Koniec. Z mojej biblioteczki*Chmielewska i inne.

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Sob sie 09, 2014 18:46 Koniec. Z mojej biblioteczki*Chmielewska i inne.

Dzień dobry.
Bazarek przeznaczony jest na leczenie, ratowanie kotów którymi się opiekuję.
Trochę moich książek, myślę że wartych przeczytania, koty potrzebują bardzo pomocy.
Licytacja każdej książki trwa 5 dni od pierwszej oferty.

1. Roman Dziewoński Gabriela Gabi Kownacka
licytuje:
dolabra :arrow: 25zł
licytacja trwa do 14.08.14 do godz. 21.00 czasu realnego
twarda oprawa, biografia, wspomnienia
książka http://merlin.pl/Gabriela-Gabi-Kownacka ... 05169.html
Gabriela Kownacka (1952 - 2010). Aktorka... można wymienić teatry, w których grała, filmy, w których wystąpiła, można wspomnieć o serialu, który przyniósł jej ogromną sympatię i popularność. W przypadku tej książki nie to jest powodem jej powstania. Zwracając się do wybranej przeze mnie grupy kolegów, często naszych wspólnych znajomych, wiedziałem, że i tak będzie to jedynie zarys, szkic, próba uchwycenia Gabi, która powiedziała kiedyś - "NAJGORSZY OCZYWIŚCIE JEST SFINKS BEZ ZAGADKI". Otulona szczelnie swoją tajemnicą odeszła, ale wydaje się wielu z nas, że nadal jest... Roman Dziewoński
licytacja od 22zł plus 11zł koszt wysyłki

Obrazek

2. Joanna Chmielewska Rzeź bezkręgowców

miękka oprawa
książka http://merlin.pl/Rzez-bezkregowcow_Joan ... 68874.html
Powieść niekwestionowanej pierwszej damy polskiego kryminału. Kolejna zagadka do rozwikłania. Tym razem to Joanna jest podejrzewana (bo czyż nie "Wszyscy jesteśmy podejrzani"?) o dokonanie mordu na swoim "ulubionym znajomym". Dialogi skrzące się humorem, wartka akcja, znane i lubiane postacie. Czegóż chcieć więcej?! Fragment: - Ostrowski z tej strony, pani Joanno, z zamordowaniem Wejchenmanna nie ma pani chyba nic wspólnego...? Może zbyt szczerze się pani wypowiadała, bo jakoś wszystkim się pani na myśl nasuwa... Tadzio: - Pani Joanno, co jest? Słyszała pani o tym? Agnieszka mnie podpuszcza, żeby panią zapytać, to chyba nie pani rąbnęła tego Wejchenmanna...? Nic nie wiemy, ale sensacja wszędzie! Paweł: - Joanna? Cześć! Zdaje się, ze twoja ulubiona postać z tego świata zeszła? Gdyby ci było potrzebne jakieś alibi, to my chętnie... Nie czułam się zaskoczona, z góry wiedziałam, że będę pierwszą podejrzaną. Może i rzeczywiście nie należało do tego stopnia kłapać gębą publicznie...? Z drugiej strony nie szkodzi, jeśli na mnie padnie, prawdziwemu sprawcy ujdzie na sucho i niech w zdrowiu kwitnie! Może rozpęd weźmie i na tym jednym szlachetnym czynie nie poprzestanie...? Tak mi się jakoś pomyślało w złą godzinę...
licytacja od 20zł plus 9.5zł koszt wysyłki

Obrazek

3. Joanna Chmielewska Bułgarski bloczek
miękka oprawa
książka http://www.empik.com/bulgarski-bloczek- ... ,ksiazka-p
Samo gadanie na zbrodnię by nie wystarczyło - stwierdziłam po namyśle. Ona przecież wychodziła z domu, nie? Mógł się zakradać etapami i szukać. Sprawdzać. Skoro poszedł i zabił, musiał mieć informacje konkretne. Ja już coś tam słyszałam, tu się wszystko szeroko rozchodzi, latała po knajpach..." "- Po jednej knajpie - sprostowała Grażynka - Miała swoją, umówioną." "- Dobrze, po jednej, dostawała pożywienie. Poszła w końcu tego wieczoru czy nie?" "- Osobiście sądzę, że poszła, nie sznurowałaby butów tylko dla kamuflażu. Miała takie wysokie, staroświeckie, sznurowane buciki, mogła przecież udawać, że chce iść w czymkolwiek, bodaj w kapciach. Ale tego wyjścia nie widziałam, a co gorsza, słyszałam jak zamykała za mną drzwi. Przekręcała klucz. Nie przyznałam się do tego policji." fragment z książki.
licytacja od 20zł plus 7.5zł koszt wysyłki

Obrazek

4.Joanna Chmielewska Duża polka

miękka oprawa, trochę podniszczona okładka
Bodzio milczał przez dłuższą chwilę. Mechanicznie otworzył drugą butelkę piwa i spróbował całą zawartość wlać do jednej szklanki. Zdążyłam usunąć spod stołu plażową torbę. - To mógł być ten sam - rzekł wreszcie - Niedźwiedź, mam na myśli. Dał babie, żeby sobie przytrzymała, może lubi bawić się czymś takim. Potrzyma, a potem panda przejdzie do mnie.
licytacja od 10zł plus 7.5zł koszt wysyłki

Obrazek

Zapraszamy serdecznie
Ostatnio edytowano Pt sie 15, 2014 22:34 przez Anna Rylska, łącznie edytowano 3 razy
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Sob sie 09, 2014 19:46 Re: Z mojej biblioteczki*Chmielewska i inne.Na ratowanie kot

Nr 1 za 25 zl
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Nie sie 10, 2014 17:37 Re: Z mojej biblioteczki*Chmielewska i inne.Na ratowanie kot

dziękuję i zapraszam

Anna Rylska

Post » Pon sie 11, 2014 13:21 Re: Z mojej biblioteczki*Chmielewska i inne.Na ratowanie kot

Zapraszamy na zakupy :kotek:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Śro sie 13, 2014 18:37 Re: Z mojej biblioteczki*Chmielewska i inne.Na ratowanie kot

Zapraszamy serdecznie do pomocy :kotek:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Czw sie 14, 2014 13:04 Re: Z mojej biblioteczki*Chmielewska i inne.Na ratowanie kot

Zapraszam serdecznie , naprawdę nikt więcej się nie skusi?

Anna Rylska

Post » Pt sie 15, 2014 22:34 Re: Koniec. Z mojej biblioteczki*Chmielewska i inne.

Koniec, zamykamy, bardzo dziękuję

Anna Rylska