LOLA - tricolorka z Bydgoszczy czeka na Dom Stały

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie gru 16, 2012 10:57 LOLA - tricolorka z Bydgoszczy czeka na Dom Stały

Lola przyszła do nas ze Schroniska w Bydgoszczy razem z inną kotką na tymczas w celu odpoczęcia od warunków schroniskowych i szukania stałego domu. Jest kotką wzorową - śliczną, miłą, zdrową i niezależną, choć były z nią problemy przy narkozie i nie mogła zostać wysterylizowana.

Lubi koty, psy i ludzi :)

Lola została oceniona na ok. 5 lat. Jest zaszczepiona.

Niestety 3 dni temu pojawiły się u Loli zmiany skórne. Czekamy na wynik badania z nadzieją, że to nie grzybica. Na razie spędza czas w osobnym pokoju, żeby ograniczyć możliwość zarażenia drugiej kotki :(
Lola jest prześliczna i bardzo łagodna. Mam nadzieję, że po zwalczeniu zmian skórnych znajdzie się jakiś dobry dom, który ją pokocha.

Update 27.12.2012

Nadal czekamy na wyniki badań zeskrobiny, ale jedna ze zmian skórnych zaczęła znikać po smarowaniu cltorimazolem i nawet obrasta futrem. Po przeczytaniu miliona wątków o grzybicy już nie jesteśmy aż tak przerażeni, więc Lola zostaje w naszym DT tylko stosujemy izolację, którą Lola znosi całkiem ok. Tylko znów ma ruję :evil: Mam nadzieję, że skończą się niedługo problemy zdrowotne i będziemy mogli podjąć próbę sterylizacji w innym gabinecie (ze względu na problemy z narkozą)

Update: 20.01.2012

Zmiany skórne u Loli spowodowane były przez Microsporum canis i nadal biedulka przebywa w izolowanym pokoju i chyba czasem tęskni za kontaktem z innym kotem:( Na szczęście tabletki które dostaje chyba pomagają, bo łyse miejsca już prawie całkowicie zarosły futrem i Lola wygląda dobrze:) A piękna jest, że aż strach:)

Update 12.02.2013

Lola po kontroli - jest po grzybicy a sterylizacja udała się bezproblemowo :ok: dostaje jeszcze ketokonozal, aby zapobiec nawrotowi microsporum

więc szukamy już dla niej Domu Stałego

Update 23.02.2013

Lola wysterylizowana i zdrowa :) Czekamy na dobry Dom Stały :)

Jeśli ktoś jest zainteresowany adopcją Loli proszę o kontakt :)

Zdjęcie ze Schroniska:

Obrazek

Zdjęcie w DT:

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Sob lut 23, 2013 20:02 przez penny-lane, łącznie edytowano 6 razy

penny-lane

Od: Wto lut 14, 2012 10:47

Post » Nie gru 16, 2012 13:48 Re: PILNIE LOLA - tricolorka z Bydgoszczy z grzybicą.. DS/D

Śliczna :) trzymam kciuki za domek :ok:

ezynka

Od: Pon sie 22, 2005 18:18

Post » Pon gru 17, 2012 19:31 Re: PILNIE LOLA - tricolorka z Bydgoszczy z grzybicą.. DS/D

Obrazek

penny-lane

Post » Wto gru 18, 2012 9:07 Re: PILNIE LOLA - tricolorka z Bydgoszczy z grzybicą.. DS/D

zaznaczam :)

Niebieskaja

Od: Czw cze 28, 2012 8:46

Post » Czw gru 27, 2012 13:44 Re: LOLA - tricolorka z Bydgoszczy w trakcie leczenia DS?

A tutaj kilka aktualnych zdjęć tej pięknisi :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

penny-lane

Post » Pon lut 04, 2013 13:22 Re: LOLA - tricolorka z Bydgoszczy czeka na Dom Stały

Lola bierze udział w konkursie Dachowiec Miesiąca :kotek:

Zapraszam do głosowania na nią (trzeba mieć konto na facebook'u)

:arrow: http://www.petsupplies.pl/dachowiec-i-r ... l?prID=106

penny-lane

Post » Pon lut 04, 2013 13:37 Re: LOLA - tricolorka z Bydgoszczy czeka na Dom Stały

Głosik poleciał na Lolę! Śliczną Lolę! Urocza jest, oj bardzo urocza :D :D

Udostępniłam u siebie na FB wśród znajomych! Powodzenia :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pon lut 04, 2013 13:52 Re: LOLA - tricolorka z Bydgoszczy czeka na Dom Stały

Dziękuję bardzo! :1luvu:

penny-lane

Post » Wto lut 12, 2013 20:32 Re: LOLA - tricolorka z Bydgoszczy czeka na Dom Stały

Lola, uczestniczka Konkursu Dachowiec i Rasowiec Miesiąca (7 miejsce na 100 kotów :) jest gotowa do adopcji – szukamy Opiekuna, który pokocha ją na zawsze i zapewni odpowiednie warunki

Imię: Lola

Charakter: spokojna, delikatna, lubiąca towarzystwo ludzi, czasem sama domaga się głaskania, ale lubi bawić się również sama (uwielbia futrzane myszki!:)), idealna towarzyszka dla osób pracujących, dobrze znosi samotny pobyt w domu; dogaduje się z innymi kotami i psiakami, ale niezbyt nachalnymi
Wygląd: piękna i wyjątkowa tricolorka; białe futerko z różnobarwnymi łatami, średnie gabaryty – waży ok. 4 kg

Zdrowie:
- posiada książeczkę zdrowia
- wysterylizowana, odrobaczona, zaszczepiona
- dostaje specjalną suchą karmę dostępną w sklepach zoologicznych lub w gabinetach weterynaryjnych (intestinal), która nie powoduje nietolerancji pokarmowej – koszt to ok. 130 zł na dwa miesiące całkowitego karmienia. Szybko i wygodnie ;)
- przeszła leczenie na grzybicę – udało się jej pozbyć szybko i bezboleśnie, ale przyszły opiekun musi być świadomy, że w okresie osłabienia może nawrócić. Plus jest taki, że ma wykonane badania i od razu wiadomo, co się dzieje i jak reagować :) Jest to przypadłość, która dotyczy wielu kotów, więc trudno jej uniknąć.

Kilka słów o jej historii…
Do bydgoskiego Schroniska dla Zwierząt przywieziono ją 13.06.2012. Trafiła do naszego Domu Tymczasowego 27.10.2012 jako odważniejsza towarzyszka dla innej strachliwej kotki. W przypadku Loli nie było żadnych problemów – od razu była przyjazna i świetnie dogadywała się z innymi kotem i psem.

Obrazek

penny-lane

Post » Sob lut 23, 2013 20:09 Re: LOLA - tricolorka z Bydgoszczy czeka na Dom Stały

Lola zajęła 7. miejsce na 100 kotów :ok: :D

Dziękuję wszystkim, którzy głosowali :1luvu:

i Lola też dziękuje. No i przypomina, że czeka na Dom...

Obrazek

penny-lane

Post » Pon lut 25, 2013 7:57 Re: LOLA - tricolorka z Bydgoszczy czeka na Dom Stały

jest przecudna.... zakochałam się w sekundę :1luvu:
Życzę powodzenia w szukaniu DS :ok:

p.s. echh żeby tak wygrać w lotto i mieć większe mieszkanie.... miałabym 4-go kota 8)

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pon lut 25, 2013 8:03 Re: LOLA - tricolorka z Bydgoszczy czeka na Dom Stały

Agness78 pisze:jest przecudna.... zakochałam się w sekundę :1luvu:
Życzę powodzenia w szukaniu DS :ok:

p.s. echh żeby tak wygrać w lotto i mieć większe mieszkanie.... miałabym 4-go kota 8)

Dziękujemy :ok:

A najlepsze jest to, że ma cudowny łagodny charakter - a przy tym jednak miziasty i zabawowy (myszki :twisted: )

Zgłosiliśmy Lolę do kolejnej edycji konkursu i czekamy na wyniki, czy dostanie się do finałowej 100.

penny-lane

Post » Wto lut 26, 2013 20:55 Re: LOLA - tricolorka z Bydgoszczy czeka na Dom Stały

Jak się czuje bajkowa koteczka? jakieś potencjalne domki na horyzoncie?

Mam pytanko. Kotka jest w DT w Bydgoszczy? Czy mogę wstawić jej fotkę na fB z jakimś kontaktem do adopcji?

Agness78

Post » Wto lut 26, 2013 21:04 Re: LOLA - tricolorka z Bydgoszczy czeka na Dom Stały

Agness78 pisze:Jak się czuje bajkowa koteczka? jakieś potencjalne domki na horyzoncie?

Mam pytanko. Kotka jest w DT w Bydgoszczy? Czy mogę wstawić jej fotkę na fB z jakimś kontaktem do adopcji?

Tak, Lola jest już zdrowa i wysterylizowana. Dostaje jeszcze tabletki 2 razy w tygodniu, aby zapobiec ewentualnemu nawrotowi, ale już prawie miesiąc bez śladu grzyba :ok:

Domek jeden się kroi, ale na razie nic pewnego, bo nie wiem jak zareaguje na wieść, że Lola przeszła niedawno grzybicę.

DT jest w Bydgoszczy, ale możemy ewentualnie ją dowieźć do osoby adoptującej, ale "oglądanie" odbywa się u nas ;)

I tak, można wstawić Lolę z kontaktem do mnie: penny-lane@o2.pl lub [url]www.facebook.com/kociakoweadopcje[/url]

Dzięki :kotek:

penny-lane

Post » Wto lut 26, 2013 21:34 Re: LOLA - tricolorka z Bydgoszczy czeka na Dom Stały

trzymam kciuki za DS :ok: :ok: :ok:
Ale na wszelki wypadek też udostępniłam :wink:

Agness78

[następna]