Komfortowe i luksusowe, dochód dla opolskich kotów

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro lut 24, 2010 16:35 Komfortowe i luksusowe, dochód dla opolskich kotów

Witam serdecznie na tym bazarku. Dochód netto z sprzedaży poduszek będzie przeznaczony dla opolskich kotów i ich opieki w Domu Tymczasowym, miedzy innymi dla Prążek która prowadzi DT i jest w trudnej sytuacji finansowej, gdyż opieka, i leczenie kotów pochłania coraz wiecej pieniędzy. Poduszki są nowe, wprost od producenta, którego pełna oferta jest tutaj :

http://www.yorkavenue.pl/index.php

Producent zagwarantował mi specjalne ceny ze względu na charytatywny cel sprzedaży.
Wymiary to :

Obrazek

Kolory poduszek to :
jasny róz, sredni róż, pink, jasny niebieski, sredni niebieski, bezowy, czerwony, brazowy, czarny, turkusowy, zielone jabluszko, jasny fiolet

wykonane są z weluru, wykonczone ozdobną falbaną i kokardami. Wypełnione są miekka włókniną która miękkością przypadnie do gustu Waszym pupilkom. Rozmiar poduszki to :

r.1 (35x45 cm) - 55,00 PLN
r.2 (45x55 cm) - 60,00 PLN

jest mozliwość zamowienia mniejszej, za niższą cenę od podanych.

w detalu ceny tych poduszek sięgają cen od 80 PLN.

przy zamówieniu proszę o podanie koloru poduszki. Do ceny nie doliczyłem kosztów przesyłki, ktory podam zgodnie z cennikiem poczty polskiej. Dla chętnych z Opola, możliwy dowóz.

BAZAREK trwać będzie do konca marca, a ilość towaru w cenach tylko dla tego bazarku jest ograniczona.
Ostatnio edytowano Śro mar 10, 2010 16:47 przez silesius, łącznie edytowano 4 razy

silesius

Od: Pon sty 12, 2009 20:16

Post » Śro lut 24, 2010 16:43 Re: Poduszki na legowiska dla kotków

Drugim bazarkiem dla opolskich kotów w DT i nie tylko, jest ten z kocykami z polaru, szytych przez zaprzyjaźniona firmę. kolory dostępne to :

bialy, róz, błękit, czerwony, bordo, granat, szafirowy, brazowy, czarny, pomaranczowy, zółty.
Wymiar kocyka to 50 na 70 cm, poduszka, 17 na 25 cm.

cena 25 złotych dla tego forum. jest mozliwość zamowienia poduszeczki do kocyka, wtedy komplet 35 złotych plus koszt przesyłki według cen poczty polskiej.
Na obrazku, komplet z poduszeczką.

Obrazek

Przy zamówieniu proszę podać kolor.
Jest mozliwośc wyszycia imienia kotka, lub inicjałów właściciela
Ostatnio edytowano Śro mar 10, 2010 16:48 przez silesius, łącznie edytowano 1 raz

silesius

Post » Śro lut 24, 2010 17:03 Re: Poduszki na legowiska dla kotków

Trzecim bazarkiem jest obroża i zawieszka dla kota, z motywem kocim, lub innym, na przyklad litera czy krzyżem maltańskim.

Obrazek

Napis na obroży moze być dowolny, do 5 liter, cena jednej to 40 zł , lub moze być sama obroża bez liter, ale z zawieszką za taką sama cenę. Do wyboru 2 wersje :
1.obroża z napisem
2.obroża z zawieszką

Są dostępne różne litery na zawieszkach i inne wzory zawieszek, ja wybrałem tylko te bardziej kocie.

Obroża bez ozdób 20 pln, szelki z ozdobami, kryształki wysadzane na szelkach, 37zl.
Szelki w kolorach : czarny, jasny brąz, niebieski, rożowy, zielony
Obrazek

Sama zawieszka 20 zł.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Do ceny dolicze koszty przesyłki według cennika poczty polskiej. Dochod tak jak wyżej napisałem, przeznaczę dla opolskich kotow. Realizacja zamówienia obróżki, ze względu na indywidualny charakter zamówienia, to czas maksymalny okolo 3 tygodni.

Wszystkie oferty na tym bazarku są ważne do konca marca, do tego czasu mam ceny ulgowe dla osób pomagających zwierzetom.
Ostatnio edytowano Sob lut 27, 2010 0:58 przez silesius, łącznie edytowano 3 razy

silesius

Post » Śro lut 24, 2010 20:24 Re: Poduszki na legowiska dla kotków

A czy tak dla ścisłości mógłbyś podać ile wyniesie ten dochód netto dla poszczególnych bazarków? Bo to chyba dość istotna informacja...
Obrazek

fcmedyk

Od: Pon cze 08, 2009 6:29

Post » Śro lut 24, 2010 21:17 Re: Poduszki na legowiska dla kotków

fcmedyk pisze:A czy tak dla ścisłości mógłbyś podać ile wyniesie ten dochód netto dla poszczególnych bazarków? Bo to chyba dość istotna informacja...

dokladnie nie moge, bo to ceny hurtowe producenta. Licząc iloczynowo, to 22% VAT, i od uzyskanej kwoty minimum 10 % marży, tyle naliczają sprzedawcy jak sprzedają to na sklep. Średnia marża dla tego typu rzeczy to jednak nie 10%. Liczac netto, to pomoc z każdej sztuki to kwota od 5 zł do okolo 15 zł. Jak wygram w totka, to pomoge inaczej, na razie tylko tak mogę. Tyle mogłem wynegocjować przy pierwszym zamówieniu dla mnie. Od niedawna jestem pośrednikiem tej firmy. Przez miesiąc mogę dokładac do tego, bo przeciez ja płacę za przesyłkę i pakowanie jednostkowe, dodaje tez swoją pracę. Firma jest znana w Czechach i w Polsce, z Krakowa. Szyje głownie dla Yorków, i dla tej rasy psów ma bardzo duzą ofertę, jest znana także z pokazów psiej mody. Od miesiaca staram się by ich oferta dotyczyła także kotów.
Myślę ze każda złotówka zdobyta legalnie sie przyda dla kotów, i nie tylko kotów.Niedawno szukałem kogos kto umie szyć, wtedy jeszcze więcej by się zarobiło dla zwierzaków. Niestety nie zalazłem. A szkoda.
Ale ujawnię tylko że poduszka z pierwszej oferty, to cena 74,90 netto w sklepie internetowym tej firmy, breloczek, zawieszka, to cena netto 24 zł. Ja daję tu tylko swoją prace, zysk daje dla zwierząt. Niedługo dam ofertę tej firmy dla sklepów w naszym województwie, na dziś modyfikujemy branzę i ofertę pod właścicieli kotów. To co tu jest to cena mocno dumpingowa. W znajomym sklepie zoologicznym minimalna marża jest od 20% w zwyż. Ale wiadomo chyba ze sklep to podatki, płace dla sprzedawcy, ZUS, czynsz, więc te 20% marży to godziwe przebicie. Na pewnej markowej kociej karmie jest minimum 30%, a my ją kupujemy, bo tania ;P
Co do cen zbytu, im mniej wiemy, tym mamy mniejszy ból głowy.Wiec lepiej nie zadawac pytań o takie rzeczy.

silesius

Post » Śro lut 24, 2010 22:46 Re: Poduszki na legowiska dla kotków

podpowiedz producentowi, żeby robił z inicjałami

Prążek

Od: Śro gru 26, 2007 21:33

Post » Śro lut 24, 2010 23:00 Re: Poduszki na legowiska dla kotków

to nie problem, mówisz jakie chcesz, i masz :P ze mną jak z dzieckiem, za rączkę i do baru :D Wyhaftuje Ci nawet imię kotka jak to bedzie najważniejsze na świecie.

silesius

Post » Śro lut 24, 2010 23:21 Re: Poduszki na legowiska dla kotków

silesius pisze:
fcmedyk pisze:A czy tak dla ścisłości mógłbyś podać ile wyniesie ten dochód netto dla poszczególnych bazarków? Bo to chyba dość istotna informacja...

dokladnie nie moge, bo to ceny hurtowe producenta. Licząc iloczynowo, to 22% VAT, i od uzyskanej kwoty minimum 10 % marży, tyle naliczają sprzedawcy jak sprzedają to na sklep. Średnia marża dla tego typu rzeczy to jednak nie 10%. Liczac netto, to pomoc z każdej sztuki to kwota od 5 zł do okolo 15 zł. Jak wygram w totka, to pomoge inaczej, na razie tylko tak mogę. Tyle mogłem wynegocjować przy pierwszym zamówieniu dla mnie. Od niedawna jestem pośrednikiem tej firmy. Przez miesiąc mogę dokładac do tego, bo przeciez ja płacę za przesyłkę i pakowanie jednostkowe, dodaje tez swoją pracę. Firma jest znana w Czechach i w Polsce, z Krakowa. Szyje głownie dla Yorków, i dla tej rasy psów ma bardzo duzą ofertę, jest znana także z pokazów psiej mody. Od miesiaca staram się by ich oferta dotyczyła także kotów.
Myślę ze każda złotówka zdobyta legalnie sie przyda dla kotów, i nie tylko kotów.Niedawno szukałem kogos kto umie szyć, wtedy jeszcze więcej by się zarobiło dla zwierzaków. Niestety nie zalazłem. A szkoda.
Ale ujawnię tylko że poduszka z pierwszej oferty, to cena 74,90 netto w sklepie internetowym tej firmy, breloczek, zawieszka, to cena netto 24 zł. Ja daję tu tylko swoją prace, zysk daje dla zwierząt. Niedługo dam ofertę tej firmy dla sklepów w naszym województwie, na dziś modyfikujemy branzę i ofertę pod właścicieli kotów. To co tu jest to cena mocno dumpingowa. W znajomym sklepie zoologicznym minimalna marża jest od 20% w zwyż. Ale wiadomo chyba ze sklep to podatki, płace dla sprzedawcy, ZUS, czynsz, więc te 20% marży to godziwe przebicie. Na pewnej markowej kociej karmie jest minimum 30%, a my ją kupujemy, bo tania ;P
Co do cen zbytu, im mniej wiemy, tym mamy mniejszy ból głowy.Wiec lepiej nie zadawac pytań o takie rzeczy.

nadmiar wiedzy szkodzi?

Kocurro

Od: Nie sty 11, 2004 20:31

Post » Śro lut 24, 2010 23:37 Re: Poduszki na legowiska dla kotków

Kocurro pisze:nadmiar wiedzy szkodzi?

Nie znam producenta, który by ujawnial swoje koszty, ja za ujawnienie tego co dotyczy mojej firmy, to nie znalazłbym pracy do końca życia.
Ja dokładnie ewentualnego zysku dla Gosi czy innych, nie mogę określic, wszystko zalezy od ilości, za kazdą zamówioną partię płacę koszt przesyłki, wiec im więcej zamówie, tym taniej, i tym wiecej dla kotów.
Ostatnio edytowano Czw lut 25, 2010 0:39 przez silesius, łącznie edytowano 1 raz

silesius

Post » Czw lut 25, 2010 0:10 Re: Poduszki na legowiska dla kotków

Ja zrozumiałam to pytanie - ile z każdej sprzedanej rzeczy przeznaczysz dla kotów , a nie ile płacisz producentowi? Bo to nieważne...
Czyli kupuję u Ciebie na KB kocyk za 25 zł + koszty wysyłki, a z tego ile pójdzie kwotowo lub % na rzecz kotów?

krakusik8

Od: Nie mar 29, 2009 23:01

Post » Czw lut 25, 2010 0:13 Re: Poduszki na legowiska dla kotków

ale tu napisał od 5 do 15zł

a dt zobowiązał sie do rozliczeń na forum, co i ile od kogo

Prążek

Post » Czw lut 25, 2010 0:21 Re: Poduszki na legowiska dla kotków

Prążek pisze:ale tu napisał od 5 do 15zł

Nie doczytałam, a wydawało mi się że umiem czytać ze zrozumieniem :oops: : tylko późna pora to tłumaczy...

Głaski dla :kotek:

krakusik8

Od: Nie mar 29, 2009 23:01

Post » Czw lut 25, 2010 0:25 Re: Poduszki na legowiska dla kotków

Tak serio, to nie mogę teraz określić kwoty, bo nie wiem ile tego się sprzeda. Przykladowo, kocyk, to 10zł, ale jak sprzedam 3, bo wtedy koszt wysyłki do mnie mi się zamortyzuje, gdyż ja placę za paczkę z towarem. Najmniej 4-5 złotych od sztuki, najwiecej jakies 20 zł,na tych drozszych rzeczach, tak liczę. Gosia dla której w pierwszej kolejności dedykuje ten bazarek zna ceny netto. Najgorsze jest to, ze nie moge w 100% znac kosztów przesyłki jakie ja poniosę za towar. Wiadomo, że lepiej jak dojdzie mi paczka z 10 sztukami. Dlatego ten bazarek ma długi czas trwania, a ja bedę zbierac zamówienia, i zamawiać wieksze paczki od producenta, by wyszło jak najwiecej dla kotków. Dodatkowo cos wystawiam na allegro ( miedzy innymi inne legowiska, takie wypasione), więc zawsze jest więcej szansy na duzą paczkę do mnie. Będę się starać by było jak najwięcej grosza dla kotów. W drugiej kolejności załatwię karmę dobrej jakosci taniej o jakies 30% niz w sklepach. Na koniec bazarku podam jaką kwotę zdobyliśmy dla DT, no i moze jeszcze dla kogos, bo temat jest otwarty.

silesius

Post » Czw lut 25, 2010 0:34 Re: Poduszki na legowiska dla kotków

miało byc dla kotów z mojego dt i dla tych karmicielek, trzymam Cię za słowo!

Prążek

Post » Czw lut 25, 2010 0:36 Re: Poduszki na legowiska dla kotków

krakusik8 pisze:
Prążek pisze:ale tu napisał od 5 do 15zł

Nie doczytałam, a wydawało mi się że umiem czytać ze zrozumieniem :oops: : tylko późna pora to tłumaczy...

Głaski dla :kotek:

za dużo kolega sie rozpisał :wink:
a wystarczyło jednym zdaniem :wink:
energia mnie dziś rozrywa tak jak mojego kocura, więc idę generalne porządki robić :D

Prążek

[następna]