Szukam 2 zżytych na DS - Warszawa - wyniki rekrutacji str. 3

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lis 08, 2013 14:52 Szukam 2 zżytych na DS - Warszawa - wyniki rekrutacji str. 3

Firma jednoosobowa "Wasylisa" ogłasza nabór na stanowisko:

DOMOWNIK

Zatrudnię dwa dorosłe (preferowany wiek poważny) koty, koniecznie przyzwyczajone do siebie nawzajem, w charakterze domowych przytulanek, grzejników, drapaczy kanapy i podgryzaczy sprzętów. Kotom zatrudnionym przy powyższych zajęciach zapewniam:

- zamieszkanie w dużej (38mkw) kawalerce*
- wikt w postaci karmy polecanej na forum (jeśli trzeba - specjalistycznej), w ilości zalecanej dla wieku i wagi
- kuwetę ze żwirkiem, sprzątaną 1 raz dziennie
- regularną opiekę weterynaryjną
- głaski i mizianie w ilości odpowiadającej zapotrzebowaniu

Od kandydatów wymagane są:

- zgodna koegzystencja z drugim kotem
- przyzwyczajenie do niewychodzącego trybu życia
- wiek dorosły, może być zaawansowany
- kolor, płeć i wielkość obojętne
- pro-człowieczość (aspekt miziasty/niedotykalski) obojętna, aczkolwiek lepiej, by chociaż jeden z kandydatów był miziasty
- jako-takie zdrowie (nie podejmuję się opieki nad kotem chorym i wymagającym częstych wizyt u weterynarza, zabiegów itd.)**
- wykonana sterylizacja/kastracja***

Chętnie wezmę koty o cechach zwykle zmniejszających ich atrakcyjność i szanse na adopcje. Bez oka/łapy/ogona, z blizną itp. wady nie utrudniające opieki (wyprowadźcie mnie z błędu, jeśli się mylę), a sprawiające, że nikt nie weźmie zwierzaka na milusińskiego dla trzylatka.

Od opiekunów wymagane są:

- dostarczenie uzupełnionych książeczek zdrowia
- dowóz na warszawską Pragę-Południe (nie mam samochodu)
- wyprawka do uzgodnienia (jak coś koty już mają, to przyjmę, resztę dokupię)

CV wraz ze zdjęciem proszę składać w poniższym wątku. Jeszcze nie mogę odbierać ani wysyłać PW. Skontaktuję się z wybranymi kandydatami :)

* Nie mam założonych siatek na oknach. Póki co, nie będę miała, potem kwestia jest do rozważenia, ale mieszkanie jest wynajmowane i właściciel może mieć coś przeciwko (zależy to od stopnia ingerencji w budynek, wiercenia w ścianach itd.). Mieszkając dotąd z kotem, którego zabrał ze sobą po rozwodzie były TŻ, radziłam sobie tak: jak trzeba było wywietrzyć pokój, kota się wyrzucało do kuchni, pokój zamykało i wtedy wietrzyło. Kota wpuszczało się dopiero po zamknięciu okna (lub otwarciu uchylnie lub z blokadą szerokości). Nigdy nie było sytuacji, w której kot znalazłby się na zewnętrznym parapecie/balkonie, o wypadnięciu nie wspominając. Już samo przebywanie kota w pokoju z otwartym oknem oznaczało stan najwyższego alarmu (jeśli ktoś wpuścił niechcący). Kot mieszkał w takich warunkach pięć lat.
** Co nie znaczy, że nie zapewnię kotu takowych, jeśli zachoruje już u mnie. Ale tak na dzień dobry raczej nie czuję się na siłach, mam doświadczenie z kotami, ale nigdy mi żaden poważnie nie chorował.
*** Wystarczającym stresem jest nowe mieszkanie, nie będę dokładać do tego operacji.
Ostatnio edytowano Wto lis 12, 2013 18:50 przez Wasylisa, łącznie edytowano 2 razy

Wasylisa

Od: Sob lis 02, 2013 14:43

Post » Pt lis 08, 2013 14:57 Re: Szukam 2 zżytych ze sobą dorosłych kotów na DS - Warszaw

Fajnie napisane :ok:

Czarna puma

Od: Pt cze 28, 2013 21:46

Post » Pt lis 08, 2013 14:58 Re: Szukam 2 zżytych ze sobą dorosłych kotów na DS - Warszaw

Bardzo fajnie!.
Trzymam kciuki za super adopcję dwóch kociatych :) :ok:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pt lis 08, 2013 15:19 Re: Szukam 2 zżytych ze sobą dorosłych kotów na DS - Warszaw

Zgłaszam kandydatów 8) :wink: koty po zmarłej opiekunce, żżyte ze sobą, oboje wykastrowani/wysterylizowani, zaszczepieni, zaczipowani, odrobaczeni posiadają książeczkę zdrowia.

Sinatra to dwuletni kot, który wraz z dwójką kocich towarzyszy stracił swoją ukochaną opiekunkę, po jej śmierci cała trójka trafiła pod opiekę fundacji. Sinatra najlepiej radzi sobie z sytuacją i zmianami, których nie do końca jest w stanie pojąć, nie ma już pani, nie ma znanych kątów, nie ma domu, nie ma tego co się znało i kochało i to już nie wróci.
Sinatra to piękny, dostojny olbrzymi kocurek o lśniącej i pięknej sierści, jest łagodnym olbrzymem, który uwielbia człowieka. Sinatra jest wykastrowany, zaszczepiony, odrobaczony i zaczipowany, czeka na dom taki do końca swoich kocich dni, dom którego już nigdy nie straci.
Kontakt do wolontariusza: k.cybulska@onet.eu

Obrazek
Obrazek

Santoria jest koteczką dwuletnią, która po śmierci opiekunki nie potrafi się odnaleźć, pozbawiona wszelkiej agresji, troszkę zrezygnowana i przede wszystkim wystraszona. Koteczka pilnie czeka na dom, który pomoże jej podnieść się psychicznie, dom w którym znów poczuje się bezpiecznie. To łagodna kocia istotka o pięknym, lśniącym futerku, lubi towarzystwo innych kotów więc nadaje się na „dokocenie”. Kotka jest wysterylizowana, zaszczepiona, odrobaczona i zaczipowana, niecierpliwie czeka na nowych opiekunów.
Kontakt do wolontariusza: k.cybulska@onet.eu.

Obrazek
Obrazek
I razem:
Obrazek
Oboje mają po około 2 lata, pilnie poszukują domu, choć adopcja wspólna to marzenie, ale ogłaszamy ich osobno, bo łatwiej znaleźć dom. No cuż zwykłe lub niezwykłe całe czarne koty, troszkę może do odchudzenia :wink: ale tak poza tym zdrowiutkie, tylko zagubione i tęskniące za swoją panią.
Koty przebywają w lecznicowej klatce, z ewentualnym dowozem, coś byśmy wymyslili ;)
Ostatnio edytowano Pt lis 08, 2013 15:34 przez dilah, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Lara [*] 28.03.2012 Fibi [*] 19.11.2012 Basia [*] 03.02.2013 TRUSIA [*] 24.07.2013 Miłek [*] 01.08.2013 Romisia [*] 24.04.2014 Lidzia [*] 06.05.2015 Gniewko [*] 03.09.2015r. Agat [*] 30.11.2015 Feliks [*] 27.03.2017r. RUDA ['] 07.03.2018r. Kocia ['] 11.07.2019r. LOLA ['] 24.03.2020r. MILKA ['] 03.04.2020r. za dużo Was tu

dilah

Od: Wto maja 10, 2011 7:39

Post » Pt lis 08, 2013 15:29 Re: Szukam 2 zżytych ze sobą dorosłych kotów na DS - Warszaw

W moim DT bardzo zaprzyjaźnili się ze sobą Lesio i Siódemka - dwa dorosłe kocury, spokojne, lgnące do człowieka. Lesio ma łzawiące oko (chociaż to mu urody nie odbiera 8) ), Siódemce czasem wysuwa się jęzor i sprawia wrażenie "gamoniowate". :wink: Ale to tylko wrażenie. :)
Bardzo chciałabym, aby mogli trafić razem do jednego domu, to taka cudna, męska przyjaźń. :)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Z fajnych, dorosłych i zaprzyjaźnionych ze sobą kocich facetów zdecydowanie polecam jeszcze Czesława i Pablo.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Wszyscy są zdrowi, szczepieni, wysterylizowani i milusińscy.
Każdy zostanie dowieziony do domu osobiście przeze mnie. :mrgreen: :lol:

Chętnie pokażę więcej fotek i opowiem o każdym z nich. :ok:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt lis 08, 2013 15:51 Re: Szukam 2 zżytych ze sobą dorosłych kotów na DS - Warszaw

Ja u siebie mam Konga i Lilę, oboje od roku są u mnie, bardzo się lubią.

Zdjęcia i opisy (osobno dla każdego kota):
http://tablica.pl/oferta/kongo-przeslic ... 2dECP.html
http://tablica.pl/oferta/lila-niesamowi ... 26YEf.html

Lila:
Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
i jedno w linku, bo za duże: http://imageshack.us/a/img850/671/mg8588a.jpg

Kongo:
Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Pt lis 08, 2013 16:06 Re: Szukam 2 zżytych ze sobą dorosłych kotów na DS - Warszaw

Dodałam informację w kwestii siatek. Jeśli ktoś chce wycofać kandydaturę, to śmiało, nie ma sprawy.

Wasylisa

Od: Sob lis 02, 2013 14:43

Post » Pt lis 08, 2013 16:22 Re: Szukam 2 zżytych ze sobą dorosłych kotów na DS - Warszaw

To ja zaoferuję parę czarnych przyjaciół: Kaśkę i Figla :)
Obrazek http://tablica.pl/oferta/figiel-duzy-mi ... 40wNx.html
Obrazek Obrazek http://tablica.pl/oferta/elegancka-taje ... 3cvlT.html

Kasia jest bardzo towarzyska i polubi się właściwie z każdym kotem. Z Figlem odchodzą ganianki i tańce z bananem :wink:
Jeśli chodzi o siatki, rozumiem sytuację i uważam, że propozycja jest rozsądna. Figla dość mocno grawitacja trzyma przy ziemie. Więcej uwagi wymaga Kasia. Oboje są zdrowi, ciachnieci, FIV/FeLV minus, do wglądu w centrum Warszawy, dowóz zapewniam :)

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pt lis 08, 2013 17:41 Re: Szukam 2 zżytych ze sobą dorosłych kotów na DS - Warszaw

To i ja zgłoszę chłopaków, choć już o nich czytałaś: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=154174

Chłopaki mają ok 12 lat (czyli łącznie ok 24 :wink: ), wykastrowani. Są ze sobą zżyci, jako, że siedzą w schronisku od lat kilku, i nikt, pomimo wielu ogłoszeń, oka na nich nie zawiesił. Obaj są cudownymi kocurami, ale... wraz z wiekiem i zdrowie im szwankuje.

Arek ma dziąsła i zęby w słabym stanie i problem z nerkami.
Puma ma nawracające przeziębienia i wtedy gil mu z nosa leci (teraz np. też) - myślę jednak, że w domowych warunkach nie będzie z tym problemów. Pumie również przydałoby się usunięcie zębów z tyłu paszczy.

Ponieważ bardzo, ale to bardzo zależy nam na domu dla nich - a marzeniem byłoby, gdyby znaleźli dom wspólnie, pokryjemy koszt całego leczenia, lub wyleczymy, odpicujemy, zrobimy operacje przed adopcją i przekażemy wraz z wyprawką w postaci specjalistycznej karmy. Obu panom zrobimy też wszelkie badania geriatryczne.

No i dowieziemy pod dom rzecz jasna. Byle tylko mieli na starość ciepełko i ręce do głaskania. Zasługują na to.
Niestety nie rozpiszę się więcej, bo jak pomyślę, że taki cud mógłby się zdarzyć i obaj panowie poszliby przed zimą do swojego domu, to łzy wzruszenia mnie zalewają...

Obrazek
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Pt lis 08, 2013 17:55 Re: Szukam 2 zżytych ze sobą dorosłych kotów na DS - Warszaw

Biedne staruszki :( :( :( -jaki cud wielki musi nastąpić, by znalazły dom :( :( :(
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pt lis 08, 2013 17:59 Re: Szukam 2 zżytych ze sobą dorosłych kotów na DS - Warszaw

Kropeczko Droga, ja wciąż wierzę w takie cuda.
Dopiero co znaleźliśmy super dom dla wielkiego psa i gęsi - w dwupaku, bo zżyci i nierozłączni. I też nie młodzi ;)
Zdarzają się cuda, zdarzają... :wink: :ok:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Pt lis 08, 2013 18:28 Re: Szukam 2 zżytych ze sobą dorosłych kotów na DS - Warszaw

O matko! 8O 8O 8O
Znalazł sie dla nich dom??-cuuuudnie!
A cuda-no cóż, niech sie zdarzają jak najczęściej! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Choć u mnie z cudami krucho......
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pt lis 08, 2013 18:29 Re: Szukam 2 zżytych ze sobą dorosłych kotów na DS - Warszaw

W azylu u Majki są dwie zżyte ze sobą sieroty, tylko to daleko od Warszawy :(
http://postronie.org/azyl-u-majki/category/657-robimila
Gunia i Zulka&Fruzia
Obrazek Obrazek

GuniaP

Od: Czw sie 05, 2004 20:34

Post » Pt lis 08, 2013 18:38 Re: Szukam 2 zżytych ze sobą dorosłych kotów na DS - Warszaw

monikah pisze:Karolek i Mati to nieco ponad dwu-letnie kocurki. Poznali się i pokochali w domu tymczasowym, do którego trafili jako maleństwa - Karolek znaleziony na placu budowy, a Mati - na ulicy, przy martwej mamie...
Znaleźli wspólny, wydawałoby się wspaniały, dom stały. Niestety po prawie dwóch latach wrócili do domu tymczasowego, oczywiście zupełnie nie ze swojej winy. Komuś zmieniła się sytuacja życiowa i nie było już w jego życiu miejsca dla kotów...

Karolek i Mati szukają teraz, najchętniej wspólnego, domu stałego, ale takiego już na zawsze, do końca ich życia.

Karolek jest spokojnym i trochę nieśmiałym do obcych kocurkiem. Jednak kiedy dobrze pozna i zaufa człowiekowi, wtedy pokazuje swoją prawdziwą naturę :). Jest kocurkiem bardzo przyjacielskim, uwielbia się przytulać, wita się z człowiekiem cichym pomrukiem i zachęca do głasków. Karolek przychodzi do łóżka, kładzie się na człowieku i mruczy prosto w twarz :).

Mati to chłopak odważny i ciekawski. Lubi głaskanie i przytulanie, ale jego prawdziwym żywiołem jest zabawa. Uwielbia piórka, myszki, piłeczki i zabawki interaktywne. Uwielbia też tekturowe pudełka, w których może się chować, zaczajać i wyskakiwać... jak diabełek z pudełka :).

Chłopcy są wykastrowani, odrobaczeni, zaszczepieni, zaczipowani, mają ujemne testy FIV/FeLV. Obaj oczywiście korzystają bez problemów z kuwety.

Karol i Mati nigdy nie wychodzili na zewnątrz, dlatego szukają domu niewychodzącego, z zabezpieczonymi oknami/balkonem.
Obowiązuje umowa adopcyjna.

Kontakt:
dt-monikah@wp.pl
tel. 500 367 537

Karol:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Mati:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Chłopaki może nie są w zaawansowanym wieku :wink:, ale raczej spełniają pozostałe warunki. Obaj są zdrowi, mają zrobione wszystkie zabiegi profilaktyczne (muszę je tylko doszczepić), są wykastrowani, zaczipowani, testy ujemne. Mają oczywiście książeczki zdrowia.
Kocurki są zżyte ze sobą, dlatego szukam im wspólnego domu.
Karolek jest bardziej przytulaśny, Mati bardziej zabawowy.

Kociaki przebywają teraz w Pruszkowie, ale nie ma problemu z dowozem (mam samochód). Można je oczywiście odwiedzić przed adopcją :).

Co do zabezpieczeń - jeśli jest blokada szerokości otwarcia okna (jak rozumiem, okno otwiera się wtedy ze szparą kilku centymetrów), a kotki nie będą przebywały w pokoju w trakcie wietrzenia, to myślę, że dla chłopaków to na razie wystarczy.
Ostatnio edytowano Pt lis 08, 2013 18:47 przez monikah, łącznie edytowano 1 raz

monikah

Od: Pt kwi 10, 2009 17:54

Post » Pt lis 08, 2013 18:41 Re: Szukam 2 zżytych ze sobą dorosłych kotów na DS - Warszaw

Nowa_Sztno pisze:To i ja zgłoszę chłopaków, choć już o nich czytałaś: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=154174

Chłopaki mają ok 12 lat (czyli łącznie ok 24 :wink: ), wykastrowani. Są ze sobą zżyci, jako, że siedzą w schronisku od lat kilku, i nikt, pomimo wielu ogłoszeń, oka na nich nie zawiesił. Obaj są cudownymi kocurami, ale... wraz z wiekiem i zdrowie im szwankuje.

Arek ma dziąsła i zęby w słabym stanie i problem z nerkami.
Puma ma nawracające przeziębienia i wtedy gil mu z nosa leci (teraz np. też) - myślę jednak, że w domowych warunkach nie będzie z tym problemów. Pumie również przydałoby się usunięcie zębów z tyłu paszczy.

Ponieważ bardzo, ale to bardzo zależy nam na domu dla nich - a marzeniem byłoby, gdyby znaleźli dom wspólnie, pokryjemy koszt całego leczenia, lub wyleczymy, odpicujemy, zrobimy operacje przed adopcją i przekażemy wraz z wyprawką w postaci specjalistycznej karmy. Obu panom zrobimy też wszelkie badania geriatryczne.

No i dowieziemy pod dom rzecz jasna. Byle tylko mieli na starość ciepełko i ręce do głaskania. Zasługują na to.
Niestety nie rozpiszę się więcej, bo jak pomyślę, że taki cud mógłby się zdarzyć i obaj panowie poszliby przed zimą do swojego domu, to łzy wzruszenia mnie zalewają...

Obrazek

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

[następna]