Niniejsza akcja prowadzona jest pod hasłem przewodnim : KOTY DOROTY
Ma na celu w skromny sposób pomóc naszej wspaniałej przyjaciółce Dorotce (znanej jako dorcia44).
Dorotka jest wspaniałą osobą w której sercu znajdzie się miejsce dla każdej istoty, nie sposób policzyć ilu futerkom pomogła do tej pory. Niestety ratowanie stworzeń wiąże się z wydatkami takimi jak leki, karmy, weterynarz. Dlatego też powstał pomysł zorganizowania niniejszej akcji.
Pomóżmy Dorci spłacić dług w lecznicy, pomóżmy zebrać choć skromne środki na leczenie choć jednego maluszka. Liczy się każdy grosik ^^
Serdecznie dziękuję za okazane zainteresowanie i zapraszam do licytacji.
Możecie być spokojni iż pieniążki dotrą do Dorotki, bez obawy o oszustwo. Dla pewności tego iż środki zostaną przekazane Dorci jestem skłonna wystawić fakturę na niniejsze przedmioty, będzie to poręczenie i gwarancja w jednym.
Pozdrawiam serdecznie.
Aukcja nr 1
KSIĄŻKI – prezentowane tytuły pochodzą z domowej biblioteczki i nie są książkami nowymi.
Większość z nich była czytana tylko jeden raz.
Istnieje możliwość odbioru osobistego książki w Warszawie, lub też możliwość dostarczenia książki do osoby licytującej na terenie Warszawy (zależy od dzielnic).
Przy zakupie książek (przez jedną osobę) numer 8 i 9 łączna kwota wyniesie nie 25 złotych lecz 20 bez obciążania kupującego kosztami wysyłki!*
Przy zakupie więcej niż dwóch książek za wysyłkę płaci się tylko raz – tak jak za jedną książkę.*
* - ja pokryję koszty dodatkowe
KSIĄŻKA Nr 1 20 złotych koszt wysyłki 5 złotych
Trening psów dla bystrzaków
Jack Volhard, Wendy Volhard
wyd.HELION cena rynkowa 34,90
ilość stron 392

„Bez względu na to, czy jesteś właścicielem uroczego goldena, niezależnego husky, groźnego dobremana, nad wyraz długiego jamnika, czy może radosnego miksu wszystkich ras, między Tobą a Twoim psem powstała więź niepodobna do żadnej innej(…) Aby Wasze wspólne życie nie przypominało wiecznego przeciągania liny (smyczy!), nie było wypełnione pogryzionymi kapciami, godzinami jazgotu oraz pogoniami za Twoim pupilem, koniecznie musisz nauczyć go bycia Twoim psem(…) Zrozum język swojego psa, stosuj zasady właściwego szkolenia i higieny, dobierz odpowiednie szkolenie do osobowości swojego psa, naucz zwierzę podstawowych komend, poradź sobie z lękiem separacyjnym, gryzieniem i kopaniem, poznaj zaawansowane szkolenie z dziedziny posłuszeństwa.”
Książka zawiera informacje o istocie psiego szkolenia, przygotowanie do niego, opowiada o okresie szczenięctwa, o nauce czystości, o rozumieniu psiego umysłu i rodzajach szkoleń.
Znajdziemy w nim również testy które pomogą nam zrozumieć swojego psa, określenie jego profilu osobowości. Wyczerpująca publikacja dla osób chcących rozpocząć szkolenie ze swoim pupilem i rozwiązać Wasze problemy, również komunikacyjne.
KSIĄŻKA Nr 2 10 złotych kosz wysyłki 5 złotych
W pogoni za Harrym Winstonem
Lauren Weisberg
wyd.Albatros cena rynkowa 27-32
ilość stron 432

„Książka, na którą czekają miliony czytelniczek bestsellera Diabeł ubiera się u Prady! Nowa powieść Weisberger opowiada o trzech dobiegających trzydziestki przyjaciółkach, które zawierają nieformalny pakt - w ciągu najbliższego roku każda z nich ma dokonać jednej znaczącej zmiany w swoim życiu. Związana od pięciu lat z jednym facetem i marząca o małżeństwie i dziecku Emmy właśnie zakończyła związek - nie z własnego wyboru. Duncan porzuca ją dla dwudziestotrzyletniej dziewczyny. Choć dotąd była zdeklarowaną monogamistką, teraz zrozumiała, że bardziej odpowiadają jej przelotne romanse, którym sprzyjają częste podróże służbowe. Leigh pozornie ma wszystko - i idealną pracę w wydawnictwie, i wymarzone mieszkanie, i świetnego mężczyznę, zakochanego w niej do szaleństwa, ale nie jest przekonana, że spotkała Tego Jedynego, z którym chciałaby spędzić resztę życia. Czy jej stan ma coś wspólnego z słynnym pisarzem Jessem Chapmanem, którego nową powieść ma właśnie zacząć redagować? Porażająco urodziwa Adrianna może mieć każdego faceta. Stabilizacja ją nudzi. Bez skrupułów używa swoich kobiecych wdzięków, zmienia mężczyzn jak rękawiczki. Gdy kolejna fascynacja przeradza się w coś poważniejszego, szykuje się do ucieczki…
Trzy bliskie przyjaciółki. To co najlepsze w życiu dopiero się dla nich zacznie…”
KSIĄŻKA Nr 3 15 złotych koszt wysyłki 0!!! SPRZEDANA
dla kaja888

Wyznania Zakupoholiczki
Sophie Kinsella
wyd.Świat Książki
KSIĄŻKA Nr 4 10 złotych koszt wysyłki 0!! złotych
Spalony tost czyli życiowa filozofia Teri
Teri Hather
wyd.Elipsa cena rynkowa 19,90
ilość stron 206

„(…)Jeśli wiesz, co to znaczy zrezygnować z czegoś dobrego i zadowolić się byle czym, jeśli zdażyło ci się zastanawiać, czy jeszcze kiedykolwiek w życiu będziesz uprawiać seks, jeśli przyłapałaś się na tym, że planujesz porażkę zamiast sukcesu…to właśnie znaczy, że wcinałaś już niejeden „spalony tost”, a Teri chciałaby zamienić z tobą kilka słów!
„(…)W książce Spalony Tost która jest z serca płynącym, zabawnym i ciętym manifestem filozofii autorki, Teri inspiruje nas, opowiadając zaskakujące historie ze swojego życia – w nadziei, że uchroni w ten sposób inne kobiety przed zajadaniem się „spalonymi tostami”. Dowiecie się też dlaczego nigdy nie otrzymacie drugiej szansy, o ile same nie pozwolicie jej się pojawić.”
KSIĄŻKA Nr 5 15zł SPRZEDANA
dla duszki

Grzeczne dziewczynki się nie bogacą
Lois P. Frankel
wyd.HELION
KSIĄŻKA Nr 6 18 złotych koszt wysyłki 5 złotych
Nowojorski system radykalnej przebudowy ciała
David Kirsch
wyd.Liber cena rynkowa 39,00
ilość stron 233
(książka posiada dwie strony na których odbił się tusz, był nie wyschnięty i się odbił podczas druku, papier kredowy, naszukałam się jej strasznie i udało mi się znaleźć w wydawnictwie tę jedną ostatnią)

„Nie potrzebujesz odsysania tłuszczu ani chirurgii plastycznej, żeby zmienić swoje ciało. Potrzebujesz dwóch tygodni! Nowojorski System Radykalnej Przebudowy Ciała,to metoda łącząca w sobie dietę oraz plan ćwiczeń fizycznych. System pozwala schudnąć w ciągu czternastu zaledwie dni, pomaga też poprawić rzeźbę mięśni. Skuteczność tego, dopracowanego w każdym szczególe systemu, amerykańscy telewidzowie mogli obserwować na ekranach swoich telewizorów. W skład Nowojorskiego Systemu Radykalnej Przebudowy Ciała wchodzi: Radykalna dieta: Znakomita kombinacja diety z ćwiczeniami fizycznymi. Plan żywienia na dwa tygodnie, dzień po dniu, tak że zawsze wiadomo co jeść, kiedy jeść i jak sprawić, żeby organizm spalał tłuszcz i budował mięśnie - nawet wtedy, kiedy nie ćwiczysz. Radykalny trening: Proste ćwiczenia, wzmacniające muskulaturę i poprawiające jej rzeźbę. Plan ćwiczeń, rozpisany na czternaście dni, uwzględnia poszczególne rejony ciała, służy też ogólnemu wzmocnieniu i podniesieniu organizmu na wyższy poziom energetyczny.
"Kiedy chce być w naprawdę dobrej formie, wiem, że pomoże mi David. Wiem, że pracując z nim osiągnę widoczne rezultaty."
HEIDI KLUM
"Zgłosiłam się do Davida, żeby zmienić swój wygląd. Nie wiedziałam wtedy, że ta współpraca całkowicie odmieni moje życie."
Linda Evangelista
"Regularnie współpracuję z Davidem, ale szczególnie doceniam jego mistrzostwo wtedy, kiedy muszę być w dobrej formie, a czas nagli. David umie sprawić, że w dwa tygodnie mój wygląd radykalnie się poprawia, czuję się o sto procent silniejsza i zdrowsza - na ciele i duszy."
Liv Tyler
"Kiedy pierwszy raz spotkałam Davida, miałam tylko sześć tygodni żeby doprowadzić się do dobrej formy przed swoją pierwszą rolą w filmie. Jego zaangażowanie i energia udzieliły mi się i sprawiły, że trening był nie tylko skuteczny, lecz także przyjemny."
Faith Hill”
KSIĄŻKA Nr 7 15zł + 5 wysyłka SPRZEDANA
Beatta_82

Jak chodzić a wysokich obcasach – wszechstronny przewodnik dla młodych kobiet
Camila Morton
wyd. Niebieska Studnia
KSIĄŻKA Nr 8 i KSIĄŻKA nr 9 zestaw 20zł SPRZEDANA
dla Jek

Achaja TOM 2 i Achaja TOM3
Andrzej Ziemiański
wyd.Fabryka słów