Trikolorka czeka. Wszystkie "krówki" z piwnicy już w DS !!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon paź 21, 2013 15:11 Trikolorka czeka. Wszystkie "krówki" z piwnicy już w DS !!

Kalinka jest u mnie na DT od grudnia ub. roku.
Od roku nikt o nią nie pyta :( więc w końcu postanowiłam i tu założyć jej wątek -może stanie się cud i ktoś ją wypatrzy ! :ok:
Jest roczną drobną koteczką, mimo ogromnego apetytu waży tylko 2,600 kg. Ciekawska, żywa, kocha zabawę i inne koty - dlatego szukam jej domu z innym kotem, ponieważ sama byłaby nieszczęśliwa. Nie jest typem nakolankowego pieszczocha, lubi spać z człowiekiem, przychodzi na głaski, ale nie lubi być noszona na rękach, ani siedzieć na kolanach. Jest trochę płochliwa, boi się hałasów i gwałtownych ruchów.
Kalina ma zatkany 1 kanalik łzowy w związku z tym łzawi jej lewe oczko - czyżby to był powód, że nikt biedulki nie chcę ?? Wystarczy raz na jakiś czas wytrzeć oczko wacikiem. Poza tym zdrowa, oczywiście wysterylizowana.
Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek
Obrazek

Kocia przyjaźń:
Obrazek

Małe sprostowanie.... Kalinka waży już.. 4 kg !!
Ostatnio edytowano Sob mar 08, 2014 19:50 przez Jagooda, łącznie edytowano 9 razy
ObrazekObrazek

Jagooda

Od: Czw wrz 08, 2011 12:47

Post » Pon paź 21, 2013 15:20 Re: Roczna trikolorka i 3 malutkie "krówki" szukają DS-Wawa

Ok. 2,5 miesięczne łaciate koteczki - Milka, Mocca i Malaga - urodziły się w piwnicy, miały zostać otrute a w najlepszym wypadku wywiezione na Paluch.
Od wczoraj u mnie - na razie siedzą w klatce, jeszcze trochę się boją ale robią postępy.
Dają się brać na ręce i zaczynają mruczeć. Korzystają z kuwetki.
Najodważniejsza jest koteczka z czarną maską na pyszczku.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Zarówno Kalinka jak i "króweczki" są podopiecznymi fundacji Jokot
ObrazekObrazek

Jagooda

Post » Pon paź 21, 2013 15:35 Re: Roczna trikolorka i 3 malutkie "krówki" szukają DS-Wawa

Cudowne koteczki, mocno trzymam kciuki za znalezienie wspaniałych domków :)
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pon paź 21, 2013 15:43 Re: Roczna trikolorka i 3 malutkie "krówki" szukają DS-Wawa

:ok: :ok: :ok:

Super, że je wzięłaś :)
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Pon paź 21, 2013 15:59 Re: Roczna trikolorka i 3 malutkie "krówki" szukają DS-Wawa

Nie mam doświadczenia w oswajaniu maluchów, ale na szczęście nie są to totalne dzikuski, więc mam nadzieję, że za kilka dni wyjdą na salony 8)
Wczoraj wypuściliśmy je na trochę w zamkniętym pokoju i niestety.... pochowały sie za kanapę i nie dawały złapać, ale z klatki spokojnie dają się wyjmować i brać na rece:
Największa i najgrubsza koteczka:
Obrazek
Obrazek

Najdrobniejsza - Milka, wydaje mi sie jakaś smutna, spokojniutka :(
Ma najwięcej białego i jest najbardziej "łaciata"
Obrazek
Obrazek

Najbardziej oswojona jak na razie najmilsza z czarnym łebkiem - jak maska Batmana
Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazek

Jagooda

Post » Pon paź 21, 2013 16:01 Re: Roczna trikolorka i 3 malutkie "krówki" szukają DS-Wawa

*anika* pisze::ok: :ok: :ok:

Super, że je wzięłaś :)

Miałam wziąć 2 - ale zostałby 1 bez DT, więc zlitowałam się i nad 3 - 2 czy 3 co za różnica 8) 8)
ObrazekObrazek

Jagooda

Post » Pon paź 21, 2013 16:03 Re: Roczna trikolorka i 3 malutkie "krówki" szukają DS-Wawa

Śliczne są :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pon paź 21, 2013 16:07 Re: Roczna trikolorka i 3 malutkie "krówki" szukają DS-Wawa

Melduję się u pięknych dziewczyn 8)
I raz jeszcze Ci dziękuję, że wzięłaś je wszystkie!

Dzikuskami już nie są, w końcu przez ponad tydzień intensywnie nad nimi pracowałam ;)
Która jest która?
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Pon paź 21, 2013 16:17 Re: Roczna trikolorka i 3 malutkie "krówki" szukają DS-Wawa

Milka - najmniejsza - jakoś tak mi pasuje do tej drobinki :1luvu:
Mocca z czarnym łebkiem
Malaga - grubiutka.
Syn je nazwał Milka Mućka i Krasula, ale wywalczyłam troche inne imiona :lol:

Zjadły wczoraj kurczaka gotowanego z marchewką - bardzo im zasmakował.
Bawią się myszką w klatce - biedaczki nie chcą za bardzo siedzieć zamknięte, szczególnie jak jakis kot jest w pobliżu.
Będą bardzo towarzyskie.
ObrazekObrazek

Jagooda

Post » Pon paź 21, 2013 16:27 Re: Roczna trikolorka i 3 malutkie "krówki" szukają DS-Wawa

Ja się Kalinka zachwycam ,jest śliczna ,niedawno miałam taką Trisię ,
no cudo :1luvu: życzę takiego domku jaki dostała moja dziewczyna :ok:

A dzieciaki :1luvu: do zjedzenia cukierasy :D

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Pon paź 21, 2013 17:33 Re: Roczna trikolorka i 3 malutkie "krówki" szukają DS-Wawa

Witaj Haniu :P
Mocne kciuki za maleńtasy, żeby bezproblemowo się tymczasowały i szybko znalazły super Domki :ok:
I oczywiście za Domek dla Kalinki :ok: , jest śliczna :1luvu:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Pon paź 21, 2013 22:06 Re: Roczna trikolorka i 3 malutkie "krówki" szukają DS-Wawa

Zapiszę się jako podglądacz :-D

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Wto paź 22, 2013 10:59 Re: Roczna trikolorka i 3 malutkie "krówki" szukają DS-Wawa

sik:)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Wto paź 22, 2013 13:26 Re: Roczna trikolorka i 3 malutkie "krówki" szukają DS-Wawa

Szalony Kot pisze:I ja się przywitam, cośtam słyszałam o chętnym domku na Batmankę :mrgreen:

Czytałam na FB - ktoś pytał o płeć.
Jest najodważniejsza - dzisiaj wyszła przez obluzowane pręty klatki - mimo że były zabezpieczone.
Juz wychodziłam do pracy patrzę a tu Batmanka bawi się piłeczką na środku pokoju :1luvu:
Bez problemu dała sie złapać już nawet nie uciekała.

A tu jak Kalinka kocha koty :1luvu:
Ze swoim ulubieńcem Duffim
Obrazek
Obrazek

Najstarszy rezydent trzyma wszystkich na dystans ale biedulka choć położy się blisko:
Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazek

Jagooda

[następna]