Kotka białoruda w typie maincoona ma dom forumowy :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto wrz 01, 2009 8:44 Kotka białoruda w typie maincoona ma dom forumowy :)

około dwuletnie piękna koteczka szuka domu
jest w typie maincoona, jest zadbana i bardzo spokojna
szuka domu z uwagi na wiek właścicieli - są tą ludzie starsi: pan jej zupełnie nie akceptuje,
pani nie radzi sobie z opieką
kotka zostanie przed adopcją wysterylizowana
więc jeśli jakiś super domek chce zrealizować marzenie o posiadaniu maincoona,ja nie mogę - TŻ postawić weto,
czekam na oferty :wink:
takie zdjęcie mam teraz Obrazek
lepsze będą w czwartek
Ostatnio edytowano Wto wrz 08, 2009 20:23 przez aga-lodge, łącznie edytowano 2 razy
"Niczego nie można cofnąć. Niczego nie można naprawić. Inaczej bylibyśmy wszyscy świętymi. W zamiarach życia nie leży nasza doskonałość. Miejsce doskonałości jest w muzeum"..

aga-lodge

Od: Wto paź 05, 2004 13:51

Post » Wto wrz 01, 2009 9:28 Re: KOtka biało-ruda w typie maincoona szuka najlepszego domu

Jaka śliczna, podobna do Edzinka i jego mamusi-Sońki. Będę jej kibicować gorąco. :ok:
Obrazek
Obrazek

kirke18

Od: Pt mar 31, 2006 10:17

Post » Śro wrz 02, 2009 11:24 Re: KOtka biało-ruda w typie maincoona szuka najlepszego domu

nadal szukamy domu
"Niczego nie można cofnąć. Niczego nie można naprawić. Inaczej bylibyśmy wszyscy świętymi. W zamiarach życia nie leży nasza doskonałość. Miejsce doskonałości jest w muzeum"..

aga-lodge

Post » Śro wrz 02, 2009 11:31 Re: KOtka biało-ruda w typie maincoona szuka najlepszego domu

:1luvu:
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Śro wrz 02, 2009 14:46 Re: KOtka biało-ruda w typie maincoona szuka najlepszego domu

piekna koteczka :1luvu:

napisz pw do Pieczarki lub Toszy one pomagały koteczkom mco i w typie mco znaleźć nowe domki i z tego co wiem miały chetnych domów sporo - może jakieś chętne domy jeszcze się do niej zgłaszają.
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Czw wrz 03, 2009 14:55 Re: KOtka biało-ruda w typie maincoona szuka najlepszego domu

dalia pisze:piekna koteczka :1luvu:

napisz pw do Pieczarki lub Toszy one pomagały koteczkom mco i w typie mco znaleźć nowe domki i z tego co wiem miały chetnych domów sporo - może jakieś chętne domy jeszcze się do niej zgłaszają.

dzięki za info, sprawa zrobiła się pilna
okazuje się, że kotka ma bardzo mało czasu, Pan - bardzo jej niechętny najchętniej oddałby ją już do schronu i to dziś
jest na koty uczulony i ma ataki duszności prze kocią sierść, a poza tym ogólnie nie przepada za kotami
Pani niby serce pęka, ale stan zdrowia męża jest podstawą
kotka w czasie wizyty była nieufna, nasyczała na mnie i próbowało mi przyłożyć - za próbę głaskania ogona
opiekunowie twierdzą, że jest spokojna, miziasta i kontaktowa
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

aga-lodge

Post » Czw wrz 03, 2009 15:07 Re: KOtka biało-ruda w typie maincoona szuka najlepszego domu

Na tych fotkach wygląda raczej na mało miziatą i bardzo nieprzytulną.
Ten dom który ją weźmie powinien być doświadczony.

Anda

Post » Czw wrz 03, 2009 15:50 Re: KOtka biało-ruda w typie maincoona szuka najlepszego domu

na co powinnam uczulić przyszły dom? kotka może być agresywna?
może atakować?

już dwa razy zmieniła dom, teraz czeka ją trzeci raz,
Pan domu na pewno jej nie bije, ale miły dla niej zapewne nie jest
stosunku do wnuków kotka jest podobno spokojna, ale z dużej rodziny nie ma kto ją wziąć,
w czasie wizyty nie udało mi się ją w żaden sposób do siebie zachęcić

aga-lodge

Post » Czw wrz 03, 2009 16:02 Re: Kotka białoruda w typie maincoona szuka domu-SPRAWA PILNA

Aga myślę, że domkowi trzeba opisać sytuację. Domek musi być cierpliwy i wyrozumiały- myślę, że w sytuacji tej kici spokojna rodzina z rozumnym dzieckiem to będzie cudny dom. A wiesz jak reaguje na inne zwierzęta ? Mogę wieczorem napisać jej ogłoszenie, jeśli masz życzenie ?

Cziba była u nas od zawsze,nie miała żadnych złych doświadczeń z człowiekiem; a kiedy przychodzą ludzie wychodzi albo nie; jest miła albo histeryczna, łasi się albo na wstępie bije łapą.
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Czw wrz 03, 2009 18:47 Re: Kotka białoruda w typie maincoona szuka domu-SPRAWA PILNA

w domku w ktorym bedzie akceptowana i kochana moze sie zachowywac zupelnie spokojnie
a juz na pewno po sterylce

:ok:

i po co Ci ludzie ja brali?
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Czw wrz 03, 2009 19:04 Re: KOtka biało-ruda w typie maincoona szuka najlepszego domu

aga-lodge pisze:już dwa razy zmieniła dom, teraz czeka ją trzeci raz,

Pytałas się dlaczego zmieniała dom już 2 razy. Dlaczego ludzie ją oddawali - może to wcale nie alergia tego pana, ale włąsnie charakter kotki jest tego powodem.

Anda

Post » Czw wrz 03, 2009 19:13 Re: Kotka białoruda w typie maincoona szuka domu-SPRAWA PILNA

pierwszy dom to dom wnuczki tych Państwa, dziewczyna ją kupiła bo marzyła o tej rasie bardzo,
jest alergiczką, ale dawała jakoś radę, jednak kiedy urodziło się dziecko też alergik -musiał ją oddać
9 miesięcy temu kotka trafiła do nich- nie popieram postępowania tych ludzi,
ale nie mogą ze względu na wiek i stan zdrowia mieć zwierzaka w domu

aga-lodge

Post » Czw wrz 03, 2009 19:39 Re: Kotka białoruda w typie maincoona szuka domu-SPRAWA PILNA

No cóż, trzeba liczyć na to, ze jak ktoś zakocha się w kici to powoli wydobędzie z niej miziaka.

Anda

Post » Pt wrz 04, 2009 7:54 Re: Kotka białoruda w typie maincoona szuka domu-SPRAWA PILNA

:? biedna kotulka, ludzie ją oddają jak rzecz :evil:
hop z rana!
Obrazek
Obrazek

kirke18

Od: Pt mar 31, 2006 10:17

Post » Pt wrz 04, 2009 12:45 Re: Kotka białoruda w typie maincoona szuka domu-SPRAWA PILNA

Piękna - i biedna.

Te "trudności w charakterze" mogą wynikać ze stosunku opiekunów do niej - kotka czuje, że jest nieakceptowana....
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

[następna]