Biustonosze, buty, kosmetyczka, szelki, domek chomika!KONIEC

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Wto maja 24, 2011 20:41 Biustonosze, buty, kosmetyczka, szelki, domek chomika!KONIEC

Witajcie na moim bazarku!

Fundacja Zmieńmy Los z Bielska-Białej pisze:

"Zaczęłyśmy łapanie kotów w jednej z piwnic na bielskim osiedlu. W tej piwnicy jest ok 15 kotów.
Są wśród nich ciężarne kotki, większość kotów jest chorych, są też maluchy.

Narazie złapane z nich zostały :

- młody kocurek , chory , ma zajęte płuca, został na leczeniu stacjonarnym
- 3 kociaki 2-miesięczne z chorymi oczkami , zostały na leczeniu stacjonarnym
- ciężarna kotka złapana w ciężkim stanie, została uśpiona , nic nie dało się już zrobić
- ciężarna kotka - po sterylce, przebywa w lecznicy
- kotka z kilkudniowymi kociętami. Przebywają w lecznicy. Matka ma katar, kociaki były wyziębione, kotka nie chciała się nimi zajmować. Wcześniej znalezlismy jednego malucha porzuconego w piwnicy , niestety mimo prób , umarł. Drugi był w stanie agonalnym, został uśpiony. Z matką obecnie są 2 maluszki, jeden słabszy, drugi silniejszy, mamy nadzieję , że sobie poradzą.
Do złapania są na pewno jeszcze 4 kotki, reszta to kocury.

Pod kioskiem w wykopanej norze jest też miot podrośniętych kociąt z matką, są chore. czekają na pomoc.
W zeszłym roku w tym miejscu kilkanaście kotów zostało otrutych.

Jesteśmy w trudnej sytuacji. Po odejściu ze stowarzyszenia musiałyśmy oddać klatkę łapkę, transportery i klatkę kenelową.
Udało nam się kupić tylko jedną klatkę, mieszkają w niej diabełki. W tej chwili mamy tylko dwa pożyczone transportery, które też trzeba w końcu oddać.
Jak widać potrzeby są ogromne, kolejne koty w lecznicach, kolejne na ulicach. Ciężko pomagać bez sprzętu, brakuje też karmy, szczególnie dla maluchów."

Wątek na miau: viewtopic.php?f=1&t=115798&start=735
Facebook: http://www.facebook.com/pages/Fundacja- ... 318?ref=ts

Dochód ze sprzedaży zostanie przeznaczony w połowie na Fundację, a w połowie na pastę Enisyl-F dla mojego adoptowanego kota Uszka.
Licytujemy 7 dni od złożenia pierwszej oferty czyli 31 maja we wtorek ok godz. 21.00. Wysyłkę pokrywa kupujący (wg cennika Poczty Polskiej), można teraz licytować, a wpłacać po otrzymaniu wynagrodzenia w pracy :wink:

1. Balerinki wycinane, brązowe, rozmiar 40 ( chociaż ja noszę 39, długość stopy 25,5 i te na mnie pasują), długość wkładki 26 cm. Nie śmigane, kupione i poleżały sobie w pudełku w szafie, więc odsprzedaję.
Licytacja od 10zł :arrow: urwiniu za wywoławczą

Obrazek

Obrazek

2. Balerinki wycinane, stalowe, tak jak poprzednie: rozmiar 40 ( chociaż ja noszę 39, długość stopy 25,5cm i te na mnie pasują), długość wkładki ok 26,5. Również nie noszone.
Licytacja od 10zł :arrow: urwiniu za wywoławczą

Obrazek

Obrazek

3. Domek dla chomika, pomarańczowy. Wysokość ok. 12 cm, długość 17 cm, głębokość ok. 13 cm. Na zatrzaski, można otworzyć i łatwo umyć wtedy wnętrze.
Licytacja od 1zł :arrow:

Obrazek

4. Szelki dla kota Trixie i smyczka, czarne, rozmiar uniwersalny. Zapięcie na klamerkę (jak na zdjęciu)
Licytacja od 5zł
:arrow: mikomikado za wywoławczą
:arrow: mgj za 6 zł

Obrazek

Obrazek

5. Kosmetyczka Maybelline, czerwona, z modelką z jednej strony. Wysokość 10cm, długość 12,5 cm, szerokość 5 cm.

Obrazek

Obrazek

6. Figurka świnka, wysokość 5cm

Obrazek

7. Figurka marynarzyk, wysokość 5cm

Obrazek

8. Biustonosz George 34F / 75F,
Licytacja od 10zł
:arrow: mircea za wywoławczą

Obwód w spoczynku 73 cm
Obwód po rozciągnięciu 80 cm
Długość fiszbiny U 25 cm
Rozstaw fiszbiny U 16 cm
Głębokości miseczki 26 cm

Obrazek

9. Biustonosz Gossard, 32F lub G (rozmiar z metki to 34G, jednak po rozmiarach jest on mniejszy niż typowe 34G)
nieużywany, z papierową metką
Licytacja od 10zł
:arrow: turkusowa za wywoławczą

Obwód w spoczynku 66 cm
Obwód po rozciągnięciu 75 cm
Długość fiszbiny U 30 cm
Rozstaw fiszbiny U 17 cm
Głębokości miseczki 25 cm

Obrazek

10. Biustonosz Panache Masquerade, używany, siateczka się przetarła w dwóch miejscach, na końcach fiszbin.
Licytacja od 12zł :arrow:

Obwód w spoczynku 73 cm
Obwód po rozciągnięciu 83 cm
Długość fiszbiny U 25 cm
Rozstaw fiszbiny U 18 cm
Głębokości miseczki 24 cm

Obrazek

Obrazek

11. Biustonosz Gossard 34FF / 75 FF sporadycznie noszony, bez papierowej metki
Licytacja od 19zł :arrow:

Obwód w spoczynku 67 cm
Obwód po rozciągnięciu 79 cm
Długość fiszbiny U 26 cm
Rozstaw fiszbiny U18,5 cm
Głębokości miseczki 24 cm

Obrazek

Zapraszam!
Ostatnio edytowano Śro cze 01, 2011 12:14 przez dzikafretka, łącznie edytowano 9 razy
‎"Czy dom bez kota - najedzonego, dopieszczonego i należycie docenianego
- zasługuje w ogóle na miano domu?" M.Twain

dzikafretka

Od: Pt lut 11, 2011 14:35

Post » Wto maja 24, 2011 21:02 Re: Biustonosze, buty, kosmetyczka, szelki, domek chomika!FZL!

9. start
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Wto maja 24, 2011 22:03 Re: Biustonosze, buty, kosmetyczka, szelki, domek chomika!FZL!

Czy mogłabyś dokładniej wymierzyć wkładkę w balerinach, dla mnie to około to jest "włożyć, a nie włożyć stópsko" :) A jestem wysoce zainteresowana obiema parami :)
I myself think that to have a cat is more important than to have a Bible.— R. H. Blyth
A ja jestem tu- viewtopic.php?f=1&t=126453 Obrazek
Obrazek

urwiniu

Od: Nie lut 20, 2011 16:37

Post » Śro maja 25, 2011 8:17 Re: Biustonosze, buty, kosmetyczka, szelki, domek chomika!FZL!

nr 8 za wywoławczą :)
"Idiotów jest niewielu, ale są tak sprytnie rozstawieni, że trafiasz na nich na każdym kroku."

mircea

Od: Śro lip 13, 2005 0:59

Post » Śro maja 25, 2011 8:23 Re: Biustonosze, buty, kosmetyczka, szelki, domek chomika!FZL!

Dziękuję za rozpoczęcie!

Jeśli chodzi o balerinki to po włożeniu cm krawieckiego do środka i wymierzeniu "powierzchni" wewnątrz od najdalszego punktu do pięty wychodzi w brązowych 26cm, a w stalowych nawet 26,5, jednakże jak się mierzy bucik to palce nie dochodzą do końca buta, bo z przodu się zwężają po obu stronach i dlatego jak je kupowałam to chociaż zawsze biorę 39 to tym razem wzięłam 40, bo po prostu lepiej w nich stopa leżała. Moja stopa ma 25/25,5 cm (dość ciekawa jest ta migracja rozmiaru mojej prawej stopy :wink: ) i butki pasują :ok:

dzikafretka

Post » Śro maja 25, 2011 9:06 Re: Biustonosze, buty, kosmetyczka, szelki, domek chomika!FZL!

to ja poproszę obie pary za wywoławcze :)
I myself think that to have a cat is more important than to have a Bible.— R. H. Blyth
A ja jestem tu- viewtopic.php?f=1&t=126453 Obrazek
Obrazek

urwiniu

Od: Nie lut 20, 2011 16:37

Post » Śro maja 25, 2011 12:24 Re: Biustonosze, buty, kosmetyczka, szelki, domek chomika!FZL!

:mrgreen: :mrgreen: Dziękuję bardzo!

dzikafretka

Post » Śro maja 25, 2011 12:26 Re: Biustonosze, buty, kosmetyczka, szelki, domek chomika!FZL!

szelki za wywoławczą

mikomikado

Od: Czw lis 04, 2010 17:40

Post » Śro maja 25, 2011 13:12 Re: Biustonosze, buty, kosmetyczka, szelki, domek chomika!FZL!

:ok: Dziękuję ślicznie :!:

dzikafretka

Post » Śro maja 25, 2011 17:29 Re: Biustonosze, buty, kosmetyczka, szelki, domek chomika!FZL!

Zapraszam serdecznie! :ok: :kotek:

dzikafretka

Post » Śro maja 25, 2011 20:07 Re: Biustonosze, buty, kosmetyczka, szelki, domek chomika!FZL!

Przebijam: Szelki - za 6
Obrazek

mgj

Od: Czw mar 17, 2011 21:06

Post » Śro maja 25, 2011 20:41 Re: Biustonosze, buty, kosmetyczka, szelki, domek chomika!FZL!

zapisuje

tola1976

Od: Czw wrz 09, 2010 17:30

Post » Śro maja 25, 2011 20:46 Re: Biustonosze, buty, kosmetyczka, szelki, domek chomika!FZL!

Dziękujemy bardzo :mrgreen: :ok:

dzikafretka

Post » Czw maja 26, 2011 20:29 Re: Biustonosze, buty, kosmetyczka, szelki, domek chomika!FZL!

Zapraszamy na bielski bazarek, hop! :kotek:

dzikafretka

Post » Pt maja 27, 2011 13:57 Re: Biustonosze, buty, kosmetyczka, szelki, domek chomika!FZL!

ObrazekObrazek i zapraszamy :D

dzikafretka

[następna]