Kotka z Kostrzynia - szansa na DT, reszta musi wracać:(((

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro wrz 09, 2009 21:53 Kotka z Kostrzynia - szansa na DT, reszta musi wracać:(((

Na Kotach jest wątek viewtopic.php?f=1&t=94896
W skrócie: starsza pani z Kostrzynia poprosiła o pomoc dla dokarmianych kotów. Udało się zebrać kasę na karmę, a Fundacja Kot pojechała na miejsce i zgarnęła część kotów na sterylki i leczenie.
Teraz koty muszą wrócić - Fundacja nie może dłużej ich przechowywać. Większośc kotów to dziczki, choć wszystkie dobrze znoszą klatkową "niewolę" - tak jakby odpoczywały po latach walki o przeżycie.
Tytułowa kotka jest inna. Ona kocha ludzi i chce być z człowiekiem. Nie poradzi sobie na ulicy, dodajmy - wrogiej ulicy, bo w Kostrzyniu kotów nikt nie chce, są przeganiane, a pani karmicielka - prześladowana. Żaden kot nie żyje tam dłużej niż dwa lata.
Tej kotce zostało więc zaledwie kilka miesięcy życia - w strachu, na zimnie i głodzie.
Na ratunek zostało niewiele czasu - najpóźniej w przyszłym tygodniu koty zostaną odwiezione z Torunia do Kostrzynia.
Kotka może liczyć tylko na cud... :(

Bungo pisze:
Fundacja KOT pisze:Obrazek Obrazek
kotka wysterylizowana (w Kostrzynie, z inicjatywy Pani Reginy), oswojona, bardzo miziasta, spokojna, mruczy, ociera się o nogi, daje się brać na ręce

Ostatnio edytowano Czw wrz 10, 2009 21:11 przez Bungo, łącznie edytowano 1 raz

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Śro wrz 09, 2009 22:05 Re: Miziasta kotka z Kostrzynia wróci na ulicę, na zimno i głód

Podnoszę! kto pomoże ślicznej kotce?

martasekret

Od: Czw sie 07, 2008 14:27

Post » Śro wrz 09, 2009 22:17 Re: Miziasta kotka z Kostrzynia wróci na ulicę, na zimno i głód

hop!
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Śro wrz 09, 2009 22:27 Re: Miziasta kotka z Kostrzynia wróci na ulicę, na zimno i głód

Zobowiązuję się do wsparcia finansowego dla DT. Biorę na siebie koszty karmy, żwirku i weta.
Proszę....

Bungo

Post » Czw wrz 10, 2009 7:39 Re: Miziasta kotka z Kostrzynia wróci na ulicę, na zimno i głód

jeśli jesteście wstanie wesprzeć mnie finansowo mogę wziąść kotkę na tymczas do fundacji ale niestety muszę prosić o wirtualna adopcje dla niej aby było na jedzonko weta itp ] Jak nic innego się nie znajdzie to przemyślcie

kasia79

Od: Śro sty 02, 2008 21:44

Post » Czw wrz 10, 2009 7:59 Re: Miziasta kotka z Kostrzynia wróci na ulicę, na zimno i głód

Kasiu - tak jak napisałam, będę sponsorowac kotkę aż do znalezienia jej DS. Ponieważ jestem tylko pośrednikiem - kotka jest w Toruniu, a głównym motorem całej akcji jest Czitka - zaraz dam im znać i będziemy organizować transport.
Bardzo, bardzo Ci dziękuję za tę kotkę :1luvu:

Bungo

Post » Czw wrz 10, 2009 8:38

Kasiu79, czy system funkcjonowania Twojej fundacji daje możliwość oswojenia kota nieufnego? Nie dzikiego, tylko nieufnego, takiego, który szuka kontaktu z człowiekiem, ale się boi, "chciałbym, ale się boję" ?

zajrzę na forum późnym popołudniem/wieczorem

Fundacja KOT

Od: Sob cze 28, 2008 13:41

Post » Czw wrz 10, 2009 8:56 Re: Miziasta kotka z Kostrzynia wróci na ulicę, na zimno i głód

więc tak najpierw kotka była by w izolatce jakieś 3 tygodnie ponieważ tydzień obserwacji potem szczepienie i okres po szczepienny ,potem poszła by na górę gdzie żyją inne koty [domek jednorodzinny z możliwością wychodzenia :( ,jestem w fundacji codziennie jestem z kotami codziennie je widzę pieszczę i doglądam przez 12 godzin a czasem dłużej mieszkam przy fundacji więc ciężko jest nie być tu z nimi .Czy koty się oswajają w większości tak ale czasem niestety nie wtedy mieszkają sobie u nas i tyle przychodzą na jedzonko i do ciepłego kącika pospać ,tak to u nas wygląda ,wiadomo że jeśli kotka była by u kogoś w domu było by lepiej szybciej itp ale takiej możliwości nie mam ,z tego co czytałam to jest kotka oswjona i pro ludzka dla tego się na nią zdecydowałam ,jeśli jest dzika i boi się ludzi i jest nieufna może być gorzej takich dzikusów które u mnie zostały jest już 4 więc nie wiem czy nie lepiej szukać dalej ,po przeczytaniu postu można odczuć że kotka nie jest nieufna z tond moja decyzja

kasia79

Od: Śro sty 02, 2008 21:44

Post » Czw wrz 10, 2009 10:06 Re: Miziasta kotka z Kostrzynia wróci na ulicę, na zimno i głód

Kasiu - jak pisałam, jestem tylko pośrednikiem i napisałam o kotce w oparciu o cytat Fundacji KOT, gdzie jak byk stało, iż kotka jest "oswojona, bardzo miziasta, spokojna, mruczy, ociera się o nogi, daje się brać na ręce".
Nie wiem, co się zmieniło, mam nadzieję, że Toruń sprawę wyjaśni i że choć jeden z kostrzyńskich kotów nie wróci na ulicę...

Bungo

Post » Czw wrz 10, 2009 11:08 Re: Miziasta kotka z Kostrzynia wróci na ulicę, na zimno i głód

Podniosłam na wątku kostrzyńskim prośbę Bungo o wyjaśnienie charakteru kotki przez Fundację KOT. Czekamy na doprecyzowanie.
Ja wiem od Pani Reginy, że to kotka całkiem oswojona....A że nieufna, to jest to syndrom kostrzyński, ja się kotce nie dziwię, ale wszystko musi tu być wyjaśnione do końca z wielu względów. Czekamy.
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Czw wrz 10, 2009 16:21 Re: Miziasta kotka z Kostrzynia wróci na ulicę, na zimno i głód

czekajmy troszkę wyżej :(
Obrazek

Amidalka

Od: Czw cze 10, 2004 14:46

Post » Czw wrz 10, 2009 18:59

przepraszam, namieszałam, bo wybiegałam spóźniona do pracy i chciałam jeszcze zadać takie pytanie, kombinujemy jeszcze, żeby jakoś pomóc kocurkowi i to o niego pytałam

kotka jest tak jak pisałam wcześniej - oswojona, spokojna, miziasta

natomiast pojawił się "problem" z kocurem - to taka trochę sierotka, gadułka, garnie się do nas, troszeczkę się boi dotykania, ale z Lidką już się miział, wymyślamy różne możliwości i dlatego chciałam wiedzieć czy ewentualnie taka podmianka wchodziłaby w grę (u nas nie ma możliwości popracować nad kotem, żeby go "doswoić")

Fundacja KOT

Post » Czw wrz 10, 2009 19:24 Re:

Fundacja KOT pisze:przepraszam, namieszałam, bo wybiegałam spóźniona do pracy i chciałam jeszcze zadać takie pytanie, kombinujemy jeszcze, żeby jakoś pomóc kocurkowi i to o niego pytałam

kotka jest tak jak pisałam wcześniej - oswojona, spokojna, miziasta

natomiast pojawił się "problem" z kocurem - to taka trochę sierotka, gadułka, garnie się do nas, troszeczkę się boi dotykania, ale z Lidką już się miział, wymyślamy różne możliwości i dlatego chciałam wiedzieć czy ewentualnie taka podmianka wchodziłaby w grę (u nas nie ma możliwości popracować nad kotem, żeby go "doswoić")

Czy to znaczy, że macie DT dla kotki?

Bungo

Post » Czw wrz 10, 2009 19:28

nie mamy, rozważamy tylko różne możliwości

Fundacja KOT

Post » Czw wrz 10, 2009 19:33 Re: Miziasta kotka z Kostrzynia wróci na ulicę, na zimno i głód

Rozumiem. Moja oferta dotycząca sponsorowania kotki jest aktualna, niezależnie od tego, gdzie trafi. Jeśli jej DT nie będzie potrzebował wsparcia, przeniosę ofertę na DT dla kocurka.

Bungo

[następna]