Śliczna 4-miesięczna dziewczynka pilnie szuka domu lub DT

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lis 27, 2013 0:11 Śliczna 4-miesięczna dziewczynka pilnie szuka domu lub DT

Koteczka przybłąkała się do stadka wolnożyjących kotów. Koty mieszkają pod schodami bloku, mają budki i są dokarmiane. Niestety mała była chora, zaglucona i kaszląca. Pani, która dokarmia koty zadzwoniła do WOŚ i tak mała trafiła do gminnej lecznicy.
Została już wyleczona, a także wykastrowana, ale podczas pobytu w lecznicy zdążyła się oswoić. Uwielbia mizianie, mruczy i kładzie się na plecach wywalając brzuszek do głaskania. Od czasu do czasu jest wypuszczana z klatki i podobno przybiega na cmokanie :).

Jej czas w lecznicy się kończy... Ranka po sterylizacji już się prawie zagoiła, infekcja została wyleczona... W lecznicy może jeszcze zostać około tygodnia. Potem wróci pod blok...

Mała ma około 3,5 - 4 miesięcy, jest wysterylizowana i w trakcie odrobaczania. Korzysta z kuwety. Jest śliczną buro-białą koteczką z małą główką i pięknie podkreślonymi oczami.
Jutro dodam zdjęcia.

Koteczka pilnie szuka domu...

monikah

Od: Pt kwi 10, 2009 17:54

Post » Śro lis 27, 2013 12:12 Re: Śliczna 4-miesięczna dziewczynka pilnie szuka domu lub D

Pinie rób jej ogłoszenia. Na cito, na wielu portalach.
Mała nawykła już do michy pod nosem , do stałej temp zginie na dworze. Infekcja się odnowi.
CatAngel i Sylwia1982 robią ogłoszenia za niewielka opłatą.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro lis 27, 2013 21:19 Re: Śliczna 4-miesięczna dziewczynka pilnie szuka domu lub D

Ja to wszystko wiem :(. Ogłoszenia i facebooka będę robić jutro, bo poprosiłam o testy. Jak będę znała ich wynik, wtedy zrobię ogłoszenia.

Malutka jest na prawdę świetnym i miziastym kotkiem, co widać na zdjęciach:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

monikah

Post » Śro lis 27, 2013 23:14 Re: Śliczna 4-miesięczna dziewczynka pilnie szuka domu lub D

Zakochałam się w niej do szaleństwa! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Szukam właśnie towarzystwa dla mojego Trampka, bo się kawaler rozleniwił, a dupa rośnie :ryk:
Tylko muszę teraz przekonać moją brzydszą połowę, że nie ma co czekać do następnego roku z kotem, se se se.
Od Sinea mam właśnie swojego rudego łobuza :mrgreen:
Obrazek

Meruee

Od: Czw maja 20, 2010 18:34

Post » Czw lis 28, 2013 12:41 Re: Śliczna 4-miesięczna dziewczynka pilnie szuka domu lub D

Maleńkie cudo! Szczerze mówiąc nie wiedziałam, że tak młode kotki można już sterylizowac. Człowiek całe życie uczy się czegoś nowego ;)
W każdym razie trzymam kciuki za przekonanie TŻ-ta :D
:1luvu:

moni1234511

Od: Sob cze 16, 2012 13:25

Post » Czw lis 28, 2013 12:46 Re: Śliczna 4-miesięczna dziewczynka pilnie szuka domu lub D

Meruee przekonuj, przekonuj, pamiętaj że cel uświęca środki. :mrgreen:
Za pomyślne wyniki testów. :ok:

lenka*

Od: Wto lip 31, 2012 17:58

Post » Czw lis 28, 2013 19:50 Re: Śliczna 4-miesięczna dziewczynka pilnie szuka domu lub D

Mała ma ujemne testy :).

Zabrałam ją na trochę do siebie, ponieważ lekarz wyjeżdża na parę dni i nie miałby się kto nią opiekować. Siedzi w łazience i popłakuje. Jak tylko wchodzę, od razu przewraca się brzuchem do góry i mruczy :).

Bardzo dużo je i trochę martwi mnie jej brzuszek. Jest duży i nabity. Dodaję jej do karmy espumisan i tran. Myślę, że to raczej małe kłopoty z trawieniem, bo kuweta była dzisiaj wypełniona mnóstwem kupek.

Poza tym raczej nic jej nie dolega - rozrabia w łazience, wskakuje do wanny albo umywalki, bawi się zabawkami. Jak od niej wychodzę, próbuje się ze mną wymknąć :wink:. Jest bardzo ciekawa co to za stwory kryją się za drzwiami :wink:

monikah

Post » Pt lis 29, 2013 23:57 Re: Śliczna 4-miesięczna dziewczynka pilnie szuka domu lub D

Malutka jest coraz słodsza. Kiedy słyszy zamieszanie za drzwiami (np. kiedy wracam do domu, albo szykuję jedzenie i stado zbiera się w przedpokoju lub kuchni) - miauczy, żeby nie zostać pominięta :wink: .
Kiedy wchodzę do łazienki rozmawia ze mną i przewraca się na plecy. Kiedy się kąpałam, wspięła się przednimi łapkami na brzeg wanny, obserwowała mnie i od czasu do czasu miauczała :wink:

Brzuszek ma mniej napięty, więc to chyba było zaparcie po sterylce.

monikah

Post » Sob lis 30, 2013 12:40 Re: Śliczna 4-miesięczna dziewczynka pilnie szuka domu lub D

Kurcze chciałabym mieć tą słodycz już u siebie.
A może jakaś porcyjka zdjęć maleństwa? :mrgreen:
Obrazek

Meruee

Post » Sob lis 30, 2013 18:27 Re: Śliczna 4-miesięczna dziewczynka pilnie szuka domu lub D

A jak idzie urabianie drugiej połowy? Dał się przekonać już ? ;)

moni1234511

Od: Sob cze 16, 2012 13:25

Post » Sob lis 30, 2013 18:44 Re: Śliczna 4-miesięczna dziewczynka pilnie szuka domu lub D

Śliczna z niej koteczka, śliczna! :)

Właśnie, jak tam urabianie? :D Kciuki trzymam oczywiście :)
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Nie gru 01, 2013 10:50 Re: Śliczna 4-miesięczna dziewczynka pilnie szuka domu lub D

Trochę to trwa ale myślę, że się zgodzi. Wczoraj już nie mówił kategorycznie nie, tylko jakieś wymówki słabe ;)
No ale z facetami nic nie wiadomo, także nie zapeszam. Mam nadzieje, że się uda :1luvu:
Z monikah jestem w kontakcie, poza tym ona też musi się zgodzić na wyadoptowanie nam szczylka ;)
Obrazek

Meruee

Post » Nie gru 01, 2013 12:00 Re: Śliczna 4-miesięczna dziewczynka pilnie szuka domu lub D

Kciuki za urabianie zaciśnięte! :)
Obrazek

aannee99

Post » Wto gru 03, 2013 10:26 Re: Śliczna 4-miesięczna dziewczynka pilnie szuka domu lub D

Urabianie zakończone :ok:

Doszliśmy do wspólnego wniosku, że możemy wziąć małą po Nowym Roku, bo na święta wyjeżdżamy i nie chcielibyśmy zostawić w jednym domu dwóch kotów, które się dopiero co poznały. Pogadaliśmy też z naszym wetem w sprawie dołączenia do naszego stada nowego szczylka. Powiedział nam co i jak z okresem adaptacyjnym i stwierdziliśmy, że wolimy być w domu kiedy mała przyjedzie.

Także jeżeli do tego czasu nikt się w niej nie zakocha, to ją pewnie przygarniemy :1luvu:
Obrazek

Meruee

Post » Wto gru 03, 2013 12:14 Re: Śliczna 4-miesięczna dziewczynka pilnie szuka domu lub D

Wspaniałe wieści!!. Trzymam kciuki nadal :)
Obrazek

aannee99