Poszukuję koteczki - wyglądającej jak kot brytyjski

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lis 14, 2012 21:33 Poszukuję koteczki - wyglądającej jak kot brytyjski

Witam,
Poszukuję dla moich dobrych znajomych kotki w typie rasy brytyjskiej, norweskiej zarówno krótkowłosej/długowłosej.
Nie interesuje ich rodowód ale są zauroczeni w tej rasie :1luvu: i co zrobić :roll: W związku z tym, że nawet rasowe koteczki poszukują domów może uda się znaleźć dla nich kotkę poprzez to ogłoszenie (w ostateczności wezmą kociaka z hodowli ale są zdeterminowani poszukać najpierw bardziej potrzebującego zwierzaczka).

Poszukują kotki raczej młodszej, domowej, kuwetkowej,

Oferują dom niewychodzący, bez innych kotów, 2 pary rąk do zabawy i głaskania (ale wiedzą, że koty tych ras to są straszni indywidualiści i akceptują to, ze kotka może nie chcieć być głaskana) oraz oczywiście pełną miskę. Oboje mieli wcześniej koty (zostały w domach rodzinnych i teraz brak im kociego towarzysza). W pełni zgadzają się na sterylizację kotki, umowę adopcyjną i wywiad u nich w domu. Mieszkają w Bydgoszczy.
Jesteśmy wstanie odebrać kota z każdego miejsca na terenie województw kujawsko-pomorskiego i mazowieckiego (inne województwa myślę, że też mogą być tylko wtedy będzie trzeba pomartwić się jak przetransportować kotka).
Jeśli ktoś ma jakiekolwiek informacje na temat kotki proszę o kontakt (dzwoniłam pod kilka ogłoszeń i żadne nie jest już aktualne oprócz nie oswojonej kotki, która ma trafić do domu wychodzącego ze względu na swój temperament).

nanillia

Od: Pt mar 09, 2012 11:10

Post » Śro lis 14, 2012 21:49 Re: Poszukuję koteczki - wyglądającej jak kot brytyjski

Dobry wybór by adoptować kociaka.
A jeśli już decydować się na zakup, to tylko z rodowodem w dobrej hodowli, nic z bazaru co jest rasowe bez rodowodu. Pewno to wiesz, więc niepotrzebnie piszę ;)

Obrazek
Ostatnio edytowano Nie lis 18, 2012 10:45 przez aassiiaa, łącznie edytowano 1 raz
Powód: usunęłam reklamę

id4

Od: Nie cze 19, 2005 12:30

Post » Śro lis 14, 2012 21:53 Re: Poszukuję koteczki - wyglądającej jak kot brytyjski

Zajrzyj tutaj viewtopic.php?f=13&t=148098 - kot w typie norweskiego do adopcji
Problem to okazja w przebraniu.

KMagda

Od: Śro kwi 28, 2010 10:36

Post » Śro lis 14, 2012 22:26 Re: Poszukuję koteczki - wyglądającej jak kot brytyjski

@KMagda piszę też o ślicznym kociaku, ale z Gdańska.
Obrazek

id4

Od: Nie cze 19, 2005 12:30

Post » Czw lis 15, 2012 0:44 Re: Poszukuję koteczki - wyglądającej jak kot brytyjski

W zamyśleniu majestat mają niedościgły
Wielkich sfinksów, co w głębi pustyni zastygły,
Jakby w wieczny zapadły sen odrętwiający.

Norku

Od: Wto cze 01, 2010 15:25

Post » Czw lis 15, 2012 8:35 Re: Poszukuję koteczki - wyglądającej jak kot brytyjski

Szkoda że koteczki - jak są doświadczonymi kociarzami, to Leon (http://www.petworld.pl/ogloszenie/koty/ ... domu/53498) może by im przypadł do gustu. Nieco nieśmiały, zwykle miziak, czasami niedotykalski, cud-miód-orzeszki. Tylko trzeba często sprzątać kuwetę (2x dziennie), bo do brudnej nie robi kupy :? .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw lis 15, 2012 8:49 Re: Poszukuję koteczki - wyglądającej jak kot brytyjski

W Fundacji KOT są takie cuda-może nie idealnie odpowiadają wymaganiom ze względu na wygląd,ale charaktery wspaniałe.
Toruń blisko więc zawsze można się umówić na odwiedziny na miejscu i poznanie kotki osobiście.
1.Wiewiórka
Obrazek
Obrazek
2.Ptysia
Obrazek
na fotce nie widać,ale plaskata jest
Obrazek
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Czw lis 15, 2012 17:49 Re: Poszukuję koteczki - wyglądającej jak kot brytyjski

Nie spodziewałam się aż takiego odzewu - serdecznie dziękuję :ok: znajomi zostali wręcz zasypani ofertami, teraz siedzą i się zastanawiają, którego by tu wybrać :kotek:

nanillia

Post » Czw lis 15, 2012 18:52 Re: Poszukuję koteczki - wyglądającej jak kot brytyjski

Śliczne, ale Wiewórka -zjawiskowa. Piękne wąsy, kształt głowy i do tego te oczy :roll: miodzio

ezynka

Od: Pon sie 22, 2005 18:18

Post » Czw lis 15, 2012 22:00 Re: Poszukuję koteczki - wyglądającej jak kot brytyjski

A nie moze byc tajska? w warszawie w
klinice na ul. Szaserow 38 przebywa przepiekna 9-letnia tjska kocica bardzo potrzebuje domku, jjej wlascicielka jest umierajaca i zrzekla sie praw do niej . kocica poszukuje spokojnego domku i raczej jako jedynaczka. przebywa w klinice Trip w warszawie i jak na razie jest bardzo zestresowana ta sutuacja, wiec domek jak najszybciej potrzebny.

inka69-69

Od: Nie sty 22, 2012 21:50

Post » Pt lis 16, 2012 20:01 Re: Poszukuję koteczki - wyglądającej jak kot brytyjski

Niedawno oddaliśmy do adopcji kotkę, która ma sierść popielatą jak kot brytyjski, ale jest delikatnie prążkowana...no i pysiorek tez raczej europejski.
Była to koteczka wyrzucona na ulicę i znaleziona ranna i poobijana.
Teraz ludzie chcą ją oddać na wieś, do domu przy ruchliwej ulicy, bo nie wiedzieli że maluszek szaleje.
Muszę działać szybko. Zostało mi po niej jedno niewyraźne zdjęcie:
Obrazek

W razie czego odezwij się na prv. Podaję też nr tel. 502 344 095
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Pt lis 16, 2012 23:18 Re: Poszukuję koteczki - wyglądającej jak kot brytyjski

nanillia pisze:Nie spodziewałam się aż takiego odzewu - serdecznie dziękuję :ok: znajomi zostali wręcz zasypani ofertami, teraz siedzą i się zastanawiają, którego by tu wybrać :kotek:

Napiszesz kogo wybrali?
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Nie lis 18, 2012 0:41 Re: Poszukuję koteczki - wyglądającej jak kot brytyjski

viewtopic.php?f=13&t=148166
Kudłata panienka.

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Pt lis 23, 2012 9:14 Re: Poszukuję koteczki - wyglądającej jak kot brytyjski

Moi znajomi zdecydowali, że przełożą adopcję do stycznia bo to nie jest dobry okres dla kota na zmianę miejsca zamieszkania i aklimatyzację (wyjazdy na święta, goście sylwestrowi etc.) Co do wyboru - to przekazałam namiary do opiekunów i tę kwestię zostawiam całkowicie im. Jak tylko będzie mi wiadomo, że na kogoś się zdecydowali to oczywiście napiszę :-)

nanillia

Post » Pt gru 28, 2012 16:04 Re: Poszukuję koteczki - wyglądającej jak kot brytyjski

No i teraz padło na mnie...
Zmarła moja najukochańsza kotka... i w związku z tym za jakiś czas (muszę się trochę otrząsnąć po tym) chciałabym wziąć kociego małolata do towarzystwa dla 9 miesięcznego wykastrowanego kocurka, który teraz został sam :-( i baardzo tęskni za towarzystwem. Najlepiej jakby kotek był aktywny i skory do zabawy.
Płeć obojętna. Ważne by kotek nie miał problemów ze zdrowiem bo kolejnej straty nie przeżyję, za bardzo się przywiązuję (moja kicia zmarła po 1,5 roku zmagań z chorobą, to nie było nic zaraźliwego. Kocurek jest 100% zdrowy).

Mieszkam w domku gdzie są zrobione 2 kawalerki - dom 2 z kolei od ulicy zresztą bardzo spokojnej. Moje kotki wychodziły na dwór - moja kotka tylko do ogródka, kocurek zwykle urzęduje na jabłonce sąsiadki. W domu od ulicy mieszka moja sąsiadka weterynarz, więc kotek będzie miał super opiekę zapewnioną.

nanillia

[następna]