Zagłodziła 11 kotów, 2 nowe trzeba odebrać ale jak? dt/ds

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro gru 18, 2013 20:24 Zagłodziła 11 kotów, 2 nowe trzeba odebrać ale jak? dt/ds

Witam
Bardzo smutna sprawa. Pani bardzo chora obecnie przebywa w szpitalu (chyba jest chora na raka). W domu zostało 6 kotów.
Koty są poważnie niedożywione. Dzieje się tam coś niedobrego. Podejrzewam że część kotów padła z niedożywienia.
Bardzo proszę błagam o pomoc w poszukiwaniu domów dla tych 6 co jeszcze żyją.
Ostatnio edytowano Pt mar 07, 2014 15:28 przez piano, łącznie edytowano 1 raz

piano

Od: Śro paź 26, 2011 11:15

Post » Śro gru 18, 2013 20:40 Re: Pani bardzo poważnie chora 6 głodnych kotów poszukuje dt

Przykra sprawa :( :cry: :(
Może ktoś obeznany na FB zrobiłby Im wydarzenie? Tam jest większa szansa, że znajdą choćby tymczas :(
kicikicimiauhau

Post » Śro gru 18, 2013 20:42 Re: Pani bardzo poważnie chora 6 głodnych kotów poszukuje dt

Ta sprawa spędza mi sen z powiek... Może ktoś zrobi wydarzenie? To chyba musiałby być ktoś z dużą ilością znajomych?
Ja nie wiem za bardzo jak? I czy to coś da...
A może ktoś z forum zrobi dobry uczynek na święta i zaoferuje choćby jednemu z tych nieszczęśników domek - uratuje przed śmiercią głodową.

piano

Post » Czw gru 19, 2013 7:51 Re: Pani bardzo poważnie chora 6 głodnych kotów poszukuje dt

:(

piano

Post » Czw gru 19, 2013 11:43 Re: Pani bardzo poważnie chora 6 głodnych kotów poszukuje dt

Koty są w Toruniu?...... Są w pustym mieszkaniu, nie ma możliwości tam je dokarmiać, choćby na razie?

malagos

Od: Pon wrz 05, 2005 20:54

Post » Czw gru 19, 2013 12:06 Re: Pani bardzo poważnie chora 6 głodnych kotów poszukuje dt

mają jakieś zdjęcia?
wiadomo jak wyglądają? w jakim są wieku? ciachnięte?
w Toruniu?

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Czw gru 19, 2013 12:09 Re: Pani bardzo poważnie chora 6 głodnych kotów poszukuje dt

poproś o fb w tytule.
Nie można do nich podejść i dokarmić zanim domy sie nie znajdą?
Jak sie o nich dowiedziałaś?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw gru 19, 2013 13:05 Re: Pani bardzo poważnie chora 6 głodnych kotów poszukuje dt

Koty są w Toruniu. Na razie prowadzę próby aby tam jakoś się dostać i zdjęcia porobić i różne osoby mi właśnie tak przebąkują że jakiś kot ewakuowany stamtąd jak szalony na żarcie rzucił, że chudziutkie itp... Było kotów 11, 2 jakoś zabrano znaleziono im domy, 3 padły, pies tez padł. Jestem załamana losem tych 6.
Do pewnego czasu koty u tej pani miały dobrze, były bardzo zadbane itp. ale przyszła choroba i się wszystko posypało... Wszystkie są wysterylizowane.
Przez chorobę nie idzie się z panią dogadać i to też jest problem. Chcę porobić zdjęcia. Dowiedziałam się o tym od znajomych tej pani, bo ja miałam mniejszy kontakt i mi zawsze przedstawiała wspaniałą wizję tego jak koty u niej mają.

Mam dwa słabe zdjęcia z okresu jak jeszcze było dobrze... Teraz obawiam się że może być nieciekawie. Obawiam się drastycznych widoków i stanu kotów. Jedna kotka jest srebrzysto-biała, jedna szara, jedna biało-szara o ile jeszcze żyją. Chyba był też tam kotek czarny z krawatem i skarpetkami. A inne biało mieszane.

piano

Post » Czw gru 19, 2013 16:13 Re: Pani bardzo poważnie chora 6 głodnych kotów poszukuje dt

Piano nie ma warunków (miejsca ani pieniędzy) i zamierza te koty wypuścić tak jak są tam w okolicy - podobno są budki i podobno ludzie dokarmiają na miejscu - stąd znalezienie DT dla nich to może być szansa na przeżycie. Oczywiście wcześniej sprawdzi to, ale nie bardzo ma jak pomóc gdyby okazało się, że budki to tylko takie gadanie a dokarmianie polega na wywalaniu kotom zzieleniałych resztek wędliny oraz skopyrciałych ziemniaków z omastą.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw gru 19, 2013 16:35 Re: Pani bardzo poważnie chora 6 głodnych kotów poszukuje dt

Czytam wątek od początku, nie mogę pomóc, jak chyba większość tutaj.Myślę, że bardzo pomógłby FB.Mogę napisać tekst, sytuacja jest dramatyczna, ale konta na FB nie mam.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw gru 19, 2013 16:47 Re: Pani bardzo poważnie chora 6 głodnych kotów poszukuje dt

Koty w moim rejonie nie wyglądają źle te wolnożyjące (oczywiście te wykastrowane, niewykastrowane są jakiś chude bardziej zaniedbane) ja im trochę daję a resztę chyba ludzie... ciężko mi to ocenić.

piano

Post » Czw gru 19, 2013 16:50 Re: Pani bardzo poważnie chora 6 głodnych kotów poszukuje dt

Domy potrzebne byłyby dla oswojonych egzemplarzy.

piano

Post » Czw gru 19, 2013 18:09 Re: Pani bardzo poważnie chora 6 głodnych kotów poszukuje dt

Jedna z oswojonych kociczek które tam mieszkały/(mieszkają?) (zdjęcia z 1,5 roku temu):
Obrazek
i druga:
Obrazek

piano

Post » Pt gru 20, 2013 20:51 Re: Pani bardzo poważnie chora 6 głodnych kotów poszukuje dt

:roll: Trzeba im dostarczyć trochę pozywienia. Zobaczyć je, choćby krótko, można wtedy stwierdzić czy rzeczywiście nalezy je stamtąd zabrać w tempie natychmiastowym. Jeśli nie mają pożywienia i chorują to lepszy byłby nawet schron na tymczas a wtedy porobilibyśmy ogłoszenia i można spróbować je wyadoptować. One z pewnością wszystkie są oswojone, na dwór się już nie nadają, to odpada, chociaż niektóre dobrze karmione koty na dworze mają lepiej.
Ja mogłabym im coś kupić do jedzenia albo mozna by je zabrać do weta jesli chore, ale czy ta pani nas wpuści albo czy one teraz nie są same jak pani ich jest w szpitalu, przecież nie mozna na siłę wejść do tego mieszkania. :?
A może ta pani nie będzie chciała ich oddać do adopcji????

golla

Od: Wto sty 13, 2009 20:56

Post » Pt gru 20, 2013 20:54 Re: Pani bardzo poważnie chora 6 głodnych kotów poszukuje dt

A ta kotka ze zdjęcia jest śliczna, wygląda jakby miała makijaż. Ciekawe czy jeszcze żyje? :(

golla

Od: Wto sty 13, 2009 20:56

[następna]