Czesław śpiewa w tercecie z Miss Daisy i Królem Julianem :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 05, 2013 15:08 Czesław śpiewa w tercecie z Miss Daisy i Królem Julianem :)

Ponieważ pozbyłam się ;) mojej zmory jaką była tymczasowa trkolorowa hrabina nadszedł czas na podjęcie kolejnego kroku. Oczywiście w pierwszej chwili zapadło mocne postanowienie - żadnego czterołapego w domu więcej, ale jak widac mocne postanowienie znacznie straciło na sile i oto jestem :D

Ponieważ rezdują u mnie bulterier Bulisław i kot morderca ;) Czesław, dokoptowanie zatem tej dwójce kolejnego kota nie jest zadaniem łatwym. Przejrzałam pobieżnie wątki na miau, ale informacji jest masa i tak na prawdę to Wy najlepiej wiecie jakie koty do wydania macie. Zatem jeśli wydaje Wam się, że kot, którego chcecie zaoferowac nada się do mojego stada proszę o propozycję.

Na czym mi zależy:
Na tym żeby kolejny zwierz w moim domu czuł się tu dobrze i oby moje dwa gamonie też nie miały poczucia straty czy znacznego dyskomfortu wraz z nowym przybyszem. Moje oba chłopaki są dośc odważnymi zwierzętami, powiedziałabym nawet, że czasem nahalnymi i na pewno nie wiedzą co to dobre maniery :P we dwóch dogadują się świetnie. Zdaję sobie sprawę z tego, że nowy czworonóg w domu to dużo pracy a także duże ryzyko niedogrania się zwierząt dlatego oferuję dom tymczasowy z możliwością DS jeśli "nowy" odnajdzie się u nas. Szukam raczej chłopaka iż dziewczyny. Fajnie by było gdyby to był kot w typie - norwega, syberyjczyka, main coona. Tyle jeżeli chodzi o moje preferencje estetyczne - nie wykluczam oczywiście, że zakocham się bez pamięci w "zwykłym dachowcu" jednakże po moich dotychczasowych kocich doświadczeniach - wiem, że typy charakterologiczne, które towarzyszą kotom w typie tyh ras są dla mnie idealne.

Jeżeli chodzi o Bulisława i Czesława to na pewno nie może to by kot wycofany i bojaźliwy. To już przerabialiśmy przy tri i nie wypaliło - mieszkanie zostało podzielone na dwie części i wiem, że dla Tri nie była to fajna opcja. Obaj są raczej bezpośredni w kontakcie i w zasadzie od wejścia chcieliby nowego przybysza witac i się z nim integrowac. Idealnym byłby zrównoważony - co nie znaczy leniwy - kot, który chętnie bawiłby się z Czesławem jednocześnie nie bał się Bulleta.

Co oferuję:
Dom tymczasowy z opcją zmiany na dom stały
Pełną michę, opiekę weterynaryjną i zabawę

Najlepiej jak się mogę zarekomendowac to odesłac Was do Neigh, która uszszęśliwiła mnie już parokrotnie tymczasami ;)

Dośc treści teraz foty moich łobuzów:

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/ ... 8391_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/ ... 4244_n.jpg

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Nie cze 08, 2014 11:56 przez fairey, łącznie edytowano 7 razy
Obrazek

fairey

Od: Wto paź 11, 2011 7:04

Post » Wto lut 05, 2013 15:12 Re: Bulisława i Czesława dokocę :)) DT z opcją na DS

i filmik, kręcony na biegu, żebyście zobaczyli jak oni funkcjonują razem:

http://www.youtube.com/watch?v=ZAxrgkBimzw

Ponieważ na Neigh zawsze mogę liczyc :P jutro jadę po kota! szczegóły wkrótce, tematu nie zamykam, najwyżej się z nim przeniosę :)
Obrazek

fairey

Post » Czw lut 07, 2013 10:55 Re: Bulisława i Czesława dokocę :)) DT z opcją na DS

Dzień dobry.
Można?

Zakochałam się w Czesławie. Ale to dlatego, że ja także lubię koty w typie MC i Norwegów.
Psinek fajny, tylko trochę się "skocił" chyba ;) Zastanawiam się czy tunelem plastikowym bawi się lub wchodzi do materiałowego? ;) hehe.

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Czw lut 07, 2013 11:02 Re: Bulisława i Czesława dokocę :)) DT z opcją na DS

Witam Maueczarne :) zaspakajając Twą ciekawośc - plastkiowy uwielbia, szeleszczący jest "niewiadomopoco" :) - skocił się niemiłosiernie, nawet na parapecie się wyleguje, choc mu dupsko z niego spada :)

Zdjęcia w wątku Syberyjczyków obiecałam, oto one:

cała trójca:
Obrazek

Obrazek

Cześki dwa:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Czw lut 07, 2013 11:09 przez fairey, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

fairey

Post » Czw lut 07, 2013 11:06 Re: Bulisława i Czesława dokocę :)) DT z opcją na DS

c.d.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

fairey

Post » Czw lut 07, 2013 11:08 Re: Bulisława i Czesława dokocę :)) DT z opcją na DS

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

fairey

Post » Czw lut 07, 2013 11:19 Re: Bulisława i Czesława dokocę :)) DT z opcją na DS

:D świetne stado. Będę czytać temat z zainteresowaniem. Niech Wam się wiedzie !!!
12 stycznia 2014 mija rok od kiedy Tigra jest z nami :)

ManfredkotTusi

Od: Czw cze 18, 2009 0:42

Post » Czw lut 07, 2013 11:30 Re: Bulisława i Czesława dokocę :)) DT z opcją na DS

Też pozwolę sobie te cuda podglądać

yooraskowo

Od: Pon lis 09, 2009 23:28

Post » Czw lut 07, 2013 13:03 Re: Bulisława i Czesława dokocę :)) DT z opcją na DS

Witam i ja , zaciekawiło mnie . :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

Monika53

Od: Sob maja 29, 2010 17:19

Post » Czw lut 07, 2013 13:12 Re: Bulisława i Czesława dokocę :)) DT z opcją na DS

No teraz Bulisława z Czesławem już na pewno nie pomylę :wink: ale radość! Kocham bullki!!! I będę mogła tutaj podpatrywać jednego z nich. A, że kociaste piękne, to już nawet pisać nie muszę.
I jeszcze chcę dopytać: kto był pierwszy Bulisław czy Cześ? I jak nowy lokator zareagował na psa?
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Czw lut 07, 2013 13:46 Re: Bulisława i Czesława dokocę :)) DT z opcją na DS

No cóż... Skoro może być dachowiec to może skontaktuj się z MalgWroclaw?
Temat Dużego Miziaka(któremu bardzo z Yraelem kibicujemy na drodze do znalezieni nowego domku). Może kolor niechodliwy, ale kocurek śliczny :ok:
Albo z Patmol Ma 3 kotki na wydaniu w tych 2 kocurki, a Filemon z tego co pisze lubi psy :ok: .
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Hebi

Od: Wto cze 26, 2012 14:47

Post » Czw lut 07, 2013 13:54 Re: Bulisława i Czesława dokocę :)) DT z opcją na DS

Na początku był Bulisław, pozniej bylo stado psich tymczasow a pozniej i kocich :) Czesław dołączył do nas ow listopadzie 2011 roku. Oczywiście też jako tymczas. Ja przecież nie lubię kotow :P i został. To była miłość od pierwszego wejrzenia. Teraz dołączył Skraczysław.

Jeesli chodzi o jego reakcje na psa. No coz boi sie ale wiedzialam ze nie bedzie latwo. Chociaz dzis to Bulislaw boi sie bardziej i nie wchodzi do salonu bo gnojek go ofukal :) ale czuje, ze bedzie ok. Maly jest super odwazny i nadpobudliwy. Zameczy obu :D
Obrazek

fairey

Post » Czw lut 07, 2013 13:55 Re: Bulisława i Czesława dokocę :)) DT z opcją na DS

Hebi pisze:No cóż... Skoro może być dachowiec to może skontaktuj się z MalgWroclaw?
Temat Dużego Miziaka(któremu bardzo z Yraelem kibicujemy na drodze do znalezieni nowego domku). Może kolor niechodliwy, ale kocurek śliczny :ok:
Albo z Patmol Ma 3 kotki na wydaniu w tych 2 kocurki, a Filemon z tego co pisze lubi psy :ok: .

Juz jestesmy dokoceni dzieki Neigh :)
Obrazek

fairey

Post » Czw lut 07, 2013 13:56 Re: Bulisława i Czesława dokocę :)) DT z opcją na DS

Ach - przepraszam w takim razie :D
Wiele radości i stałości dla całej rodzinki! :ok: :kotek:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Hebi

Od: Wto cze 26, 2012 14:47

Post » Czw lut 07, 2013 14:48 Re: Bulisława i Czesława dokocę :)) DT z opcją na DS

Uważam, że Bulliki są niedocenianą rasą. A tu proszę, jak sobie pięknie z kociastymi egzystuje! Licze na mnóstwo zdjęć. Jak już trafiłam na ten wątek, to się nie opędzisz :mrgreen:
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

[następna]