Szukam bezdomnych kotków pod dach Toruń

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lut 18, 2014 1:02 Szukam bezdomnych kotków pod dach Toruń

A więc szukam kociaków które nie mają domków są na łasce dworu itd. Wezmę z Torunia jeśli znacie jakiejś większe kolonie kotów które sobie żyją bez domu to należy podać ulice osiedle gdzie dokładnie się znajdują. Miejsce przeznaczone dla 4 kotów przynajmniej jeśli widzicie jakiegoś kota bezdomnego stale na osiedlu proszę napisać lub wysłać zdjęcie z wyglądem byłbym wdzięczny bo nie chciałbym "na ślepo" łapać a zaopiekować się jestem chętny:)
Dlaczego bezdomnych? Bo mają gorzej pewnie niż w schronisku zdatni są na ludzi dobrej woli i na łasce tych gorszych bo ci lepsi dadzą zjeść pogłaszczą a ci gorsi skopią lub zabiją a w schronisku jakiś standard jest...
To tyle pozdrawiam:)

miły

Od: Wto lut 18, 2014 0:54

Post » Wto lut 18, 2014 9:59 Re: Szukam bezdomnych kotków pod dach Toruń

Zaraz na pewno ktoś napisze, kotów w potrzebie jest mnóstwo.Nie musisz łapać, zostaną dostarczone na miejsce, jak sądzę.Jakie warunki oferujesz? W domu, czy po prostu podwórko?
Bardzo potrzebne są domy tymczasowe, super, że chcesz pomóc :lol:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto lut 18, 2014 11:52 Re: Szukam bezdomnych kotków pod dach Toruń

Świetnie, że chcesz pomóc.
Jednak wiem, że w Toruniu dość dobrze (w szczególności na Bydgoskim) działają Panie zajmujące się kotami bezdomnymi. Są to takie "siatki". Każda ma swój rejon, swoje koty, które zna i dokarmia. Często można je spotkać przy takich kocich zbiorowiskach. Dlatego pamiętaj, że zanim przygarniesz kota z ulicy zorientuj się czy tym kotem nikt się nie zajmuje, czy nie będzie go szukał i martwił się o niego.

Ja sama mam przecudowną kotkę z toruńskiej ulicy. Jednak ktoś ją wyrzucił z domu, było widać, że błąka się od niedawna. Daliśmy ogłoszenia i nic... Więc została u nas na stałe :)

Sasanka.

Od: Pon sty 25, 2010 12:47

Post » Wto lut 18, 2014 12:56 Re: Szukam bezdomnych kotków pod dach Toruń

No to mieszkanie w bloku miejsca nie zabraknie napewno :) hmmm ostatnio był taki kot co się łasił na same "kici kici" aż zamiauczał no przylepa tak zwana no i głodne widać niestety nie miałem nic pod ręką bo tylko przechodziłem, no ale widać było że bez domu bo do różnych klatek podchodził by go wpuścić i miałem chęć go zabrać i teraz wracam tam i patrze czy go nie ma.
Bydgoskie hmmmm a tak bardziej konkretnie ulice itd? Żebym wiedział gdzie być i czekać za kotami i Paniami żeby uzgodnić niektóre sprawy.
Atrakcje koty by miały takie że by na weekend jeździły na dużą działkę bawiąc się z innymi kotami znajomego więc nie byłoby nudy:)

miły

Post » Wto lut 18, 2014 22:07 Re: Szukam bezdomnych kotków pod dach Toruń

miły pisze:Atrakcje koty by miały takie że by na weekend jeździły na dużą działkę bawiąc się z innymi kotami znajomego więc nie byłoby nudy:)
Hmmm, nie wiem, czy to taki dobry pomysł z tymi "atrakcjami"...

wojtek_z

Od: Pt gru 31, 2010 12:08

Post » Śro lut 19, 2014 22:36 Re: Szukam bezdomnych kotków pod dach Toruń

wiesz mogą jeździć ale nie muszą tyle powiem:)

miły

Post » Śro lut 19, 2014 22:42 Re: Szukam bezdomnych kotków pod dach Toruń

jestem z Torunia mam kotkę, którą dokarmiam na działce
może powiedz jakie warunki oferujesz, dlaczego chcesz przygarnąć kilka kotów?
w jakiej dzielnicy mieszkasz, czy zgadzasz sie na wizyte przed adopcyjną?

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Czw lut 20, 2014 23:43 Re: Szukam bezdomnych kotków pod dach Toruń

na obrzeżach a czemu chce przygarnąć no bo czuje się na siłach:)

miły

Post » Pt lut 21, 2014 0:30 Re: Szukam bezdomnych kotków pod dach Toruń

ogólnie ich szukam też po cmentarzach dzisiaj jednego widziałem ale nie dał się złapać lecz wiem że nie ma domu bo całe dnie przesiaduje na cmenatrzu rano jak wychodzę i wieczorem jak wracam to jest tam ciągle a wy widzicie na cmentarzach innych?

miły

Post » Sob lut 22, 2014 17:29 Re: Szukam bezdomnych kotków pod dach Toruń

8)
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Sob lut 22, 2014 18:32 Re: Szukam bezdomnych kotków pod dach Toruń

mily jak dla mnie twoj pomysl jest lekko ... kosmiczny

bo wg mnie nie ma sensu lapac bezdomniaka i na sile go brac do domu. Jezeli masz takie w okolicy lub znasz miejsca ich przebywania to super pomyslem jest ich dokarmianie /regularne/ a w zimie zrobienie im cieplych budek. To wielka pomoc i koty tak zaopiekowane radza sobie dobrze na wolnosci.

A jezeli chcesz koty do domu to najpiej skontaktowac sie z jakas fundacja dzialajaca w Twoim miescie. Na pewno maja koty do adopcji. Kot z domu tymczasowego jest juz nauczony domu, czlowieka itp.

jak masz dom na 4 koty to adoptuj 2 z jakiegos domu tymczasowego a potem adoptujesz kolejne

LunaKlara

Od: Czw paź 20, 2011 22:06

Post » Sob lut 22, 2014 18:36 Re: Szukam bezdomnych kotków pod dach Toruń

i jeszcze jedno - koty zyjace na wolnosci na szczescie nie daja sie lapac. Na szczescie bo te bardziej ufne koncza niestety nieraz zle ...

LunaKlara

Od: Czw paź 20, 2011 22:06

Post » Sob lut 22, 2014 20:35 Re: Szukam bezdomnych kotków pod dach Toruń

LumaKlara, dobrze że to napisałaś... Mi od początku te zabiegi człowieka próbującego złapać sobie 8O bezdomnego kota wydawały się co najmniej dziwne. I trochę podejrzane. Ale nie chciałem być niegrzeczny :smokin:

wojtek_z

Od: Pt gru 31, 2010 12:08

Post » Sob lut 22, 2014 21:16 Re: Szukam bezdomnych kotków pod dach Toruń

wojtek_z pisze:LumaKlara, dobrze że to napisałaś... Mi od początku te zabiegi człowieka próbującego złapać sobie 8O bezdomnego kota wydawały się co najmniej dziwne. I trochę podejrzane. Ale nie chciałem być niegrzeczny :smokin:

No dobra mi też wydało się to dziwne ( a nawet skojarzyło z pewnym studentem ze śląska) ...Miałam nic nie pisać, bo a nóż chłopak nic złego nie planuje.
A jak już jesteśmy przy ochronie, to ja dam ci podarek. Kotka. Będziesz go karmił, czesał i codziennie głaskał, bo kotek to bardzo lubi. Za to jak ktoś przyjdzie ciemną nocką, żeby ci poderżnąć gardło, to kotek go zeżre.
Toroj

MM93

Od: Czw sty 12, 2012 21:36

Post » Sob lut 22, 2014 21:55 Re: Szukam bezdomnych kotków pod dach Toruń

Może autor wątku sądzi, że o takiego dzikusa bezdomnego nikt potem go nie zapyta.
Nie o zimowe futerka chodzi czasem?
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

[następna]