KSIĄŻKI prosto z drukarni... na echo serca dla Misia (160zł)

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Pon sty 23, 2012 17:22 KSIĄŻKI prosto z drukarni... na echo serca dla Misia (160zł)

Zapraszam na bazarek przeznaczony dla Misiai na badanie echo serca, ktore kosztuje 160zł oraz na spłatę długu za leczenie - 400zł - taka kwota pozostała jeszcze do zapłacenia w lecznicy - viewtopic.php?f=1&t=130236&start=195

Na bazarek wystawiam książki - nowe i używane. Książki są podarowane na bazarek z życzeniem aby przyniosły jak największą pomoc Misiowi

Zasady bazarku:
trwa 5 dni od pierwszej licytacji czyli do 29.01 godz. 2. 22 :mrgreen:
koszt wysyłki pokrywa kupujący zgodnie z cennikiem PP
w Warszawie możliwy odbior osobisty

KSIĄŻKI NOWE:

1. "Felicjanek 10" Ł. Dębski
Książeczka opowiada o dzieciństwie Jana Pawła II, spędzonym w krakowskiej kamienicy przy ulicy Felicjanek 10 i w Wadowicach. Młody Karol, zwany Lolkiem, grał w piłkę i psocił z kolegami, przeżywając różne przygody, jak każdy chłopiec... Pomysłowe wprowadzenie najmłodszych (mało tekstu, duże obrazki) w dzieje życia Papieża jest książkową wersją animowanego filmu pod tym samym tytułem, który został dołączony do książki.
Cena wywoławcza: 10zł.

2. Daphne du Maurier "Ptaki"
Najsłynniejsze opowiadania angielskiej mistrzyni grozy, której twórczość zainspirowała m.in. Alfreda Hitchcocka. W głośnych "Ptakach” nie ma opisów ludzi, zaatakowanych przez ptaki, a i w pozostałych trudno zna-leźć sceny przemocy czy inne akty okrucieństwa. Domeną wielkiej pisarki jest niezwykle sugestywny nastrój i duszna atmosfera. Zniekształcona jabłonka dziwnie przypomina zmarłą żonę, zaniedbywaną za życia. Pewien alpinista płaci straszną cenę za swą miłość do gór. Niewinne igraszki zaprowadzą panią markizę dalej, niż planowała…

3. Reymont "Komediantka"
Reymontowa "Komediantka" opiera się na dwóch filarach. Pierwszym jest historia Janki - zbuntowanej dziewczyny, która ucieka z domu, aby dołączyć do trupy teatralnej. Niestety były to czasy, wybór aktorstwa był najgłupszą z możliwych decyzji życiowych. Możemy więc towarzyszyć jej w przemianie z przyzwoitej dziewczyny w komediantkę, co w tym przypadku oznacza nie tylko zawód, ale znalezienie się niemal poza nawiasem społeczeństwa. Ten wątek, to całkiem udana próba powieści psychologicznej, z elementami...hmm... determinizmu biologicznego. Jeśli zmienić scenerię (z aktorskiej np. na światek modelingu) historia niebezpieczeństw czyhających na młode idealistyczne osoby, wyda się wciąż aktualna. Przy czym nie chodzi tutaj tylko o naiwnośc bohaterki, bardziej o przekonanie, że jako jedynej uda jej się zmienić system i panujące w nim reguły gry.
Główną zaletą była dla mnie jednak warstwa obyczajowa- po prostu cudowne opisy szalonego aktorskiego światka, aż by się prosiło, żeby je wystawić na scenie. Zresztą nie wzięły sie z powietrza, autor spędził jeden sezon wycierając kąty jako komediant w prowincjonalnym teatrze. I świetnie spożytkował te doświadczenia.
Polecam:).

4. Anita Shreve "Światło na śniegu"
Głęboko przejmująca, pełna emocji powieść obyczajowa o zwykłych ludziach i tragedii, po której muszą stanąć na nogi, napisana z wielkim wyczuciem i zrozumieniem ludzkiej duszy.
Za sprawą wypadku dwunastoletnia Nicky straciła mamę, a jej ojciec żonę. By uciec od świata, oboje opuścili Nowy Jork i zamieszkali na odludziu. Pewnego dnia znajdują na śniegu kwilącego noworodka. Dramatyczna historia cudem uratowanej dziewczynki i jej matki wdziera się w tragedię Nicky i Toma, stając się swoistym lekarstwem na ich przeżycia…

5. "Fakty i rekordy"
Jeśli sądzicie, że nauka jest nudna, to tak książka Was zaskoczy! Poznacie najbardziej zdumiewające fakty o naszej planecie. Dowiecie się, dlaczego morze jest niebieskie, jak wyglądała Ziemia przed milionami lat i skąd się biorą wybuchy wulkanów. To jeszcze nic! Nie uwierzycie, jak niepozornym stworzeniom zawdzięczamy jedną z największych budowli świata! Przekonacie się, ile lat mają najstarsze rośliny i jak długo można obyć się bez wody. Znajdziecie tu góry faktów, morze rekordów, oceany liczb... Nie trzeba uciekać się do fikcji. Ziemia naprawdę jest pełna niespodzianek!

6. W. Feichtinger, Ch. Kurt "Sprawy kobiece, sprawy intymne"

KSIĄŻKI UŻYWANE:

Obrazek

7. H. Sienkiewicz "Bez dogmatu"
(...) Pomysł dzieła zrodził się wkrótce po wygłoszonym 9 kwietnia 1889 roku w Warszawie odczycie o powieści historycznej i był próbą odejścia od tej odmiany gatunku i podjęcia nowej psychologicznej formy, która była dotąd rzadkością na gruncie polskiego powieściopisarstwa.
Koncepcję swojej powieści psychologicznej ukształtuje Sienkiewicz już w trakcie pisania utworu, zmieniając wprowadzoną w początkowej wersji narrację trzecioosobową na narrację w pierwszej osobie - "pamiętnikarską'. Być może impulsem było pojawienie się w polskiej literaturze pierwszych powieści modernistycznych: W wieku nerwowym Lea Belmonta i Hrabia August Aleksandra Mańkowskiego. Tym sposobem powtarzał pisarz znamienną dla schyłku epoki tendencję rozwojową, ograniczającą wyraźnie kompetencje narratora..." - Tadeusz Bujnicki
Cena wywoławcza: 6zł.

8. B. Wood "Przeklnij ten dom"
Leyla Pemberton wezwana listem ciotki wraca do rodowej posiadłości, z której przed laty wywiozła ją matka. Dopiero teraz dowiaduje się o tajemnicy starego domu, w którym wszyscy mieszkańcy skazani są na nieszczęście. Oczarowana magicznym dworem i szalonymi oczami kuzyna Leyla najpierw próbuje zgłębić, a potem zrzucić zasłonę zła, która przed laty okryła dom. Niebawem odkrywa, że klątwa dotyczy także jej.

9. J. Lennox "Trzy przyjaciółki".
Czy można znaleźć prawdziwą miłość? A prawdziwą przyjaźń?
„Trzy przyjaciółki” to poruszająca historia o granicach związków i miłości.
Poznajemy losy Liv, Katherine oraz Rachel, obserwujemy rozwój ich przyjaźni. To opowieść o snuciu marzeń i bolesnych upadkach, poszukiwaniu miłości, borykaniu się z tragediami, o pogoni za sukcesem i radzeniu sobie z porażką.
Romantyczna Liv wybiera karierę uniwersytecką; cyniczna pragmatyczka - Katherine - woli światła wielkiego miasta i jedzie do Londynu, by tam rozpocząć karierę dziennikarską; Rachel wychodzi za swojego pierwszego ukochanego.
Magnetyzująca narracja Judith Lennox, a zwłaszcza jej przejmująca szczerość, sprawia, że powieść porusza czytelnika do głębi.
Judith Lennox ma na koncie międzynarodowe bestsellery. Tę wybitną pisarkę już porównuje się do Rosamunde Pilcher oraz Elizabeth Jane Howard

Obrazek

11. D. James "Skorpion"
Żona Wadima, inspektora murmańskej policji, zostaje uprowadzona. Tej samej nocy znika urzędniczka konsulatu Stanów Zjednoczonych. Wadim wraz z agentką FBI tropią porywacza, ale inteligentny zbrodniarz pozostaje nieuchwytny. Jego tożsamość może ujawnić tylko... przepowiednia.

12. B. Wood "Płomień duszy".
Wychowana w Antiochii szesnastoletnia Selena niemal jednocześnie zakochuje sie i dowiaduje prawdy o swoim niezwykłym przyjściu na świat. Od tej pory jej życiem kierują dwa pragnienia: by odnaleźć rodzinę i połączyć się z ukochanym. Na bezdrożach Imperium Rzymskiego i Persji szuka swego przeznaczenia, pragnąc leczyć, przynosić ulgę wszystkim cierpiącym. Jej osobliwe powołanie i poszukiwania w końcu doprowadzają ją do Rzymu pod panowaniem Klaudiusza. Tam Selena zrealizuje swoje marzenia i przekona się, jak wysoką cenę trzeba za to zapłacić...

Obrazek

13. E. Gage "Tabu"
Eve Sinclair – aktorka, która już jako dziecko zostaje gwiazdą kina. Prawdziwe oblicze tej bezwzględnej kobiety ma niewiele wspólnego z jej ekranowym wizerunkiem.
Kate Hamilton – ciężko doświadczona przez los dziewczyna z małego miasteczka, która próbuje uciec od swojej fatalnej przeszłości, szukając szczęścia w Hollywood.
Joseph Knight – znany reżyser. Przystojny i wyrachowany mężczyzna, który wie, czego chce i potrafi to zdobyć, a kobiety traktuje jako instrument do osiągnięcia sukcesu.
Między tą trójką rozegra się niezwykły dramat miłości i nienawiści, czułości i namiętności, gniewu i zemsty..

15. G. Page "Na krańcu świata".
z serii "Najpiekniejsze romanse".

16. Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"
w twardej oprawie, stan bardzo dobry, zszywana.
cena wywoławcza: 10zł

17. Beata Pawlikowska "Nasze przysmaki"
Obrazek Obrazek
Beata Pawlikowska wspólnie z słuchaczami Radia Zet zebrała 138 wspaniałych, sprawdzonych przepisów na sałatki, zupy, dania rybne i mięsne, ciasta, a także tradycyjne potrawy świąteczne. W ten sposób powstała wyjątkowa książka, niezbędna w kuchni każdego, kto chciałby przyrządzić coś smacznego, a dotąd nie zawsze mu się udawało.
stan bardzo dobry, na grubym papierze, wygodna do uzywania w kuchni książka kucharska gdyż można ją postawić. Przepisy wraz z kolorowymi ilustracjami.
http://www.gandalf.com.pl/b/nasze-przysmaki/
Cena wywoławcza: 10zł

18. W. Cane "Sztuka pocałunku"
Obrazek
Urocza amerykańska "encyklopedia pocałunku", która zrobiła zawrotną karierę wśród młodzieży i dorosłych. Książka dla wszystkich kochanków. Przeczytaj ją, a przekonasz się, ze całowanie to naprawdę sztuka...
stan dobry, lekkie zagięcia rogow, miękka oprawa.
Cena wywoławcza: 8zł

19. Korda "Fortuna"
Obrazek
Michael Korda. Bulwersujące życiorysy sław filmu, teatru, polityki są inspiracją jego opowieści, w których fakty, gazetowa plotka, zawistne domysły i baśniowe marzenia splataja się w pasjonujące dramaty.
"Fortuna". Umiera jeden z najbogatszych ludzi Ameryki. Walkę o miliardowy spadek wszczynają jego matka, dzieci i młoda kochanka - a może żona...

stan dobry, miękka oprawa
Cena wywoławcza: 6zł

20. J. Archer "Kane i Abel"
Obrazek
William Lowell Kane i Abel Rosnovski - pierwszy to syn bostońskiego milionera, a drugi ubogiego emigranta z Polski. Ci dwaj mężczyźni urodzili się tego samego dnia na przeciwnych krańcach świata. Przeznaczenie skrzyżowało ich ścieżki w bezwzględnej walce o zbudowanie imperium. Fascynująca opowieść rozgrywająca się w ciągu sześćdziesięciu lat. Historia dwóch niezwykłych osobowości, które los połączył po to, by najpierw przynieść im ocalenie, a potem zniszczyć.
miękka okładka, stan bardzo dobry

21. G. de Viliers "Ojciec chrzestny 17 listopada"
Obrazek
Grecja rok 2002. Działająca tu lewacka organizacja `17 listopada` od lat przeprowadza zamachy terrorystyczne i dokonuje zabójstw politycznych. Ich ofiarami są nie tylko Grecy, ale i wysocy funkcjonariusze brytyjscy i amerykańscy. Wezwany przez rezydentów CIA w Atenach i rząd grecki, Książe Malko ma pomóc w wytropieniu przywódców i zlikwidowaniu organizacji. Szybko staje się jej kolejnym celem....
miękka okładka, stan bardzo dobry

22.
Obrazek
ksiązka psychologiczna dotycząca procesów poznawczych uczestniczących w zapamiętywaniu i uczeniu się.
Cena wywoławcza: 10zł

23.
Obrazek
romans w języku angielski, stan średni
Cena wywoławcza: 3zł

24.
Obrazek
romans w języku angielski, stan średni

25. poradnik "Życie z kotem"
Obrazek
stan bardzo dobry, na kredowym papierze, poradnik dla właścicieli kotow

26. czasopismo "Oto Kot"
Obrazek
stan bardzo dobry, wydanie na kredowym papierze, artykuły świetne dla początkujących kociarzy
Cena wywoławcza: 1zł

27.
Obrazek
Matura 2005 - oryginalne arkusze egzaminacyjne z jęz. angielskiego

28.
Obrazek

Serdecznie zapraszam do zakupów i pomocy Misiowi!

SPRZEDANE:
10. J. Chmielewska "Upiorny legat". :arrow: Szalony Kot - cena: 25zł
14. P. Coelho "Pielgrzym" :arrow: elzak3 - cena: 10zł

ROZLICZENIE:
:1luvu: Szalony Kot - 25zł
:1luvu: elzak3 - 15zł - 5zł wysyłka = 10zł
razem: 35zł - dziękuję!!!
Ostatnio edytowano Pt gru 06, 2013 9:39 przez Marzenia11, łącznie edytowano 5 razy
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon sty 23, 2012 22:39 Re: KSIĄŻKI prosto z drukarni... na echo serca dla Misia (160zł)

Już w miarę pouzupełniałam opisy, nie ma zdjęć wszystkich książek.
Zapraszam na zakupy!
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pon sty 23, 2012 23:06 Re: KSIĄŻKI prosto z drukarni... na echo serca dla Misia (160zł)

To ja podrzucę. :ok:
joanna3113

Post » Wto sty 24, 2012 1:00 Re: KSIĄŻKI prosto z drukarni... na echo serca dla Misia (160zł)

:ok: :ok: :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto sty 24, 2012 2:05 Re: KSIĄŻKI prosto z drukarni... na echo serca dla Misia (160zł)

Szalony Kot pisze:W którym roku 10tka była wydana po raz pierwszy..?

w sensie, że Chmielewska "Upiorny legat"? Ja znalazłam wydanie z 1977r ale nie wiem czy to jest pierwsze.

Marzenia11

Post » Wto sty 24, 2012 2:20 Re: KSIĄŻKI prosto z drukarni... na echo serca dla Misia (160zł)

Szalony Kot pisze:Ok, o to mi chodziło :)
To ja poproszę za wywoławczą.

dzięki, ale ja nie wiem, czy akurat ta co jest na bazarku jest z tego roku. Mam sprawdzić? Czy niezależnie "od" licytujesz?

Marzenia11

Post » Wto sty 24, 2012 2:22 Re: KSIĄŻKI prosto z drukarni... na echo serca dla Misia (160zł)

Niezależnie od :)
Chodziło mi ogólnie o to, że książki napisane po 2000 są no... średnie. Dla mnie nie dorównują w ogóle klasą i stylem do tego, co wydała wcześniej.
A to, co wcześniej - dla mnie bomba i niekończąca się dawka humoru, finezja w najwyższej postaci :)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto sty 24, 2012 2:25 Re: KSIĄŻKI prosto z drukarni... na echo serca dla Misia (160zł)

Szalony Kot pisze:Niezależnie od :)
Chodziło mi ogólnie o to, że książki napisane po 2000 są no... średnie. Dla mnie nie dorównują w ogóle klasą i stylem do tego, co wydała wcześniej.
A to, co wcześniej - dla mnie bomba i niekończąca się dawka humoru, finezja w najwyższej postaci :)

acha :mrgreen: ok - super!

dzięki za rozpoczęcie bazarku :mrgreen: :piwa:

Marzenia11

Post » Wto sty 24, 2012 20:56 Re: KSIĄŻKI prosto z drukarni... na echo serca dla Misia (160zł)

:ok:

Marzenia11

Post » Wto sty 24, 2012 21:50 Re: KSIĄŻKI prosto z drukarni... na echo serca dla Misia (160zł)

Szalony Kot pisze:Niezależnie od :)

Polecam. Upiorny legat jest super :ok:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Śro sty 25, 2012 11:30 Re: KSIĄŻKI prosto z drukarni... na echo serca dla Misia (160zł)

Zapraszam do zakupu książek!

Marzenia11

[następna]