Okazało się, że jest chora na megacolon. Jest to choroba jelita grubego. Jelito jest bardzo powiększone i stąd ten wzdęty brzuch. Można to operować ale ponoć robi się to w Warszawie i nie ma 100% pewności, że po operacji będzie dobrze. Więc leki i dobre jedzonko.
No i wyszło przy okazji, że Lusia nie jest leniwym misiem jak do tej pory myślałam. Lusia ma uszkodzony kręgosłup (musiała być albo mocno uderzona albo stuknięta przez samochód). Ma zbite dwa kręgi, nie ma między nimi szczeliny. I dlatego tak się porusza bo ją boli. Dlatego tak płacze. Narazie dostaje zastrzyki przeciwbólowe, ale w przyszłym tygodniu weterynarz ma wypisać coś co będzie można podawać przez dłuższy czas.

nasz wątek:
viewtopic.php?f=1&t=113203&start=135
Skończyły mi się pieniążki, więc uruchomiłam wyobraźnię i zrobiłam kilka rzeczy.
Chcę zarobić na leczenie Lusi , badania i lepszą karmę.
Aukcja potrwa do 22 września do godz. 24.00 czasu rzeczywistego
Koszt wysyłki 5zł. Możliwość odbioru osobistego w Białymstoku - nie jestem codziennie ale coś się wymyśli

Żeby zobaczyć zdjęcie w pełnym rozmiarze proszę kliknąć na zdjęcie
1. Pierścionek. licytuje maueczarne 10zł.
Pierścionek wykonany jest z szklanych korali Jablonex i Swarovski . Przepięknie się mieni. Bardzo precyzyjna praca . Średnica wewnętrzna 18-19 mm.

2. Pierścionek. licytuje montes 9zł.
Pierścionek wykonany jest z szklanych korali Jablonex i Swarovski . Przepięknie się mieni. Bardzo precyzyjna praca . Średnica wewnętrzna 19-20 mm.

3. Pierścionek. Cena wywoławcza licytuje mar9 12zł
Pierścionek wykonany jest z szklanych korali Jablonex i Swarovski . Przepięknie się mieni. Bardzo precyzyjna praca . Średnica wewnętrzna 19-20 mm.

4.Pierścionek. licytuje Bazyliszkowa 11zł.
Pierścionek wykonany jest z szklanych korali Jablonex. Przepięknie się mieni. Bardzo precyzyjna praca . Średnica wewnętrzna 17-18 mm.

5. Pierścionek. licytuje montes 8zł
Pierścionek wykonany jest z szklanych korali Jablonex . Bardzo precyzyjna praca . Średnica wewnętrzna 19-20 mm.

6. Bransoletka . licytuje tufcio 15zł
Bransoletka wykonana jest z szklanych korali i metalowych antyalergicznych elementów. Bardzo misterna i precyzyjna praca

7.Bransoletka . licytuje shira3 16zł.
Bransoletka wykonana jest z szklanych korali i metalowych antyalergicznych elementów. Bardzo misterna i precyzyjna praca

8. Komplet. licytuje panikota 20zł.
Kolczyki i bransoletka wykonane są z mosiężnych elementów i szklanych koralików Jablonex . Długość bransoletki jest regulowana 18cm + 5 cm łańcuszek. Długość kolczyków z zapięciem 5,5 cm.

9. Kolczyki. licytuje magicmada 10zł.
Kolczyki wykonane są z szklanych korali i mosiężnych zapięć . Długość z zapięciem 8 cm.

10.Kolczyki. Cena wywoławcza 8zł.
Kolczyki wykonane są z szklanych korali i mosiężnych zapięć . Długość z zapięciem 5,5 cm.

10a.Kolczyki. licytuje panikota 8zł.
Kolczyki wykonane są z szklanych korali i mosiężnych zapięć . Długość z zapięciem 6 cm.

11.Kolczyki. sprzedane 2 pary: lusesita 15 zł i maria_kania 15zł
Kolczyki wykonane są z szklanych korali Jablonex i Swarovski oraz antyalergicznych zapięć . Długość z zapięciem 4,5 cm.