Pola.Czy zwykła burasia ma szansę na dom?Ma!!Pola już w DS!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie sty 06, 2013 0:45 Pola.Czy zwykła burasia ma szansę na dom?Ma!!Pola już w DS!!

Pola jest młodą, ok.1,5 roczną kotką. Ma zwykłe bure futerko, ale też niezwykłe bo mięciutkie i puszyste. Kotka została porzucona w czasie największych mrozów, późnym wieczorem biegała przerażona po osiedlu szukając schronienia przed zimnem, głodna. Ponad godzinę z przechodzącą panią próbowałyśmy kotkę złapać, niby podchodziła do ręki, ale się bała. W końcu pani ją złapała (sznyty miała na rękach, nie powiem) i myślałam, że ona kotkę weźmie, bo bardzo zaangażowała się w łapanie. Ale pani powiedziała, że bardzo lubi koty, tylko że... ma już jednego kota (!) i tego nie może wziąć. A ja mogłam?? U mnie to piąty kot!!

Nie byłam jeszcze zupełnie gotowa na nowego kota w domu :( Byłam swieżo po śmierci mojej koteczki, chciałam w spokoju przeżyć żałobę, chciałam trochę odpocząć od tymczasowania. Moje dwa tymczasy siedzą już od wzrześnia i nikt o nie nie pyta... :(

Tylko że kot nie miał czasu na czekanie :( Co miałam zrobić? zostawić na mrozie?? ja tak nie umiem...

Kotka wzięta do domu od razu wiedziała do czego służy kuweta i gdzie stoją kocie miseczki z jedzeniem, była ewidentnie kotką domową. Tylko dlaczego nikt swojego domowego kota nie szukał? Powiesiłam ogłoszenia, naiwna, że może ktoś kota szuka...wciąż naiwna :oops: :oops:

Kotka dostała na imię Pola (od nazwy ulicy, na której została znaleziona, ul.Wincentego Pola :lol: ) Została już wysterylizowana, odrobaczona, w najbliższym czasie będzie zaszczepiona. Jest zdrowa, testy na choroby wirusowe (FeLV i FIV) ujemne. Pięknie korzysta z kuwety, lubi być głaskana, lubi spać na łóżku, jest grzeczna i ładnie bawi się z innymi kotami. I szuka już domu....

Teraz Pola szuka domu odpowiedzialnego, takiego na zawsze, takiego gdzie kot jest członkiem rodziny. Takiego który nigdy już jej nie porzuci.

Pola przebywa w DT w Rzeszowie, szuka domu niewychodzącego.
Kontakt w sprawie adopcji:
e-mail: zuzinka96@wp.pl

Oto bohaterka wątku :D która nie zważając ani na kolor futerka ani na żadne inne przeciwności losu :wink: ma nadzieję na swój własny kochający domek.
Czy zwykła bura kotka chce za wiele???

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Nie lut 03, 2013 17:12 przez zuzia96, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Nie sty 06, 2013 9:52 Re: Pola wyrzucona na mróz. Czy zwykła burasia ma szansę na

Przepiękna :1luvu:

Za domek :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Nie sty 06, 2013 20:12 Re: Pola wyrzucona na mróz. Czy zwykła burasia ma szansę na

Polusia jest właśnie po sterylce i... zupełnie się nie przejmuje kubraczkiem :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
a nawet dzielnie w nim pracuje :lol:
Obrazek

Super kicia!!
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Nie sty 06, 2013 21:59 Re: Pola wyrzucona na mróz. Czy zwykła burasia ma szansę na

fajna kotka i ładna ...trzymam kciuki za nowy i odpowiedzialny dom :ok: :ok: :ok:

gabi4611

Od: Pon gru 03, 2012 15:17

Post » Nie sty 06, 2013 22:40 Re: Pola wyrzucona na mróz. Czy zwykła burasia ma szansę na

śliczności :1luvu:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Od: Nie mar 15, 2009 20:34

Post » Nie sty 06, 2013 23:10 Re: Pola wyrzucona na mróz. Czy zwykła burasia ma szansę na

Witaj pięknisiu :D
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Wto sty 08, 2013 0:12 Re: Pola wyrzucona na mróz. Czy zwykła burasia ma szansę na

Dziękujemy cioteczkom za odwiedziny :1luvu: zaglądajcie do nas :1luvu:

Pola jest super fajną koteczką, tylko że...burą :| Wiem, wiem... dla mnie też jest piękna :P ale dla ludzi to najczęściej "zwykły bury kot"
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Wto sty 08, 2013 8:06 Re: Pola wyrzucona na mróz. Czy zwykła burasia ma szansę na

Zuziu, buraski mają baaardzo dużo fanów.
Pola też znajdzie swojego jak ją rozreklamujesz, bo urody jest przecudnej.
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Wto sty 08, 2013 22:03 Re: Pola wyrzucona na mróz. Czy zwykła burasia ma szansę na

Amika6 pisze:Zuziu, buraski mają baaardzo dużo fanów.
Pola też znajdzie swojego jak ją rozreklamujesz, bo urody jest przecudnej.

Oby znalazła fajny domek. Już ją ogłaszam, ale na razie cisza.

Dzisiaj zdjęłam jej już kubraczek :D Rano wstaję, Pola siedzi zadowolona, a kubraczek wisi zawiązany tylko na szyi, reszta rozwiązana dynda na kocie :D Ledwo ją pochwaliłam jak dzielnie go nosi, a ona chyba całą noc rozpracowywała jak się go pozbyć :D

Kubrak precz, kot zadowolony :ryk:
Obrazek
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Wto sty 08, 2013 22:23 Re: Pola wyrzucona na mróz. Czy zwykła burasia ma szansę na

Właśnie wyadoptowałam bure rodzeństwo do wspólnego domu. Poli też się uda. Urocza jest, taka puchata i usmiechnięta. :ok:
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Wto sty 08, 2013 22:56 Re: Pola wyrzucona na mróz. Czy zwykła burasia ma szansę na

saintpaulia pisze:Właśnie wyadoptowałam bure rodzeństwo do wspólnego domu. Poli też się uda. Urocza jest, taka puchata i usmiechnięta. :ok:

a w jakim wieku było Twoje bure rodzeństwo? :wink:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Wto sty 08, 2013 23:02 Re: Pola wyrzucona na mróz. Czy zwykła burasia ma szansę na

Siedem miesięcy. Ale wszyscy, którzy je widzieli dawali im więcej. Strasznie duże, bure kociska. :roll:
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Wto sty 08, 2013 23:48 Re: Pola wyrzucona na mróz. Czy zwykła burasia ma szansę na

saintpaulia pisze:Siedem miesięcy. Ale wszyscy, którzy je widzieli dawali im więcej. Strasznie duże, bure kociska. :roll:

To cudownie, że się udało kociaki wyadoptować do wspólnego domu, niech im się wiedzie :ok: :ok: Pola jest też raczej dużą kotką, tzn. wygląda na dużą, bo jak się ją weźmie na ręce to takie piórko lekkie. Waży 3 kg, ale teraz na dobrym wikcie pewnie przytyje :wink:

Ja wydałam do DS już trzy bure koty, dwie kotki i jednego kocurka (to Mamrotka, Toluś i Mania, Amika6 pewnie pamięta :D ). Ale czekały długo u mnie w DT, nie było łatwo. Za to wszyscy mają najwspanialsze domy na świecie :1luvu:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Śro sty 09, 2013 23:15 Re: Pola wyrzucona na mróz. Czy zwykła burasia ma szansę na

Pola w czekiwaniu na domek :P
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Śro sty 09, 2013 23:18 Re: Pola wyrzucona na mróz. Czy zwykła burasia ma szansę na

boska ! też mam burasa, i nie powiem, ma charakterek 8)
jo.anna

[następna]