7 małych kotek znalazło domy :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lip 10, 2013 17:42 7 małych kotek znalazło domy :)

Do adopcji są kotki (samiczki) w wieku ok. 2-3 miesięcy. To kotki wiejskie i mogą być wyadoptowane jako kotki przy gospodarstwie, ale myślę że szybko się przystosują również do życia w mieszkaniu, do czego zachęcam bardzo gorąco.
Koteczek jest 7 - szare, rude, biało-rude i tricolor [podobno wszystkie samiczki].

Obrazek
Obrazek

Jak widać po zdjęciach, przynajmniej 2 koteczki wymagają leczenia (koci katar), ale niestety na wsi o to nie zadbają, więc jeśli ktoś ich nie zaadoptuje - może się to dla nich skończyć źle :cry:

Koteczki przebywają na Suwalszczyźnie, ale jakby ktoś z Warszawy chciał je adoptować, to mogę je przywieźć w poniedziałek [15.07] i odrobaczyć za darmo + zaszczepić po kosztach samej szczepionki.

Na zdjęciu poniżej są mamuśki kociaków:
Obrazek
Ostatnio edytowano Śro lip 24, 2013 15:59 przez Draugia, łącznie edytowano 1 raz
" Jesteś odpowiedzialny za to, co oswoiłeś... "

Draugia

Od: Nie gru 23, 2007 1:25

Post » Śro lip 10, 2013 18:21 Re:

Biedne maleństwa :cry: Oby dobre domy znalazły. A tak na marginesie - "opiekunowie" pewnie nie zamierzają kotek-matek wysterylizować? :evil: Chciałabym się mylić, bo żal maluchów i kocic :( :( :( :( :( :(
kicikicimiauhau

Post » Śro lip 10, 2013 23:18 Re: 7 małych kotek do adopcji! Rude, biało-rude, szare i tri

Kociaki mają 6 tygodni, są piękne, oswojone ale nie w 100%tach (szybko się przełamią jak poznaja ludzi :ok: )
Obrazek

Ich mamy są są zwykłymi, wiejskimi kotkami, więc o sterylce możemy sobie pewnie tylko pomarzyć :evil: Znajoma właścicieli ratuje psiaki, więc jeśli dałaby radę - na pewno by ich przekonała do sterylki.

Draugia

Post » Czw lip 11, 2013 9:39 Re: 7 małych kotek do adopcji! Rude, biało-rude, szare i tri

Draugia pisze:Kociaki mają 6 tygodni, są piękne, oswojone ale nie w 100%tach (szybko się przełamią jak poznaja ludzi :ok: )
Obrazek

Ich mamy są są zwykłymi, wiejskimi kotkami, więc o sterylce możemy sobie pewnie tylko pomarzyć :evil: Znajoma właścicieli ratuje psiaki, więc jeśli dałaby radę - na pewno by ich przekonała do sterylki.

Wiec moze da sie przekonac do sterylizacji kocic?? maluchy sliczneP:) na serio wszystkie to dziewczynki?

Czarna puma

Od: Pt cze 28, 2013 21:46

Post » Czw lip 11, 2013 9:57 Re: 7 małych kotek do adopcji! Rude, biało-rude, szare i tri

Wiesz jak to jest z ludźmi na wsi... w większości ani ich to za bardzo nie obchodzi ani nie mają kasy na podobne zabiegi a do tego uważają to za okaleczanie kota.
Kotka którą dostałam razem z domem miała 11 lat i co roku 2 mioty. Jak kupowaliśmy dom kotka miała właśnie kolejne kociaki, rozcięła sobie łapę tak, że cała gniła i trzeba ją było amputować - myślisz że jej poprzedni właściciele się zainteresowali tym, że kotu gnije łapa i trzeba ją do weta zawieźć? A co dopiero mówić o sterylce :evil:

A wracając do kociaków - chyba wszystkie pannice, tak oceniła je dziewczyna która jest na miejscu i po zdjęciach jakie mi przysłała też tak wygląda, ale 100% pewność będę miała jak je zobaczę na żywo 8)

Draugia

Post » Czw lip 11, 2013 14:57 Re: 7 małych kotek do adopcji! Rude, biało-rude, szare i tri

Jakie maluchy. Ponoć rude kotki to rzadkość...

stacie_o

Od: Nie cze 09, 2013 20:10

Post » Pt lip 12, 2013 16:38 Re: 7 małych kotek do adopcji! Rude, biało-rude, szare i tri

Na forum ,ktos szukal kociaka malego...:/

Czarna puma

Post » Nie lip 14, 2013 9:47 Re: 7 małych kotek do adopcji! Rude, biało-rude, szare i tri

mam wychodzący domek na wsi dla rudzielca ale ma byc facet, sprawdzcie dokładnie ;)
recznie malowana ceramika na zamowienie:
http://www.facebook.com/album.php?aid=1357&id=1718874443&l=aa2b2f153d
ZAMÓW SOBIE KOTECKA... CZY CÓŚ

magyrato

Od: Nie sie 22, 2010 10:00

Post » Nie lip 14, 2013 10:18 Re: 7 małych kotek do adopcji! Rude, biało-rude, szare i tri

Mam dobry domek (Warszawa-Otwock)dla kociątka z ostatniego zdjęcia. Ten ciemniejszy tygrynio z podniesiona nóżką obok trikolorki. :lol:

Szwagrowie właśnie przygarnęli po śmierci swojej kotki małego bąka i nie chcą aby sam się w dużym domu nudził stad pomysł na towarzysza/towarzyszkę do zabaw i psot. :D
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Nie lip 14, 2013 16:44 Re: 7 małych kotek do adopcji! Rude, biało-rude, szare i tri

Hallo? 15 już jutro :roll:
Obrazek

LimLim

Post » Pon lip 15, 2013 15:14 Re: 7 małych kotek do adopcji! Rude, biało-rude, szare i tri

Rozumiem,ze sprawa nieaktualna.
Obrazek

LimLim

Post » Śro lip 17, 2013 13:10 Re: 7 małych kotek do adopcji! Rude, biało-rude, szare i tri

Wybaczcie kochani, byłam odcięta od świata przez kilka dni :(
Jakby ktoś się zdecydował na maluchy to się o jakimś transporcie pomyśli - tylko muszę mieć pewność że ktoś kociaka weźmie, bo u mnie nawet na tymczas nie mogą zostać.

Draugia

Post » Śro lip 17, 2013 13:31 Re: 7 małych kotek do adopcji! Rude, biało-rude, szare i tri

Dzień dobry! :-)
Jestem na miau po kilkuletniej przerwie, na tyle długiej, że zapomniałam, jaki był mój login.

Jestem zainteresowana adopcją kotki (mam już kocury, oczywiście wykastrowane) rudej lub biało-rudej. Jestem z Poznania, ale mogę w którąś sobotę podjechać do Warszawy.
Na razie nie potwierdzam na 100%, wysłałam ankietę w sprawie rudego kotka z poznańskiej fundacji, czekam na odpowiedź, ale moja ankieta jest któraś w kolejce i szanse mam raczej marne.

Pozdrawiam, igloo6

igloo6

Od: Pon lip 15, 2013 11:55

Post » Śro lip 17, 2013 13:40 Re: 7 małych kotek do adopcji! Rude, biało-rude, szare i tri

A w jakim wieku szukasz takiej kotki?

Czarna puma

Post » Śro lip 17, 2013 14:05 Re: 7 małych kotek do adopcji! Rude, biało-rude, szare i tri

Chodzi mi o jedną z kotek na zdjęciu powyżej.

igloo6

Od: Pon lip 15, 2013 11:55

[następna]