Dom szansą na ŻYCIE malutkiej tricolorki!Hela już w DOMKU:)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw wrz 12, 2013 16:09 Dom szansą na ŻYCIE malutkiej tricolorki!Hela już w DOMKU:)

Błagam o DT dla malutkiej kotki!! Można o niej więcej przeczytać w tym wątku:

viewtopic.php?f=13&t=156453

Tam jest też zdjęcie malutkiej. Teraz mam już pewność, że została odrzucona od stada dzikich kotów, które bytują pod blokami. Z powodu pogody nie mogłam pozwolić żeby została na dworze. Godzinę temu zabrałam ją do piwnicy, ale tam nawet nie ma światła!!
Ze względu na swoje tymczasy (jeszcze nieszczepione) nie mogę jej zabrać do domu. Proszę pomóżcie, ona bez opieki nie przeżyje. Jest słaba, wycieńczona. Dziś zauważyłam u niej wydzielinę z nosa. Zjadła troszkę karmy, ale bez stałej opieki nie wyjdzie z tego :(

Dowiozę kotkę do DT, który zgodzi się ją przyjąć!

Obrazek
Ostatnio edytowano Pon wrz 30, 2013 20:09 przez Irmina SM, łącznie edytowano 2 razy

Irmina SM

Od: Wto sty 22, 2013 12:06

Post » Czw wrz 12, 2013 17:36 Re: Błagam oDTnaCITOdla wycieńczonej TRI!Walka o życie!POMOR

Podniosę dziecko .Domek potrzebny PILNIE!!!
Dom to życie!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw wrz 12, 2013 18:14 Re: Błagam oDTnaCITOdlawycieńczonejTRI!Walka o życie!POMORSK

Też podniosę, biedna dziewczynka :cry:
kicikicimiauhau

Post » Czw wrz 12, 2013 18:16 Re: Błagam oDTnaCITOdla wycieńczonej TRI!Walka o życie!POMOR

Szkoda,że w czoraj do piwnicy nie trafiła. Zimno i mokro
Obrazek

ASK@

Post » Czw wrz 12, 2013 18:38 Re: Błagam oDTnaCITOdla wycieńczonej TRI!Walka o życie!POMOR

Podniosę chociaż wątek, nic więcej nie mogę :(

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Czw wrz 12, 2013 19:04 Re: Błagam oDTnaCITOdla wycieńczonej TRI!Walka o życie!POMOR

Mała śpi, pycholek na razie czysty. Zjadła karmę i wypiła trochę mleka dla kociąt. W piwnicy ma łóżeczko dziecięce z kocykiem i ręcznikiem- przynajmniej nie pada jej na główkę. ASK@ - oby nie było za późno, żałuję, że już wczoraj jej nie wzięłam, ale nawet dziś rano wyglądała dobrze. Dopiero jak dziś popołudniu zaczął padać deszcz chyba się wyziębiła. Mój wielki błąd.

Od wczoraj zaczęłam śledzić jak wygląda opiekę nad bezdomnymi zwierzętami w mieście Hel i dziś doszłam, że to wielka lipa i ściema. Ale nie robiąc OT zaczęłam załatwiać w sąsiedniej gminie tymczasowy pobyt dla małej w klinice. Mam nadzieję, że się powiedzie i dziecko będzie miało przez kilka dni ciepły kąt.

Nadal będę szukać DT - bez niego może nam się nie udać! :(

Irmina SM

Post » Czw wrz 12, 2013 19:24 Re: Błagam oDTnaCITOdla wycieńczonej TRI!Walka o życie!POMOR

trzymam kciuki

Czarna puma

Od: Pt cze 28, 2013 21:46

Post » Pt wrz 13, 2013 18:15 Re: Błagam oDTnaCITOdla wycieńczonej TRI!Walka o życie!POMOR

Udało się! Kicia trafiła do kliniki weterynaryjnej, gdzie może przebywać przez kilka dni! Dziś po nocy spędzonej w piwnicy widać było, że czuje się lepiej. Była cieplutka, zjadła sporą porcję karmy i napiła się wody. Jest przeurocza. Przy pierwszym dotknięciu od razu mruczy i domaga się pieszczot :) Pobyt w klinice jest oczywiście tymczasowy, ale wierzę, że szybko jak tylko dojdzie do siebie znajdzie swój własny kąt. Po podaniu leków zaczęła zwiedzać gabinet :)Jest ślicznie umaszczona i na pewno będzie wspaniałym towarzyszem. Prócz mruczenia nie wydaje z siebie żadnych odgłosów - może będzie kotem nie miauczącym? ;) Na szczęście nie jest poważnie chora. Na pewno przy odrobinie uwagi dojdzie do siebie :) Poniżej zdjęcia pięknoty z wizyty u weta :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Irmina SM

Post » Pt wrz 13, 2013 18:29 Re: Błagam oDTnaCITOdla wycieńczonej TRI!Walka o życie!POMOR

To super!

jaaana

Post » Sob wrz 14, 2013 5:18 Re: Błagam oDTnaCITOdla wycieńczonej TRI!Walka o życie!POMOR

chudzinka :cry:
Dobrze,że zaopiekowana już.
DT/DS potrzebny na cito :!:
Obrazek

ASK@

Post » Sob wrz 14, 2013 5:21 Re: Błagam oDTnaCITOdla wycieńczonej TRI!Walka o życie!POMOR

Rób jej ogłoszenia prośbą o rodzinę zastępczą (DT dla większości ludzi jest słowem bez znaczenia) lub o dom stały. Napisz w tytule że dom to życie dla kociego dziecka.

Błąd błędem ważne, że zmieniłaś spojrzenie i mała jest bezpieczna .
Nie lubię osobiście maluszków. To wielka niewiadoma. Jak z dziećmi. Dziś dobrze a za godzinę już umiera.
Obrazek

ASK@

Post » Nie wrz 15, 2013 19:19 Re: Błagam oDTnaCITOdla wycieńczonej TRI!Walka o życie!POMOR

co u małej?
Obrazek

ASK@

Post » Nie wrz 15, 2013 19:33 Re: Błagam oDTnaCITOdla wycieńczonej TRI!Walka o życie!POMOR

Mała czuje się dobrze. Niestety musi dostawać jeszcze antybiotyki. Klinika zgodziła się ją przetrzymać do czasu znalezienia domu stałego - jednak wiadomo, że nie są to odpowiednie warunki dla dorastającej kici - no, ale przynajmniej jest ciepło, jest jedzonko i od czasu do czasu ktoś pogłaszcze :) Malutka nie ma jeszcze imienia - może jakieś propozycje? Klinika gwarantuje darmowe pierwsze szczepienia oraz w przyszłości sterylizację. Będę jutro lub pojutrze u nich to zrobię jakieś ładne zdjęcia i porozwieszam ogłoszenia w sklepach zoologicznych. Póki co nie ma przeciwskazań do adopcji :) Całe szczęście, że ta historia tak się skończyła - był moment, że jej życie wisiało na włosku! Mam nadzieję, że wszystko idzie ku dobremu :)

Irmina SM

Post » Nie wrz 15, 2013 19:54 Re: Dom STAŁY szansą na ŻYCIE malutkiej tricolorki!!/POMORSK

Hela?

Przed chwilą znalazłam wątek o poszukiwaniu dwupaku, ale byłaś szybsza

jaaana

Post » Nie wrz 15, 2013 20:02 Re: Dom STAŁY szansą na ŻYCIE malutkiej tricolorki!!/POMORSK

Dzięki za czujność :) Chyba nie łatwo jest wyadoptować dwupak, ale nie tracimy nadziei :)

Irmina SM

[następna]