jopop pisze: Szylkretka (...) ok. 1,5 roku, wyrzucona przez kogoś, na działkach pojawia się od jesieni. Do dziś uznawana a kocuraNiesamowicie przyjazna, na kolanach po prostu rozmruczała się od pierwszej chwili, namolna pieszczocha, wyraźnie szczęśliwa, że ma co ze sobą zrobić. MA OBIECANY DT TYLKO DO PIĄTKU, potrzebuje pilnie ogłoszeń i innego DT/DS.
![]()
![]()
Przywiozłam ją z lecznicy dziś (wczoraj wieczorem była kastrowana) o 11 rano i... dopiero teraz dała mi usiąść przy komputerze

Nawet nie trzeba jej głaskać - od razu pakuje się na kolana (już mrucząc - bo do tego nawet kolana nie są jej potrzebne) i zaczyna ugniatać wszystko wokół. Próbuje się tak ułożyć, żeby jak największą częścią ciała przylgnąć do człowieka.
Nie bardzo udało mi się zrobić jej dobre zdjęcie

Gabrysia jest niespotykanie grzecznym kotem. Mogłaby z nudów np. pogryźć kwiatka którego mam w pokoju, porozrzucać skorupki kasztanów leżące na półce, mogła chociażby sama sobie zdjąć z najniższej półeczki specjalnie dla niej zostawioną piłeczkę - ale tego nie zrobiła

Nie wie też że normalne koty pozostawione same w pokoju drą się na cały dom siedząc pod drzwiami. - Ona tylko miauczy jak chce być pogłaskana. I wtedy kiedy mnie wita po kilku minutach nieobecności w pokoju.

Mogłaby mnie chociaż ugryźć albo podrapać

Jedyną jej lekką wadą

Uwielbia leżeć na ludzkich nogach. I co można uznać za plus - nie pakuje swego szylkretowego futra w twarz

Czuje się nieco niepewnie gdy chce się ją przekręcić na plecy (ja tak swoje koty trzymam zazwyczaj na rękach - w pozycji "na niemowlaka"

A skoro już mowa o plecach

(chciałam się przekręcić na brzuch, bo mi było już nie wygodnie - a jej to chyba obojętne na jakim fragmencie ludzkiego ciała leży. - mogą być równie dobrze łydki od strony tylnej

Na psy warczy

Pochłania straszne ilości jedzenia. Dziś już wchłonęła pół kilo puszki + trochę suchego. Pewnie został jej nawyk z życia "na wolności" - jeść póki jest w misce, bo może zabiorą i nic nie dostanę przez tydzień.
Za chwilę pojawią się zdjęcia.
Aha - ma zabójczo umaszczoną bródkę. Wygląda jakby chłeptała kawę z mlekiem i jej się polało po szyi, albo upaćkała się toffi lub karmelem. Mniam.

Oczywiście jest zdrowa, żadnych pcheł, świerzbu, grzyba i innych "dodatków" nie ma. Z kuwety korzysta bez najmniejszych problemów