Brak pieniędzy uniemożliwia normalną działalność.
Brakuje na szczepienie i leczenie kotów.
Tu wątek Fundacji:
viewtopic.php?f=13&t=65542&p=7689637&hilit=Koci+Pazur#p7689637
Kopiuję z ich strony internetowej:
http://www.kocipazur.org/
Z uwagi na dramatyczną sytuację finansową musimy odmawiać przyjmowania kolejnych kociąt i ich matek, nie jesteśmy w stanie reagować w nagłych przypadkach. To trudne kiedy wiemy, ile kotów liczy na naszą pomoc, a my jesteśmy uzależnieni od stanu konta bankowego. Jak im wytłumaczyć, że muszą poczekać, że stoją w kolejce, czekają na spłatę długu..... Wielu z nich nie uda się pomóc, nie przeżyją kolejnych tygodni, my z tą świadomością żyjemy każdego dnia.
Pomyślałam, że spróbuję im pomóc.
Wystawiam książki.
Wszystkie w opcji KUP TERAZ, bo pieniądze pilnie potrzebne.
Pieniądze proszę wpłacać na konto fundacji .
Numer konta Fundacji:
Fundacja dla Zwierząt „Koci Pazur”
PKO BP 25 Oddział w Poznaniu
51 1020 4027 0000 1402 0415 2856
dla przelewów zagranicznych :
nr IBAN: PL51 1020 4027 0000 1402 0415 2856
kod SWIFT (BIC code): BPKOPLPW
W tytule wpłaty wpisz: „na cele statutowe fundacji” + swój nick z miau i "bazarek"
Koszty przesyłki opłacę ja.
20 zł ( kup teraz - kupiła Lilaczek )1. Elik SAFAK ( jedna z najpopularniejszych na świecie tureckich pisarek, uznawana jest przez krytykę światową za drugą, po Orhanie Pamuku, literacką gwiazdę znad Bosforu ).
"LUSTRA MIASTA" ( książka czytana, stan bardzo dobry, sztywna okładka, 389 stron, zapłaciłam za nią w EMPiK-u 44,90zł )
Myślę, że cena 20 zł nie jest wygórowana
Opis książki ze strony EMPiK-u: http://www.empik.com/lustra-miasta-safa ... ,ksiazka-p
Madryt, XVII wiek. W rodzie Pereirów, który dwa pokolenia wcześniej opuścił Portugalię i osiadł na hiszpańskiej ziemi, zawód medyka był świętym dziedzictwem przekazywanym synom przez ojców. Dwaj bracia: Antonio i Miguel mieli go przejąć po ojcu. Antonio dostał katedrę filozofii, a Miguel oblał egzaminy i został czarną owcą w rodzinie. Miguel nade wszystko kochał kobiety i z rozkoszą oddawał się zmysłowej miłości. Pochłonięty karierą Antonio ustawicznie zaniedbywał swoją piękną żonę, Isabel i postanowił wyjechać samotnie do Padwy, by studiować na tamtejszym uniwersytecie. Isabel i ich mały synek, Andres zostają w domu pod opieką podejrzewanej o czary Starej i czujnym okiem wścibskiej sąsiadki. A czasy są niespokojne. Inkwizytor Alonso Perez de Herera uważnie wsłuchuje się w tajemniczy Głos i zwykłe ludzkie podszepty… Dwie tajemnice, które skrywa rodzina Pereirów, kryją w sobie wielkie niebezpieczeństwo…
2.
15 zł ( kup teraz - sprzedane M_o)TERRY PRATCHETT
HUMOR I MĄDROŚĆ ŚWIATA DYSKU
Sztywna okładka, 293 strony, czytana, stan bardzo dobry, zapłaciłam za nią 35 zł.
Cena 15 zł wydaje mi się niewygórowana
Ze strony EMPiK-u: http://www.empik.com/humor-i-madrosc-sw ... ,ksiazka-p
Świat Dysku zamieszkuje ogromna i zróżnicowana populacja - od wiedźm po wampiry, od przerażających do przygłupich... To świat, w którym magiczne księgi mogą pożerać niewinnych czytelników, s Śmierć ucieka niekiedy na wieś na krótkie wakacje. "Humor i mądrość Świata Dysku" to zbiór najbardziej dowcipnych, błyskotliwych i mądrych cytatów z tego niezwykłego uniwersum, pochodzących z kolejnych kanonicznych tekstów. Z pewnością przeniosą one czytelnika z powrotem do ulubionych lub zapomnianych scen ze świata Dysku. To idealna książka dla zagorzałych fanów Pratchetta, a także dla każdego, kto odwiedza Dysk po raz pierwszy.
3.
20zł ( kup teraz )ZADI SMITH
"O PIĘKNIE"
Cena 20 zł wydaje mi się odpowiednia.
Książka ma sztywną okładkę, 596 stron, czytana, stan dobry plus, zapłaciłam za nią 42 zł.
Ze strony EMPiK-u : http://www.empik.com/o-pieknie-smith-za ... ,ksiazka-p
Podobnie jak bestsellerowe Białe zęby, nowa powieść Zadie Smith "O pięknie" opowiada historię dwóch rodzin, a poprzez tę opowieść z dystansem i humorem porusza najważniejsze tematy współczesności: zagadnienia tożsamości, rasy, globalizmu, fanatyzmu religijnego. Profesor Belsey jest Anglikiem, specjalistą od Rembrandta. Jego największym rywalem jest profesor Kipps, również specjalista od Rembrandta. Panowie są wrogami na śmierć i życie. Gdy rodzina Kippsów przenosi się za ocean i osiedla się w kampusie, gdzie mieszkają Belseyowie, losy ich rodzin splatają się w nieprzewidywalny sposób, a komplikacje mnożą się jak szalone.

Czesio 6.04.2015 [*]

dziękujemy ci bardzo