale inne. Moja mama nie potrafi bez niej żyć

Guma do żucia o dwóch smakach - zielonych jabłek i ananasa - smaki są bardzo intensywne, bardzo prawdziwie owocowe - i są w osobnych warstwach smakowych.
Portfelik z dwoma kieszeniami, w każdej kieszonce 7 grubych listków gumy, każda składa się z 3 warstw. Bez cukru.

Cena wywoławcza: 5 zł (niestety to guma z segmentu premium...)

5. Twizzlers
Na czym polega fenomen Twizzlers, ciężko wyjaśnić. Sama się zastanawiałam, dlaczego ludzie tak to lubią - i po cichutku sama stałam się wielką fanka Twizzlersów.
Twizzlers to elastyczne skręcone rurki z dziurką w środku, o słodkim smaku, aromatyzowane owocowo. Są niesamowicie popularne w Stanach. Są lekko słodkie, w ogóle nie są kwaśne, za to lekko żujące... no sama nie wiem, jak wyjaśnić ten smak

Mamy małe opakowanie Twizzlers, 70gr, w środku jest 10 rurek o smaku truskawkowym. Każda rurka ma ok 15 cm długości.

Cena wywoławcza 4 zł

6. Reese w ciemnej czekoladzie
Reese to słynne czekoladowe foremki wypełnione masłem orzechowym i z góry też poczekoladowane. Tu w wersji z ciemnej czekolady. Czekolada jest słodka, masło orzechowe lekko słonawe, co daje nam klasykę amerykańskiego smaku...
Mamy opakowanie 42 gr, zawierające dwie duże foremki (ok 4 cm średnicy.

Cena wywoławcza 4 zł.
a w gratisiku dodatkowa foremka Reese

7. 2 foremki Reese w mlecznej czekoladzie
Podobnie jak wyżej, tylko że w foremkach masło orzechowe jest pokryte czekoladą mleczną.
Dwie indywidualnie zapakowane foremki, 15 gr każda.
Zdjęcie będzie też

Cena wywoławcza - 4 zł
A w gratisiku - dodatkowa foremka Reese w mlecznej czekoladzie

Zapraszam!
I zachęcam do głosowania na iza71koty, Cudak1 i kinia098 czyli Karmicielki z Pomorza w konkursie Krakvetu! Ta pomoc bardzo pomoże kotom, którym dziewczyny z ogromnym poświęceniem się opiekują. Link do wątku jest w bannerku w moim podpisie.