Śląsk. Adopcja kota odroczona.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie gru 30, 2012 16:13 Śląsk. Adopcja kota odroczona.

Znajomi poprosili mnie o pomoc w znalezieniu kotka. Wiek jest bez znaczenia i płeć też ( wiadomo- kastracja). Ważne, żeby kot był przylepą lubiącą spać w łóżku i uwielbiającą głaskanie, bez cienia agresji. Oferowane są następujące warunki: dom niewychodzący ( kot nie może mieć zapędów włóczęgowskich), towarzystwo starszego małżeństwa( około 50 lat), które jest odwiedzane przez wnuki w różnym wieku oraz pies york ( bardzo sympatyczny). Jeśli kociak według ciebie nadaje się do tego domu proszę przedstaw go.

Generalnie zajmuję się pomocą dla psów (jestem na dogomanii), ale coraz częściej koty witają w moim domu :kotek: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :kotek:
Ostatnio edytowano Nie sty 06, 2013 21:57 przez hugulaśny, łącznie edytowano 2 razy

hugulaśny

Od: Nie gru 04, 2011 23:21

Post » Nie gru 30, 2012 16:20 Re: Domek na śląsku szuka kota.

A może mój Puszek ? Pieszczoch ogromny, z psami myślę ok, miał styczność, odrobaczony, odpchlony, zaszczepiony, korzysta z kuwety, drapaka. Śpi na ramieniu pod kołderką :)

Puszek pozdrawia:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Nie gru 30, 2012 16:24 Re: Domek na śląsku szuka kota.

Wszystkie przedstawione tu kociaki będę pokazywać zainteresowanym.
Rozmawiałam o umowie adopcyjnej i sterylizacji/kastracji kota- są świadomi i za...

hugulaśny

Post » Nie gru 30, 2012 16:25 Re: Domek na śląsku szuka kota.

Killatha z Zabrza ma kota ze snów.Cudowny, miziasty spokojny Kajtuś.Po fullserwisie, nawet zaczipowany.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie gru 30, 2012 16:45 Re: Domek na śląsku szuka kota.

u halbiny z Zabrza takie oto koty do wyboru, jej wątek viewtopic.php?f=1&t=141415&start=180

halbina pisze:Koty na tymczasie:

Konsul i Znikotek:

Ich osobisty wątek z historią: viewtopic.php?f=1&t=134812

Konsul vel Benek

Data urodzenia: 2010

Kastracja: tak

Szczepienia: tak

Stosunek do kotów: bezproblemowo

Stosunek do psów: bezproblemowo

Kontakt do opiekuna: 793064211 (dzwonić po 19.00) , halban@autograf.pl lub adopcje@szara-przystan.pl

Do domu wychodzącego: tak

Konsul to 1,5 roczny bury kocurek z białym krawacikiem i białymi łapkami. Konsul jest kotkiem, który uwielbia zabawę i lubi dzieci. Nie pogardzi zabawkami i mnóstwem głasków, które zaoferuje mu jego człowiek. Ten mały koci optymista lubi się przytulać i spać pod kołderką. Z takim futrzanym przyjacielem nie ma czasu na nudę. Kocurek szuka swojego domku, najlepiej takiego na stałe, gdyż jego dotychczasowa właścicielka, po śmierci męża, poszła do Domu SENIORA. Kotek jest odrobaczony, zaszczepiony i z książeczką zdrowia. Niestety nie zawsze trafia do kuwety.

Konsul we własnej osobie:

Obrazek

Znikotek:

Data urodzenia: 2006

Stosunek do kotów: bezproblemowo

Kontakt do opiekuna: 793064211 (dzwonić po 19.00) , halban@autograf.pl lub adopcje@szara-przystan.pl

Do domu wychodzącego: tak

Obrazek

Armani

Data urodzenia: 2010

Stosunek do kotów: woli człowieka, wobec kotów zazdrosny i zaczepny, dochodzi do kotłowaniny i łapoczynów

Stosunek do dzieci: niesprawdzony

Do domu wychodzącego: nie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

https://plus.google.com/photos/11634088 ... 5486674241

Opis, uwagi: Kot trafił pod opiekę fundacji ze schroniska, najprawdopodobniej był reproduktorem w pseudohodowli, nie przepada za kotami, nie nadaje się do towarzystwa dla innych kotów, jest zaborczy i dominujący, koty zaczepia, ale często kończy się to kotłowaniną i łapoczynami. Wobec człowieka objawił naturę wspaniałego towarzysza, wskakuje na kolanka, śpi w łóżku, zagaduje i biega za opiekunem. Psy mu nie przeszkadzają. Kot wymaga karmy sensitive, przynajmniej na razie. Jest wykastrowany i zaszczepiony, kuwetkuje. Do adopcji po spełnieniu warunków: http://www.szara-przystan.pl/warunki-i-informacje.html

Obrazek
PETYCJE PRZECIWKO ZABIJANIU ZWIERZĄT W CHINACH viewtopic.php?f=8&t=148029
zapraszamy na nasz koci wątek viewtopic.php?f=1&t=118175
ObrazekObrazek
www.pustamiska.pl www.karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie

andrzej780

Od: Pon wrz 20, 2010 2:25

Post » Nie gru 30, 2012 19:25 Re: Domek na śląsku szuka kota.

Witajcie!

Polecam Maję, która bardzo długo już czeka na dom. Jest pod opieką sosnowieckiej Kociej Przystani po śmierci dotychczasowej właścicielki. Maja jest absolutnie niekłopotliwa, kocha kolanka i przytulanie. Jest dojrzałą, wysterylizowaną, zaszczepioną koteczką. Maju, pokaż się Państwu:
Obrazek

Razem z Mają domku szukają:
Edzia (ostatnio nie radzi sobie na kociarni, jest smutna, myślimy że tęskni za domem)
Obrazek

pogodna i towarzyska Viki
Obrazek

młodziutka Sznurówka
Obrazek

i absolutnie uroczy Felek
Obrazek

Każdy z tych kotków jest cudownie proludzki, każdy z nich pragnie domu i ciepła ludzkich rąk.
Kontakt w sprawie adopcji panien i kawalera pod numerem telefonu Basi 535 156 379.
Pozdrawiam!
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Nie gru 30, 2012 19:32 Re: Domek na śląsku szuka kota.

w Zabrzu w schronisku są takie kocurki http://psitulmnie.pl/galeria.php?status ... &virtual=0
i takie kotki http://psitulmnie.pl/galeria.php?status ... &virtual=0
a w szarej przystani takie kociaste czekają na swoje domki http://www.szara-przystan.pl/koty.html
jest w czym wybierać, kciuki za szczęściarza który dostanie domek :ok: :ok: :ok:
Ostatnio edytowano Nie gru 30, 2012 19:38 przez andrzej780, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

andrzej780

Post » Nie gru 30, 2012 19:36 Re: Domek na śląsku szuka kota.

cytuję maila:

"Dzisiaj w Zabrzu znajomi moich znajomych zauważyli kotkę która zaczęła za nimi iść. Przeszła tak za nimi 2 km, zabrali ją do domu, ale niestety będzie musiała go opuścić ze względu na drugiego zwierzaka który już z nimi mieszka.
Kotka jest zadbana, wie jak korzystać z kuwety. Nie wybrzydza z jedzeniem. Ja niestety nie mogę go wziąć - sama mam 2 koty, jeden z nich już raz atakował innego obcego kota, moja znajoma też już zakocona.
Może komuś się już znudziła, może uciekła - nie wiadomo. Ogłoszenia już się o niej pojawiają, mamy nadzieję, że właściciel jednak się znajdzie ale gdyby nie i tak będziemy dla niej szukać nowego opiekuna.. W każdym bądź razie na szybko potrzebujemy domu w którym kotka mogłaby chociaż przez jakiś czas przeczekać bo jutro, najdalej pojutrze kotek trafi do schroniska.. Może znacie kogoś kto mógłby przez jakiś czas udzielić jej schronienia?
tel do Pauliny: 505 795 569 "

Obrazek

mlsla

Od: Sob gru 03, 2011 17:44

Post » Nie gru 30, 2012 19:45 Re: Domek na śląsku szuka kota.

Dziękuję za kociaki. Wszystkie na bieżąco są oglądane.

hugulaśny

Post » Nie gru 30, 2012 22:08 Re: Domek na śląsku szuka kota.

Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Pon gru 31, 2012 1:16 Re: Domek na śląsku szuka kota.

Zapisze.. jutro pogrzebie.. :)
Czy kocio musi byc zrdowy?
Obrazek

efciaa

Od: Czw lis 29, 2012 9:03

Post » Pon gru 31, 2012 7:29 Re: Domek na śląsku szuka kota.

w dt u OlaLola w Tarnowskich Górach takie cudeńka, jej wątek viewtopic.php?f=13&t=133928&start=675
1. Romcio - prawie 4 msce biało czarny kocurek, komplet szczepień, zdrowy, gotowy do adopcji
Obrazek
2.Tomcio - prawie 4 msce prawie cały biały kocurek, komplet szczepień, aktualnie w trakcie leczenia, najpilniej potrzebuje domu bez zarazków do adopcji po wyleczeniu
Obrazek
3.Puszek - 3 msce biało czarny kocurek, komplet szczepień, zdrowy, gotowy do adopcji
Obrazek
4. Lucky - 6 mscy, czarna kotka, komplet szczepień, wysterylizowana, zdrowa, gotowa do adopcji
Obrazek
5. Bubu - 6 mscy, tzw pingwinek kocurek, wykastrowany, nie widomy, gotowy do adopcji
Obrazek
6. Jogi - 6 mscy, tzw pingwinek kocurek, wykastrowany, nie widzi na jedno oczko, przed nim operacja usunięcia oczka, nadal na etapie socjalizacji, na razie nie do adopcji
Obrazek[/quote]
ObrazekObrazek

andrzej780

Post » Pon gru 31, 2012 7:45 Re: Domek na śląsku szuka kota.

zaznacze sobie
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Pon gru 31, 2012 8:18 Re: Domek na śląsku szuka kota.

Koliberek typowo domowy, kuwetkowy, 0 agresji, zdrowy i wykastrowany miziak :)

viewtopic.php?f=13&t=149365
viewtopic.php?f=1&t=107508
=======================================
viewtopic.php?f=1&t=107441

eneda

Od: Pon lut 23, 2009 18:42

Post » Pon gru 31, 2012 9:04 Re: Domek na śląsku szuka kota.

W Toruniu mamy kilka kotów , które by się nadawały .
Ignacy - bardzo kontaktowy, super towarzyski i przyjacielski -wręcz zazdrosny o człowieka .
Szuka domu jako jedyny kot.
Urodzony w 2009 roku.
Na fotkach nie wychodzi ładnie,ale charakter ma wspaniały:)
Obrazek

Gamoń- starszy kot - szacujemy ,że może mieć około 10 lat.
Bardzo przyjazny i nakolankowy.
Kiedy tylko ma okazję pierwszy wpycha się na kolana.
Jak wiadomo , ze względu na wiek jego szanse na dom maleją ,a szkoda :(
Obrazek
Obrazek

Żwirka-zupełnie nie zauważana przez adoptujących kotka o wspaniałym charakterze.
Nie jest przebojowa i cichutko siedzi w cieniu innych kotów.
Żwirka domaga się głaskania i przytulania, choć czasem potrafi pokazać pazurki jak pieszczoty trwają zbyt długo.
Urodzona w 2007 r.
Obrazek

Łukaszek - przytulak
Obrazek

Obrazek

Ptysia -idealna !
Obrazek
na fotce nie widać,ale plaskata jest
Obrazek
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31