Rudy ZŁOTEK już jest w domku! został warszawiakiem:)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie wrz 16, 2012 21:28 Rudy ZŁOTEK już jest w domku! został warszawiakiem:)

edit marzec 2013: Szymuś już w DS, Złotek nadal szuka

edit styczeń 2013: Oba kocurki są zdrowe, odrobaczone, zaszczepione, wykastrowane. Rudo-biały Złotek ma ok.1 - 1,5 roku, jest kotkiem niewielkim i chyba większy już nie będzie, waży 3 kg. Czarny Szymuś teraz ma już ok.7 miesięcy, też waży 3 kg, ale chyba jeszcze rośnie. Chciałabym znaleźć kotkom wspólny dom, bo bardzo się pokochały, ale mogą też iść do osobnych domów, bo obaj bardzo ładnie bawią się z innymi kotami. Obaj też bardzo kochają człowieka, najchętniej z kolan by nie schodzili. Szymuś to "żywe srebro", Złotek jest spokojniejszy, wyrósł już z szaleństw wieku dziecięcego :lol:

Oba kocurki przebywają w domu tymczasowym w Rzeszowie, ale do dobrego domu jest zawsze szansa na transport.
Kontakt w sprawie adopcji:
zuzinka96@wp.pl

Oto kotek ZŁOTEK
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
edit 24.09.12r. Złotek jest zdrowy, test na białaczkę ujemny, został już wykastrowany, w najbliższym czasie zostanie zaszczepiony. Kuweta opanowana do perfekcji (nawet poprawia po innych kotach, lubi chłopak porządek :lol: ), jest wesoły, pięknie się bawi. Kotek przebywa w DT w Rzeszowie.
Cudowny kot szuka cudownego DOMU :D
Kontakt w sprawie adopcji: zuzinka96@wp.pl

Imię takie otrzymał przed chwilą, bo zupełnie nie miałam pomysłu, jak go nazwać. A w dzień, w którym zaczęło się nowe życie Złotka w kalendarzu nie było żadnego imienia pasującego do owego przystojnego rudzielca :)

Kocurka zabrałam z działek, gdzie ludzie są nieprzychylni kotom, ostatnio ktoś zaczął je truć. I gdzie jest ciągła wojna o sterylizacje kotów, które niestety ciągle ktoś inny na te działki podrzuca. Ludzie którzy mają tam działki uważają, że sterylizacja kotki jest wbrew naturze, a jak potem kocięta zjadane są przez lisy, to jest to selekcja naturalna. Normalny nasz polski koszmar!!

Złotek urodził się tam podobno w ubiegłym roku (czyli ma już rok), ale jest tak zabiedzony, że wygląda na 6 miesięcznego kociaka, waży 2 kg. Dla niego był to ostatni moment na życie! Gdybym nie wiedziała, że ten kot urodził się na działkach i nigdy nie był w mieszkaniu, to w życiu bym nie uwierzyła. Kocurek jest miziasty do obłędu, mruczy, ugniata, liże po rękach i najchętniej to wszystko robiłby naraz. Już w pierwszy dzień obcięłam mu pazurki, bo takimi szponami z lubością gniótł moje kolana.
Złotek został już odpchlony, odrobaczony, dostaje Oridermyl do uszu, bo ma w nich stan zapalny (o dziwo, świerzba nie ma!). W przyszłym tygodniu jedziemy na kontrolę uszu i zrobimy badania krwi i testy, potem czeka chłopaka kastracja, potem szczepienie, a potem.... siup do swojego, najwspanialszego domku!!!

Jeszcze w tzw. międzyczasie kotka podtuczymy, co nie będzie trudne, bo ów kotek bardzo w tym temacie współpracuje :D

Kotek Złotek jest SUPER kotem i już prosi domki o ustawianie się w kolejce :D

O postępach kotka Złotka w stawaniu się łabędziem będziemy informować na bieżąco :D :D

edit 14.10.12r. 28 września do Złotka dołączył czarnuszek SZYMUŚ
Szymuś został zabrany z ulicy, gdzie ktoś domowego oswojonego kociaka wystawił do stada kotów wolnożyjących. Kociak podchodził do przechodniów, nie bał się niczego, co na wolności groziło mu wielkim niebezpieczeństwem. Szymuś ma 5 miesięcy, niesamowicie jedwabne futerko i jest kotem ewidentnie domowym. Od razu wiedział do czego służy kuweta i ludzkie kolana. Kocha człowieka, inne koty kocha również. Bardzo zaprzyjaźnił się ze Złotkiem, chłopaki normalnie się pokochały. Dlatego gdyby ktoś szukał 2 kotów do adopcji, to obaj byliby szczęśliwi, gdyby mogli pójść do wspólnego domu.

Oto czarnuszek SZYMUŚ
Obrazek

Obrazek

Obrazek
tylko mnie kochaj...
Obrazek
Ostatnio edytowano Śro mar 20, 2013 19:14 przez zuzia96, łącznie edytowano 12 razy
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Nie wrz 16, 2012 23:58 Re: Kotek ZŁOTEK, czyli młody przystojny rudzielec szuka dom

a tak wyglądał Złotek zaraz po przyniesieniu go do domu :( taka kupka rudego nieszczęścia :(
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Pon wrz 17, 2012 8:27 Re: Kotek ZŁOTEK, czyli młody przystojny rudzielec szuka dom

Zaznaczam wątek. I śmieje się pod nosem (trochę to czarny humor, ale nie do końca), że sezon na rudzielce 8)
Oby fajne domki na horyzoncie :ok:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pon wrz 17, 2012 8:38 Re: Kotek ZŁOTEK, czyli młody przystojny rudzielec szuka dom

Śliczny kocio i śliczne ma imię.
Za domek :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pon wrz 17, 2012 22:15 Re: Kotek ZŁOTEK, czyli młody przystojny rudzielec szuka dom

Zdjęcie? jakie zdjęcie?
Obrazek

A to jest to, co Złotek lubi najbardziej :wink: ludzkie kolanka :wink:
Obrazek
tutaj siedzi na mnie, ja leżę i robię mu zdjęcie :D
Obrazek

Złotek jest taki malutki, że aż wierzyć się nie chce, że to dorosły kot :roll: ciekawe czy na dobrym wikcie urośnie :wink:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Wto wrz 18, 2012 7:59 Re: Kotek ZŁOTEK, czyli młody przystojny rudzielec szuka dom

zuzia96 pisze:Złotek jest taki malutki, że aż wierzyć się nie chce, że to dorosły kot :roll: ciekawe czy na dobrym wikcie urośnie :wink:

Urośnie, urośnie. :ok: Oby tylko się nie turlał :ryk:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Wto wrz 18, 2012 8:40 Re: Kotek ZŁOTEK, czyli młody przystojny rudzielec szuka dom

Na pewno urośnie. Jak nie wzdłuż, to wszerz :lol:

Bazyliszkowa

Post » Wto wrz 18, 2012 20:07 Re: Kotek ZŁOTEK, czyli młody przystojny rudzielec szuka dom

Fajny kawaler :kotek: poreklamuję jeśli można, dużo zapytań o rudzielców tutaj wkoło ;)

mlsla

Od: Sob gru 03, 2011 17:44

Post » Wto wrz 18, 2012 22:23 Re: Kotek ZŁOTEK, czyli młody przystojny rudzielec szuka dom

mlsla pisze:Fajny kawaler :kotek: poreklamuję jeśli można, dużo zapytań o rudzielców tutaj wkoło ;)

Witamy w wątku Złotka :lol:

reklamuj, reklamuj :lol: kocio wypatruje domku takiego szytego na miarę :ok:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Wto wrz 18, 2012 23:01 Re: Kotek ZŁOTEK, czyli młody przystojny rudzielec szuka dom

Złotek bardzo lubi wylegiwać się w kociej budce :D no i dobrze, bo moje zołzy zupełnie nie są nią zainteresowane, wolą kartony :mrgreen: i budka stoi bezużyteczna. Dobrze że chociaż tymczasy są nią zachwycone :lol:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A Złotkowi już się chyba w tym złotym łebku przewróciło :lol: na początek dostał do dyspozycji dwie kuwety, coby szybko załapał sztukę użytkowania tego sprzętu. No i załapał :mrgreen: siku w jednej, qupal w drugiej :mrgreen: A co!!

A moje bardzo gościnne 3 koty chwilowo muszą się zadowolić jedną kuwetą :( Ale jutro koniec rozpusty :D zostawiamy Złotusiowi sprzęt pojedynczy :ryk:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Śro wrz 19, 2012 8:01 Re: Kotek ZŁOTEK, czyli młody przystojny rudzielec szuka dom

:ok:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Od: Nie mar 15, 2009 20:34

Post » Śro wrz 19, 2012 8:52 Re: Kotek ZŁOTEK, czyli młody przystojny rudzielec szuka dom

Trzymam za wspaniały domek :ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Post » Śro wrz 19, 2012 22:00 Re: Kotek ZŁOTEK, czyli młody przystojny rudzielec szuka dom

Dzisiaj byliśmy ze Złotkiem u pana doktora, zrobiliśmy badania krwi, wyniki dobre, chłopak jest zdrowiutki. Test FeLV też ujemny :1luvu: tylko ja jestem zła, bo doktor zrobił mu test tylko na białaczkę, a ja zawsze robię podwójny FeLV i FIV. Ale już nie chciałam kłuć Złotka kolejny raz, bo i tak trzeba było kłuć obie łapki, tak ciężko było mu utoczyć trochę krwi. Strasznie się chłopak stresował.

Złotuś dzisiaj został już wypuszczony na salony, ale za bardzo nie chce z tego korzystać, bo jest obrażony na cały świat za ten stres, jaki mu zaserwowano wizytą u pana doktora. Siedzi w swoim pokoju przy otwartych drzwiach, Maksiu tam oczywiście już urzęduje i zapoznaje się z nowym kolegą :wink:

W piątek czeka chłopaka kolejny stres :evil: kastracja
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Czw wrz 20, 2012 7:34 Re: Kotek ZŁOTEK, czyli młody przystojny rudzielec szuka dom

zuzia96 pisze:W piątek czeka chłopaka kolejny stres :evil: kastracja

Dobrze, że o tym nie wie. :mrgreen:

Bazyliszkowa

[następna]