KANDYDATKI1 - Gaja od Sihaja
Mmmm... Joachim biega miauczy o jakimś konkursie.... Obłędu można dostać z tym kotem.... 
Ja mu pokażę! Też wezmę udział w konkursie, a co.
Proszę bardzo. Moje piękne pysio.
2 - Szyszka od iwakaMoja ukochana grzeczniutka Szyszka.
Pierwsze zdjęcie zrobione zimą 2011 w pierwszym dniu mieszkania u nas, więc przepraszamy za brudne uszy

, ale uwielbiam jej uśmiech na tym zdjęciu

3 - Kropka od AnnaArczykKropka.
Niezła histeryczka, zazdrośnica, nie kocha Lunki, nie kocha Rambusia, w ogóle nienawidzi innych kotów za to siebie jak najbardziej...
"-
No dobra Duża, rób te foty..."
-Czy taka minka odpowiada?
-A może taka?
-Albo taka....
Nie?-To może taką zaskoczę?
Też nie?-
To spadaj mi z tym aparatem.....
4 - Luneczka od AnnaArczyk Luneczka,
Jest dostojną starszą panią, wybredną w jedzeniu, wybredną w doborze miejsca w którym ma zamiar spożyć żarełko,też nie lubi innych kotów, nie lubi Kropki, ale w jednym są zgodne, solidarnie tłuką Rambusia....jedna bije, druga trzyma
Lunka zamyślona....

Lunka w siódmym niebie, co widać na fotce

Kocha myć swoje łapinki:)

Ale potrafi też pozować:)

I pycholek do całowania:)
5 - Zuzia od EwaLZUZIA.
Moja malutka kochana , puszysta kuleczka.
Zuzia jest bardzo delikatną kotką, pełną wdzięku o ujmującym spojrzeniu swych migdałowych oczu. Przy niej podniesienie głosu jest niestosowne. Lubi strzelać baranki i przy tym cudownie mruczy.

6 - Pola od EwaLPOLA .
Moja mała kochana wredota.
Pola to zupełne przeciwieństwo Zuzi. To kot gadatliwy, pełen energii. Gdy coś jej nie pasuje potrafi to okazać przy użyciu pazurów i zębów. Mimo że czasami mam jej dość to nie potrafię się długo na nią złościć. Cudownie się przytula i mizia.

7 - Bella od isabell36moja kochana Księżniczka o morderczym spojrzeniu

8 - Rysia od isabell36mój duży, wyluzowany misiaczek

9 - Afera od isabell36roczna koteczka, jesienią ubiegłego roku przyszła z rodzeństwem na podwórko była tak płochliwa, że ją jako jedyną łapałam na sterylkę na klatkę-łapkę, w tej chwili już daje się głaskać przy jedzeniu

10 - Myszka od MyszolandiaZnacie ją chyba wszyscy ,to nie będę smęcić
se paczam

2 w 1

mniammm

Ciiiii

kamerka internetowa z ostatniego czyszczenia media expert
11 - Pusia od anmajoPusia jest znajdą której babcia musiała popełnić mezalians stąd oryginalna uroda.

12 - Pysia od BarbasiaJestem Pysia i mam pysio piękny inaczej
No co mi tam błyska po oczach?
Chcesz to błyskaj - plecy też mam!
No, nareszcie bez lampy. Niech już tam będzie to zdjęcie...
13 - Florentynka od jolabuk5Miau, to ja Sabcia. Zgłosiłam do konkursu mojego przyjaciela z miau, Nosia, ale pomyślałam, że jego towarzyszce, Florentynce byłoby przykro, więc ja też zgłaszam.
Oto Florentynka, dla przyjaciół Florcia.
Florentynka jest bardzo mądrą kotką i lubi czytać 
Poza tym ma śliczny pysio
Pilnuje całego domu i Nosia, którego od początku polubiła, kiedy dołączył do rodziny.
Ale czasami też słodko śpi
14 - Twiggy od mamamarianaTwisia, co ma słodkiego pysia. Pyś szczerbaty jest i zezowaty, a uszka głuche. Jakby tego było mało, ma koci trądzik.
Wzięta ze schroniska, jako ledwie żywa, lejąca się przez ręce kocia skórka, po wypadku komunikacyjnym. Teraz- koci Pudzian, mała, krępa, niewywrotna. 5kg kociej miłości i wdzięczności:
15 - Zdzi(r)sława ,czyli Dzidka od mamamarianaTrafiła do Schroniska, jako kocie dziecko,z wybitą z bioderka nóżką i bezwładnym ogonkiem. Dziś nóżka jest pełnosprawna, jedynie zadowolenie wyrażane jest garbatym ogonem. Kotka-kokietka:
Pomiziasz???
A teraz, chwila prawdy.
Czy widzieliście swoje "słodkie Pysie" w nocy, kiedy stoją nad Wami? 
"Matka, nie chrap, bo...."
16 - Kitusia od klaudiafjKitusia, 14,5 lat łobuz niemiłosierny

Choć tu taki aniołek

Coś tam w główce się zrodziło

Ale czasem też trzeba się zdrzemnąć

17 - Marysia od klaudiafjMarysia, około 7 l., zabrana z podwórka, szylkretka ponoć wredna i agresywna, a tak naprawdę do rany przyłóż, przegrzeczna kicia:
Jestem sobie Marysiaaa
Staram się być spoko i cool
Ale jestem taka słodka jak nikt nie patrzy