Fundacja Zmieńmy Los z Bielska-Białej pisze:
"Zaczęłyśmy łapanie kotów w jednej z piwnic na bielskim osiedlu. W tej piwnicy jest ok 15 kotów.
Są wśród nich ciężarne kotki, większość kotów jest chorych, są też maluchy.
Narazie złapane z nich zostały :
- młody kocurek , chory , ma zajęte płuca, został na leczeniu stacjonarnym
- 3 kociaki 2-miesięczne z chorymi oczkami , zostały na leczeniu stacjonarnym
- ciężarna kotka złapana w ciężkim stanie, została uśpiona , nic nie dało się już zrobić
- ciężarna kotka - po sterylce, przebywa w lecznicy
- kotka z kilkudniowymi kociętami. Przebywają w lecznicy. Matka ma katar, kociaki były wyziębione, kotka nie chciała się nimi zajmować. Wcześniej znalezlismy jednego malucha porzuconego w piwnicy , niestety mimo prób , umarł. Drugi był w stanie agonalnym, został uśpiony. Z matką obecnie są 2 maluszki, jeden słabszy, drugi silniejszy, mamy nadzieję , że sobie poradzą.
Do złapania są na pewno jeszcze 4 kotki, reszta to kocury.
Pod kioskiem w wykopanej norze jest też miot podrośniętych kociąt z matką, są chore. czekają na pomoc.
W zeszłym roku w tym miejscu kilkanaście kotów zostało otrutych.
Jesteśmy w trudnej sytuacji. Po odejściu ze stowarzyszenia musiałyśmy oddać klatkę łapkę, transportery i klatkę kenelową.
Udało nam się kupić tylko jedną klatkę, mieszkają w niej diabełki. W tej chwili mamy tylko dwa pożyczone transportery, które też trzeba w końcu oddać.
Jak widać potrzeby są ogromne, kolejne koty w lecznicach, kolejne na ulicach. Ciężko pomagać bez sprzętu, brakuje też karmy, szczególnie dla maluchów."
Wątek na miau: viewtopic.php?f=1&t=115798&start=735
Facebook: http://www.facebook.com/pages/Fundacja- ... 318?ref=ts
Dochód ze sprzedaży zostanie przeznaczony w połowie na Fundację, a w połowie na pastę Enisyl-F dla mojego adoptowanego kota Uszka.
Licytujemy 7 dni od złożenia pierwszej oferty czyli 31 maja we wtorek ok godz. 21.00. Wysyłkę pokrywa kupujący (wg cennika Poczty Polskiej), można teraz licytować, a wpłacać po otrzymaniu wynagrodzenia w pracy

1. Balerinki wycinane, brązowe, rozmiar 40 ( chociaż ja noszę 39, długość stopy 25,5 i te na mnie pasują), długość wkładki 26 cm. Nie śmigane, kupione i poleżały sobie w pudełku w szafie, więc odsprzedaję.
Licytacja od 10zł

2. Balerinki wycinane, stalowe, tak jak poprzednie: rozmiar 40 ( chociaż ja noszę 39, długość stopy 25,5cm i te na mnie pasują), długość wkładki ok 26,5. Również nie noszone.
Licytacja od 10zł

3. Domek dla chomika, pomarańczowy. Wysokość ok. 12 cm, długość 17 cm, głębokość ok. 13 cm. Na zatrzaski, można otworzyć i łatwo umyć wtedy wnętrze.
Licytacja od 1zł

4. Szelki dla kota Trixie i smyczka, czarne, rozmiar uniwersalny. Zapięcie na klamerkę (jak na zdjęciu)
Licytacja od 5zł

5. Kosmetyczka Maybelline, czerwona, z modelką z jednej strony. Wysokość 10cm, długość 12,5 cm, szerokość 5 cm.
Licytacja od 1zł

6. Figurka świnka, wysokość 5cm
Licytacja od 1zł

7. Figurka marynarzyk, wysokość 5cm
Licytacja od 1zł

8. Biustonosz George 34F / 75F,
Licytacja od 10zł

Obwód w spoczynku 73 cm
Obwód po rozciągnięciu 80 cm
Długość fiszbiny U 25 cm
Rozstaw fiszbiny U 16 cm
Głębokości miseczki 26 cm

9. Biustonosz Gossard, 32F lub G (rozmiar z metki to 34G, jednak po rozmiarach jest on mniejszy niż typowe 34G)
nieużywany, z papierową metką
Licytacja od 10zł

Obwód w spoczynku 66 cm
Obwód po rozciągnięciu 75 cm
Długość fiszbiny U 30 cm
Rozstaw fiszbiny U 17 cm
Głębokości miseczki 25 cm

10. Biustonosz Panache Masquerade, używany, siateczka się przetarła w dwóch miejscach, na końcach fiszbin.
Licytacja od 12zł

Obwód w spoczynku 73 cm
Obwód po rozciągnięciu 83 cm
Długość fiszbiny U 25 cm
Rozstaw fiszbiny U 18 cm
Głębokości miseczki 24 cm

11. Biustonosz Gossard 34FF / 75 FF sporadycznie noszony, bez papierowej metki
Licytacja od 19zł

Obwód w spoczynku 67 cm
Obwód po rozciągnięciu 79 cm
Długość fiszbiny U 26 cm
Rozstaw fiszbiny U18,5 cm