Gucieńki (lat 10+)

Bonifacego (1,5 roku)

i Filemona (1,5 roku)

Znacie je z tego tematu: viewtopic.php?f=1&t=146863
w skrócie historia: Gucia, Bonifacy i Filemon (i 4 inne koty) żyły sobie na jednym z osiedli. Nikt ich nie karmił, nikt o nie nie dbał do czasu aż pojawiłam się ja. Ekipa odkarmiona, 4/7 ekipy zostało wykastrowane (jeden został zaadoptowany), 2 przepadły bez śladu, 1 kotka przygarnęła się do starych budynków gospodarczych u jednej pani a 3 musiałam zabrać ja (kto czyta wątek na bieżąco ten wie ja dopiszę tutaj dla Was: znaleziono otrute zwierzęta na rejonie + agresywne psy, Filemon cudem doszedł do 100% sprawności po pogryzieniu), przygarnięcie wydawało się być jasne i oczywiste jednak to są dzikie koty (dzikie znaczy: gryzące, drapiące, wierzgające - Gucia uciekła w lecznicy była łapana na podbierak) nie chcą być w domu (w domu walą główkami w okna i drzwi - jak w amoku) specjalnie dla nich więc została zbudowana woliera, która pochłonęła wszelkie moje oszczędności dodając do tego wyżywienie ekipy, zabiegi kastracji i leczenie Fila po pogryzieniu spłukałam się do cna. A ekipa poza zabiegami nie miała robionych żadnych badań. Celem bazarków (bo kwota do zebrania spora więc bazarków będzie kilka) będzie zebranie na:
1. badania krwi (morfologia i biochemia) x 3
2. badania moczu x 3
3. RTG Guci (to starszy kot, który czasami ciężko oddycha) - 2 inne koty tylko przy wskazaniu weterynarza, że jest to konieczne
4. Testy Fiv/Felv x 3
5. porządne odrobaczenie (advocatem - koty są totalnie nieobsługiwalne więc tabletki nie wchodzą w grę - wypluwają wszystko, nawet proszek fenbenat) x 3
6. szczepienie x 3
(mam nadzieję, że koty "wypadną" zdrowo i żadnych dodatkowych badań nie trzeba będzie robić.)
Na obecnym bazarku są różności: pocztówki (okazjonalne, romantyczne, świąteczne, kocie, kwiatkowe), sticky notes (karteczki samoprzylepne w 3 różnych formach), wiatraczek, portfel, zalotka, biżuteria, okulary i bibeloty typu figurki, maskotki...
Zasady bazarku:
1. Bazarek trwa do czwartku 21.11.2013 roku
2. Bazarek ma formę licytacji.
3. Jeżeli ktoś uważa, że cena jest za wysoka można się targować, można też proponować ceny KT
4. koszty przesyłki pokrywa kupujący
5. możliwy jest odbiór fantów na terenie m. Mińsk Mazowiecki
Fanty:
POCZTÓWKI:
1. Urocza czerwona pocztówka w białe groszki z dedykacją "Just for You" [przypis tłumacza: Tylko dla Ciebie

cena wywoławcza 3 zł
2. Czarna pocztówka z różową dedykacją "Just for You" i turkusowym wzorem kwiatowym (wymiary: szerokość 12 cm wysokość 23 cm), w komplecie z kopertą (kolor różowy), pusty, biały środek (bez gotowych dedykacji/życzeń), w folijce zabezpieczającej.

cena wywoławcza 3 zł
3. Kartka dla kogoś ważnego, romantyczna. Z motywem zachodu słońca, oceanu, kamieni. Na pocztówce napis: Thinking of You. You are never truly alone when you are being thought about [w wolnym tłumaczeniu. Myślę o Tobie. Nigdy nie będziesz sam/sama jeżeli ktoś o Tobie myśli/pamięta] we wnętrzu napis: ... by someone who cares [od kogoś, komu zależy]. W komplecie z błękitną kopertą. Bez folii zabezpieczającej. Wymiary: szerokość 13,5 cm, wysokość 19 cm.

cena wywoławcza 3 zł
4. Różowa kartka z dedykacją "Just for You", czysty, biały środek (bez życzeń), w komplecie z kopertą (kolor biały), w folijce zabezpieczającej.
Wymiary: szerokość 22cm, wysokość 22cm.

cena wywoławcza 5 zł
5. komplet licytuje Meg2
Trójwymiarowe pocztówki o tematyce świątecznej bo Boże Narodzenie tuż tuż... Na każdej dedykacja na okładce i w wnętrzu (we wnętrzu pocztówki dodatkowo ten sam obrazek, który jest na okładce tylko w wersji tła). W komplecie z kopertą (białą), wymiary każdej pocztówki: 12 cm szeroka, 17 cm wysoka. Z racji tego, że pocztówki są trójwymiarowe uchwycenie szczegółów było niemożliwe (odbija się światło. spróbuję zrobić nowe w świetle naturalnym)

kartek jest 7:
a) Mikołaj w zielono-czarnych skarpetach zaciągniętych po same gatki z najlepszymi życzeniami, kartka w środku jest również niebieska w tle ten sam mikołaj w skarpetkach jednak już w stonowanych kolorach, żeby można było spokojnie napisać tam własne życzenia.
b) 2 misie w sankach, choinka i machający im z okna bałwanek (środek błękitny z obrazkiem z okładki w tle)
c) pocztówka z bombkami (środek na tej samej zasadzie jak poprzednie pocztówki)
d) pocztówka z dzwoneczkami
e) Mikołaj z pingwinkami
f) Mikołaj na księżycu z misiami
g) pocztówka z choinką
cena wywoławcza 2 zł/sztuka bądź 10 zł/ cały komplet
6. Kartka urodzinowa, czerwona z samochodzikiem z napisem classic w środku dedykacja Happy Birthday! w komplecie z czerwoną kopertą, wymiary: szerokość 14 cm, wysokość 16 cm.

cena wywoławcza 3 zł
7. Zielona kartka "Just for You" z motywem kwiatowym i zieloną kopertą w komplecie, biały/czysty środek, w folii zabezpieczającej. Wymiary: szerokość 14 cm, wysokość 16 cm.

(kolor pocztówki realnie jest jasno zielony)
cena wywoławcza 3 zł
8. Dla miłośników kotów i nie tylko, kocie pocztówki, puste wnętrze do każdej pocztówki koperta. Wymiary ok 13 cm szerokość, ok 17 cm wysokość. Po 3 pocztówki tego samego wzoru:

cena wywoławcza 3 zł/sztuka, bądź 20 zł/komplet UWAGA 1 pocztówka poniżej z racji uszkodzenia widocznego na zdjęciu poniżej cena wywoławcza 2 zł/sztuka

9. Pocztówki z tej samej firmy co te kocie, jednak z motywem kwiatowym. 9 pocztówek - 3wzory każdego po 3 sztuki, komplet z kopertą. Białe czyste wnętrza. Wymiary ok 13 cm szerokość, ok 17 cm

idealne na imieniny bądź złożenie gratulacji
cena wywoławcza 2 zł/sztuka bądź komplet 16 zł
STICKY NOTES - kolorowe karteczki samoprzylepne:
10. licytuje zabers
licytuje Jek
Dla uzależnionych od kolorowych karteczek, idealna wersja dla studentów i uczniów a także osób pracujących w stertach dokumentów. Notesik z karteczkami w różnych kolorach:

8 kolorów malutkich strzałeczek i 2 kolory kwadratowych karteczek w notesie (kolory na żywo bardziej intensywne niż na zdjęciu)
cena wywoławcza 8 zł
11. licytuje Wasylisa
licytuje Jek
14 rodzajów kolorowych karteczek zabezpieczonych w folię. Listek, serduszko, paski (cienkie, grubsze), kwadraciki itd. Intensywne kolory.

cena wywoławcza 5 zł
12. licytuje Jek
I coś dla młodszych - karteczki na notatki samoprzylepne z bohaterami Kubusia Puchatka
zdjęcie z internetu:

zdjęcie realne:

cena wywoławcza 5 zł