rudy point długowłosy z niebieskimi oczami ZNALAZŁ DS <3

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon paź 21, 2013 19:47 rudy point długowłosy z niebieskimi oczami ZNALAZŁ DS <3

Szukam kochającego domu. Ze względu na moją przeszłość (znaleziony na terenie Instytutu Ogrodnictwa) oraz zamiłowania łowieckie wymagam zabezpieczonych okien i balkonu. Lubię siedzieć na kolanach - po co siedzieć na kanapie, skoro można oszczędzić miejsce i siedzieć na człowieku? Kocham się głaskać. Dużo gadam - no tak już niektórzy mają, a kiedy nie gadam to mruczę. Mruczę gdy podają mi obrzydliwe tabletki - no przecież to i tak rodzaj miłości, nie? Mruczę, kiedy mnie czeszą - ooo jak mruczę. Nie dałem się poznać jako agresywny kot. No jak to na ludzia nasyczeć? Nieee to nie w moim stylu... Tymi kilkoma słowami otwieram casting na kochający dom dla mnie :wink:
Podpisano Kot.

A teraz kilka istotniejszych faktów:
Kot znaleziony w Skierniewicach, nikt się o niego nie upomina, mikrochipa brak. Ewidentnie domowy, zadbany, był bardzo przestraszony na dworze. W domu świetnie się odnajduje - kocha ludzi, kocha kanapy, kocha kocią karmę, bezbłędnie załatwia się do kuwety. Nie przepada za transporterem, miauczy bardzo, ale przytulony do człowieka może jechać na koniec świata.

Wiek... duże rozbieżności, wet w Skierniewicach (piątek - dzień złapania) ocenił go na 5-6 lat, ja (sobota) stawiam na bliżej 4, a wet w Warszawie (niedziela) ocenia go na 2-3 lat. Waga 4 kg.

Miał pchły - został odpchlony i odrobaczony, żadnego towarzystwa więcej na nim nie odnotowano.

Poza tym jest zdrowym, dobrze zapowiadającym się kotem.
O jego charakterze można pisać książki - najpierw ogromnie dużo gada (doszliśmy do wniosku, że miał iść ze mną do łóżka, a to gentelman to musiał się zapoznać :mrgreen: ), teraz ciągle mruczy. Nie podniósł na żadnego ludzia łapy. Nie przejawia agresji.
Nie jest agresywny wobec innych zwierząt - wykonano eksperyment. :wink:
Czesanie go to banał.
Lubi mieć dla siebie jakąś dziurę do schowania, ale lubi też siedzieć na parapecie. Kocha kolana i ręce do głaskania.

WYKASTROWANYYYY.

Fajna byłaby dla niego rodzina conajmniej 2-3 osoby, z podrośniętymi dziećmi, która miałaby czas na codzienne przytulanie i zabawy. Minimum godzina dziennie na kolanach. Może mieszkać z innymi zwierzętami, ale wolałabym, aby nie było to wielkie stado.

Zastrzegam sobie prawo wyboru najlepszego, kochającego domu. Proszę o nie wszczynanie awantur, z powodu, że nie chcę kota wydać na już i od razu, bo ktoś chce (zdarzyło mi się zaraz po znalezieniu go - a ja wrażliwiec jestem).
Wymagam zabezpieczonych okien i balkonu!!!!
Chciałabym zapoznać się z nowymi potencjalnymi właścicielami, nie wymagam cudów świata, chcę, aby cała nasza trójka (ja, kot i nowi właściciele) byli zadowoleni z tej sytuacji. Służę wsparciem i dobrą radą.
Zapraszam do odwiedzin na warszawskim Targówku o dowolnej porze.
Proszę o telefony i o maile z wszystkimi pytaniami i uwagami - również o dowolnej porze.
I o brak krępacji.
Pozdrowienia, Anka Krajewska
663353112, predestination@interia.eu

Obrazek
Ostatnio edytowano Pt paź 25, 2013 11:45 przez mów mi Fatum, łącznie edytowano 1 raz
(...) powiedział kiedyś do mnie: „Nie wiem, czy uda ci się poprawić rasę, ale zrób wszystko, żeby przynajmniej jej nie zepsuć". Zrozumiałam wtedy, jak wielka odpowiedzialność ciąży na hodowcach i jak ważne są podstawowe zasady, którym powinni oni pozostać wierni przez całe życie. (...)

mów mi Fatum

Od: Pon maja 03, 2010 13:39

Post » Pon paź 21, 2013 20:19 Re: rudy długowłosy point z niebieskimi oczami szuka DS

Rany. Jakie cuudo :1luvu:
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pon paź 21, 2013 20:31 Re: rudy długowłosy point z niebieskimi oczami szuka DS

Kawaler, wolny, do wzięcia. :mrgreen:
(...) powiedział kiedyś do mnie: „Nie wiem, czy uda ci się poprawić rasę, ale zrób wszystko, żeby przynajmniej jej nie zepsuć". Zrozumiałam wtedy, jak wielka odpowiedzialność ciąży na hodowcach i jak ważne są podstawowe zasady, którym powinni oni pozostać wierni przez całe życie. (...)

mów mi Fatum

Post » Pon paź 21, 2013 20:57 Re: rudy długowłosy point z niebieskimi oczami szuka DS

się melduję i kciuki zaciskam :ok:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Pon paź 21, 2013 21:16 Re: rudy długowłosy point z niebieskimi oczami szuka DS

Dziękujemy :1luvu:

mów mi Fatum

Post » Pon paź 21, 2013 21:58 Re: rudy długowłosy point z niebieskimi oczami szuka DS

o mamusiu 8O :1luvu:
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Pon paź 21, 2013 22:28 Re: rudy długowłosy point z niebieskimi oczami szuka DS

Przepiękny!!! :love:

Najcudowniejszego domku życzę :ok:
Obrazek

Carolina84

Od: Śro wrz 11, 2013 23:20

Post » Pon paź 21, 2013 23:01 Re: rudy długowłosy point z niebieskimi oczami szuka DS

Dziękujemy :1luvu:

Info dla wrażliwych na nazewnictwo ras kotów: jest to kot orientalny święty nevodoll. Taki żarcik z wieczora 8)
Tymczasem idziemy spać, bo... kot daje mi to do zrozumienia. wywraca się brzuchem do góry i miauczy (MIAUCZY) krążąc czasami pomiędzy łóżkiem, a fotelem, na którym siedzę przy laptopie. To się powtarza co wieczór

Dobranoc :mrgreen:

mów mi Fatum

Post » Wto paź 22, 2013 7:20 Re: rudy długowłosy point z niebieskimi oczami szuka DS

O znalazłem, to sobie siknę i przycupnę, a może kogoś to wywabi z ukrycia i nabierze ochoty na pointa :ok:
Obrazek

Satyr77

Od: Pt lip 31, 2009 12:06

Post » Wto paź 22, 2013 10:30 Re: rudy długowłosy point z niebieskimi oczami szuka DS

Cudo! Zapodam synowi. Dopiero co adoptował dachowca smarkatego i coś wspominał, że nadal chciałby kota długowłosego do kompletu.
Zapraszamy na bazarek: viewtopic.php?f=20&t=149261

blackobsession

Od: Wto lis 30, 2010 23:57

Post » Wto paź 22, 2013 10:43 Re: rudy długowłosy point z niebieskimi oczami szuka DS

Zapraszam z całego serca. Dzisiaj będziemy focić i kamerować kota - dla pełniejszego obrazu jego doskonałości. 8)

mów mi Fatum

Post » Wto paź 22, 2013 11:12 Re: rudy długowłosy point z niebieskimi oczami szuka DS

Dwie rzeczy, które zniechęcają mnie do kota - długie futro + rude, a jednak ten mi się podoba :) Ma fantastyczny wyraz pyszczka! Taki sympatycznie zbójecki :1luvu:
Przysiądę sobie pooglądać fotki, skoro już są zapowiadane :mrgreen:
Kciuki za mądry dom :ok:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Wto paź 22, 2013 11:52 Re: rudy długowłosy point z niebieskimi oczami szuka DS

Cudowny fakt ale....mam już 4 futerka.Kciuki za najlepszy domek :ok: :ok: :ok: :ok:
Ostatnio edytowano Wto paź 22, 2013 13:03 przez misia007, łącznie edytowano 1 raz

misia007

Od: Nie lip 08, 2007 11:24

Post » Wto paź 22, 2013 12:55 Re: rudy długowłosy point z niebieskimi oczami szuka DS

ojej... zakochałam się :oops: ale na pewno nie mam szans na takiego kawalera
trzy marzenia spełnione w jednym kocie...? się nie zdarza

bietas

Od: Sob lip 21, 2007 9:52

Post » Wto paź 22, 2013 12:57 Re: rudy długowłosy point z niebieskimi oczami szuka DS

Kot ideał!

Trzymam kciuki za najlepszy dom dla niego! :D :ok:

bietas, czemu sądzisz że nie masz szans? 8)
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

[następna]