Oddam - dorosły kot syberyjski W-wa

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw kwi 04, 2013 16:20 Oddam - dorosły kot syberyjski W-wa

Witam,
do oddania w dobre i doświadczone ręce kot rasy syberyjskiej. Kot ma 12 lat i jest czarny (wg rodowodu czarny tabby tygrysi). Jest to kocur po kastracji (w 2002 r.). Kot trzymany w domu, nie wychodził. Jest fantastycznym przyjacielem i bardzo inteligentnym partnerem w domu. Można z nim "pogadać" ale ma tez swój charakterek tj pieszczoty tylko na jego warunkach. Uwielbia wylegiwać się u kogoś na kolanach.
Dlaczego jest do oddania..... Kot mieszka z osobą starszą, która w trybie pilnym musi trafić do domu opieki.
Kot mieszka w Warszawie ale o ile miałby trafić do dobrego, mądrego domu jestem w stanie go przewieźć nawet gdzieś dalej.
Zachęcam bo na prawdę warto!
Strasznie mi żal że tak się to wszystko potoczyło i jeszcze bardziej mi żal że sama nie mogę go wziąć ....
Wszystkim zainteresowanym prześlę na maila zdjęcia i więcej informacji. Podaję kontakt mailowy bo z telefonami to u mnie różnie bywa..... bariles1@wp.pl

Dziękuje!

bariles

Od: Czw kwi 04, 2013 15:57

Post » Czw kwi 04, 2013 23:20 Re: Oddam - dorosły kot syberyjski W-wa

Dla kota w tym wieku strata domu i dotychczasowego właściciela to straszna trauma a i dla starszej osoby utrata przyjaciela jest wielkim przeżyciem. 12 lat razem. Może ktoś z rodziny, kogo kocio zna mógł by go przygarnąć. A co będzie jeżeli kot nie znajdzie domu? Co się z nim stanie? Smutne to wszystko. Trzymam :ok: za Ciebie koteczku.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pt kwi 05, 2013 8:12 Re: Oddam - dorosły kot syberyjski W-wa

Okropne jest życie :cry:

stary człowiek do domu opieki, a stary kot .... do schroniska ....

"Bozia nie rychliwa, ale sprawiedliwa" - "opiekunowie" starszej kobiety też kiedyś będą starzy ....

Kota może jakaś dobra dusza przygarnie ...
podnoszę i trzymam :ok: :ok: :ok:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Pt kwi 05, 2013 10:23 Re: Oddam - dorosły kot syberyjski W-wa

Kotina pisze:Okropne jest życie :cry:

stary człowiek do domu opieki, a stary kot .... do schroniska ....

"Bozia nie rychliwa, ale sprawiedliwa" - "opiekunowie" starszej kobiety też kiedyś będą starzy ....

Życie jest także bardzo złożone.
Lepiej nie oceniajmy innych, jeżeli nie wiemy w jakiej dokładnie sytuacji się znajdują.

mapi_

Od: Wto sie 07, 2012 22:17

Post » Pt kwi 05, 2013 13:39 Re: Oddam - dorosły kot syberyjski W-wa

mapi_ pisze:
Życie jest także bardzo złożone.
Lepiej nie oceniajmy innych, jeżeli nie wiemy w jakiej dokładnie sytuacji się znajdują.

Zgadzam się z Tobą całkowicie.
Mam nadzieję, że kocurek znajdzie dobry dom :ok: .
Zgłosiłam go do wątku seniorów.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04