Marusia - 6-mies. idealna do dokocenia, urocza burasia...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon gru 21, 2015 18:26 Marusia - 6-mies. idealna do dokocenia, urocza burasia...

Marusia wdarła się przebojem w życie moich rodziców około 6 tygodni temu. Pojawiła się nagle; zobaczywszy człowieka natychmiast dała pokaz czułości i miłości wskakując z mruczeniem na kolana, czym załatwiła sobie tymczas. Miała wtedy 5 miesięcy. Jak się okazało, była zupełnie zdrowa, tylko straszliwie wychudzona.

Dziś jest już po "obróbce" weterynaryjnej i po sterylce. I szuka domu, bo u rodziców zostać nie może.
Jest kotkiem bardzo specyficznym - jest wyjątkowo towarzyska, uwielbia się bawić i w zabawie jest wręcz niezmordowana, szuka kontaktu z człowiekiem, nie ucieka przed ludźmi, przed ręką, ociera się o nogi - ALE... podgryza. Bardzo delikatnie, nie ma mowy o jakichkolwiek śladach, tym niemniej łapie rękę ząbkami, kiedy np nie widzi zbliżającej się ręki, albo gdy się ją pogłaszcze, a ona ma ochotę raczej na harce (czyli przeważnie ;)) Potrafi zaczepiać, skacząc z łapkami na ludzkie nogi... Jak na mój gust - jest po prostu bardzo energiczna i brakuje jej towarzysza zabaw - kota równie rozbrykanego, jak ona, traktuje ludzia tak, jak traktowałaby innego kota...

Wobec kotów rodziców nie wykazuje żadnych objawów agresji - nie syczy, nie prycha, nie atakuje. Problemem zasadniczym jest natomiast fakt, że rezydentki absolutnie nie akceptują żadnych "intruzów".

Wydaje mi się, że będzie kotem idealnym dla kogoś, kto ma już kota (koty), którym przydałby się towarzysz zabaw, albo dla kogoś, kto mógłby poświęcić Marusi sporo czasu na zabawy i podszedłby do jej wyskoków ze zrozumieniem i tolerancją. Raczej nie polecałabym jej do domu z małym dzieckiem.
Na pewno nie jest to kot bezproblemowy, idealny - ale jest naprawdę słodka, śliczna, bawi się fantastycznie (aportuje!), jest w 100% kuwetkowa. Tak naprawdę jest trikolorką - na główce ma rudą plamkę ;)

Czy ktoś da Marusi szansę?

Oto bohaterka wątku:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Nie gru 27, 2015 16:13 Re: Marusia - 6-mies. idealna do dokocenia, urocza burasia..

podrzucę, cudna jest
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Czw sty 07, 2016 14:48 Re: Marusia - 6-mies. idealna do dokocenia, urocza burasia..

Marusia pojechała wczoraj do domu. Niestety, póki co rezydentka, mimo młodego wieku (jest w wieku Marusi) przyjęła pojawienie się drugiego kota bardzo źle. Zobaczymy, jak będzie, mam nadzieję, że kotki się dogadają. Wątek chyba do przeniesienia (?)
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01