Adoptuję młodego srebrnego whiskasowego kocurka

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lut 24, 2013 20:18 Adoptuję młodego srebrnego whiskasowego kocurka

Witam
Jestem nowa na forum, ale zaglądam tutaj bardzo często szukając cennych rad w opiece nad młodym kotkiem, który zadomowił sie u mnie prawie pol roku temu.
Jestem zakochaną w kotach.. no w moim szczególnie :1luvu: "psiarą"... Co tam - jestem juz kociarą..... :) i mogę tylko żałować, ze kociambry w moim życiu pojawiły sie dopiero niedawno...:(
I jak w przypadku pewnie większości z Was nadszedł taki dzień w życiu stwierdziwszy cytując - nie pamietam kogo - ze "jeden kot to pół kota" - czas na dokocenie :D a czytając o tych wszystkich bidulach potrzebujących domu i miłości ... Jeżeli tylko mogę pomóc maluchowi to dlaczego nie?... Oczywiście jest stres, czy kociaki sie dogadają itp. Itd.... Ale czytając Wasze wypowiedzi jestem dobrej myśli :)
Wracając do tematu - chcialabym zaopiekowac sie mlodym whiskasowym kocurkiem (wiek 3-6 m-cy) na ktorego czeka steskniony za kocim towarzystwem koci Łobuziak i Duzi (niełobuzujący :wink: )
Oferuję niewychodzacy, bezpieczny dom, duzo dobrego jedzonka, opiekę weta, duuuuuzo milosci, zabawy i miziania.... i oczywiscie lozko do spania :kotek:
A mój E kocie towarzystwo i z pewoscia gonitwy po całym domu.. Nareszcie będzie miał na kogo zgonic efekty swoich szaleństw, bo na razie wszystkiemu winny jest... żółw :ryk:

A dlaczego akurat srebrny?.... Jest tyle innych slicznych cudownych buraskow, rudych, białych, czarnych i mieszanych...... Wiem. Wszystkie są cudowne, ale do nich mam po prostu meeeeega słabość... I tyle

mieszkam w Wawie

amadablam

Od: Nie lut 24, 2013 15:35

Post » Nie lut 24, 2013 20:52 Re: Adoptuję młodego srebrnego whiskasowego kocurka

viewtopic.php?f=13&t=150341

Tu są cudowne, miziaste i bardzo potrzebujące domu buraski, zajrzyj do nich proszę....
Obrazek

m&j

Od: Czw paź 30, 2008 18:21

Post » Pon lut 25, 2013 19:17 Re: Adoptuję młodego srebrnego whiskasowego kocurka

Zapraszam na wątek gangu (link w podpisie obok banerka). Myślę, że parę kotków sugerowanych przez Ciebie jako pożądane znajdzie się :D . Zajrzyj. Sama\sam się przekonaj. Gang zaprasza :D
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Pon lut 25, 2013 19:23 Re: Adoptuję młodego srebrnego whiskasowego kocurka

Kinniowy wątek Gangu Burasków śledzę od dawna. Kotki są cudne, najbardziej moje serce podbiła Chanel (chyba... Ta po prawej na bannerku :1luvu:)
Jest tylko jeden problem - przynajmniej dla mnie... albo ja go sobie stwarzam... Mam 8 miesięcznego słodkiego kocurka. Jest trochę lękliwy i z dystansem wobec obcych i normalnie delikutaśny strasznie - jak na ruskiego arystokratę przystało :evil:
I dlatego wolalabym kocurka a nie kotkę, ponieważ kotki są mocno dominujące i czuję że baba wlezie mu całkiem na głowę a ta moja ciapa nawet nie będzie protestować.... :|
Qrde przesadzam?

amadablam

Od: Nie lut 24, 2013 15:35

Post » Pon lut 25, 2013 19:27 Re: Adoptuję młodego srebrnego whiskasowego kocurka

Może mój Dyziek? Osiem miesięcy, fajny dzieciak. Bardzo lubi towarzystwo, zarówno ludzkie, jak i kocie.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

asia-lodz

Od: Śro sie 08, 2012 12:35

Post » Pon lut 25, 2013 19:44 Re: Adoptuję młodego srebrnego whiskasowego kocurka

Witaj :)

ze srebrnymi to ciężko będzie ;)

a może taki dymny (prawie że srebrny :twisted: :lol: ) kilkuletni kocurek?

Obrazek
Prześlicznej urody POPIOŁEK

To kilkuletni, zaszczepiony już kastrat. Typowy kot natelewizorowy - spokojny i leniwy, raczej do ozdoby niż do głaskania. Ciekawski i lubi towarzyszyć ludziom, ale wcale nie uważa, że głaskanie jest mu do czegokolwiek potrzebne - on woli spać ;] W stadzie bezkonfliktowy.

Szuka domu z zabezpieczonymi oknami, niewychodzącego.
Kontakt adopcje@jokot.pl

z albumu: http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 088&type=3

tutaj pasujący do "kryteriów" młody srebrny kocurek:

Obrazek
Obrazek
WHISKAS/ PAMUK

Kocurek złapany w Międzylesiu. Jest srebrzysty jak z reklamy, do tego bardzo drobny. Urodzony pod koniec lata, uwielbia głaskanie. Jest nieśmiałym kotem, ale na rękach można z nim zrobić wszystko :)
Drugie zdjęcie: http://img191.imageshack.us/img191/6488/147qs.jpg

Zaszczepiony, odrobaczony, niebawem będzie kastrowany.

Kontakt w sprawie adopcji:
Renata, 721 016 139 lub ewab118@op.pl

z albumu: http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 088&type=3

Oba koty są w Warszawie, także blisko będzie ;)
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Pon lut 25, 2013 19:48 Re: Adoptuję młodego srebrnego whiskasowego kocurka

amadablam pisze:Kinniowy wątek Gangu Burasków śledzę od dawna. Kotki są cudne, najbardziej moje serce podbiła Chanel (chyba... Ta po prawej na bannerku :1luvu:)
Jest tylko jeden problem - przynajmniej dla mnie... albo ja go sobie stwarzam... Mam 8 miesięcznego słodkiego kocurka. Jest trochę lękliwy i z dystansem wobec obcych i normalnie delikutaśny strasznie - jak na ruskiego arystokratę przystało :evil:
I dlatego wolalabym kocurka a nie kotkę, ponieważ kotki są mocno dominujące i czuję że baba wlezie mu całkiem na głowę a ta moja ciapa nawet nie będzie protestować.... :|
Qrde przesadzam?

chłopcy też są u Kinni a o tych kotkach dominatorkach to chyba mit :roll: Kini buraski bardzo potrzebują swojego człowieka, może warto dać im szanse....
Obrazek

m&j

Od: Czw paź 30, 2008 18:21

Post » Pon lut 25, 2013 19:49 Re: Adoptuję młodego srebrnego whiskasowego kocurka

amadablam pisze:Kinniowy wątek Gangu Burasków śledzę od dawna. Kotki są cudne, najbardziej moje serce podbiła Chanel (chyba... Ta po prawej na bannerku :1luvu:)
Qrde przesadzam?

Tak 8)

Kocice też są różne, najlepiej zapoznać się z konkretnym kotem/kotką i zobaczyć jak żyje w stadzie kotów - czy jest dominująca, czy raczej olewa inne koty.
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Wto lut 26, 2013 22:09 Re: Adoptuję młodego srebrnego whiskasowego kocurka

http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater

Taki srebrny kocurek jest na działkach w Poznaniu. Wyjątkowy przytulak. Ktoś go podrzucił , garnie się do człowieka , ociera....

grajda

Od: Pt mar 13, 2009 9:06

Post » Czw lut 28, 2013 13:00 Re: Adoptuję młodego srebrnego whiskasowego kocurka

Mam taką kotkę. Nie jest już "młoda" bo ma na pewno powyżej roku, (ma chyba ok 2-3 lat) ale to świetny kot. Jest absolutnie przepiękna, na zdjęciach tego nie widać ale pod srebrnym okryciem ma biały podszerstek czy jak o się nazywa, w każdym razie głaskając ją pod włos widać że kolor jest tylko na końcówkach włosów, a pod spodem jest białe futro. Przecudnie to wygląda. Kotka jest mega-spokojna. Napisałem że dla starszej osoby, ale to taki chwyt marketingowy, niezbyt udany bo babcie się nie ustawiły w kolejce. Po prostu to jest totalnie flegmatyczna spokojna kotka, nic jej nie wyprowadzi z równowagi. Penie dzikich harców się od niej nie uzyska, ale w DT ma towarzystwo bandy dzikich kociaków i znosi to dzielnie. Jeśli by Wam taka siła spokoju pasowała to zapraszam :mrgreen:

edit: link do ogłoszenia http://alegratka.pl/ogloszenie/whiskaso ... 29909.html

krist

Od: Śro gru 21, 2011 22:25