WEJHEROWO - kocie adopcje

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw wrz 27, 2012 20:16 WEJHEROWO - kocie adopcje

W sklepie zoologicznym DANMAL (tel. 530 129 000) na ul. Rzeźnickiej (przy rzeczce), dzięki uprzejmości właścicielki sklepu oraz dzięki zaangażowaniu personelu, powstał koci ośrodek adopcyjny :cat3:
W przeciągu pierwszego tygodnia, własne domy znalazły już trzy kociaki :catmilk:
Oby tak dalej :ok:

Obecnie na swój domek i ukochanego opiekuna czeka kilkutygodniowa kotka, prześliczna i bardzo przyjacielska. Jest bidulka sama i czeka z utęsknieniem na swojego człowieka.

Obrazek

Obrazek
Powiedzcie sami, czyż nie jest urocza ? :1luvu:

Zapraszamy wszystkich, którzy chcieliby adoptować kicię i przekonać się, ile radości potrafi sprawić taki mały futrzak :mrgreen:
Ostatnio edytowano Śro kwi 17, 2013 19:25 przez valdek, łącznie edytowano 2 razy

valdek

Od: Wto paź 19, 2010 19:29

Post » Pt wrz 28, 2012 16:08 Re: WEJHEROWO - kocie adopcje

Śliczne maleństwo :1luvu:
Kciuki za dobry domek :ok: :ok: :ok:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Sob wrz 29, 2012 8:21 Re: WEJHEROWO - kocie adopcje

Mam złą wiadomość dla tych, którzy zapragnęli zaadoptować kicię - kotka znalazła już swój domek :mrgreen: .
:catmilk: Klientka sklepu, która zobaczyła kicię, zakochała się w niej od pierwszego wejrzenia i powiedziała stanowczo, że nie wyjdzie bez kici :1luvu:
Jesteśmy spokojni o przyszły los kotki - kotka trafiła w dobre ręce, bo pani ma już dwa koty i na pewno dobrze zaopiekuje się kicią :ok:

valdek

Post » Nie wrz 30, 2012 11:39 Re: WEJHEROWO - kocie adopcje

:ok: :)
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Nie wrz 30, 2012 13:18 Re: WEJHEROWO - kocie adopcje

Przez chwilę w kąciku adopcyjnym był również 3-tygodniowy maluszek, który ocalał jako jedyny z trójki rodzeństwa. Ktoś zostawił całą trójkę w takim miejscu, aby zginęły z głodu - dobra dusza zaopiekowała się nimi, ale udało się uratować już tylko tego maluszka.

Obrazek

Obrazek

Ten mini - puchatek od razu wszystkich w sobie rozkochał - miał chyba w sobie jakiś przełącznik dotykowy, bo wystarczyło go wziąć na ręce, a w jednej chwili przestawał miauczeć i na odwrót - po włożeniu do klatki, zaczynał natychmiast miauczeć :smiech3:
Miał szczęście - adoptowała go Pani, która nie pozwoli mu miauczeć - :ok:
Ostatnio edytowano Nie paź 07, 2012 19:13 przez valdek, łącznie edytowano 1 raz

valdek

Post » Wto paź 02, 2012 17:03 Re: WEJHEROWO - kocie adopcje

Dzisiaj przybyły do Kącika Adopcyjnego dwa kilkutygodniowe kociaki - chłopiec i dziewczynka. Czekają na dobrych opiekunów, którzy będą się nimi opiekować, karmić, miziać ... ale przede wszystkim miziać :mrgreen:

Obrazek
Ostatnio edytowano Czw paź 11, 2012 14:28 przez valdek, łącznie edytowano 2 razy

valdek

Post » Pt paź 05, 2012 8:00 Re: WEJHEROWO - kocie adopcje

I kolejny maluszek znalazł nowy dom :catmilk:
W kąciku adopcyjnym został taki fajny kociak - płci nieznanej.

Obrazek

Jest jeszcze trochę nieokrzesany, ale dziewczyny ze sklepu potrafią czynić cuda - za pomocą głaskania największe dzikusy zmieniają w miziaki :kotek:

valdek

Post » Nie paź 07, 2012 8:22 Re: WEJHEROWO - kocie adopcje

Okazało się, że ktoś w rodzinie adoptującej osoby ma alergię i niestety, kotek wrócił do klatki. Znowu czeka na dobrą duszę, która będzie chciała się nim zaopiekować :placz:

Obrazek

valdek

Post » Śro paź 10, 2012 19:12 Re: WEJHEROWO - kocie adopcje

To po prostu niesamowite ! Dziewczynom ze sklepu udało się wyadoptować kolejne 3 kociaki ! Dwa kociaki ze zdjęć powyżej, a trzeci kociak był kotem powypadkowym i nie przebywał w sklepie tylko u pewnej kociej mamy ze złotym sercem :ok:
Jak tak dalej pójdzie, to trzeba będzie zmienić nazwę z Kącika Adopcyjnego na Wejherowskie Centrum Adopcji Kotów :mrgreen:
Dziewczyny jesteście fantastyczne ! :1luvu:

Może nawet udałoby im się MNIE wyadoptować ?? ... Chociaż to raczej by było mission impossible :smiech3:

Właścicielka sklepu zlitowała się nad naszą bidulką i teraz na adopcję czeka moja ulubienica - Ruda, która była u mnie od dnia sterylizacji. Pragnę ze swej strony podziękować właścicielce sklepu za gościnność i dobre serce :ok:

To jest jej fotka i specjalny wątek o naszej Rudej:
Ruda - jak można wyrzucić z domu ciężarną kotkę ??

Obrazek
Ostatnio edytowano Czw paź 11, 2012 14:32 przez valdek, łącznie edytowano 2 razy

valdek

Post » Śro paź 10, 2012 21:29 Re: WEJHEROWO - kocie adopcje

Super inicjatywa, brawo :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw paź 11, 2012 9:47 Re: WEJHEROWO - kocie adopcje

Naprawdę robicie dobra robotę. :ok:
Obrazek

mirmilka

Od: Śro maja 17, 2006 11:55

Post » Czw paź 11, 2012 9:58 Re: WEJHEROWO - kocie adopcje

jestem pod wrażeniem działania :) brawo
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Czw paź 11, 2012 9:59 Re: WEJHEROWO - kocie adopcje

Świetna sprawa. Gratulacje dla właścicielki sklepu. Ma ogromne serce!
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Czw paź 11, 2012 20:35 Re: WEJHEROWO - kocie adopcje

Witam!! Chciałam tylko dodac ze Ruda jest kochana kotka ktora potrzebuje duzo milosci i mam nadzieje ze niedlugo znajdzie kochajacych wlascicieli. Gdy ktos do niej podchodzi i zaczyna ja glaskac widac ze jest za to bardzo wdzieczna. Nie może trafic z powrotem na ulice bo nie da sobie rady.. jest za bardzo ufna pomimo tego co ja spotkalo.. Trzymajcie kciuki za Ruda a ja doloze wszelkich staran zeby znalazla cieply dom i duzo milosci!!!! :1luvu:

Martina_b89

Od: Czw paź 11, 2012 20:19

Post » Czw paź 11, 2012 22:52 Re: WEJHEROWO - kocie adopcje

saintpaulia pisze:Świetna sprawa. Gratulacje dla właścicielki sklepu. Ma ogromne serce!

Gratulacje dla wszystkich, którzy przyczynili się do tego przedsięwzięcia, także za pomysł. Kącik adopcyjny nie przynosi profitów, jedynie satysfakcję, a wymaga sporo wysiłku i zaangażowania. Gratulacje i gorące podziękowania szczególnie należą się dziewczynom, które pracują w sklepie, bo to one głównie zajmują się kociakami i szukają kandydatów na opiekunów.

Martina_b89 (witamy na forum :piwa: ) - życzę Wam dalszych sukcesów w adopcjach - możecie być z siebie dumne, bo przyczyniacie się do ocalenia wielu bezbronnych, kocich istnień :ok:

valdek

[następna]