Zapewnie odpowiedzialny dom.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sty 23, 2014 16:48 Zapewnie odpowiedzialny dom.

Witam, poszukujemy z żoną kotka do adopcji bądź kupna za nieduże pieniądze. Kotek miałby być do życia w domu jako towarzysz. Mieszkamy w nowym domu poza miastem. Nie mamy dzieci, mieszkamy z rodzicami. Jak dla mnie kolor czy płeć bez różnicy jedynie żeby kociak był młody, bo chcielibyśmy żeby był z nami jak najwcześniej. Żona natomiast bardziej jest przekonana do kotki a nie kocurka i na dodatek żeby była jak to ona określiła "ciekawego" umaszczenia np. rudzielec. Możemy wziąć nawet 2 kotki :) W domu miejsce się znajdzie. Proszę o pomoc, ponieważ szukamy po ogłoszeniach to albo nieaktualne albo nie ma.

Codi

Od: Czw sty 23, 2014 16:09

Post » Czw sty 23, 2014 18:01 Re: Zapewnie odpowiedzialny dom.

Proszę napisać z jakiego jesteście Panstwo miasta.

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Czw sty 23, 2014 18:23 Re: Zapewnie odpowiedzialny dom.

Dokładnie, jakie miasto i czy kot miałby wychodzić na dwór - bo większość z nas dla swoich podopiecznych szuka domów bez możliwości wychodzenia :kotek:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw sty 23, 2014 19:14 Re: Zapewnie odpowiedzialny dom.

Dwa koty to super pomysł :ok: Przede wszystkim wygodniej dla opiekunów, zapewniam.Tu jest piękny duet viewtopic.php?f=13&t=159192
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw sty 23, 2014 19:29 Re: Zapewnie odpowiedzialny dom.

Obrazek Obrazek Obrazek
Z pierwszego zdjęcia chłopczyk z lewej strony już ma dom. Trzy pozostałe jeszcze nie.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Czw sty 23, 2014 21:06 Re: Zapewnie odpowiedzialny dom.

ewar pisze:Dwa koty to super pomysł :ok: Przede wszystkim wygodniej dla opiekunów, zapewniam.Tu jest piękny duet viewtopic.php?f=13&t=159192

Dzięki Ewar :) Zgoda, że dwa lepiej i wbrew pozorom łatwiej niż jeden :) Ale jako wychodzące to radzę dachowe jakieś wziąć. Miałam dla mojej parki super dom wychodzący, już byłam prawie zdecydowana, ale Pani z fundacji mądrze stwierdziła, że jak taki rasowaty, ufny kot polezie za daleko, to może ktoś go po prostu ukraść :?

Codi, przede wszystkim napisz skąd jesteś.

Amrit

Od: Śro gru 08, 2010 23:42

Post » Czw sty 23, 2014 21:24 Re: Zapewnie odpowiedzialny dom.

A jak już jesteśmy przy ochronie, to ja dam ci podarek. Kotka. Będziesz go karmił, czesał i codziennie głaskał, bo kotek to bardzo lubi. Za to jak ktoś przyjdzie ciemną nocką, żeby ci poderżnąć gardło, to kotek go zeżre.
Toroj

MM93

Od: Czw sty 12, 2012 21:36

Post » Czw sty 23, 2014 21:49 Re: Zapewnie odpowiedzialny dom.

Jestem z okolic Łodzi, ale dojechać dla nas to nie problem :) Nie muszą być to koty rasowe lub w typie. Nam wystarczy dachowiec. Żonie się bardzo podoba brytyjski z tych wszystkich, nawet czytaliśmy o rasie, ale ja osobiście wolałbym maleństwo jakieś, znaczy się młodziutkie. Ale chętnie posłucham o jej charakterze i może akurat nam się przypodoba. Mamy dom z ogrodem ale na pewno kot sam bądź koty nie korzystałyby z niego same :) W okolicy jest za dużo psów i innych kotów które zapewne byłyby tak atrakcyjne i zagadkowe dla naszych pociech, że skorzystałyby z okazji poznać je bliżej i później szukanie. Także kotki do domku. Na kolanka i do łóżka. Pod kominek.

Powiem szczerze, że dość długo szukamy i głównie szukałem małych dachowców rudzielców szczególnie i na dodatek dziewczynek :) Sąsiadka przygarnęła ze schroniska białą koteczkę malutką jest nieprawdopodobna. Piękna i mądra z niej kocica wyrosła. Tylko gorzej zniosła sterylizacje niż pewnie zniósłby kot.

Codi

Od: Czw sty 23, 2014 16:09

Post » Pt sty 24, 2014 10:24 Re: Zapewnie odpowiedzialny dom.

Z rudą dziewczynką może być problem. :) Po prostu 90% rudasków to chłopcy - genetyka. Łatwiej będzie znaleźć tricolorkę lub szylkretkę jeśli ma być dziewczynka z rudym.
ObrazekObrazekObrazek

leeann

Od: Sob cze 15, 2013 21:34

Post » Pt sty 24, 2014 10:31 Re: Zapewnie odpowiedzialny dom.

Chip
http://www.gumtree.pl/cp-koty-i-kocieta ... -551392173
Lubi sie z Saszą
http://www.gumtree.pl/cp-koty-i-kocieta ... -536948996
A Chip i Sasza lubią się z Mikuniem. Kotem nie docenianym bo uroda nie powala.Za to mega miziak.
http://www.gumtree.pl/cp-koty-i-kocieta ... -535441055

I Dropsik konkretnych gabarytów. Dogaduje się z powyższymi.
http://www.gumtree.pl/cp-koty-i-kocieta ... -552372442

Domy wychodzące w bardzo bezpiecznej okolicy są brane tylko pod uwagę.

Najaktualniejsze fotki robia się. Będą w weekend.
Ostatnio edytowano Pt sty 24, 2014 10:33 przez ASK@, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt sty 24, 2014 10:33 Re: Zapewnie odpowiedzialny dom.

Fajny domek się szykuje :lol:
Rude kotki to rzadkość, zgadza się.Miałam takie na DT, teraz wiem, że muszę uważać, bo wszystkie miały uczulenie na nici, a jedna dodatkowo na neomycynę.Był problem ze sterylkami.
Kota się nie wychowa, jest jaki jest i tyle.Najbardziej miziaste koty jakie miałam na DT to były duże, dorosłe burasy.Właśnie kocury, nie kotki.Dziwne, prawda? I duże kocury wychowały mi kocięta, kotki w ogóle nie były zainteresowane maluchami.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt sty 24, 2014 11:00 Re: Zapewnie odpowiedzialny dom.

Kotki u Hani z JoKota w Warszawie, w tym młoda, ruda kotka. Ale szukają domu TYLKO niewychodzącego, z drugim kotem (spokojnie u Hani znajdziecie parę do rudej Malinki ;)). Wątek: viewtopic.php?f=1&t=151927&start=960

Hania66 pisze:ObrazekMalinka
ObrazekPunia, Orange i Malinka
ObrazekPunia
ObrazekMobilek i Bajka
ObrazekBączek
ObrazekJarek
ObrazekRożek
ObrazekLepek
ObrazekTepsia
ObrazekChristie
ObrazekMaksio
ObrazekMarcel
ObrazekJarek i Bajka
ObrazekMarcel
ObrazekMalinka, Rożek i Poincia (Poincia już w domu)
ObrazekManiek lub Maciek
ObrazekPunia
ObrazekManiek lub Maciek
ObrazekIron
Obrazek
ObrazekBączek
ObrazekMarcysia
Obrazek
ObrazekBączek i Pączek lub Okruszek
ObrazekSzwaja lub Sand
Obrazek
Obrazekziewający Maciek lub Maniek

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt sty 24, 2014 11:35 Re: Zapewnie odpowiedzialny dom.

Może Filemon i Kosmitka?
Młode zaprzyjaźnione kociaki z Torunia?
Kosmitka krówka energiczna a Filemonek czarny spokojny .Idealnie się uzupełniają i dogadują.
Obrazek

Obrazek

edit: zawsze zawozimy sami koty do nowych domów ,prosimy tylko o zwrot kasy za paliwo.
Ostatnio edytowano Pt sty 24, 2014 13:07 przez becia_73, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Pt sty 24, 2014 12:47 Re: Zapewnie odpowiedzialny dom.

To kocie rodzeństwo do adopcji. On przepiękny , słodki rudasek a dziewczynka choć jedynie czarna to chodząca łagodność i miłość. Mają teraz ok dziewięć miesięcy i szukamy dobrego domu.
Obrazek
Obrazek

i jeszcze link do ich ogloszenia:
http://tablica.pl/oferta/rudo-czarne-rodzenstwo-CID103-ID4yzsw.html

i link do ogloszeń innych moich urwisów, które powinny iśc do domu parami. Te sa akurat czarne z bialymi fikuśnymi dodatkami ale to tylko kolor futerka:))
http://tablica.pl/oferta/czarne-lsniace-urwisy-CID103-ID4aAY7.html
Ostatnio edytowano Pt sty 24, 2014 16:47 przez asia2, łącznie edytowano 1 raz

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Pt sty 24, 2014 15:21 Re: Zapewnie odpowiedzialny dom.

To ja zaproponuję kotkę, dla której szukam domu wychodzącego pod nadzorem.
Mała ma około 4 miesiące. Ma puszytstą, mięciutką sierść. A to wątek Nelki: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=157404.

Pomagamy zorganizować transport. Wymagana jest umowa adopcyjna. Mała w najbliższym czasie zostanie wysterylizowana na nasz koszt.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

hugulaśny

Od: Nie gru 04, 2011 23:21

[następna]