Kotka po wypadku! Michałkowice. Znalazł się dom, nawet 2.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sty 30, 2014 20:43 Kotka po wypadku! Michałkowice. Znalazł się dom, nawet 2.

Kotka została zabrana z jezdni, potrącona przez samochód, znaleziona 30 stycznia po godzinie 6 rano. Zabrana z jezdni w Michałkowicach, przy ul. Kościelnej, koło marketu Simply. Wygląda na oswojoną, może komuś zginęła?
Kotka zbadana przez wet, nie ma złamań. Przebywa w zakładzie pracy gdzie być nie powinna, szukamy DT i pomocy w opłaceniu leczenia (RTG).
Obrazek

Obrazek

Obrazek

AKTUALIZACJA
Kotka jest oswojona, mrucząca i kolankowa. Trochę zaczęła jeść miękką karmę, pije dużo wody. Dostała zastrzyki, ogłoszenia w okolicy gdzie została znaleziona dziś zostały porozwieszane przez panią która ją znalazła. Udało mi się dodzwonić do jednej z pobliskich gabinetów wet., gdyby ktoś pytał o kota ma kierować do marketu, gdzie wisi (mam nadzieję) ogłoszenie.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

na priv podam numer telefonu kontaktowego. Dziękuję za odzew!
Ostatnio edytowano Pon lut 03, 2014 18:28 przez Alfa11, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

Alfa11

Od: Wto sie 08, 2006 22:13

Post » Pt sty 31, 2014 2:14 Re: Kotka po wypadku! Siemianowice Śl., Michałkowice.

Ma zrobioną Tablicę?
U mnie często domy odnajdowały się przez Tablicę.
Pomóc nie mam jak ale choć :ok: :ok: :ok: potrzymam :(
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Pt sty 31, 2014 9:23 Re: Kotka po wypadku! Siemianowice Śl., Michałkowice.

Biedna kicia :( , oby właściciel się znalazł ...
A jak już jesteśmy przy ochronie, to ja dam ci podarek. Kotka. Będziesz go karmił, czesał i codziennie głaskał, bo kotek to bardzo lubi. Za to jak ktoś przyjdzie ciemną nocką, żeby ci poderżnąć gardło, to kotek go zeżre.
Toroj

MM93

Od: Czw sty 12, 2012 21:36

Post » Pt sty 31, 2014 9:53 Re: Kotka po wypadku! Siemianowice Śl., Michałkowice.

proszę na maila (micikas@op.pl) nr konta.
mam nadzieję, że uda się jeszcze chwilkę ją przechować.

jotpeg

Od: Śro paź 28, 2009 18:24

Post » Pt sty 31, 2014 10:15 Re: Kotka po wypadku! Siemianowice Śl., Michałkowice.

Tuż obok za przychodnią która jest obok Simply mieszka moja Mama.
Może rozwiesić kilka ogłoszeń w okolicy?
Jeżeli tak, napiszcie o jakiej treści i jaki numer kontaktowy.
Trzymam za kotkę mocno.

Jaszatoja

Od: Pt gru 17, 2010 8:35

Post » Pt sty 31, 2014 19:50 Re: Kotka po wypadku! Siemianowice Śl., Michałkowice.

Jaszatoja, wysłałam numery tel. na priv.
Obrazek

z rtg na razie się wstrzymamy. Dziękuję Jotpeg za chęć pomocy, jesteś wielka.
Przydałby się DT, tam gdzie kotka jest to mało komfortowe dla niej warunki, na dodatek jest tam kotka rezydentka która nie toleruje konkurencji, więc strzeliła focha i się wyprowadziła. Na szczęście nie ma mrozów. Może znajdzie się właściciel.
Dziś p. Iza miała porozwieszać kilka ogłoszeń w okolicy, Jaszatoja może też coś porozwiesza. Tam gdzieś w okolicy podobno jest osiedle domów jednorodzinnych - może tam?
Obrazek

Alfa11

Post » Pt sty 31, 2014 20:32 Re: Kotka po wypadku! Siemianowice Śl., Michałkowice.

Alfa11 pisze: na dodatek jest tam kotka rezydentka która nie toleruje konkurencji, więc strzeliła focha i się wyprowadziła.

Która się wyprowadziła??? Rezydentka czy ta bidulka po wypadku??? 8O

wojtek_z

Od: Pt gru 31, 2010 12:08

Post » Pt sty 31, 2014 20:35 Re: Kotka po wypadku! Siemianowice Śl., Michałkowice.

odwiedzam!!

jotpeg

Od: Śro paź 28, 2009 18:24

Post » Pt sty 31, 2014 20:47 Re: Kotka po wypadku! Siemianowice Śl., Michałkowice.

wojtek_z pisze:
Alfa11 pisze: na dodatek jest tam kotka rezydentka która nie toleruje konkurencji, więc strzeliła focha i się wyprowadziła.

Która się wyprowadziła??? Rezydentka czy ta bidulka po wypadku??? 8O

rezydentka. Wraca i śpi w innym pomieszczeniu, nic jej nie będzie ale ona nigdy nie zaakceptuje innego kota w pomieszczeniu.
Ta kotka po wypadku wg mnie ma około 1,5 roku.
Obrazek

Alfa11

Post » Pt sty 31, 2014 22:41 Re: Kotka po wypadku! Siemianowice Śl., Michałkowice.

Na prośbę Alfa11 zrobiłam kotce tablicę.
Taką zwykłą, informacyjną o znalezieniu kota.
O wypadku nie wspominałam. To już sprawa do telefonicznej rozmowy, jeśli właściciel się odezwie.

http://tablica.pl/oferta/siemianowice-m ... d=71439383
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Pt sty 31, 2014 23:29 Re: Kotka po wypadku! Siemianowice Śl., Michałkowice.

dziękuję!
Obrazek

Alfa11

Post » Sob lut 01, 2014 22:29 Re: Kotka po wypadku! Siemianowice Śl., Michałkowice.

cisza.
Obrazek

Alfa11

Post » Pon lut 03, 2014 7:58 Re: Kotka po wypadku! Siemianowice Śl., Michałkowice.

Dziękuję za namiary telefoniczne.
Dzisiaj mama porozwiesza ogłoszenia ze zdjęciem - już drukuję.

Jaszatoja

Post » Pon lut 03, 2014 18:27 Re: Kotka po wypadku! Siemianowice Śl., Michałkowice.

Dziś o g. 13. kotka pojechała do nowego domu, a po g. 15 zgłosił się właściciel, który przeczytał ogłoszenie.
Z głosu oceniam że to starszy pan. Powiedział że mieszka w domku jednorodzinnym w okolicy a kotka chodziła z nim do sklepu, m.in. do marketu Simply, gdzie została znaleziona po wypadku. Przekazałam numer telefonu pana nowej opiekunce, jutro mają się zdzwonić.
Kotka jest prawdopodobnie w ciąży, wymaga też wizyt u weterynarza (jest jednak mocno poobijana). Powiedziałam panu o konieczności sterylizacji, powiedział że zrobi. Kotka ma rok.
Bardzo dziękuję za zainteresowanie i pomoc!

Dam znać jak się historia skończy.
Obrazek

Alfa11

Post » Wto lut 04, 2014 7:30 Re: Kotka po wypadku! Michałkowice. Znalazł się dom, nawet 2

Alfa, Mama wczoraj pytała w okolicy i natknęła się na dom ( nie jednorodzinny, ale w podwórku, między
tymi kamienicami wzdłuż ulicy Kościelnej przy której jest Simply) w którym mieszka jakiś starszy pan
( Mama rozmawiała tylko z Jego siostrzeńcem) i ma kilka kotów. Dodatkowo kilka karmi.
Jego siostrzeniec mówił, że kotów jest coraz więcej i starszy pan ( Jego wujek) nie ogarnia....
Na dworze poustawiane były miski, jest tam też jakiś ogródeczek i skup złomu.
Mama zostawiła mu jedno z ogłoszeń.
Wydaje mi się, że jeżeli to byłby ten pan, to trzeba by sprawdzić, czy na pewno koty mają tam dobre warunki i czy kotka będzie wysterylizowana...
Bo może jeśli ma dobry DT to lepiej gdyby tam była wysterylizowana, dla pewności...
Około dziewiątej Mama spróbuje się dodzwonić do tego siostrzeńca i popytać czy to o tego pana chodzi...

Jaszatoja

[następna]