KRAKÓW i okolice - Mała Czarna szuka nowego domu

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie maja 04, 2014 8:31 KRAKÓW i okolice - Mała Czarna szuka nowego domu

Szukam domu dla Małej czarnej. Z powodu bardzo ciężkiej sytuacji znajoma musi znaleźć swoim kotkom dobry, kochający dom :( Ja biorę do siebie Tequilę - jako że nie boi się psów, Mała przed psami chowa się pod łóżkiem, a mój pies ma adhd i nie dałby jej żyć w spokoju, nie chcemy jej fundować oprócz stresu związanego ze zmianą właściciela i mieszkania stresu związanego z wyjątkowo nadpobudliwym psem :( Kotki mieszkały razem, są przyzwyczajone do obecności innych kotów, ale nie są ze sobą bardzo związane (nie śpią razem, nie bawią się razem, mają zupełnie inne charaktery), są jak ying i yang. Mała jest wyjątkowo towarzyska, lubi się bawić, wręcz wita każdego gościa, jest kociakiem uratowanym od utopienia, wykarmionym na strzykawce, śliczny czarny dachowiec ze lśniącą sierścią małym białym kołnierzem pod szyją, brzuszkiem i białymi skarpetami, jest łagodna, ufna, taka przylepka :) Lata lecą a ona wciąż lubi się bawić jak kociak.Po żadnej z nich nie widać wieku, ani po charakterze ani po wyglądzie. Obie kotki mają po 10 lat, są wysterylizowane, zdrowe, grzeczne i wychowane - nie niszczą nic w domu, są nauczone żeby nie wskakiwać na meble, potrzeby załatwiają w kuwecie. W domu nie ma efektu jak po przejściu tsunami :) Nie były wychodzące. Mimo że "zwykłej" Małej może być ciężko znaleźć dom, zapewniamy że jest naprawdę niezwykła charakternie - kocha ludzi, wszystkich, momentalnie do nowych podchodzi, bawi się, zaczepia, wchodzi do torebki :1luvu: to mam nadzieję że dla niej też znajdzie się ktoś kto ją pokocha :) Kotki są w Krakowie, obie można poznać i się w nich zakochać :1luvu: Ja kocham obie, ale nie mogę wziąć dwóch kotów do siebie, a w tym takiego który boi się psów :(
Do rodziny nie może ich oddać, mają dwa wychodzące niewykastrowane kocury które walczą z innymi kotami i ze sobą nawzajem, a rodzina nie zgadza się na kastrację mimo tego że znajoma proponowała że pokryje koszty.

Raczej nie miały kontaktu z innymi kotami, ale będziemy dla pewności w tym tygodniu robić testy na FIV i FeLV. Znajoma chce też założyć im chipy na nowych właścicieli.

Tequila idzie do mnie w sobotę za tydzień (10 maja), bo mam wtedy kilka dni wolnego żeby pomóc jej się zaaklimatyzować, poznać mnie i mieszkanie (z psem ją poznam później, jak będzie czuła się pewniej w nowym domu, a psiak chwilowo będzie hasał na wiosce w ogrodzie u rodziców), a dla Małej szukamy dalej dobrego domu.

Jeśli nie uda się znaleźć ds dla Małej, to będziemy szukać płatnego dt (znajoma zapewnia pełny zwrot kosztów karmy, żwirku, weta itd.), na około rok, chociaż znajoma wolałaby znaleźć ds żeby oszczędzić kici przeprowadzek, przyzwyczajania do ludzi, to jeśli nie będzie chętnego ds, zdecyduje się na płatny tymczas.

Zdjęcia Małej:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Pt maja 09, 2014 20:57 przez eunnika, łącznie edytowano 8 razy

eunnika

Od: Pon kwi 28, 2014 16:52

Post » Nie maja 04, 2014 8:56 Re: KRAKÓW i okolice - Mała Czarna szuka nowego domu

Tutaj będzie ciężko znaleźć na szybko dom dla kota, większość użytkowników jest mocno zakocona.

CatAngel za niewielką opłatą robi ogromny pakiet ogłoszeń.
viewtopic.php?f=27&t=117559

myamya

Od: Czw cze 23, 2011 12:16

Post » Nie maja 04, 2014 9:07 Re: KRAKÓW i okolice - Mała Czarna szuka nowego domu

Przekażę znajomej, dała ogłoszenie na gt, jeszcze powiedziałam jej żeby na tablicy, dałam też na fb na grupie koty... Zobaczymy, możliwe że się zgłoszę do CatAngel z tym. To kwestia następnego miesiąca jest niestety :(
Ostatnio edytowano Nie maja 04, 2014 22:56 przez eunnika, łącznie edytowano 1 raz

eunnika

Post » Nie maja 04, 2014 21:47 Re: KRAKÓW i okolice - Mała Czarna szuka nowego domu

Mała Czarna jest świetna :1luvu:

Gdyby było trzeba, to ja mogę sfinansować ogłoszenia... Proszę o PW jakby coś.
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Nie maja 04, 2014 23:02 Re: KRAKÓW i okolice - Mała Czarna szuka nowego domu

Agula na żywo jeszcze fajniejsza jest, i wybitnie towarzyska "bestia" :1luvu:

Tak się poleca do miziania i przygarnięcia:

Obrazek

Zaraz przesyłam znajomej namiary na CatAngel, sfinansujemy same, wielkie dzięki za propozycję ale wiem że tutaj są bardziej potrzebujące wsparcia finansowego kiciaki :1luvu:

A ja właśnie pozamawiałam za zooplus wyprawkę dla Tequili żeby ją powitać u siebie, oby jutro już była wysłana :wink:
Ostatnio edytowano Pon maja 05, 2014 10:38 przez eunnika, łącznie edytowano 1 raz

eunnika

Post » Pon maja 05, 2014 6:41 Re: KRAKÓW i okolice - Mała Czarna szuka nowego domu

:!:
kicikicimiauhau

Post » Pon maja 05, 2014 9:05 Re: KRAKÓW i okolice - Mała Czarna szuka nowego domu

Koci koci łapci ;)
Ją jest ciężko uchwycić w pozowanej modelowej pozie, bo zanim się weźmie aparat czy telefon do ręki to już zmienia :mrgreen:

Jeszcze myślimy nad wydarzeniem na fb... I w razie czego dowieziemy ją w każde miejsce, byle wcześniej znaleźć kogoś kto sprawdziłby dla niej przyszły dom (są chyba takie osoby które zrobią wizytę przedadopcyjną i zdadzą relację?).

Obrazek

eunnika

Post » Pon maja 05, 2014 10:12 Re: KRAKÓW i okolice - Mała Czarna szuka nowego domu

No kurcze - podniosę ale nie pomogę.
Znaczy niczego nie obiecam - podzwonię, popytam.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Pon maja 05, 2014 10:41 Re: KRAKÓW i okolice - Mała Czarna szuka nowego domu

Monika_Krk, dzięki wielkie :)

Swoją drogą zanim się dowiedziałam że znajoma musi oddać swoje futrzaste, patrzyłam na stronę krakowskiego schroniska i Twój persiak mi w oko wpadł, chciałam jechać poznać, a na drugi dzień trafiłam w wyniku zbiegu okoliczności na miau i widzę że ten sam persiak z Krakowa jest już wzięty ze schroniska :)

eunnika

Post » Pon maja 05, 2014 12:54 Re: KRAKÓW i okolice - Mała Czarna szuka nowego domu

Eunnika - :) jeszcze raz podkreślam, podnoszę wątek ale pomocy nie obiecuję.

Koty 8O mają wszystko urocze , włącznie z różowymi stópkami tej obywatelki na zdjęciu.
No - ja się wiecznie zakochuje przez oczy. :)
Tak mam - urzeka mnie "oczywista, oczywistość ".

Jednak co do znajomych moich ... " jak żyć panie premierze, jak żyć ? ... "

Robim co możiem jednak.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Pon maja 05, 2014 13:53 Re: KRAKÓW i okolice - Mała Czarna szuka nowego domu

Wiem wiem, ale zawsze to ktoś więcej kto o Małej informuje i przekazuje jej obecność i gotowość do zamiziania nowego właściciela ;)

Ja za minki się zakochuję, widzę ten koci dzióbek i przepadam bezkreśnie :1luvu:

U nas również ze znajomymi marnie, a też nie chcemy żeby trafiła do kogoś kto będzie ją traktował jak wciśnięte siłą zło konieczne, tylko do kogoś kto ją pokocha serduchem z całych sił... Żeby i właściciel miał radość i miłość, i żeby ona miała :)

eunnika

Post » Śro maja 07, 2014 15:38 Re: KRAKÓW i okolice - Mała Czarna szuka nowego domu

Mała dalej czeka :cry:

eunnika

Post » Śro maja 07, 2014 17:51 Re: KRAKÓW i okolice - Mała Czarna szuka nowego domu

Podnoszę.Za domek :ok:

asiek o

Od: Śro maja 26, 2010 15:14

Post » Śro maja 07, 2014 20:28 Re: KRAKÓW i okolice - Mała Czarna szuka nowego domu

Niestety, starszym kotom ciężej znaleźć dom. Co niezbyt dobrze świadczy o rozsądku ludzi szukających kota dla siebie - ze starszym kotem wiadomo, jaki ma charakter, czego się po nim spodziewać, czy ma problemy ze zdrowiem, z reguły też jest już nauczony jak się obchodzić z ludźmi.

Ale teraz jest sezon na kocięta, więc dorosłemu kotu trudniej się przebić. :(

myamya

Od: Czw cze 23, 2011 12:16

Post » Pt maja 09, 2014 10:24 Re: KRAKÓW i okolice - Mała Czarna szuka nowego domu

No to jest fakt. Żeby było śmieszniej to ja też planowałam młodego kotka wziąć, żeby do psa przyuczać od małego... Ale jak dowiedziałam się o Tequili i Małej na wydaniu to zmieniłam zdanie. Dom przygotowany, kuweta stoi, zapasy są... Jutro Tequila się przeprowadza.

A dla Małej wciąż szukamy intensywnie :1luvu: Jeśli będzie dobry dom to dowieziemy nawet nad morze!

eunnika

[następna]