SZUKAM DOMU - biedny staruszek Kubuś szuka kącika na stare l

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt paź 11, 2013 0:20 SZUKAM DOMU - biedny staruszek Kubuś szuka kącika na stare l

Witam nazywam się Basia, mam 24 lata i jestem wolontariuszką z Tychów, pomagam Fundacji EDANO sterylizować bezdomne koty,
ponad dwa miesiące temu złapałam do kastracji kocura, który według karmicielek miał bardzo obolały brzuch...
oto jego historia...

Jestem Kubuś, mam około 10 lat. Tu jest filmik ze mną w roli głównej http://www.youtube.com/watch?v=5Bdtt-7azAA
Mieszkałem na os.D w Tychach w piwnicy, dokarmiały mnie przemiłe Panie. Niestety zachorowałem, bolał mnie brzuch, nie potrafiłem się wypróżniać, oraz bolały mnie zęby i nie potrafiłem jeść. Wolontariuszka zawiozła mnie do weterynarza, okazało się ,że mam zapalenie jąder oraz pęcherza i połamane ząbki :( Dlatego tak cierpiałem... Wyrwano mi prawie wszystkie zęby, zostały tylko dwa. Zostałem wykastrowany, opuchlizna zeszła i dochodziłem do siebie w domku tymczasowym u Pani Marioli i Jej przemiłych dzieci Natalii i Adriana, którzy podawali mi lekarstwa. Nie lubię lekarstw i denerwowałem się jak mi je podawano. Teraz widzę, że mi pomogły :) Było mi tam dobrze u nich w domku, ale szukam domku stałego. Jeszcze raz trafiłem do weterynarza bo dostałem zapalenia cewki moczowej, bo strasznie się wierciłem i wylizywałem ale już jest ok....Tylko czy znajdzie się dla mnie domek na stare lata ? Domek gdzie będzie wygodny kocyk, na którym będę mógł się wylegiwać ? Albo taki gdzie będę mógł wychodzić i spać sobie w ogródku ?

Kocurek po dojściu do siebie po zabiegach na okres 10 dni przebywał w domu tymczasowym w Tychach, następnie został przewieziony na tymczas do Chorzowa gdzie jest do dziś, niestety kocur ma pecha i dziewczyna z obecnego tymczasu nie może się już nim zajmować..więc szukamy dalej.

09.10.2013 - Pani weterynarz oceniła wiek Kubusia jednak na około 10 lat (poprzedni ocenił na około gdzieś 6-7 lat) ! Nasz staruszek był na kontroli u weterynarza ponieważ zaczął posikiwać... dostał zastrzyki...Kocur ma podniesioną kwasowość moczu, więc problem z PH oraz bakterię, pojawiło się zapalenie...Została pobrana mu również krew...

10.10.2013 - Zadzwoniła Pani Weterynarz z wynikami od Kubusia, nie jest za różowo...ma bardzo podniesiony mocznik oraz anemię. Nasz staruszek będzie jeszcze musiał mieć zrobione USG nerek...niestety grozi mu niewydolność nerek. Najpierw musimy wyleczyć antybiotykiem bakterię z moczu...Na pewno Kubuś musi przejść na karmę Royal Renal...

10.10.2013 - Ten sam dzień - pod wieczór Kubuś miał robione USG nerek, niestety są niedokrwione co powoduję anemię :( Niestety również w okolicach żołądka majaczy coś niefajnego. Musi mieć powtórzone badanie nerek na czczo żeby zobaczyć czy faktycznie występuje jakiś problem....

Kocurek jest bardzo przyjazny,łaszący się i mruczący, bardzo go nam żal bo przewinął się przez domy tymczasowe, nikt nie chce przygarnąć takiego staruszka na stałe...:( Ma super charakter, wygląd ma nieco ,,sponiewierany" ale przez to nadaje mu charakteru. Szukam domu stałego dla kocura - świadomego jego rozwijającej się choroby...Zachęcamy was do adopcji Kubusia !

BasikTy1989

Od: Czw paź 10, 2013 23:22

Post » Pt paź 11, 2013 18:58 Re:

Staruszki są kochane. Sama mam w domu dwa seniory przygarnięte jako dorosłe koty (ok. 14l. i ponad 16l.) i są wspaniałe. Kubuniu, znajdziesz dom na pewno.
kicikicimiauhau

Post » Nie paź 13, 2013 16:35 Re: SZUKAM DOMU - biedny staruszek Kubuś szuka kącika na sta

za domek dla Kubusia
oby go znalazł jak najszybciej :ok: :ok: :ok:

gabi4611

Od: Pon gru 03, 2012 15:17

Post » Śro paź 16, 2013 7:41 Re: SZUKAM DOMU - biedny staruszek Kubuś szuka kącika na sta

Może zgłoście dziadulka na wątek seniorów?
viewtopic.php?f=1&t=138125
Trzymam kciuki za chałupkę :ok: :ok:
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Śro paź 16, 2013 23:18 Re: SZUKAM DOMU - biedny staruszek Kubuś szuka kącika na sta

Dziękuje za trzymanie kciuków za Kubusia :) :ok:

11.10.2013 - Nasz staruszek jeszcze raz był na USG, na szczęście nie ma nic guzowatego w okolicach żołądka...uff całe szczęście.
Kubuś został w starym domku tymczasowym póki nie znajdzie swojego miejsca i kochającego człowieka..

16.10.2013 - Dziś Kuba znowu pojechał do Pani weterynarz z Chorzowa i dostał antybiotyk w zastrzyku na bakterię w moczu.
Przycięto mu także pazurki i wyczyszczono uszy..nie był zadowolony z tego faktu , pacał łapka i prychał, ale po chwili wszystko było
już ok i się uspokoił. Również dzięki Pani Ani i Pani Marioli z Tychów otrzymał karmę Royal Renal Special :) Staruszkowi grozi niewydolność nerek w przyszłości, ale póki co nie jest tak źle, mocznik ma podniesiony ale z kreatyniną wszystko ok :0 Dostaje leki na nadciśnienie i osłonowe, również leczymy mu anemię :) Już jest z Naszym dwuzębnym przystojniakiem lepiej....pozostaje tylko znalezienie domku.

Dziękuje za link , wrzuce historię Kubusia do staruszków szukających domku.
pozdrawiam !!!
Basia

BasikTy1989

Post » Nie paź 20, 2013 0:34 Re: SZUKAM DOMU - biedny staruszek Kubuś szuka kącika na sta

Tutaj są aktualne zdjęcia od Kubusia :) Nasz przystojniak się przypomina i dalej szuka domku !

https://www.facebook.com/media/set/?set ... 857&type=3

A tutaj kocur przed pobieraniem moczu z pęcherza...
Obrazek

BasikTy1989

Post » Pon paź 21, 2013 7:12 Re: SZUKAM DOMU - biedny staruszek Kubuś szuka kącika na sta

Kubuś nadal bez domu, oby mu zdrowie jak najdłużej dopisywało!
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Pon paź 21, 2013 14:16 Re: SZUKAM DOMU - biedny staruszek Kubuś szuka kącika na sta

Melduje się! :ok:

Betaka

Od: Nie lut 28, 2010 12:32

Post » Pon paź 21, 2013 20:11 Re: SZUKAM DOMU - biedny staruszek Kubuś szuka kącika na sta

Dziewczyny, suchy Renal kota dobije :(
Nie zrozumcie mnie źle, nie chcę mieszać ani "śmiecić" w wątku. Ale sucha, mało wartościowa karma dla takiego kota to bardzo złe rozwiązanie. Jakby coś, jestem na PW.
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Śro paź 23, 2013 12:39 Re: SZUKAM DOMU - biedny staruszek Kubuś szuka kącika na sta

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Czw paź 24, 2013 0:12 Re: SZUKAM DOMU - biedny staruszek Kubuś szuka kącika na sta

Boo pisze:Dziewczyny, suchy Renal kota dobije :(
Nie zrozumcie mnie źle, nie chcę mieszać ani "śmiecić" w wątku. Ale sucha, mało wartościowa karma dla takiego kota to bardzo złe rozwiązanie. Jakby coś, jestem na PW.

Taka karmę zaleciła Pani weterynarz, oraz dietę w postaci gotowanego , ryżu z wątróbką, tauryną i jeszcze jakimiś innymi składnikami...oczywiście wszystko w dokładnych proporcjach, jak znajdę kartkę z dietą to wrzucę. Jak według Ciebie powinien się odżywiać kot, któremu w przyszłości grozi niewydolność nerek ?

Betaka pisze:Melduje się! :ok:

witam wiatam :)

kaja555 pisze:Obrazek

dzięki za wrzucenie fotki Kubusia :)

BasikTy1989

Post » Nie gru 15, 2013 17:01 Re: SZUKAM DOMU - biedny staruszek Kubuś szuka kącika na sta

Kocurek Kubuś znalazł dom :) Będzie mieszkał z 10 letnią kotką :)

BasikTy1989

Post » Nie gru 15, 2013 17:08 Re: SZUKAM DOMU - biedny staruszek Kubuś szuka kącika na sta

BasikTy1989

Post » Pon gru 16, 2013 13:30 Re: SZUKAM DOMU - biedny staruszek Kubuś szuka kącika na sta

Powodzenia Kuba :) i jeszcze tylko tytuł trzeba edytować :piwa: :piwa:
ObrazekObrazekObrazek

kaja555