Jak widać, życia łatwego nie miała

Podane ceny to Kup teraz, rzecz jasna do negocjacji. Na sam początek indywidualne aukcje Agnieszki: http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/rJ8d/, Was te ceny oczywiście nie obowiązują, czekamy na ewentualne propozycje.
Mamy tego wszystkiego bardzo dużo, większość od Agnieszki, więc prawdopodobnie co chwila będzie coś nowego

Zachęcam do pomocy małej, chorej Milce.
Na pierwszy ogień - KSIĄŻKI
1. Sprzedane

Używana, lekko "okurzona" ale w bdb stanie.
Książka Christel i Isabell Zachert to smutny pamiętnik, a zarazem hołd oddany ukochanej córce. Autorka, mama chorej na raka Isabell, opisuje ostatni rok życia dziewczyny. Lektura zawiera listy Isabell, fragment jej dziennika, oraz uczucia matki, która patrzy na swe umierające dziecko.
2. Anders De La Motte "Geim" 15zł TERAZ 10zł

Ksiązka praktycznie nowa, nawet nie przeczytana.
Henrik HP Pettersson to 30-letni kombinator i próżniak, beznadziejnie impulsywny, a przy tym dręczy go poczucie bycia niedocenianym. Pewnego dnia znajduje telefon komórkowy, który zaprasza go do tajemniczej Gry Alternatywna Rzeczywistość – gry testującej granice między złudzeniem a rzeczywistością. Po wykonaniu testu próbnego HP otrzymuje szereg fascynujących i niebezpiecznych zadań, które są filmowane, a następnie publikowane na liście rankingowej, ocenianej przez zamkniętą społeczność w sieci. Pochłonięty kolejnymi zadaniami HP zaczyna zdawać sobie sprawę, że gra niesie za sobą śmiertelne niebezpieczeństwo.
3. Sprzedane!

Nieco sfatygowana okładka.
a. Marry Higgins Clark "jesteś tylko moja"
b. Dick Francis "Dar Sary"
c. LaVyrle Spencer "I otworzyło się niebo"
d. Robert J. Mrazek "Złoto Stonewalla"
4. Sprzedane!

Nieco sfatygowana okładka
a. John Grisham "Uliczny adwokat"
b. Nicholas Sparks "Ocean MIłości"
c. Jack Higgins "Lot Orłów"
d. Tom Edison "Siostra Agnieszka"
5. Douglas Preston, Lincoln Child "Labolatorium" 10zł TERAZ 7zł

Książka praktycznie nowa, jeden raz przeczytana
Mount Dragon - tajny kompleks badawczy ukryty w pustynnej, odludnej części stanu Nowy Meksyk. Guy Carson i Susana Cabeza De Vaca przybyli do labolatorium, by pracować pośród najświetniejszych uczonych tego świata. Pod kierownictwem genialnego wizjonera Brenta Scopesa dążą do przełomowego odkrycia, które ma przynieść całej ludzkości niezamierzone dobrodziejstwa. Może jednak okazać się, że doprowadzą do zagłady rasy ludzkiem. Guy i Susana muszą powstrzymać Scopersa i jego ludzi.
6. Nikolaj Frobenius "Pokażę wam strach" 10zł TERAZ 7zł

Praktycznie nowa - raz przeczytana.
Pewnego wiosennego dnia 1841 roku amerykański pisarz Edgar Allan Poe spotyka w hotelu w Filadelfii pnącego się po szczeblach kariery redaktora i krytyka Rufusa Griswolda. Obaj pragną odnieść sukces na literackiej scenie, ale w tym środowisku konkurencja jest silna, nie brak intryg, a zwolennicy mogą być równie niebezpieczni jak wrogowie. Fascynacja, zazdrość i odraza wciągają Griswolda i Poego w grę, która z minuty na minutę coraz bardziej przypomina opętanie. Ich śladami, poprzez ulice Filadelfii, Nowego Jorku i Baltimore podąża malutki, blady człowieczek, pozostawiając po sobie zapach krwi i strachu.
7. Kevin D. Mitnick, William L. Simon "Sztuka infiltracji czyli jak włamywać się do sieci komputerowych. BIBLIA HAKERÓW" 15zł TERAZ 10zł

Nówka

Sztuka infiltracji poświęcona jest technikom włamywania się do sieci komputerowych najbardziej spektakularnym (prawdziwym) wyczynom hakerskim. Czytelnik znajdzie tu m.in.: opisy sposobów łamania zabezpieczeń automatów w kasynach gry (ich celem jest uzyskanie wypłaty wygranej), sieci telefonicznych (stacjonarnych i komórkowych) systemów bankowych, systemów obsługujących wielkie firmy (Boeing) i koncerny prasowe (New York Times).
8. Dorothy Allison "Bękart z Karoliny" 10zł TERAZ 7zł

Praktycznie nowa, tylko minimalne ślady obtarcia, zagięcia okładki.
To opowieść oparta na faktach autobiograficznych. Ten przejmujący dramat rodzinny został ukazany z punktu widzenia dręczonej fizycznie i psychicznie dziewczynki. O swoim gorzkim życiu opowiada wzruszająco, bez upiększeń i rozczulania się nad sobą, łącząc nieliczne pogodne chwile z tragicznymi. Na jej podstawie zrealizowano film w reżyserii Anjeliki Huston, który wyróżniono nagrodą Emmy i festiwalu w Cannes.
9. Sprzedane

Ksiązka używana, małe zagięcia na okładce
- Musze z Tobą porozmawiać! - wrzasnęłam rozpaczliwie do gliny po angielsku, wydzierając się równocześnie z rąk trzymającego mnie łobuza. Łobuz dziwnie łatwo popuścił. Policjant nie patrzył na mnie, tylko gdzieś za moje plecy. - Tak, oczywiście, ale musimy stąd wyjść - powiedział jakby z lekkim roztargnieniem. Obejrzałam się do tyłu i zobaczyłam cały tabun policji w mundurach. W tym momencie dopadnięta przeze mnie glina obróciła mnie nagle na powrót tyłem do przodu i zatkała mi twarz ręką w czymś, jakby wielkiej, miękkiej rękawicy. Towarzyszący osobnik znów złapał mnie za górne kończyny razem z torbą i siatką. Poczułam znany zapach, który mi się w jakiś sposób skojarzył ze szpitalem. - Narkoza!... - pomyślałam w osłupiałym popłochu. - Nie oddychać!!! I prawdopodobnie odetchnęłam.
10. Sprzedane!

Polecam, bardzo przyjemnie się z niej uczy.
11. Sprzedane!

Ta książka tętni życiem, mieszanką stylów i sposobów myślenia - kilkudziesięciu specjalistów i pasjonatów napisało ją, odpowiadając na pytania zadawane przez czytelników "New Scientist".
12. Eric Knight "Lassie wraca do domu" 5zł TERAZ 3zł

Tej książki chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. Klasyk zarówno dla młodszych, jak i starszych.
13. Zbigniew Nienacki "Księga strachów" 5zł TERAZ 3zł

Książka z serii o Panu Samochodziku. Tym razem wraz z trzema chłopcami rozwiązuje zagadkę związaną z Konradem von Haubitz, niegdyś właścicielem dóbr ziemskich w okolicy jeziora Jasień.
14. Sprzedane!

Pierwsza w Polsce prezentacja znanej techniki psychoterapeutycznej - treningu pozytywnego myślenia.
15. Jim Butcher "Pełnia księżyca" 3zł TERAZ 2zł

Wydawałoby się, że w Chicago powinno być dużo roboty dla jedynego profesjonalnego maga-detektywa. Ale Harry Dresden nie ma żadnych zleceń - magicznych lub nie. To morderstwo spada mu jak z nieba. Rozczłonkowane zwłoki. Dziwne ślady. Pełnia książyca. Trzy tropy, z których dwa pierwsze są absolutnie nieważne...
16. Candace Bushnell "Seks w wielkim mieście" 2zł TERAZ 1zł

Bestseller literatury kobiecej. Zagięty róg.
17. Michael Mettler "Myszoskoczki" 3zł TERAZ 2zł

Wszystko o myszoskoczkach: utrzymanie, pielęgnacja, żywienie, zdrowie. Barwny układ rozdziałów, 6 stron informacji ogólnych, szczegółowy poradnik praktyczny i kolorowy dodatek dla dzieci.
NOWOŚCI
18. Gliniarz z Beverly Hills - Robert Tine 2zł

Eddie Murphy to jeden z najpopularniejszych obecnie aktorów amerykańskich. Pierwszy jego wielki sukces to czarnoskóry policjant Axel Foley, główny bohater dwóch filmów "Gliniarz z Beverly Hills". Książka pod tym samym tytułem napisana przez Roberta Tine'a zachowuje wszystkie atuty filmu: zaskakującą akcję, błyskotliwe dialogi, precyzyjną konstrukcję.
19. Życie z blondynką - Ewa Manasterska 3zł

Ewelina Wagner, polska Bridget Jones, jest samotną, ambitną i atrakcyjną dwudziestopięcioletnią blondynką. Po ukończeniu studiów rozpoczyna pracę w dziale marketingu wydawnictwa książkowego. W pracy Ewelina musi nieustannie pilnować swojego nieudolnego asystenta, promować grafomańską poezję Ludgardy Damber i nie dać się wplątać w nieuczciwe zagrywki dyrektora. Prywatnie Ewelina szuka nowego mężczyzny i walczy z uczuciem do dawnego kochanka, żonatego biznesmena. Zabawne perypetie bohaterów Życia z blondynką trafnie oddają problemy młodego pokolenia Polaków.
20. Rzeź niewiniątka - Ruth Rendell 2zł

Anita Margolis jest młodą piękną i ekscentryczną kobietą; mieszka ze swoim bratem, wybitnym malarzem. Oboje są bogaci; ona zmienia stroje imężczyzn, on żyje w świecie ułudy. Anita kocha swojego brata i troszczy się o niego jak matka. Gdy dziewczyna znika w dziwnych i tajemniczych okolicznosciach, wszyscy są zdumieni. Co się stało z Anitą?
21. Głowy - Greg Bear 2zł

Dawno już skolonizowano Księżyc, którym rządzi kilkanaście potężnych rodzin dzielących między siebie strefy wpływów.
Tymczasem z Ziemi zostają sprowadzone zamrożone w ciekłym azocie głowy ludzi, którzy przed śmiercią wyrazili zgodę na ten zabieg... Głowy trafiają do laboratorium, gdzie naukowcy próbują odczytać zakodowane w mózgu wspomnienia. Prowadzi to do niespodziewanych komplikacji i zagraża istnieniu kolonii...
22. Drugi przekręt Natalii - Olga Rudnicka - praktycznie nowa 8zł

W mieszkaniu Janusza Zawady, dawnego wspólnika ojca sióstr Sucharskich, zostają znalezione pozbawione głowy zwłoki młodego mężczyzny, a sam starszy pan znika bez śladu. Czy to jego szczątki były w spalonym, porzuconym nad Wartą samochodzie? Brylanty znikają, a na scenę wkraczają siostry Sucharskie...
23. Detektywi - Jonathan Kellerman 3zł

Doktor Alex Delaware pomaga policji w poszukiwaniach dziewczyny, która zniknęła bez śladu. Dla porucznika Reeda z wydziału zabójstw ta sprawa to wyzwanie, które pochłania go bez reszty. Dla prywatnego detektywa Foxa to kolejne intratne zlecenie. Reed i Fox, bracia połączeni więzami krwi i podzieleni trudną rodzinną historią, muszą zapomnieć o nienawiści. Wbrew sobie muszą połączyć siły, a rządząca nimi rywalizacja nie pozwoli żadnemu z nich dać za wygraną, dopóki zagadka nie zostanie rozwiązana.
24. Emma i Ja - Elizabeth Flock 5zł

Nie da się zapomnieć świata widzianego oczami tej małej dziewczynki... Ośmioletnia Carrie Parker jest podobna do innych dziewczynek w jej wieku. Niegdyś w jej domu panowały miłość, radość i spokój, to wszystko się zmieniło po tragicznej śmierci ojca. Rządy objął teraz agresywny ojczym, z lubością pastwiący się nad rodziną. Carrie pragnie uchronić przed atakami Richarda młodszą siostrę, złotowłosą, łagodną Emmę. Wie, że na pomoc matki nie ma co liczyć. Dziewczynki łączy wspólny smutny los i nienawiść do ojczyma. Udręczone do granic wytrzymałości, nieświadomie prowokują serię wydarzeń, które prowadzą do nieuchronnej tragedii...
25. Muzyka pogranicza - Robert James Waller 3zł

"Muzyka pogranicza" to historia zwykłych ludzi, którzy marzą o namiętności i szczęściu wiedząc, że można je znaleźć tylko raz w życiu, a utraciwszy - nigdy o nich nie zapomnieć.
26. Pole bitewne ziemia - L. Ron Hubbard 3zł

W roku 3000 nie ma państwa ani miast. Planeta Ziemia to spustoszone gruzowisko. W ośmiu nakrytych kopułami ośrodkach wydobywczych, zlokalizowane są na jej całej powierzchni, obcy z planety Psychlo bez skrupułów "wyzyskują" mineralne zasoby globu, którego populację niemal doszczętnie "wytępili" tysiąc lat wcześniej. Czas na rewolucję niedobitków, w desperackiej próbie czasu unieszkodliwienia Psychlosów nim określeni ludzie zatrze się na zawsze...
27. Zmącony spokój Pani Labiryntu - Joe Alex 2zł

Joe Alex to doskonałe, detektywistyczne wcielenie znanego autora Macieja Słomczyńskiego (1922-1988). Alex, pisarz i detektyw, z pasją rozwiązuje zagadki kryminalne stając się postrachem przestępców i sprzymierzeńców Scotland Yardu. Prawdziwe wyzwanie dla Czytelnika! Nakłady kryminałów Słomczyńskiego osiągnęły kilka milionów egzemplarzy i wciąż cieszą się wielkim powodzeniem wśród miłośników kryminalnych zagadek.
28. Imię i nazwisko zastrzeżone - Jane Sigaloff 3zł

Lizzie Ford jest ekspertem od spraw damsko-męskich. Jej sprawy osobiste także wydają się zmierzać w dobrym kierunku - po wielu latach nieudanych poszukiwań nareszcie może się wtulić w opiekuńcze ramiona Matta Bakera, czarującego geniusza reklamy, który przekonuje do siebie nawet niechętną mężczyznom jej najlepszą przyjaciółkę. Lizzie nie zdaje sobie sprawy, że cudowny kochanek coś przed nią ukrywa. Nie podejrzewa również, że zwykły list od czytelniczki, tylko z pozoru anonimowej, omal nie doprowadzi do groźnego w skutkach skandalu. Przyjdzie jej zmierzyć się z elementarnymi prawdami na temat życia, miłości i wierności...