Pilnie potrzebny DT na okres 3-6m-cy!-Kotki już w DT :)))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon wrz 24, 2012 14:21 Pilnie potrzebny DT na okres 3-6m-cy!-Kotki już w DT :)))

Zakładam wątek na prośbę mojej koleżanki.
Pilnie potrzebny DT dla dwóch kotek na okres 3-6 m-cy. Koty mają czas do piątku :(

Mój kolega, który adoptował ode mnie 1,5 oku temu koteczke Venitę, z przedłużonym włosem, taki ala syberyjczyk... wyjeżdża do Irlandii... musi niestety... dziś się dowiedział... a w sobote leci... nie ma wyjścia... no i pozostaje problem kotów... ma on własnie Venitę koteńkę z przedłużoynm włosem około 3-4 letnią... troszkę nieśmiałaa z początku, ale jak pokocha to całym swoim serduszkiem... i do kompletu jest jeszcze czarna szylkretka Pchełka... pchła ma około 1,5 roku... jest dominująca, ale doskonale dogaduje się z Venitą... więc najlepiej by było aby poszły jako dwupak do jakiegoś domku... Ratuje nas także dt na około 6 miesięcy... może byc nawwet płatny jeżeli nie jakieś ogromne pieniądz.e... Venita na pewno nie odnajdzie sie na działce, ani w schronie... po prostu lepiej by ją było wtedy uśpić... więc ona jest piorytetem... u mnie nie przejdzie... leją się jak porypane... dlatego zdecydowałam się ją oddać do adopcjii 1,5 roku temu... frown bo Pchła w ostateczności zadomowi się na działce... Venita już nie... a mam tylko 6 dni... kompletnie nie wiem co mam zrobić... mam nadmiar kotów... może znasz kogoś?
obie kotki są po sterylizacji. regularnie szczepione i odrobaczane. nie ma problemu z obciananiem pazurków. kuwetkowe.
Ostatnio edytowano Śro wrz 26, 2012 16:57 przez WarKotka, łącznie edytowano 2 razy
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Pon wrz 24, 2012 14:35 Re: Pilnie potrzebny DT na okres 3-6m-cy!!! ŁÓDŹ

O matko, to się nigdy nie skończy, wszędzie koty w potrzebie :(
Ostatnio edytowano Pon wrz 24, 2012 14:35 przez gosiaa, łącznie edytowano 1 raz

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon wrz 24, 2012 14:35 Re: Pilnie potrzebny DT na okres 3-6m-cy!!! ŁÓDŹ

dlaczego tak późno ta prośba o DT? :(
Do piątku jest bardzo mało czasu!!! :strach:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon wrz 24, 2012 14:57 Re: Pilnie potrzebny DT na okres 3-6m-cy!!! ŁÓDŹ

bo dopiero teraz dowiedział się, że musi wyjechać :(

WarKotka

Post » Pon wrz 24, 2012 15:01 Re: Pilnie potrzebny DT na okres 3-6m-cy!!! ŁÓDŹ

a nikt z rodziny nie da rady się zająć kotami?
jezu to prawie nieralne znaleźć im teraz dom :( :( :(
Obrazek

magdaradek

Post » Pon wrz 24, 2012 15:10 Re: Pilnie potrzebny DT na okres 3-6m-cy!!! ŁÓDŹ

no właśnie nie ma nikogo. Dziewczyna od której on adoptował kotki nawet nie ma możliwości ich przyjęcia z powrotem :(

WarKotka

Post » Pon wrz 24, 2012 17:54 Re: Pilnie potrzebny DT na okres 3-6m-cy!!! ŁÓDŹ

A więc dodam kilka zdjęć.
Venita to kotka około 3-4 letnia. I choć nie jest stara przeszła na prawdę sporo. Kiedyś wylicytowałam ją na allegro za nieco ponad 100 zł... ( tak teraz już wiem, że to nakręcanie pseudohodowli itp) tak czy inaczej wtedy ją kupiłam, pojechaliśmy po bidę i wzięliśmy małe wychudzone kocie które miało być norwegiem... ale mniejsza o to... była wtedy w ciąży... strasznie spanikowana... udało się nam ją wyciągnąc... zwalczyła świerzbowca, grzybice itp. Bardzo długo otwierała się na nas, bardzo nieufna dla ludzi. ale w końcu zaufała... jednak nie mogła z nami zostać, bo moja kotka Vanilia ją cały czas terroryzowała... a ta siedziała gdzieś w kącie- najczęsciej za łóżkiem, albo monitorem... ze stresu nawet nie załątwiała się w kuwecie... więc szukałam jej domku... i takowy znalazłam u mojego kolegi... wszystko było idealnie... do wczoraj... kiedy z powodów rodzinnych, a raczej problemów... stanął przed faktem dokonanym... i musi wylecieć w sobotę... niestety koty nie mogą zostać w mieszkaniu... wtedy nie było by problemu bo bym dochodziła do nich...
Bardzo żałuję, ale Venita nie może do mnie wrócić... bo od nowa zaczną się problemy i będzie cieniem kota... dodatkowo mam kotkę w ciąży... myślę, że dla Duśki byłby to za duży stres.
Venka to urocza kotka, jak tylko zaufa to potrzebuje wiele miłości... uwielbia leżeć na kolanach i mruczeć.. średnio lubi się bawić... a jeżeli już to krótko...
Ma delikatnie przedłużony włos, ale lubi się czesać :)

Oto Venka:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pchła to kotka którą Damian wziął z magazynu firmy w której pracował... w środku zimy błąkała się... aż trafiła na magazyn... no i niestety zaczęła się załatwiać wszędzie, a więc właściciel zdecydował że kota trzeba usunąć... Pchła miała szukać domku, ale... że dogadała się z Venką to została. Stworzyły fajny duet.
Ogólnie to przeciwieństa... Pchała to kot z ADHD. na pierwszym miejscu jest zabawa, a na drugim jedzenie. Pieszczoty głównie wieczorem i to nie za długo bo wszystko w okół jest ciekawsze.
To kotka raczej dominująca, nie ustępuje innym kotom, dlatego idelanie dogadały się.

Oto i Pchła:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obie kotki są po sterylizacji, szczepione, odrobaczane. Bezproblemowe, kuwetkowe, znające zasady życia w domu. Nie ma problemu z przycinaniem pazurków.

Szukamy dt na czas 3-6 miesięcy. Ale jeżeli znajdzie się kochający i pewny ds to... myślę że się zdecydujemy. Dt może być płatny, jeżeli nie będą to jakieś wielkie pieniądze. To jest maksymalnie 6 miesięcy. Damian ma nadzieję że uda mu się w 3-4, ale lepiej żeby dt było gotowe na 6 miesięcy.
Venka na pewno przeprowadzi się z Imaverolem, bo niestety.... ale od razu łysieje na uszach i karku przy dużym stresie.
Dlatego nie wyobrażam sobie Venity w schronie...

W ostateczności możemy dziewczyny rozdzielić... najważniejsze jest dt dla Venki... Pchła uwielbia dwór... więc w ostateczności mogłaby zamieszkać w altance u mnie na działce... tyle że... tam są też inne koty... ale kombinowałabym jakoś...
Wszystkie propozycje mile widziane...
tel: 509-331-069
e-mail: mikomal@interia.pl
Ludzie, którzy nie lubią kotów, widocznie jeszcze nie spotkali tego właściwego.
Deborah A. Edwards

malkoz45

Od: Pon wrz 19, 2011 14:21

Post » Pon wrz 24, 2012 19:41 Re: Pilnie potrzebny DT na okres 3-6m-cy!!! ŁÓDŹ

przerażająca historia :( :( :(
trzeba pilnie wydarzenie na FB, ale ja niestety nie potrafię zrobić....

żeby chociaż na czas znalezienia DT trafił się dobry TDT........zaklinam los :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Post » Pon wrz 24, 2012 19:54 Re: Pilnie potrzebny DT na okres 3-6m-cy!!! ŁÓDŹ

Wydarzenie jest:
http://www.facebook.com/events/12203867 ... ll_comment

ale póki co cisza... :( :( :( :(
Żal mi ich strasznie...
Deborah A. Edwards

malkoz45

Post » Wto wrz 25, 2012 7:47 Re: Pilnie potrzebny DT na okres 3-6m-cy!!! ŁÓDŹ

dołączyłam do wydarzenia, udostępniłam, zaprosiłam znajomych......tylko tyle mogę :( :( :(
Obrazek

magdaradek

Post » Wto wrz 25, 2012 10:18 Re: Pilnie potrzebny DT na okres 3-6m-cy!!! ŁÓDŹ

Kochani trzymajcie kciuki! Dziś kotekczi pojadą do dt. do sprawdzonego domku !!!
Muszą się tylko dogadać z rezydentką... oby!!!
Deborah A. Edwards

malkoz45

Post » Wto wrz 25, 2012 10:30 Re: Pilnie potrzebny DT na okres 3-6m-cy!!! ŁÓDŹ

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Wto wrz 25, 2012 10:30 Re: Pilnie potrzebny DT na okres 3-6m-cy!!! ŁÓDŹ

niesamowite!!!!!!!
wielkie kciuki trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Post » Wto wrz 25, 2012 11:57 Re: Pilnie potrzebny DT na okres 3-6m-cy!!! ŁÓDŹ

Kotki już od godziny w dt :)
Póki co jest dobrze :) nie są spanikowane- czego bałam się odnośnie Venity...
a wręcz przeciwnie to Venita raz syknęła na rezydenta.. i tyle... tak to się obserwują, wąchają...
Koteczki zabrały swoje zabawki, miseczki, kuwetę i nawet Pani wzięła ich drapak na którym się wylegują :)
Ogólnie jestem szczęśliwa, bo dziewczynki są dosłownie ulice dalej. a Panią znam już od dawna :)
Jeszcze na wieczór idę na herbatkę :)
Może zrobię im jakieś fotki :)
Tak czy inaczej kciuki się przydadzą, aby nic się nie zmieniło w zachowaniu kotów :)
Deborah A. Edwards

malkoz45

Post » Wto wrz 25, 2012 12:01 Re: Pilnie potrzebny DT na okres 3-6m-cy!!! ŁÓDŹ

wielkie szczęście, naprawdę
mam nadzieję, że będą jakieś wieści od czasu do czasu :)
bardzo się cieszę :piwa:
Obrazek

magdaradek

[następna]