Pod opieką Cichego Kąta są obecnie 82 koty i 35 psów. Ta ogromna ilość zwierząt to też olbrzymie koszty, na które składają się żywienie, opieka weterynaryjna, profilaktyka, sterylizacje. Pod opieką CK są staruszki, maluchy, kociaki przyniesione do lecznic do uśpienia, bo były chore... Prosimy o wsparcie dla CKotów, dla tych, które miały zginąć, których ktoś nie chciał, aby zapewnić im godne warunki, w których będą mogły czekać na swój własny kochający dom. Więcej informacji między innymi tutaj:
http://azyl.schronisko.net/
Bazarek potrwa do 05.02.2010 r. do godz.20.00 czasu forumowego, koszty wysyłki pokrywa licytujący.
Zapraszam!

1.
Błyskotliwa i bardzo wzruszająca powieść idealna na dlugi zimowy wieczór. " Clementine jest jedyną spadkobierczynią wytwórni szampana Domu Peine, a także winnicy, która od pokoleń należy do rodziny. Całe życie poświęciła uprawie winorośli i opiece nad zgorzkaniałym ojcem. Po jego śmierci dowiaduje się, że musi podzielić się spadkiem z Mathilde, młodszą przyrodnią siostrą, której nie widziała od 20 lat, oraz Sophie, drugą siostrą, o której istnieniu nie miała pojęcia..."
Oprawa mięka, str.261, stan idalny.

Cena wywoławcza 10 zł
pucio79 - 10 zł
2.
Głośna książka syryjskiej pisarki, oficjalnie zakazana w większości krajów muzułmańskich." Żadnego seksu w arabskim świecie? Skądże znowu! Ta wysmakowana buzująca energią książka całkowicie temu przeczy. Intrygi, okruchy wspomnień, opowiastki mistrzów erotyki, historie miłosne...."
"Naukowe" spojrzenie na seks w islamie. Oprawa miękka ze skrzydełkami, str.154, stan idealny.

Cena wywoławcza 8 zł
Kot-linka - 8 zł
Madziula - 10 zł
Kot-linka - 12 zł
3.
Piękny zegarek z Avonu, tarcza z masy perłowej, wymienna bateria. Dostałam go na imieniny, a że bardzo mi się podobał ,to mimo alergii na wiekszośc metali, próbowałam go nosić, efekt na zdjęciu obok, bransoleta od strony skóry się odbarwiła i jest do wymiany u zegarmistrza, a ja wylądowałam u dermatologa, stan samego zegarka idealny, szkiełko bez zarysowań.

Cena wywoławcza 10 zł
4.
Znana książeczka z serii Biblioteczki Poradnika Domowego, obecnie już nie do zdobycia. Mam chyba wszystkie książeczki z tej serii, jakie się tylko ukazały, są wygniecione, wypadają z nich kartki, bo naprawdę z nich korzystam, a te wystawiam dlatego, że w trakcie porządków okazało się, że mam po 2 egzemplarze. Oczywiście wybrałam te w lepszym stanie

156 przepisów z jajkami w roli głównej, są tu pasty,sałatki. omlety, zapiekanki... na co dzień i na wykwintne przyjęcie. Oprawa miękka, kartki klejone, nie szyte, ale żadna nie jest wyrwana, stan przyzwoity.

Cena wywoławcza 3 zł
slapcio - 4 zł
Kot-linka - 5 zł
5.
Tym razem 111 pomysłów na ryż, zapiekanki, rissotta, desery, dodatki, salatki, jednym słowem -pyszności

Oprawa miękka, kartki klejone, nie szyte, ale żadna nie jest wyrwana, stan przyzwoity.

Cena wywoławcza 3 zł
Kot-linka - 3 zł
6.
" Rarytasy z warzywniaka" to niezwykła książeczka kulinarna, bo oprócz przepisów zawiera kolorowe zdjęcia i dokładny opis, a także sposób jedzenia i przyrządzania niektórych egzotycznych specjałów. A więc obok pomysłów na swojską kapustę, kalafiora czy buraka, jest też bakłażan, endywia, fenkuł, melon czy topinambur

Oprawa miękka, kartki klejone, nie szyte, ale żadna nie jest wyrwana, stan przyzwoity.

Cena wywoławcza 3 zł
slapcio - 4 zł
Kot-linka - 5 zł
7.
Prawdziwa perełka, oryginalne przywiezione kilka lat temu z Japonii pałeczki, w opakowaniu są 3 komplety pałeczek. 2 z nich z oryginalnymi banderolami, na jednym komplecie banderoli brak, bo jak je dostałam, to musiałam sprawdzić jak leżą w ręku, próbować nimi jeść nigdy nie miałam odwagi

Cena wywoławcza 12 zł
Hanulka -12 zł
8.
Długie, metalowo-drewniane kolczyki z otwartymi biglami, stylizowane na stare rodowane srebro.

Cena wywoławcza 5 zł
Madziula - 10 zł
9. ------------------
10.
Francuskie nawilżające mleczko do ciała z proteinami - DECLEOR Paris - 150 ml (nówka, nieotwierana)

Cena wywoławcza - 15 zł
munabrava - 15 zł
11.
Plastikowa szeroka ( ok. 4,5cm) bransoleta złożona z 6 wzorzystych prostokątów w super fioletowym kolorze. Jest na dwóch gumeczkach, wiec dopasuje się do każdej elegantki

Cena wywoławcza - 12 zł
12.
Sól do kąpieli o przepięknym zapachu mango, nie wiem ile jej jest, ale to standardowa ilość jaką pakują w perfumeriach w zestawach kosmetycznych.

Cena wywoławcza - 7 zł
munabrava - 7 zł
Ziółko - 8 zł
13.
Dwie nowiutkie tęczowe piłeczki, super zabawka dla futerek

Cena wywoławcza - 3 zł
Kot-linka - 4 zł
Ziółko - 5 zł