Matylda - piękna szylkretka - Gdańsk MA DOM!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 07, 2012 14:42 Matylda - piękna szylkretka - Gdańsk MA DOM!!!

Muszę wreszcie założyć kotusi wątek. Szukamy i szukamy domu i nic... Żadnemu innemu kotu nie mogę pomóc w tej sytuacji :(

W skrócie było tak:

Kotka błąkała się po ulicy, przebiegała między samochodami w ruchliwym miejscu. Na szczęście trafiła na dobrą duszę, zanim stało się nieszczęście. Przez jakiś czas mieszkała w domku z dużym terenem wokół i korzystała z wolności. Niestety - sytuacja życiowa osoby, która ją znalazła zmieniła się niespodziewanie, kotka już nie mogła tam dłużej zostać i trafiła do mnie na tymczas w maju tego roku. Nie wychodzi na dwór i jest bardzo nieszczęśliwa. Nie kocha się specjalnie z moimi rezydentami, ale do tej pory nie było większych konfliktów. Niestety... w pewnym momencie sytuacja się pogorszyła. Kotka zaczęła atakować moją 9-cio letnią rezydentkę, a ta - zestresowana - zaczęła załatwiać się po całym domu, najchętniej na poduszki, dywan itp. Ja jestem cały dzień jestem poza domem, a rodzina - jak to rodzina - protestuje. Kupiłam Feliwaya, ale niespecjalnie pomaga. Dodatkowo mam całkowicie zablokowaną możliwość pomagania innym kotom.

Pilnie szukam domu dla kotki. W poprzednim miejscu zamieszkania Matylda przyzwyczaiła się do psa. Inne koty też nie byłyby problemem, byleby tylko mogła wychodzić na dwór, bo tego bardzo jej brakuje. Wiem, że generalnie szukamy domków "niewychodzących", ale z doświadczenia wiem też, że niektóre koty przyzwyczajone do wolności bardzo ciężko znoszą taki "areszt domowy" i stają się agresywne.

Matylda ma ok. 3 lat, jest wysterylizowana, odrobaczona, odpchlona, bardzo czysta, posiada książeczkę zdrowia. Spragniona jest obecności człowieka.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Pon lut 11, 2013 10:11 przez maria_z, łącznie edytowano 2 razy
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Pt gru 07, 2012 20:56 Re: Matylda - piękna szylkretka szuka domu - Gdańsk PILNE!!!

Nikt nic nie napisał :( Podrzucę.
Obrazek

maria_z

Post » Pt gru 07, 2012 21:36 Re: Matylda - piękna szylkretka szuka domu - Gdańsk PILNE!!!

Jest niesamowicie ciekawie umaszczona,piękna po prostu, powinni się bić o nią!Powodzenia dla kotki :ok:
Kosmici są wśród nas !

agnieszka.mer

Od: Pt lut 25, 2011 18:54

Post » Pt gru 07, 2012 23:57 Re: Matylda - piękna szylkretka szuka domu - Gdańsk PILNE!!!

Powinna szybko znaleźć domek. Trzymam kciuki za nią!

id4

Od: Nie cze 19, 2005 12:30

Post » Sob gru 08, 2012 0:12 Re: Matylda - piękna szylkretka szuka domu - Gdańsk PILNE!!!

piękna!
potrzymam kciuki za domek :ok: :ok: :ok:
7ksiezyc

Post » Sob gru 08, 2012 13:05 Re: Matylda - piękna szylkretka szuka domu - Gdańsk PILNE!!!

Faktycznie piękna i bardzo miła, tylko może trochę zestresowana ciągłymi zmianami w jej życiu - a zainteresowania brak :(

Dzięki za kciuki :)
Obrazek

maria_z

Post » Sob gru 08, 2012 18:04 Re: Matylda - piękna szylkretka szuka domu - Gdańsk PILNE!!!

A ogłaszasz ją gdzieś?
Jeśli nie, to polecam tablicę.pl, ale z wyróżnieniem.
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Pon gru 10, 2012 8:42 Re: Matylda - piękna szylkretka szuka domu - Gdańsk PILNE!!!

Ogłaszam już od dłuższego czasu na różnych portalach - z wyróżnieniem również. Marny odzew :(
Obrazek

maria_z

Post » Pon gru 10, 2012 12:11 Re: Matylda - piękna szylkretka szuka domu - Gdańsk PILNE!!!

Teraz ogólnie jest zły czas na adopcje, bo przed świętami ludzie myślą o czym innym, niż o kotach :)
Do mnie tez teraz dzwoni mniej ludzi, ale nie przejmuj sie- tak to jest z adopcjami- czasem czeka się tylko jeden dzień, a czasem miesiąc- dwa -trzy. Ale i tak każdy kot znajduje dom.

Teraz na tablicy nie widzę Twojego ogłoszenia wśród wyróżnionych- ponawiaj je, to będzie cały czas na samej górze- ludzie o wiele częściej reagują na wyróżnione ogłoszenia/.
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Pon gru 10, 2012 21:48 Re: Matylda - piękna szylkretka szuka domu - Gdańsk PILNE!!!

Na razie podrzucę, a w najbliższym czasie wyróżnię na Tablica.pl
Obrazek

maria_z

Post » Pon gru 10, 2012 22:45 Re: Matylda - piękna szylkretka szuka domu - Gdańsk PILNE!!!

8O 8O 8O

Witam DT ,

Kotka miód - ależ ona piękna jest.

Ja się dołączam z kciukiem za domek i polecam Kalm Aid na "małpi humor". Kupiłam teraz kotu rezydentowi (niesłychany tchórz) gdy dołączyła do nas szylkretka. Podaje się w pierwszym dniu podwójną dawkę, potem schodzi się do pojedynczej.
Moim zdaniem zadziałał bardzo pozytywnie. Rezydent z własnej inicjatywy wychodzi, jest mniej przerażony , bardziej wrzucił na luz.
Ja podaję strzykawką do pysia.

Tak czy siak, niech mała piękność znajdzie swą drugą ludzką połówkę.
:ok:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Wto gru 11, 2012 9:07 Re: Matylda - piękna szylkretka szuka domu - Gdańsk PILNE!!!

Cieszę się, że kotka się podoba :) I oby przełożyło się to na dobry domek!!!
Dziękuję za info o Kalm Aid. Trzeba spróbować. Chociaż z ta strzykawką do pysia może być kiepsko.
Obrazek

maria_z

Post » Wto gru 11, 2012 9:15 Re: Matylda - piękna szylkretka szuka domu - Gdańsk PILNE!!!

:mrgreen: Można spróbować do jedzenia, albo na łapkę, żeby kot wylizał.
U mnie jest Tadek niejadek, a i sam się nie myje 8O jak inne koty -czeka aż ja go wyczeszę, gamoń.
Została mi więc tylko strzykawa.

Szylkretowa piękność u was ma temperament południowy, więc się nie dziwię, że robi awantury innym senioritom.
Trzymam kciuki, za domek kochający i wychodzący, albo 300 metrowy pałac. A co ! Zaszalejmy w "chceniu"
Niech moc będzie z wami .
Obrazek
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Wto gru 11, 2012 15:27 Re: Matylda - piękna szylkretka szuka domu - Gdańsk PILNE!!!

No to szalejemy w "chceniu" super domku dla pięknoty !!!
Obrazek

maria_z

Post » Wto gru 11, 2012 16:40 Re: Matylda - piękna szylkretka szuka domu - Gdańsk PILNE!!!

3mam cały czas kciuki dla ślicznoty Matyldy :ok: :ok: :ok:
ehh jaka ja mam słabośc do tri i szylkretek ..........
7ksiezyc

[następna]